Diskusije : Emigracija

 Komentar
Uzroci i posledice emigracije
Stari__Gost
29. decembar 2020. u 16.34
Oduvek je postojala izreka: „Nekom rat - nekom brat”. U prevodu, u svakom ratu, neko pretrpi shtetu, a poneko ima i (velike) koristi. interesantno je pogledati ko je imao najviše koristi od rata u Jugoslaviji osim politicara i raznih ratnih prfitera.

kada se pogleda kako su prošle mnoge izbeglice, koji su iz vrlo loših zivotnih uslova u bosanskim i krajinskim gudurama danas ponosni gradjani velikih metropola u raznim Kanadama, Amerikama, Australijama, i još nekim drugim EU zemalja, onda se namece zakljucak da je njima zapravo upala sekira u med! oni su bukvalno dovedeni na gotovo, dobijali na lepe oci i poslove, i smestaj, i novcanu pomoć, i kurseve, i masu drugih olaksica. oni danas uzivaju sa njihovim papirima, penzijama i kucama, i zapravo bi trebali biti prezahvalni za rat i to što su proterani. da im se to nije deselo, oni bi i dan danas živeli na svojim planinama i u svojim shumama, i ne bi nikada u zivotu videli ni sveta ni civilizacije. za njih je taj to civilizacijski pomak.

međutim, ono sto je meni jako interesantno je to da su upravo ti Krajisnici i Bosancerosi i zakuvali svo sranje i zapoceli rat, u njega uvukli i Srbiji, a onda „hrabro” zbrisali u inostranstvo i u svoje nove domovine u kojima su na debelo profitirali. ironija sudbine je da su se bas oni najviše kleli u Slobu i arlaukali njegovo ime, dok su Srbi u Srbiji pokusavali da ga zbace sa vlasti preko 10 godina. onda naprasno kad ih je Sloba „izdao”, su pobegli svi u vidu lastinog repa.

prvo su se svi skrcali u Srbiju, iskoristili je, iscedili, pa zatim i iz nje zbrisali iskoristivsi je kao odskocnu dasku za dalje. znaci prvo su napravili sranje u HR i BiH, zatim u Srbiji, i posle toga tutanj! postavlja se pitanje za koga su oni zapravo radili? Srpski narod iz Srbije, tzv. „Srbijanci” nisu od rata profitirali ni na jedan jedini način. ni u Srbiji, a u inostranstvu još manje. a Prekodrinci, ti koristoljubivi mufljuzi, su svakoga svuda iskoristili, iscedili i zaj*ebali, i sad bi još i na internet forumima da nam prodaju mu*da za bubrege, ko da nama nije jasno šta se zapravo desilo.
kt61
(*BCM)
29. decembar 2020. u 17.09
sve su i crnjci oplodili

u matericu i kroz hamburgere
Simo
29. decembar 2020. u 19.13
Sjajan tekst, dugo već nisam procitao ovako lep i sazet osvrt na srpsku krizu u zadnjih par decenija.
Ne samo da im nije bila dovoljna agresija na Hrv. i Bosniju već su izvrsili invaziju na neduznu Srbiju i Ameriku. Bilo bi zanimljivo cuti šta o tome misle i ostali clanovi druzine...
Stari__Gost
29. decembar 2020. u 19.42
Znao sam da će se prvi javiti neki Bosanceros pogodjen istinom.

Oni su se kleli u Slobu, a nisu ni njegovo ime znali da izgovore kako treba. oni su ga zvali SlobO...hahahaha... kakvi balvani, i ni do dan danas nisu ukapirali da se on zvao SlobA.

o cemu mi onda uopste pricamo?
Stari__GostPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Stari__Gost
29. decembar 2020. u 19.46
ispada da su ti takozvani „Srbi” sa one strane Drine ustvari u sprezi sa svojom pravom bracom Hrvatima i Muslimanima razj*ebali Shugoslaviju, sa namerom da uniste Srbiju.

Kada su uspesno obavili svoj zadatak, prebaceni su u Kanadu, Ameriku i Australiju kod svoje ustaške brace, i pripojili se ostatku hrvatske dijaspore. svojim pacovskim kanalima i uz pomoć Vatikana. klasika.
Simo
29. decembar 2020. u 20.09
Svaka ti je na mestu ka Njegos besedis.
Lako je nama da se pogodimo kad se znamo ko zubi u glavi.
skoljka
(student)
29. decembar 2020. u 20.49
Stari jel ti dobro
Starac_Foco
(--)
30. decembar 2020. u 00.34
Dobro mu je. Radi se o sledećem. Prema proverenim informacijama on je moderator na ovoj diskusiji. Svrha ove teme, kao i par njegovih ranijih postova sa skoro identicnim tekstom, je azuriranje pravila kojih se treba pridržavati (izdvojena tema). Korigovan tekst stavke pod brojem 5 sad glasi:

