Diskusije : Emigracija

 Komentar
Cvarci i Kavurma
sirchulle
(CAD Designer)
08. jul 2017. u 19.06
Mene interesuje pitanje kavurme i cvaraka...

https://www.youtube.com/watch?v=3A6A4JSTtfM

Dakle(m), po nekim istrazivanjima i istorijskim beleskama (ako su tacne) nas i recimo Britanaca je u srednjem veku bilo skoro pa isto a onda se sve desilo po Evropi što se desilo i jednima i drugima. Oni sada mnogo brojniji a mi malo nebrojniji. Tacnije, uskoro pod sljivu da stanemo koliko nas ima. E, sad posto ocigledno svi volimo da smo pametni a nismo, volimo da smo lepi a nismo i naročito volimo da bistrimo politiku a nemamo mozga za takvo nešto, pitao bih nešto kao i ovaj lik iz spota. Kako ste vi? Pusti Trampa i Putina. Nego kako šta vi? Bas vi. Ne vase silne kuce i imanja, žena i deca, rodbina i prijatelji nego bas vi?
sirchulle
(CAD Designer)
08. jul 2017. u 19.10
Što se mene lično tiče, skinuo sam dvanaest kilograma biciklom, kosarkom i fudbalom uz proju (umesto hleba) i uklanjanjem tri bele smrti a to su so, secer i brasno (belo). Međutim ni makac dalje a svaki dan po devet kilometara na posao bicikom na posao i nazad. Da li neko ima neki savet za to? Trebao bih još deset nekako da izvucem ali ne znam kako...
Novak
08. jul 2017. u 22.23
Šta dalje ni makac, pa znali možda zdravo telo samo za sebe šta je mera i bez vage pa je i dozvolilo otpis onih 12, a ovo ostalo je znak
pitanja, zdravlje ili estetika, vrlo često vlasnik je u zabludi.
keramicar
(mrgud koji sedi)
09. jul 2017. u 05.28
projino brasno (kukuruzno brasno) je dosta kaloricno i možda tu onosis prekobrojne kalorije.

prosecni unos kalorija za muskarca je oko 2500 kalorija dnevno. zavisno od svoje visine i fizicke aktivnosti, taj broj kalorija može biti veci ili manji.
danas na svakom prehrambenom proizvodu imaš energetsku vrednost i lako možeš da izracunas koliko energije dnevno unosis.

tvoja voznja biciklom je oko sat vremena dnevno sto i nije neka velika potrosnja energije. gubitak kilograma će pre biti proizvod izbacivanja secera iz ishrane nasuprot fizicke aktivnosti.

napravi presek dnevnog unosa energetske vrednosti hrane i videces šta je uzrok ili posledica

