Diskusije : Emigracija

 Komentar
Americki heroji
Stari__Gost
14. januar 2021. u 09.47
evo, Amerikanci su opet pokazali celom svetu kako se to radi! kako se uvodi demokratija pa makar i u sopstvenoj zemlji i kako se oni razracunavaju sa svojim domaćim diktatorima i izdajnicima. nema kod njih cile-mile! oni su opasni i odlucni! :)

a najveci hit mi je njihova vojska koja spava po podovima Kapitola, tek sto su stigli! odmah polegali da pajke. e to je sila bato! u novinskim clancima pišu kako su mnogo „exhausted” odnosno imoreni i iznureni, pa koriste svaki sekund da uhvate makar malo, preko potrebnog odmora... sve bi to bilo OK da su tu recimo danima, nedelja, mesecima... ali oni samo sto su dosli! isti dan! a već su jadni iznureni. kao da su 3 Solunska fronta pregazili i 3 Albanije prepesacili, oni su se već iscrpili i na ivici su svojih psiho-fizickinh snaga. :))

ne bi me cudilo da vecina njih posle ovog traumaticnog iskustva zatrazi i pomoć psihijatra, otpustanje iz oruzanjih snaga i prevremenu penziju. ipak je to realno veliki stres, strahota i tragedija za njih! :)))
sirchulle
(CAD Designer)
14. januar 2021. u 09.57
I meni to bilo smesno. Mora da mi čitaš misli kada ovo pišes. Mi nismo spavali danima, nismo se kupali, ponekad jeli šta je bilo i kako je bilo da se jede pa nikom ništa. Kao sto sam pisao, zracenje tamo i ovamo, smrdi, trese, bubnja ali hebi ga to je vojska. Nije to hor beckih decaka. Podgrejes konzervu mesnog nareska i hleb na turbini od motora i udri bajo. Ono jesmo spavali kad god smo stigli jer takva je vojska. Spavas jer ko zna kada ćeš sledeći put ali nismo kao stoka spavali po hodnicima. Sakrijes se negde pa odspavas do smene. Zabijem se između motora, ali toplo pa se sit naspavam.
Stari__Gost
14. januar 2021. u 09.59
i još nešto sam primetio u vezi americke vojske. svi vojnici, među kojima ima i žena, su mali rastom, debeljuskasti, guzati i smotani do bola. realno, mislim da oni nisu nikada, nikog pobedili u kopnenoj borbi prsa u prsa. eto kolika je to sila! opasni su oni baje samo kad bombarduju iz aviona nenaoruzane civile sa bezbednosti od 10000 metara visine... ovako, mogu samo da polegaju i pajke. :))))

kad je pre neku godinu preleteo Ruski MIG u niskom letu americki nosac aviona koji se nešto muvao po Crnom Moru, pola vojnika sa tog broda je zatrazilo pomoć psihijatra, i reklo da taj poziv nije za njih i da bi oni da idu kucu. ej od jednog preletanja! :))))))
Stari__Gost
14. januar 2021. u 10.07
sirchulle,

„Spavas jer ko zna kada ćeš sledeći put ali nismo kao stoka spavali po hodnicima.”

ne znam da li si video slike, gde spavaju u hodniku, još pruzili nozurine na sred hodnika, a neki senatori i politicari bukvalno moraju da ih preskacu i zaobilaze... mislim se, pa da sam ja taj senator, ne da bi ga shutnuo u dupe, nego bi se zaleteo i svom snagom mu zavukao jedan volej cipelom u ch*mar, a ne još da ga preskacem...
sirchulle
(CAD Designer)
14. januar 2021. u 10.20
@Stari_Gost: Naravno da sam video. Polegali kao trutovi po hodniku. Meni to stvarno nije jasno. Ne za njih nego za oficire i podoficire. Pa ima li neki kombi, SUV ili pokretna stanica pa na smenu da spavaju. Ono je stvarno ruglo. Nije US Army bas tako siromasna da ne može to da priusti.
Stari__Gost
14. januar 2021. u 10.25
ti ne razumes kako oni razmišljaju...

ti sto su dosli i polegali, bukvalno misle za sebe da su pravi heroji, samo zato što su dosli, i da zato jelte, posto su heroji, sve im je dopusteno.

