Diskusije : Hercegovina

 Komentar
Evo ko nam vodi Srbiju i srpski narod..
lugar_z
17. jun 2010. u 14.18
Zaista je zalosno procitati ovakvu vijest...ali šta se tu može to je nasa stvarnost.

Ideolog NATO bombardovanja počasni doktor Univerziteta u Beogradu
desk - 17. jun 2010. u 11.22

Majkl Volcer, emeritus profesor na Univerzitetu Prinston iz Sjedinjenih Američkih Država i poznati politički filozof današnjice, izabran je na inicijativu Fakulteta političkih nauka za počasnog doktora Univerziteta u Beogradu (BU).

Profesor američkog Prinston univerziteta Majkl Volcer je žustro zagovarao bombardovanje Srbije.

Redovni profesor Univerziteta u Beogradu i bivši predsednik Srpskog filozofskog društva Milan Brdar i profesor Portland stejt univerziteta u SAD Aleksandar Jokić najoštrije su protestovali zbog tog čina.

„Dotični laureat se u svojim angažovanim tekstovima, poput mnogih američkih autora, investirao za politiku svoje vlade, a da se pri tom nije proslavio ni filozofski, ni logički, odnosno argumentativno. Naprotiv, reč je o političkoj zloupotrebi filozofije”, napisali su ogorčeni profesori.

U obrazloženju koje je iznio rektor beogradskog univerziteta profesor Branko Kovačević navodi se da je Volcer dao „izuzetan i originala
doprinos političkoj filozofiji i razvoju teorije pravde i ljudskih prava, teorije demokratije i multikulturne tolerancije”.

Ceremonija uručenja je održana u svečanoj sali Rektorata beogradskog univerziteta u prisustvu viđenih profesora i studenata.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam u demokratskoj Srbiji, gde sam rado došao i veoma brzo uvidio da se niko ne usteže da razgovara o politici”, rekao je Volcer, primetivši da prilikom njegove prve posete tadašnjoj Jugoslaviji 1957. godine „niko nije želeo da razgovara o politici”.

Ovaj čuveni teoretičar je objavio 27 knjiga i više stotina naučnih radova, a njegova knjiga Pravedni i nepravedni ratovi nedavno je prevedena na srpski jezik. (agencije)

lugar_z
17. jun 2010. u 15.07
Preporucujem vam da procitate knjigu SMRT DEMOKRATIJI SLOBODA NARODU pa će vam biti sve pojasnjeno u vezi ovog teksta

svako dobro

L
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.