5. Dozvoljen je svaki oblik vredjanja, omalovazavanja ili bilo koja druga vrsta krsenja osnovnih ljudskih prava ucesnika diskusije kao i vulgarno izrazavanje, prozivanje, obracanje pogrdnim nadimcima, psovanje i upucivanje pretnji ostalim ucesnicima diskusije. Sve poruke takovog karaktera NIKAD neće biti brisane.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
30. decembar 2020. u 02.07
Ovo, ovako, malo izvuceno iz konteksta, jer nije bas skroz tačno - zapravo u vrlo velikom procentu pogadja sustinu realnog sagledavanja stvari, da tako kažem - istinu.
Korekcija: prosta, gupa raja, te balvancine kako ih zoves, mada, to uopste nije tačno, posto je balvan em oboren, em malo otesan, bar su mu one bocne grane, pa makar i neki majstor-hajlender ih kresao (znaci - sfusereno je, jer knindze i bosanci šta god da rade, ekskluzivno, i bez izuzetka sfusere, bukvalno nakovanj i livenu kuglu od prohroma bi s...ali da im das u ruke, t.j. pokvarili) - znaci nisu bas balvani, malo gore od toga su, uglavnom - uglavnom, te balvancine neotesane - pa nisu bas oni - al' poneki od njih - jesu. Oni se zovu danas bia i kos, i verovatno još 20 dražnih drugih takvih kvazipandurskih postrojbi.
Ne zaboravimo, njima je na tačni data ogromna zemlja, a nisu bili sposobni ni stado ovaca da sacuvaju, jer su, oni koji su iole i radili nešto od partizana, a pre rata, u najboljem slučaju bili seoski cobani. Ono, nemam svoje svinje, krave, ovce, - nego cuvam onih nekih drugih vrednih domaćina, za tablu slanine, i dve kile sira...
Uglavnom, oni su osnovali knoj, potom oznu, kasnije de be, danas bia/kos, i ne znam kako se u 'rvata i turaka zove to - uglavnom, dakle da, kraisnici i bosancerosi KROZ de-be, i vojni de be - su vrlo pripomogli u raspadu te zemlje. Pošto su dosta dobro postavili sistem, imali su tacne, prave informacije, -koje glase: ova zemlja (juga), ide pod led, o cenu da je spalimo (od strane zapada), ova zemlja (juga) nas trenutno ne interesuje, zapad je baca pod led, mi ne možemo trenutno logisticki da je držimo, a i ne interesuje nas (rusija) - i onda su oni dakle izveli pravilne zakljucke: ta zemlja - ide pod led, i jna to ne može da drzi i zadrzi. shodno tome - ide pod led.
i kad već ide pod led -daj da se nekako reorganizujemo, da mi I DALJE budemo neko ko se, u zoni dozvoljenog za taj region, sve pita.
i evo ih tu su gde su, netaknuti, neogrebani, danas već njihova deca, ali da - kraisnici, bosancerosi, crnogorci, partizanska bagra.
imaju sada i vrlo dobre, identicne saradnike - koji majku srbiju bi izmuzli, i izmusce je - bukvalno dok ne crkne - kao da je srbija jedan veliki jasenovac, a ne majka, koja će po cenu svoje smrti - nadojiti iz već blago usahlih sisa svako svoje dete, pa makar i znala da je olos i bitanga.
evo recimo to o cemu pricas - onaj sib - to ti je klasican primer nezahvalne bitange. :)
ili bares? -da je eventualno deda bio partizan - pa šta mislis da li bi mu ikada palo na pamet da ode? - ja imam utisak da nisu njemu krivi komunisti jer su bagra - nego zato što on nije bio jedan od njih :) - da je bio - tito partija omladina akcija, tito to smo svi mi, druže tito mi ti se kunemo. -ali (srećom po njega, a to ne uvidja) - nije bio jedan od njih. t.j. barem se nadam (videti iznad pod „prikupljanje tačnih informacija” :) )
barabarela
30. decembar 2020. u 06.07
'nego cuvam onih nekih drugih vrednih domaćina, za tablu slanine, i dve kile sira... '
po cemu su onda vrijedni ti domaćini ako im drugi cuvaju stoku ?
tabla slanine , dvije kile sira je li to godisnje ?