pozdrav
sirchulle
(CAD Designer)
09. jul 2017. u 09.45
Bicikla svakako nije veliki potrosac energije. Nisam bas ni ocekivao takvo nešto. Jedino fudbal i kosarka me posteno preznoje. Što se tiče kukuruznog brasna tj. proje prilično mi prija i jeste kaloricno ali ima dve prednosti. Ne jede se kao beli hleb već daleko manje i mnogo lakse se vari. Nazalost sedim bas dugo za kompjuterom na poslu i tek vikendom mogu da uradim nešto više u vezi sporta i gubitka kilograma. To sda bicikom na posao i sa posla je samo zbog kondicije a nikako za skidanje kilograma. Da li možda neko ima ideju šta raditi na poslu? Probao sam sklekove i neke sitnije vezbe ali ne može se stalno jer prolazi dosta ljudi...
Novak
09. jul 2017. u 14.54
Znamo da coveku ne treba mnogo soli, i da je gotovo svi uzimamo
vise nego sto je potrebno, ali šta znaci to, izbaciti so, a izloziti se i znojenju, šta kažu dr. o tome, nije li nizak sodium u krvi opasan za maligne bolesti.
pravda_i_istina
10. jul 2017. u 18.09
suki, ako si dosao u odredjene godine, testosteron ti je sve manji, badava ti vezbanje i biciklo
sirchulle
(CAD Designer)
11. jul 2017. u 18.07
To je tačno ali i matematika je egzaktna nauka pa ako unosis vise nego sto trosis rezultat je vidljiv. Malo sam se presabrao i dosao do zakljucka da je „keramicar” najblizi rešenju. Jeste da je projino brasno zdravije i da se manje jede nego psenicni proizvodi ali je to svakako veliki izvor kalorija. Do sada sam u jednoj od prethodnih dijeta najbolje rezultate postigao takozvanom ketonskom dijetom tj. skoro potpunim izbacivanjem ugljenih hidrata. Nikada se bolje nisam osecao i uz sport sve je bilo OK ali procitah neke izvestaje na internetu da to nije bas ni zdravo pa sam odustao. Sve sam sto ima ugljene hidrate izbacio i jeo sam samo povrce sa niskim sadrzajem hidrata, meso čak i masno meso. Moram da priznam da sam u tom momentu bio prilično gladan i pored jake hrane masnog porekla. Sad da li su ugljeni hidrati uopste potrebni ne znam ali sam na sreću ili na zalost odustao od toga iako mi ništa nije falilo. Da li ima neko iskustva sa time?
Novak
11. jul 2017. u 19.06
Pa zivot i ishrana sa potpunim odsustvom ugljenih hidrata je zdravo preporuciv kao i menjati redovno ulje u motoru sa već koristenim sto bi rekli pregoralim uljem.
Mora se pronaći minmum bez koga se nesme, jer jedan problem resavas
a deset drugih dobijas.
Ja sam samo tridest godina na minimumu carbon hidrata i ništa mi
ne fali čak ni osedeo još nisam.
Kako možeš da pricas o fudbalu kosarki, 10km voznji bicikla i totalnom izbacivanju hidrata, koliko god da si ih uneo pre utakmice za sat i po jurcanja za loptom oni su zdravo lepo i korisno sagoreli.
Svaki gram tog hidrata unesen pre sedanja za komp, odlaska na spavanje je trovanje i slaganje sala.
Ako nisi diabeticar a hoćeš da ne uzimas ugljene hidrate takodjerobavezno moras vrsiti ucestale testove dnevnog nivoa u krvi a to je danas sitna lova, raspitaj se kod prvog apotekara naravno ako već nisi dobro upoznat. Bel raf. secer svakako je otrov koji nikom takoreci ne treba i bez njega je svakom zivot zdraviji, ali ostali
prirodni hidrati nisu za zaebanciju bas svi.
baresh
(zanatlija)
14. jul 2017. u 10.05
Malo humora po temi;

Dos`o Lala kod doktora pa kaže: gos`n doktore,u zadnje vreme nešto slabo vidim,pa tako kad neko prođe sorom, ne znam jel` musko il` zensko,neko poznat il' nepoznat, pa mi prosto neprijatno & stid.

Doktor ga detaljno pregleda pa mu saopšti: Lalo,u pitanju je veliki pritisak i masnoca, a bogme imaš i secer.Zato od danas nema;sunka,slanina,cvarci,kavurma,kobaja,svargla...a bogme ni vino,pivo,dudovaca i ostlo.
Zamisli se Lala,pocesa po glavi pa će reci: Znaš sto doktore, kad malo bolje razmislim,he*e se meni ko sorom prolazi, imadem ja preca posla od toga.
Novak
14. jul 2017. u 12.53
Da budem iskren, zali boze godina, nisam znao šta je „kavurma”
pitao sam druga Guglicu i dobio objašnjenje u reci i slici,
ipak kratak sam za mnoge turcizme.
Kod nas je to bila hladetina, svargla, pihtije ...
sirchulle
(CAD Designer)
14. jul 2017. u 15.04
Drago mi je da pocesmo i sa vicevima jer je ovaj forum pomalo i otuzan postao a i bio koliko vidim. Kad smo kod Lale jednoga dana Lala prolazi pored jednog prosjaka koji mu rece:„Dajte mi nešto nisam ništa jeo tri dana. Na to će Lala:”Pa moras malo makar malo na silu...„. ”
baresh
(zanatlija)
14. jul 2017. u 15.43
Starina Novace, ne moras pored nas-ke ovde-ka pitat` druga Guglicu.

Inače „hladetina, svargla, pihtije” nije isto sto i KAVURMA.

