Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Caj u trudnoći
fiona29
(inzenjer)
28. septembar 2009. u 15.27
Sad sam u 10 nedelji trudnoće, i radila sam one preglede urina i krvi i imam bakterije u urinu. Iste ove nalaze sad vadila i pre nego sam ostala u drugom stanju i sve je bilo ok. Dok mi ne urade urinokulturu pocela sam da pijem Čaj kod bakterija u mokraći za decu i trudnice(Josif Pancic), nadam se da je bezbedan. Interesuje me da li je neko imao iskustva sa ovim cajem.

Takođe sam u njihovoj kolekciji nabasa;a na caj -Kod viska kiseline-, sto na zalost imam. Pije se ujutro na prazan zeludac 2dl, ja probala i ceo dan nisam imala kiselinu. E sad ne znam stvarno koje su biljke opasne a koje ne i ako bi ja to nastavila da uzimama regularno(kad zavrsim sa terapijom protiv bakterija) da li bi moglo da utice na tok trudnoće.
Evo sastav pa ako neko zna da je neka biljka problematicna molim vas da mi javi
Rizom iđirota ( Calami rhizoma ) 10%
Cvet kamilice ( Chamomillae flos ) 20%
Plod morača ( Foeniculi fructus ) 20%
Herba pitome nane ( Menthae piperitae herba ) 40%
Herba hajdučke trave ( Millefolii herba ) 5%
Cvet lipe ( Tiliae flos ) 5%

kornjacamala
28. septembar 2009. u 15.33
Ja sam negdje procitala da kamilica nije dobra da se pije u trudnoći, provjeri dobro sa doktorom.
smaragdi
(mama jednog prelepog decaka)
28. septembar 2009. u 16.59
protiv bakterija u urinu u trudnoći pila sam caj od brusnice i odmenjsku vodu...sve je fino sređeno nakon nepunih mesec dana a ovaj caj je inače lepog ukusa pa sam nastavila da ga pijem i nije bilo uopste vise problema...
Ilkka
28. septembar 2009. u 17.40
vocni cajevi a naročito malina ne trebaju da se piju.
fizikela
(prevodilac)
29. septembar 2009. u 02.29
Caj Josif Pancic protiv bakterija u urinu za decu i trudnice je odličan! Kamilica može da se pije, koliko znam treba da izbegavas zalfiju i uopste jače cajeve. Ono sto je najvaznije to je da ne preterujes, znaci ako pijes caj od kamilice popijes jednu solju dnevno a ne pet.
masha_mali
(svastanesto)
29. septembar 2009. u 09.23
Meni su rekli da kamilica nije dobra u trudnoći kad sam bila trudna s prvim sinom. Ja sam pila vocne cajeve i sad vidim tek da nisu dobri. :( Moram ići sad traziti po netu informacije.
mariee
(svasta nesto)
29. septembar 2009. u 09.28
Caj protiv bakterija u mokraci za decu i trudnice je OK i uzimaj ga prema uputstvu. Uzimaj po tri puta dnevno i malo bikarbone sode na vrh noza. Što se tiče druge cajne smese protiv kiseline u zelucu, u Srbiji će ti reći da je mesavina sasvim u redu, a na zapadu će ti reći da je izbegavas, ovo iz razloga što se na zapadu trazi visegodisnja upotreba i ispitivanje delovanja kod trudnica da bi se cajna mesavina smatrala sigurnom u trudnoći. U Srbiji se vise oslanjaju na tradicionalnu upotrebu cajeva. Sustina je ta da su aktivne materije u cajevima razblazene i da se još vise razblaze u krvi pa su eventualne koncentracije koje dolaze kroz placentu relativno male. Dakle jedna solja na dan mesavine protiv kiseline ne bi trebala da skodi ni na koji način. Treba izbegavati Uvin caj i Zalfiju (zalfija sme samo za ispiranje usta ali ne i gutanje) zbog jakih aktivnih materija.
fiona29
(inzenjer)
29. septembar 2009. u 15.17

Mariee i ja sam mišljenja sličnom tvom. Nekako mi je logicno da sve sto je umereno ne može da skodi. U prosloj trudnoći sam imala velikih problema sa kiselinom, problem se prolongirao i posle trudnoće, ostala mi hernija(bila sam na gastroskopiji) tako da meni dosta znači da nađemnešto, po mogućnosti prirodno, sto može da mi pomogne, a da nije stetno za bebu.
Hvala svima na informacijama.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.