sirchulle
(CAD Designer)
30. decembar 2020. u 06.29
@Stari_Gost: Evo mojeg razmišljanja na tu temu. Ja sam ono bas ortodoksni Srijanac rođen u Valjevu (Brankovini) sa mestom prebivalista u Cacku. Cacak je mnogo bolji grad od Valjeva ne za mene nego za mojeg sina. On je Cacanin a ja Valjevac. Cacani ne mirisu nikoga van Cacka i okoline. Svaka im cast na tome. Nema u Cacaku dodjosa i ostalih. Oni su Cacani i drže se kao Siptari zajedno. Ja nikad nisam bio prihvacen u Cacku ali moj sin jeste jer je Cacanin. I kad je na studijama u Beogradu oni su Cacani. No to je nama greh koga se Cacani ne stide, ali pola Srbije se stidi veza sa mestom porekla. Valjevci su pizde od ljudi, sve prihvacaju i nemaju osecaj zajednistva na lokalu. Krs od ljudi, vole strance i stide se svojih. Kod Krajisnika i Banijaca i ostalih to je za ponos, oni su u Srbiji isto Krajisnici i Banijci. Nikada nisu prihvatili Srbiju kao svoju zemlu iako su se tu doselili sticajem okolnosti. Na jedan mig starog kraja svi bi se tamo vratili. Srbija placa cenu svoje megalomanije a najvece zlo koje je stvorilo tu megalomaniju nije ni jedan od naših vladara nego SPC. To je jedna zločinacka organizacija koja je redukovala srpsko nacionalno biće na nivo vere. Ko joj je to dozvolio ne znam ali je tako.

Srbija kao matica srpskog naroda (nekima samo privremena) nema rezervnu varijantu. Mada Srbijancima ostaje jedino Grcka. Da nje nije bilo svasta bi bilo. Mi to uvek zaboravljamo. Po tumacenju prekodrinskih Srbijanci su najmanji Srbi od svih. To je cinjenica. Daj im par piva ili rakije i odmah vidis gde je ko. Postoji tu i velika doza mrznje koja se prikriva. Pogledajte smo politiku u Srbiji, ista je kao u Hrvatskoj. Sve samo dodjosi sa ove ili one strane. Valjda su Sbijanci nedostojni politike pa uvek na celu neki Crnogorac, prekodrinac i slično. Kao i kod Hrvata, sve su im neki Hercegovci i Bosanci na vaznim mestima. Evo kod nas Draskovic, Seselj, Tadic, Vucic i šta ti ja ne znam ko.

Srbija je napravila jednu ogromnu grešku (pritiskom od strane SPC) jer je nacionalna država dok je sve moglo da se izbegne proglasavanjem Srbije za gradjansku državu. Onda bismo izbegli tu omcu oko vrata da nam nacinalno bude dominantno pa onda može da vedri oblaci samo nek je Srbin pa makar kljakav i ubog bio. Onda bismo Srbijanci mnogo bolje integrisali u svoj sistem ljude koji nisu Srbi (Albanci, Madjari, Cincari, Rusini, Romi, Sandzaklije) jer to su ljudi koji dele slične obrasce i navike ponasanja.

Ne bih dalje o ovome jer slede represalije u vidu sklanjanja teme i slično...
Marko_011Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
30. decembar 2020. u 06.41
Tačno.

Najgore su prošli Srbijanci.

Izbeglice su dobijale papire u USA, iako ih

vecina to nije ni bila a dolazili su i 1999

kao izbeglice iz Hrvatske.

Tamo su dobijali smestaj, novac, zatim bonove

za hranu, kurseve jezika, vodica da biraju

poslove.

Ratni profiteri.

Papire nisu davali za Kosovo, čak ni onima

koji nisu otisli da se bore, sto po UN

trebaju da daju, ali je i Amerika dripcina

najobičnija.

Prevarantima su davali.

Zatim one naše Cikaske lopurde, lazne

patriote, setili su se patriotizma, kada

je trebalo pokrasti sirotinju, koja je

bezala od rata i tako dali svoj doprinos

patriotizmu, dok se niko nije vratio da

ratuje.

Srbovali iz Cikaga, Cikaske dripcine.

Kasnije novac pokraden od ljudi, idu u

Srbiju da ulazu.

Oteto prokleto, kad tad se u zivotu vrati.
Seeb-VN1700
30. decembar 2020. u 06.43
Neko van Srbije bez obzira bio Hrvat, Makedonac, Slovenac.. neće moći lako sa nekim ko je rođen u Bg ili Zg stupit u neki spontan prijateljski razgovor.
Sa nekim ko je rođen u Skoplju ili Sarajevu.. to nije slučaj i možeš prijateljski razgovarat o svačemu.
Sa svakim stanovnikom Srbije van Bg možeš lako i spontano ostvarit prijateljstvo. Beograd je mjesto o kojem mnogi Srbijanci ne misle najbolje.. pa i šire :))

-
sirchulle
(CAD Designer)
30. decembar 2020. u 06.51
Naravno da nam treba tako. Kada smo dobili istorijsku priliku da se dignemo na noge preko DOS-a ma koliko to ludo zvucalo, mi smo je pogazili. Nikada u istoriji Srbije neće biti vise Srbijanaca u organima upravljanja. Od Koštunice (Beogradjanin), preko Djindjica (iako rođen u Bosankom Samcu on je Toplicanin, po ocu i Valjevac po majci), Zivkovica (Nislija), Batic (Obrenovac) Velja Ilic (Cacanin), pa Vojvodjana (Canak, Pajtic, i ostali)...Mi smo tu priliku shebali i sada opet isto. Ne vredi trositi reci i slova na to...