Kavurma se pravi od iznutrice: crna- bela dzigerica,jetra,bubrezi
beli-crni,gusternjaca, crevca,slaninica i još ponesto...
a što se tiče turcizma i tragova istog,najviše ga ima u Bel-gradu
Stojnom, pa da nabrojim neke od geo-toponima: Terazije Savamala,
Dorcol,Palilula,Karaburma, Bulbuder,Kalemegdan...

p.s. kad smo kod humora i BG-a,evo još jedan o Lali:

Dos`o Lala vozom iz Panceva u BG,pa kad sidje obrati se jednom
od prolaznika: Ta molecu lepo-gospodine,jel` znate gde je ulica
Knez-Mihajlova? Ovaj ga odmeri od glave do pete,pa rece: Pa to
zna svaka budala. Lala: hvala lepo gospodine, ta zato vas i pitam.
sirchulle
(CAD Designer)
14. jul 2017. u 16.37
Kad smo već kod Lale ima onaj kad je Sosa (Lalina lepsa polovina) dosla u apoteku da trazi Viagru za Lalu. Dosla ona kod apotekara i trazi Viagru ali ne cele tablete nego po pola. Ona onako starija žena pa apotekar pretpostavi i da je Lala bar tog godista i rece:„Blago li se vama kad vas muž može još to u tim godinama te mu samo treba pola vijagre. Na to će Sosa:”A, sinko nije to za to„. Ja to dam njemu ujutro u caj da mi ne pisa po daski na WC solji...”
sirchulle
(CAD Designer)
14. jul 2017. u 16.45
Pitali Cigu kada je bilo bolje, za Milosevica ili posle njega. Na to će Ciga ko iz topa da je bilo bolje za Milosevica. Kaže on, za vreme Slobe udjes u prodavnicu, uzmes mleko, hleb, sir, kafu, itd..itd... a danas kamera ovde, kamera onde...
sirchulle
(CAD Designer)
14. jul 2017. u 16.49
Igraju Mujo i medved sah i prilazi im Haso. Vala Mujo pametan ovaj medved čim igra sah sa tobom. K*rac moj pametan, vodim ga 3:2 u partijama...
baresh
(zanatlija)
14. jul 2017. u 16.57
Opa bato, proradila tema o Lalama - Sosama , a nigde gos`n Sante.
Mora da peca sarane i bucove, jal` na Tisi il` Tamisu ;-)

Elem dosli Lala i Sosa kod komsija Pante i Perse na kafu.
I dok su ispijali gutljaje kafe sa dudovacom,pod dudom,primeti Sosa kako petao po dvoristu nalece na kokosi, pa će upitati Pantu: ta jelte komsija, jel` ovaj pet`o ovako radi svaki dan? Da,da svaki dan, uzvrati Panta. A jel ti cujes ovo Lalo? Ta čujem,kako da ne čujem,
uzvraca Lala,nego jel` i ja mogu nešto da pitam? Može, uzvrati Panta. A jel` on ovako stalno zaskoci na jednu te istu? Neeee,uzvrati Panta,on menja. Lala: a jel` cujes ti ovo Soso? uzvraca Lala.
sirchulle
(CAD Designer)
14. jul 2017. u 17.00
A sad jedan ozbiljan vic.
Letnje doba, mravi rade na njivi i pored njih prolazi cvrcak kao u onoj Ezopovoj basni pa ih upita :„Je li momci, gde je ovde put za more?. Pokazu mu mravi put za more ali neka on ide na more, docice zima pa neće on imati šta da jede. Dosla zima, mravi se zavalili u svojim kucama i uzivaju kad neko kuca na vrata. Otvore oni kad ono cvrcak. Pomisle mravi kako je kao u basni on dosao da ih moli za hranu ali ono jok. Pita ih cvrcak da li ne znaju gde je ovde put za Egipat posto je opet posao na more i to u sred zime. Oni mu lepo pokazu ali kad se on okrenuo da ode jedan od mrava ga upita:”Dal' nećeš da prođes kroz Grku, možda?. Naravno, rece cvrcak. E, vidis, rece taj mrav kada tamo vidis Ezopa poruci mu da mu svi mravi odreda (da ne pišem šta...)...

sirchulle
(CAD Designer)
15. jul 2017. u 01.22
Sreli se posle rata Krajisnik i Lala pa pricaju šta im je bilo najteze za vreme rata. Kaže Krajisnik kako bila ova ofanziva, pa ona oni samo na proji ceo rat prodjose. Na to će Lala da je njemu bilo najteze kada su se najeli sunke i slanine a Svabe zaužele bunar...To je bila muka...
baresh
(zanatlija)
15. jul 2017. u 10.24
Mic po mic , ode tema drugim pravcem, tj. u pozitivnom smeru, pa u prilog iste nekoliko kratkih o Cigi:

Pitali Cigu šta misli o sterilizaciji pasa lutalica.
Cigo: pa mislim da treba na sve kreove zube povadu. Ma ne to,rece
postavljac pitanja,nego... znan,znam bre st o`s da kažeš,prekide
ga Cigo i nastavi; neće nas kerovi da kresu nego ujedu.