oni u svojim glavama najozbiljnije misle da su oni „oslobodili” Kapitol i „spasili” Ameriku, i zato sa punim pravom mogu da se shire kako im se cefne i tu ne sme niko ništa čak ni da im prigovori!
Power12345
14. januar 2021. u 15.04
to i o čemu vi diskutuje,nisam video...
moje lično mišljenje je...
ne mogu se složiti da pišete tako o Američkom vojniku...
Vidjelo se to iz primjere 2 st.rata , taktike i sveg onog kao pr. anfibije, djipa, bombardera, motora Harlej Devitsona, Tenka i sveg drugog Mornaričkog, Avio, divezantske, kopnene vojske itd...
primjer Ruske crvene armije ili svih drugih na ratištu se ne mogu poredit iz razloga blic rata i sveg onog što su nijemci počev od Poljaka i drugih radili.
Interesi su oduvjek bili na strani Amerikanca ali ogledala se tu i druga taktika prilaz, ponašanje, borba ...
Dok su drugi jeli lišće u partizanskim borbama ili raznorazne postojbe, vojnici
Amerikanci su na svojim r. brodovima grilali govedje fileje jeli
Taj njihov prilaz kako tad tako mi se i danas čini ...
doji zavadi, povuci se...
Jednostavnije je posmatrat sa strane , ubirat plodove nečije a drugi nek se makljaju..i tako ta i njihova taktika je poznata..ali vidjelo se i to gdje je bilo makljaže i gdje su Amerikanci prsa u prsa i u borbi sa nijemcima pokazali da ratovati znaju..
Tramp je za nekoga gospodin čovjek ...
Heroj koji je počeo jednu opasnu borbu i u redovima među svojim...a to i kako se vidi Puno smrdi i ko će pobjednik iz sveg toga smrada izaći je ??????????
Power12345
14. januar 2021. u 15.07
izvinite na gramatici i brzini tipkanja

lp
santa
14. januar 2021. u 16.22
„Americki heroji”

Pristrasnost po strani, ni jedan vojnik iz bilo kog naroda nije za poceniti, a još manje ismejavati(!), posebno ne iz USA koja je vise nego dokazala još od I & II WW da su vise nego zasluzni priznanja i postovanja za sve sto je danas!

National Guard, postoji u svakoj saveznoj državi USA, sacinjena od gradjana koji rade u svim segmentima drustva kao 'private citizens' koji se dobrovoljno prijave i obycavaju kao ispomoc organima civilne zastite, policije, vremenskim nepogodama, pandemiji, i sl.

Vise: https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_National_Guard
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. januar 2021. u 17.22
bio na n.g. serial „last war hero”
i sad kao pitaju matorce - koji su bili tamo na d-day se iskrcali da spase pre svega nemacku (jer će im biti potrebna za neki sledeći put), a i preostali deo zapadne evrope od sluzbenog ruskog jezika...(nemoj da me zezate da ste stvarno pomislili da je d-day bio nešto protiv nacija/nemaca?).
uglavnom, prica dakle amer, posto su tamo uspostavili mostobran, i krenuli kao da krcme tamo ona sela francuska - i kaže tipa nemci su bili super, hrabri, odlicni, prava vojska, a mi „onako” - poluraspustena banda. -u principu smo ih potiskivali - jer su imali strahoviti manjak ljudstva, citiram:„but when numbers were equal - germans prevailed” .

slično kao i ti gorepomenuti nemci - pusteni su da prvo objedine sav ekonomski potencijal evrope - da bi ta ekonomija pogonila vojsku/rat protiv rusije/sssr. i kao blickrig ovo/ono. - međutim prvo polu-tvrdo na koje su naisli (a to je francuska) - iako bolja strategija i taktike - brojevi su zapravo bili prilično stravicni - i po nemce. - prilično su ih pocepali i francuzi za to malo koliko je trajao sukob.
poljska se između nakovnja i cekica odrzala metar dana. - s jedne strane, prakticno, cela evropa - sa druge preostali deo sveta - do aljaske. -opstase mesec dana. -svaka cast.