Evo ga i ovaj majmun nudi pomoć. Pomoć je potrebna i ja bih sve učinio da pomognem Hrvatima koliko su moje mogućnosti ali kako se ne seti kada je gorelo i pucalo po Srbiji da nekom iz Srbije ponudi pomoć?

https://www.kurir.rs/stars/3594847/era-ojdanic-humanitarac-pevac-nudi-za-dve-ugrozene-porodice-iz-razrusene-petrinje -smestaj-kod-sebe
sirchulle
(CAD Designer)
30. decembar 2020. u 07.00
@Seeb: I to je tačno. Nemaju mnogi Srbijanci dobro mišljenje o Beogradu kao ni Hrvati o Zagrebu. Preveliki su to gradovi za tako male države. Mada iskreno receno ne misle ni Nemci dobro o Berlinu kao ni Francuzi o Parizu, Spanci o Madridu i slično. Previse se moći u tim gradovima stvorilo ni iz čega. Samo brojnoscu i koncentracijom moći pa i politickim instrumentima.
Stari__Gost
30. decembar 2020. u 09.32
Kakav crni DOS? pa Ameri su ubili Djindjica. Toliko o tome i šta je DOS „mogao” da učini.

I ja imam svasta protiv Beograda i ne volim ga iako sam iz njega. To je zato što je uvek bio preplavljen zavicajcima „s' onu stranu Drine”

Inače ti Prekodrinci, tj. Krajisnici i Bosanci su sedeli u BG po kaficima dok su gorela njihova „vekovna ognjista”. Pun ih je Beograd bio, otvarali butike, splavove, trafike, dok su trajali ratovi i oluje, a od nas tražili i ocekivali da ih branimo.
sirchulle
(CAD Designer)
30. decembar 2020. u 09.54
@Stari_Gost: Srbijancima nikada da otvoris oci. Rusi su ubili Djindjica a ne Ameri. A i Ameri su pomalo naivci iskreno receno. Da se uspostavi dobar deal oko podele plena u Evropi mislim da bi Rusi i Nemci to lako resili i niko im ne bi mogao ništa. Rusi i Nemci su kuga Evrope. Ne znam da li u Evropi postoje gori narodi od Rusa i Nemaca.
Stari__Gost
30. decembar 2020. u 10.01
Sirculle,

Ako to stvarno mislis onda si ti naivan. Rusi bukvalno ne odlucuju ni o cemu čak ni na Balkanu a kamoli u svetu. Nebitni su.

Sve važne odluke i poteze vuku Amerikanci. Oni upravljaju celom planetom i poznato je da uvek zaj*ebu sve svoje saveznike, a najcesce ih i ubiju. Pa tako i Djindjica. On je bio glup i naivan jer im je verovao i mislio da sa njima može da se razgovara.
sirchulle
(CAD Designer)
30. decembar 2020. u 10.15
@Stari_Gost: Covece, Ameri ne vuku konce po svetu ni od vremena kada su se stvorili a kamoli danas. USA je nebitna zemlja, kao i Srbija. To je dobar prostor sa ogromnim prostranstvima i resursima, koga nikada nije bilo nigde kao tamo ali da oni vuku konce teško je to poverovati. Kao Britanci su im ustupili slobodu? Idi molim te, pa i ako je posle rata za oslobodjenje mnogo je. Sve su revolucije instalirane, zašto ne bi bila i americka? Hiljadama godina konce vuku neki tamo Nemci, Englezi, Jevreji, Italijani (Vatikan) i šta ti ja znam ko i sad odjednom oni kažu nećemo vise, 'ajde da to sada budu Ameri. Moc se presilila u USA, to je tačno ali to nije njihova moc. Ta moc je postojala i pre USA. Tako da o Amerima mislim kao o taocima a ne kao o kljucnom faktoru. Ameri da su slobodni i srećni i samostalni otisli bi daleko od nas ali nisu. I taj americki san je instalirana iluzija. Nema toga, sve je to laz.
santa
30. decembar 2020. u 10.23
„sve je to laz”

A šta je, i gde je - ISTINA?
skoljka
(student)
30. decembar 2020. u 10.24
Kako razmišljate o tome da su ljudi iz jednog sela ovakvi, al zato iz susjednog sela sasvim onakvi? Kako to objašnjavate?
Sirchulle mnogo me interesuje recimo nekakva tvoja analiza. Moja svekrva često kaže za tu neku komšinicu da ima porjeklo iz tog i tog sela, a oni su tamo katastrofalnog karaktera, tako da nije ni čudo sto je takva, Al zato oni preko brda druga priča sasvim (a to preko brda je njeno selo).
Znaci njoj reci selo iz kog si i ona 'zna' kakav si. Dal to ima smisla?

