Diskusije : Emigracija

 Komentar
Sale, da li se pije pivo..
sirchulle
(CAD Designer)
16. decembar 2019. u 14.42
Pošto ovijeh dana stizem u zemlju Sorabiju da li je Sale zainteresovan da pijemo pivo u BG, negde i nekako? Pod uslovom da je tamo u to vreme. Cisto retoricko pitanje...
pravda_i_istina
17. decembar 2019. u 00.14
nije to retoricko, nego muzikanstko pitanje... aj živeli obojica
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. decembar 2019. u 06.17
ako nećemo da se pobijemo - mouzhe :) :)

biću tu po gradu. zemun/novibeograd uglavnom, al' ako ćemo popijemo pivo-dva, onda može bilogde, a u smislu vozacke dozvole, a ako se biciklira - onda može gajba :)
zlatiborac
17. decembar 2019. u 10.29
Nešto u prilog teme o pivu;

Dosli Mujo i Haso u kafanu,seli za sto,u tom nailazi sef sale,a Mujo će:„kelner,da porucim pice”! Nisam ja kelner,nego sef sale.
Mujo:„svaka cast Sale,nego donesi de nam dvije pive'!”
sirchulle
(CAD Designer)
17. decembar 2019. u 15.46
@Sale: ...a sto bi se poubili zlu ne trebalo?

Elem, evo jednog vica za one koji razumeju dalmatinski dijalekt hrvatskog jezika. Dolazi Srbijanac u kafanu u Splitu (dok je još bila SFRJ) i seda za sto. Prođe neko vreme ali niko ga ne posluzuje. Vikne on kelnera:„Kelner, ja bih pivo.”. Na to će kelner:„A ti, pivaj slobodno, ko ti brani...”.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. decembar 2019. u 17.05
pa ono, tu i tamo smo sucelili stavove, a ponekad i ne preterano pristojne reci zaputili - a posto smo odatle odakle smo... :) :) -red je što se kaže :)
dokjument et gmail ili drbouz na knjizi lica, pa posalji neki fon (ako ćeš imati ovde) ili već neki način komunikacije, pa da utanacimo.
*cale mi je ufitiljio, svaki drugi dan sam po bolnici, pa ako krene po zlu -možda ne stignem, al' ako se starina bude drz'o onako kako bi ja zeleo - gledamo se.
zlatiborac
17. decembar 2019. u 17.44
Elem, eve ga još jedan dalmatinski:

Zove Dalmatinac mater na telefon: - Alo majko, iman dvi visti, jednu lošu a drugu dobru! A koja je dobra?„ Pita ga ona:Ostavia san drogu!Bravo sinko, tako triba, a sad mi reci koja je loša? A bogati, ne znan di!

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. decembar 2019. u 04.50
ponekad konobaru kad dodje TačNO kad treba u kafani, kažem, lepo sto si dosao odma - jel' ti to znaš da sam ja sale, pa si pomislio da sam sef sale, pa onda to tako? -ja sam ti prijatelju obični sale, daj nam ovde ... :) (ili već tako nekako).
sirchulle
(CAD Designer)
18. decembar 2019. u 12.52
@Sale: Ono jes' tačno da smo kao Lucky Luke, laki na obaracu ali ne beri brigu. Ja imam secanje kao kisna glista ili ti zlatna ribica. Uostalom, od istomišljenika se ništa novo nauciti ne da pa uglavnom volim da pricam sa onima koji to nisu. Ko zna, možda nešto naucim novo.
rizling
18. decembar 2019. u 13.37


Sale koja kafana. Možda sam u blizini ? 🍺🍻🍽️🍗🍖
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. decembar 2019. u 14.56
cek da vidimo da se schule prijavi koji je deo grada.

ovde u zemunu sednem u neki bezveze kafic kod onog megatrenda, jer mi je pod nosom, ili na plavi slep ili u radecki ili gardos (poslednji mali splavic na keju ). tamo na savi skywalker u 45-om. i nešto u poslednje vreme skoknem gore na bezaniji iznad tosinog bunara tamo iznad stanice zeleznicke tosin bunar - simpa je predvece kada nije mnogo zagadjeno tamo pogled s kakve-takve visine ka buvljaku i dalje tamo preko save.
mada, kad nisam sam, logicno - u kafanu s ljudima, a onda je i nebitno koja je kafana, posto se jeli uglavnom družim sa finim svetom, pa je onda fino ma gde bio.
Novak
18. decembar 2019. u 15.25
Kad virtualnost postane stvarnost?
Molim vas da se slikate, Sale to ume pa da nas obradujete za praznike...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.