tako i ameri - klasicni bully. -ja još nisam upoznao siledziju koji nije p..cketina ona najcrnja najgora. hrabrog nisam upoznao ni jednog - ono, lud, da skace u vatru. od onih „smekera” i tough guys. (može se pitati bilo kog pandura inspektora koliko su faf gajs taf - kapiram da su gore picketine i od pandura, a panduri su dokazane i pokazane 'cke).

doduse, ipak nisu za toliko glupi - tako da dok postoje, osim možda pre kraja postojanja - neće se nikada ni uvuci u konflikt sa matching protivnikom. -kao i svaki siledzija-pickica.
Stari__Gost
14. januar 2021. u 20.09
Sale,

o tome i pricam. teske pi*ckice. a policija im je još plasljivija. odmah te ubiju, čak i ako si nenaoruzan i posle kažu plasili su se za svoj zivot. ma idi bre...

ovaj Power12345 i santa sto pricaju o njihovom herojstvu je smesno. tačno je to da su pekli stejk i zaj*ebavali se dok su drugi ginuli, pa posle usetali ko primadone i glumili heroje. puste druge da odrade posao, ili izbombarduju svim mogućim naoruzanjem koje imaju, pa onda usetaju kao opasni heroji.
santa
14. januar 2021. u 20.19
U svoje vreme, malo bolji moderatori su inspirisali/potstrikivali forume sa temama i komentarima koji su privlacili forumase umesto ih odbijali sa svojim prilozima.

Just sayin'
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. januar 2021. u 03.13
Pa da. P*ckica naravno uvek prvo puca, zvekne ciglom u glavu, i tako dalje - a covek, običan, ne mora biti čak ni hrabar - nego ono običan, najobičniji - evo kao ja - ako se čini da nešto nije u redu - prvo pita - u cemu je problem - daj da resimo. -jer se NE plasi ničega.
misevi se razbeze kad nešto susne, već mali kojot tu i tamo zastane pa oslusne - ali ne bezi odma na susanj - jer je manja p*cka od misha.

Kažem - u zivotu nisam još sreo hrabrog bully-ja, a s reo sam jako mnogo tih taf gajzeva dok sam svirao aktivno. Bez izuzetka su p..kice. -veoma hrabri i snazni - pred slabijim, podvijenog repa pred (samo malo) jačim. Znaci ne ono - sad ja dodjem i kažem tajsonu sacu ti uvrnem usi. -nego ono bas malo malo - znaci neće taj malo jači da ti veze usi na masnu, nego ako bismo stupili u konflikt - ti ćeš da imaš dve modrice i jednu sljivu vise - prakticno „matching” protivnici - NE postoji opcija da će taj mikro-malo slabiju uleteti u klinc. -strogo podvijen rep. picke.
e tako funkcionise i ta chemerika i država i nacija, pa im je takva i vojska. iako trenutno superiorna na ovoj planeti - ali evo čak ni sa kinezima, od 50' (a i to na neutralnom terenu-u koreji) nisu stupili u otvoren konflikt. pazi, kinezi koji nisu mogli da rese tajvan pesnicom od koliki su tantuzi - eto ni njima ne staju na crtu - posto je to u nekim drugim segmentima matching rival.
p.s. nemam sumnje da će ovi santini degeni u roku od dve godine razvaliti nekog sitnog i opljackati.
santa
15. januar 2021. u 09.17
Hogwash!
sirchulle
(CAD Designer)
15. januar 2021. u 09.38
Moje mišljenje je da ni jedna vojska ne može biti dobra, moralno ni bilo kako kada napusti maticno tlo. Bez obzira koliko trenirani, iskusni i šta ti ja znam jedno je vojnik na sopstvenom tlu a drugo je u okupaciji. Ne sumnjam da bi Ameri bili dobri vojnici na tlu Amerike ali u okupaciji nisam bas siguran. Malo me ovo iznenadilo jer ovo nisu oruzane snage USA nego nacionalna garda ili šta ti ja već znam. Pa to su kao nasi rezervisti, zato se tako i ponasaju. Skoro kao polu paravojna formacija, skupljena sa koca i konopca. Ne verujem da bi se oruzane snage ovako ponasale, pogotovu ne one koje su osetile borbu i rat. Ovi sto su polegali po podu zapravo nisu vojska.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.