Ja sam ovdje možda i rekla da s ove daljine, meni je svaki evropljanin ko brat. Znaci kad bi se 'suzavala' na specifične gradove i sela, ja ne znam kako ti to izgledalo.

Stari__Gost
30. decembar 2020. u 10.27
Slazem se da je sve iluzija i da ne odlucuju Amerikanci kao Amerikanci nego pravi vladari iz senke ali Ameriku koriste kao paravan i orudje uz pomoć koga sprovode volju.

Ali koliko god da su Amerikanci nebitni, Rusi su još nebitniji. Putinova uloga je samo da sedi i glumi da je opasan, iako je meni recimo smesan. Putin je na platnom spisku istih gazdi i pravih vladara iz senke i ne odlucuje bukvalno ni o cemu.

Rusija je samo iluzija neke protivteze pravoj sili. Ali prava sila postoji samo jedna.
oblica
(ima ih na pretek)
30. decembar 2020. u 11.19
Ma nikako da prođe ova 2020... bas sve gore od goreg.
Opet neka nova mutacija virusa, napada mozak i to bas opasno.
sirchulle
(CAD Designer)
30. decembar 2020. u 11.21
@skoljka:

„Sirchulle mnogo me interesuje recimo nekakva tvoja analiza. Moja svekrva često kaže za tu neku komšinicu da ima porjeklo iz tog i tog sela, a oni su tamo katastrofalnog karaktera, tako da nije ni čudo sto je takva, Al zato oni preko brda druga priča sasvim (a to preko brda je njeno selo). Znaci njoj reci selo iz kog si i ona 'zna' kakav si. Dal to ima smisla?”

Pravo da ti kažem, pojma nemam, mogu samo da nagadjam po sopstvenom iskustvu. Moja majka je iz Zarozja (selo u okviru Bajine Baste) i tamo je bila uvek beda i sirotinja, nezgodni ljudi, valjda ih je tako priroda naterala. Ono pravi gorstaci, ali bas. Malo sume, nešto stocarstva, i tako to. Kukuruz se iz pracke sadio, toliko je to tamo strmo i uzasno. Uda se ona u Brankovinu kod Valjeva (za mojeg oca) a tamo sve pitomo, nismo bili kao Vojvodina kad se gaji kukuruz i psenica (po prinosima) ali smo imali vocarstva i stoke i svega pomalo. Nikad nije bila neka kriza da se nema da se nešto jede ili pije. Omane voce, tu je stoka, omane psenica tu je kukuruz. Nekako raznovrsno, kad nešto omane tu je nešto da to nadoknadi. Maline, sljive, jabuke kruske, i šta ti ja znam. I tako se dugo živelo. Ne u izobilju ali ne i u gladi. Taman koliko ti treba a za visak pravis kucu, supu, magazu, i slično. Međutim, to njoj nikada nije bilo dosta. Ona je i danas nezgodna i besna, iako sve ima. Ne znam samo nagadjam...
Simo
30. decembar 2020. u 11.22
Jao Oblice pa zar nisi primetila da taj virus u ovoj kafani vlada već godinama.
Stari__Gost
30. decembar 2020. u 11.27
Tačno tako, taj virus ovde vlada ne godinama nego decenijama i zove se bosansko-herceGOVANSKI virus. To je pretecha Korone i iako nije smrtonosan ko Korona zatupljuje mozak vise nego ijedna druga poznata bolest. Nazalost leka nema.

:)
Starac_Foco
(--)
30. decembar 2020. u 11.36
Mitologija kruga dvojke:

„Urbani tvrdolinijaši – rođenje u krugu dvojke smatraju nekom vrstom plemićke titule. Za sve neuspehe u životu okrivljuju poseljačenje rodnog grada – došljaci direktno zauzimaju mesta koja im pripadaju. Rešenje svih problema vide u tome da se svi vrate odakle su došli što je paradoksalno, provincijalan zahtev, pošto metropolu čine došljaci (Zamislite da rođeni Njujorčani požele da očiste grad od došljaka!). Kosmopolite su, vole svetsku egzotiku ali preziru domaći folklor, tradiciju I religiju. Došljake nepogrešivo detektuju po akcentu, obući i muzici koja dopire iz njihovih stanova i automobila. Ne vole da napuštaju svoj kraj, a naročito se negativno odnose prema prelasku mosta i odlasku na Novi Beograd. Prigradskim naseljima daju posprdna imena, npr ČA ČA ČA za Borču, Ovču I Krnjaču. Dele se na Beogradžane sa pedigreom u više generacija (e oni stvarno misle da su plemići), i skoro urbanizovane, kojima su roditelji došljaci. Oni su, kao janičari u beograđanštini, u obavezi da imaju mnogo oštriji stav prema seljacima i svemu što nije kul.”
kt61
(*BCM)
30. decembar 2020. u 11.58
mali sicardzija, da zayebe za pare, da pokaze naokolo svoj mali emigrantski auto, da ogovara naokolo, da se raduje tudjoj nesreci, da se ruga.

oni su naucili da žive i još uvek žive u grupnom smestaju, po 10 u kuci, tako stede na renti
kuhinja kao kasarina, na dugackim klupama sede, babe kuvaju rucak ove sto rade za 10$ kad se vrate da obrokuju

to je taj mentlitet krajisnika i bosanaca

Simo
30. decembar 2020. u 12.43
Tako je Zoki druže, odlično si to primetio. Sila si od diskutanta, priznajem.
kt61
(*BCM)
30. decembar 2020. u 15.53
u okviru kuce ima i gledaona gde se gleda tv iz zavicaja
Stari__GostPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Stari__Gost
30. decembar 2020. u 22.24
Dobro ljudi, šta se zhestite, ja sam se samo malo zaj*ebavao... što se kaže da razmrdam malo uchmalu atmosferu, ko Vodena kad je pisala o pushenju kur*ca... LOL

hehehe
Seeb-VN1700
31. decembar 2020. u 08.58
Stari__Gost
„interesantno je to da su upravo ti Krajisnici i Bosancerosi i zakuvali svo sranje i zapoceli rat, u njega uvukli i Srbiji, a onda ”hrabro„ zbrisali u inostranstvo i u svoje nove domovine u kojima su na debelo profitirali”
-

I ti si zbriso i otiso u inostranstvo.
Pa sto ti nisi profitiro? ..nisi jer si glup.
Što se sramis reći da imaš diplomu dizajnera?
Da ti ja kažem?
Zato jer si kao i 75% Beogradjana kupio diplomu i o tom poslu pojma nemas.
U USA ako nisi za ništa drugo ostaje ti neka stara krntija od kamiona pa vozi za Bugare i takove..

Ti si još bio u Bg pa se sigurno sjecas naoruzana kolone kamiona koja je isla kroz Bg prema Hr.. i pjesmu iz kamiona „Idemo do Beča”.

-
sirchulle
(CAD Designer)
31. decembar 2020. u 10.53
@Seeb: Nije to bas tako. Evo ja ovde za i oko BMW-a, Audi i sličnih sranja. Ne ide to bas tako. Zamisli koliki ja talenat tek imam kada sam od Ratne Mornarice dosao do BMW i AUDI ali i to je isto sve sranje. Nisam mogao dalje, jednostavno je zakocilo. Nema dalje, limit je postignut...
sirchulle
(CAD Designer)
31. decembar 2020. u 11.18
Ali da sam onda bio pametniji bolje bih to uradio. Rekao bih im da sam zavrsio arhitekturu u Beogradu ili Zagrebu (a ne hebene vojne skole), da sam ucestvovao na međunarodnim projektima i da mi je strast zapravo autoindustrija i pravljenje glupih prevoznih sredstava gde teras dve tone lima da bi se prevozila dva putnika. Nikad mi niko nije pogledao ni jedan CV koji sam poslao niti zatrzio diplomu nego me postave za kompjuter i traže to i to. I ja im to naravno uradim. Ali kasno je sad o tome pisati i pricati. Mogao sam da postanem i Pinninfarina samo da sam toga onda bio svestan ali nisam bio.
Seeb-VN1700
31. decembar 2020. u 11.55
sirchulle ti si dijete sa sela i to je druga prica kako se teško takova djeca uopce i upisuju na fakultete.
Ti da si Njemac i da nisi pominjao vojne skole bio bi danas na nekim vaznijim funkcijma u nekoj industrijskoj prizvodnji.
Bio sam na jednom Njemackom vojnom brodu pa znam kako se nekog stranca pusta uopce u tu halu zatvorenog tipa a kamo na njihov brod.

To o cemu mi pricamo neko ko je rođen Bg ne može shvatit.
Seljaci kad donesu povrce i voce na Bg pijacu trebali bi prodavat po najmanje 5x većim cijenama nego u drugim gradovima jer tamo je nihov teško steceni novac. I samo tako ga mogu dobit natrag.. a i da Beogradjani malo bolje postuju i cijene seljaka..

-
Stari__GostPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Stari__Gost
31. decembar 2020. u 14.56
Seeb,

drago mi je da si se otvorio i ponovo po ko zna koji put pokazao svoje pravo gov*narsko lice jednog ustaše.

kao prvo ja JESAM uspeo u Americi, debilu, ne vozim uopste kamion kao što se tebi to pricinjava, nego sam kompjuterski inzenjer. to je ono sa čim ti nemas pojma i nezamislivo ti je. a to što sam ZAVRSIO fakultet u Srbiji i imam diplomu dizajnera mi nije bila nikakva prepreka da se presaltujem na nešto potpuno drugo kad sam dosao u USA jer je MNOGO trazenije i MNOGO volje placeno. i zato što sam dovoljno pametan i mogu da izvedem takve stvari. fizikalija i varenje mi nije krajnji domet kao tebi.

jel možeš ovo da ispratis do sada debilcino? ili treba prevod? ti si običan fizicki radnik, koji sa 60 godina tera metalnu gradju u svojoj prikolici! Alo! :))))

i ti ćeš takav glup, nesposoban i nikakav nekom da solis pamet i popujes? je*bi se debilu i je*bi svoju mrtvu majku raspalu ustašku.

ja sve sto sam postigao sam postigao SAMOSTALNO, a postigao sam vise nego vecina izbeglica iako nisam imao NIKAKVU pomoć ni od koga, kao sto ste ti i sve druge izbeglice imale. jel ti sad malo jasnije debilcino o cemu sam pricao? prvo ste iskoristili Srbiju, zatim međunarodne organizacije i fondacije. zato je vama rat bio brat, i ne znam šta se bunis? treba da slavis, prekodrinac usmrdjeni.
Sasha-MudrijashPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
31. decembar 2020. u 15.10
ovo k'o kad deda maksim spuca onog lakija-metu u maratoncima kad laki vezba za dvoboj :) -kratko, i ...itačno :) :) :)

*dobro, nije bas najobičniji sljaker - ipak ni kod nemaca nema svako hiltije, i to sve onako jedno drugom do uveta k'o sirotiljska deca.

**meni isto nije jasno zašto se sib evo već 20 godina pravi pametan ovde na diskusijama, iako mu je jasno (kao i svima) od prvog dana - da mu to najlosije ide od svega. posto ne možeš biti nešto sto nisi. ono americko „fake it till you make it” - naprosto ne vazi. pamet je nematerijalna kategorija -imaš il' nemas :)
Starac_Foco
(--)
31. decembar 2020. u 18.26
Pa da rezimirano lik i djelo našeg starog gosta. Mislim da sad znam o kome se radi... Time ćemo ujedno opisati i ovu dvojicu koji mu redovno daju pluseve. Moderatora nećemo opisivati posebno jer to je on, stari gost. Dakle:

Za njega su svi prekodrinci ustaše. Nisam toliko zloban da mu poželim da mu prave ustaše urade ono sto su u zadna 3 rata ucilini onima koje on vise mrzi od samih ustaša.

Mi sa one strane Drine moramo da shvatimo da smo jednostvano civilizacijski nekoliko vekova iza vas sa desne strane.

Najprimitivniji narod u celoj Evropi smo mi bosanci, olicenje gluposti i primitivnosti. Mi smo zaostala pasmina koja se samo zadrzala po nepristupacnim gudurama Bosne a i Hrvatske.

Mi nikada u zivotu nismo videli ni sveta ni civilizacije. Ukljucujuci i nas koji smo radili za vodece kompanije u tom vremenu, prostoru i sistemu.

Mi prekodrinci smo koristoljubivi mufljuzi koji su svakoga (a pogotovo njega) svuda zahebali.

Mi, takozvani „Srbi” sa one strane Drine, smo u stvari bili u sprezi sa svojom pravom bracom Hrvatima i Muslimanima a samo da zahebemo Srbiju. Nije nam palo teško ni sto nas je jedno 400,000 iz BiH i 300,000 iz HR moralo da napusti ognjista. Cilj opravdava sva sredstva i konacno je bio ispunjen – prepustismo nasa ognjista u svim većim gradovima u BiH i HR nasoj braci ustašama, samo da bi mogli da osvojismo nove prostore, Srbiju i Ameriku. I da zahebemo njega.

E dabogda tebi jednog dana bilo kao onima u koloni iz Krajine, ili onima u koloni iz Sarajeva po Dejtonu. To ti iskreno želim. A nisam bas toliko zloban pa da ti poželim da i svoje mrtve iskopavas da poneses sa sobom kad podjes, kao sto su mnogi tada u beznadju radili.
skoljka
(student)
01. januar 2021. u 12.56
Zaključujem da bi za jednu normalnu diskusiju bilo bolje da niko ne zna odakle je ovaj drugi. Jer u suprotnom se sve svede na plemenska prepucavanja. Sto nema nikakvog smisla osim da možda ljudi izbace neke 'long standing' frustracije sto ostale diskutante većinom i ne interesuje. Možda je bolje otići napolje i izdzogirati krug da se 'iznoji' ta negativnost, pa onda krenuti u smislenu diskusiju.
skoljka
(student)
01. januar 2021. u 13.03
Sirchulle, ovo je taj middle age žal o kojem često pišeš, a mogla (ao) sam sve nešto, a nisam
https://m.youtube.com/watch?v=EvGBMF-153o
zoxthegreatPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zoxthegreat
01. januar 2021. u 13.08
foco ma svi ste vi serboamerdzosi gang stalkeri
bez obzira odakle ste

i ti si isti ko onaj kenjo beogradjanin
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
01. januar 2021. u 14.56
ja promenio gajbu pre mesec dana. prethodni rentijer je „s' one strane drine”. ovaj sadasnji je - iz crne gore :) .
kuca ovih prekodrinskih u koju sam usao je po kolicini stroke bila u klasi sa onom u kini kad sam bio u koju sam usao. toliko mi je bilo odvratno da se nisam ni doselio dve nedelje, nego sam uvatio i okrecio. (da li mislimo da su pitali - treba l' (ne treba - al' ono - pitas - posto rentas prakticno stalu a ne kucu) neka crkavica za krec/podlogu/tamo/vamo). ventil za koji sam im odma rekao da ne radi (3-5$) - nisu nasli za shodno da promene. pri tom su lagali t.j. precutali da gajba ima problem sa odvodom na kuhinjskoj vertikali.
i ništa, odem ja. imaju depozit, i ono gospodja se bas trudila da nadje makar ogrebotinicu da me smara (i eventualno ne vrati depozit).
**zanimljivo - nije podnudila da mi vati duplo, posto je u tim zagledavanjima mogla samo da zakljuci da je gajba dosta bolja nego ta ista gajba kada sam ja u nju usao. :) (realno, i po 2 eura na sat za ciscenje, dodju mi dodatnih jedno 200 jura :) -eto toliko je strokavo bilo..)
zanimljivo - od momenta kad smo se dogovorili, do momenta „uzimam kljuc” (lovu sam - tri rente izbrojao odma unapred) desilo se to jedno curenje - iz lavaboa - u gajbu. ono parket u teskom Qrtzoo. - da li mislimo da su nazvali, i rekli - e ljudi, u gajbi je prigodan potop - vodice pranja sudova i sadrzaja sudopera ovih iznad nas... - bil' vi dosli da vidite, pa ako vam se ne svidja - da vam vratimo lovu sto ste dali i da se izvinimo...?
i sad...-kad sam im vratio kljuc - reko' -šta kako depozit (nije neka lova 250 jura) - reko' najpostenije - kad dodjete i nađeteracune u sanducetu, zovnete me - ja dodjem, uzmem racun, odem u postu, platim racune - vi meni lovu nazad. - aha, vazi, može.
***da li mislite da su zvali do sad? -možda racunaju crk'o sam :)
bas ću sutra da ih zovem...
srbi. nasi ljudi. prekodrinski. -ne kažem da su svi „nisam dingospocovek” - al' eto ovih dvoje vala nisu.
mislim ne kažem ni da su losi. samo da su funjarice :)
Simo
01. januar 2021. u 15.58
E da si bar malo probao biti emigrant u Canadi pa da se napr. sretnes sa
landlord and tenant act ontario pa da vidis kako je podstanar sef gazdi.
Da vidis ko se kome klanja kako i koga zakon stiti.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
04. januar 2021. u 02.01
ma dobro, kenjam i ja malo, naravno.
-ono sto hoću da kažem, je da zapravo svugde svega ima. evo zvao sam ih pre dva dana, vratili su mi lovu tu za depozit.

meni nije samo jasno kako ljudi ne žele, pa makar i da plate malo - za osecaj „gospodin covek”. - ono -biću mala funjara, i dzibercic -samo da me neko ne za...e za 200din. ($2). -pa brate nek' me zezne - ...o dvesta kinti, - budalom me nije napravio - jer sam ga pustio - neka mu tih $2.
ionako zivot nas uci da tih $2 ustrebaju, figurativno „za lekove”.

e sad, zašto ti neki nasi sunarodnici vrlo nisu dingospo-i coveki - čak i kad su materijalno visestruko bolji nego u nekom periodu svog zivota (evo recimo sib - definitivno je materijalno boljestojeci nego kad je krenuo iz one ustašije vamo kod nas, a potom među naciste, kao i svi koji su u kanadama i amerikama, a iz b i h, recimo) -to mi nikako nije jasno.

evo recimo - da li gospodin covek može da ustvrdi, bez i jednog dokaza nekom drugom coveku da je taj drugi ili treci lopov?
sib je recimo rekao da je moj cale lopov. *ne znam kolikih je dimenzija, ali voleo bi da je to mom caletu rekao u oci, paaa, bukvalno do pre 2 godine... -eto, bas bi voleo :)
ili recimo meni je skrenuo paznju da sam ja prakticno ljudska nula, jer eto (koliko on zna) nemam decu. -ajde šta je to? jel' to covek, ili p..ketina? (opet - tastaturom - u oci, nisam siguran da bi mi to tako rekao kako je ovde napisao). - a pazi, mercedesi, hiltiji, kamioni avioni... (dobro, bez aviona).
*i takvih primera imaš kol'ko oćeš.
**kod kineza kad sam bio - zakoni vrlo stite landlorda.
Seeb-VN1700
04. januar 2021. u 12.44
čoooooveče, ovaj je dva koplja ispred tebe

https://www.youtube.com/watch?v=cvBGqjrut1Y

..koji car, yebote!

-
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.