Pitali tv. reporteri Cigu za vreme bombardovanja 1999-e,šta ima da poruci Klintonu? Cigo: pa imam da mu kresnem sve po spisku,i još
da mu porucim ovo; predaj se već jednom Klintonu - izgibosmo!

Pitali Cigu jer nekad kresno medicinsku sestru?
Cigo: paaa... medicinsku nisam, al` jesam onu pravu.

Pitali Cigu jel` i kod Cigana ima grupni seks? Cigo: a ima,ima,
i mi Cigani to radimo. Pa kako to radite? Cigo: pa skupimo se nas
pet-ses` muskih,pet ses` zenskih uvece u jednu sobu,i zacuti.
I onda? Cigo: i onda poskidamo sve sa sebe, pa opet zacuti.
I onda? Cigo: i onda ugasimo svetlo -tajac. Dosadilo ispitivacu
sa propitivanjem pa se izdera:Pa šta dalje radite-kaži već jednom?
Cigo: e onda svako cuva svoje stvari, znast bre bas Cigani...

Pitali Cigu (90-ih) koju bi pevacicu najradnije kresn`o.
Cigo, eee...jes` da ti kazam - pa da me Arkan rokne... bre.

Pita sincic Cigu;tato, koja je razlika između brezplatno i dzabe?
Cigo; pa evo ovako sine; ides u skolu brezplatno, ali za dzabe.

Sad jedan o Cigi, ali ovaj put Cigo postavlja pitanja;

Imao Cigo tri sina pa ih jedan dan pozove i saopšti da ide
na rad u Nemacku, pa kad se vraca šta da im kupi.
I kao sto je red,upita najstarijeg; šta tata da ti kupi? pa
kupi mi biciklo.Zašto? da skupljam staro gvozdje,krpe i ostalo
pa da zaradim pare. Dobro, a tebi? upita srednjeg. Meni armuniku.
Zašto? pa da sviram po svadbi,rođendani i vasari - da ne kradem.
Dobro, a tebi? pita najmladjeg. Meni kupi dva jajca. Zašto bre jajca? Pa da kompletiram onu stvar sto će kupis ovoj dvojici.
sirchulle
(CAD Designer)
15. jul 2017. u 13.26
Dobri, nema šta...

Evo jedan iz mojeg kraja. Pošto sam rođen u Valjevu jedan o njima.
Dosao Valjevac sa pijaca (oko Kolubare) u jednu piceriju da nešto pojede i onako sa vrata:„Ima li šta ovde da se pojede?”. Kaže konobar:„Ima pica”. Pa koliko ti je to?. Raširi ruke konobar i pokaze jedno pola metra. Kad vide ovaj upita ga:„Pa kad je tolika a sto joj tepas?..

Drugi, a nije vic nego mudra izreka Brane Crncevica:”Mrav je bio vredan i radan i celoga zivota je radio i od njega ništa nije postalo, ostao je mrav. Za to vreme majmun se zezao po granama i ništa nije radio i od njega postao covek...

Ide Ciga ulicom sa jedne strane a sa druge strane dva tri skinhedsa. U jednom momentu skinhedsi mu viknu:„Cigo, 'odi 'vamo da ti nešto kažemo. Na to će Ciga:”Pa brate ne moram ja sve da znam...

Evo jednog o tome kako se povezuju Nemci, Ameri i Srbi

Dolazi glavni Djavo u posetu i kontrolu u pakao i vidi jedan bazen sa govnima a u njemu deset ljudi. U tom bazenu sto malih djavola stoje okolo i ne daju desetorici da izadju iz toga bazena. Pita ih ko su ovi? Ma, pusti,ma to su Ameri. Jedan iz bazena pokusa da izadje a ostalih devetoro mu pomazu da izadje. Jedva ih zadržavamo. Zato nam treba deset na jednoga.
Ode on na drugo mesto. Isti bazen ali tamo deset malih djavola na deset gresnika. Ko su ovi upita ih glavni djavo? Vidis ovo su Nemci. Pa zašto sada imamo deset puta manje cuvara, upita glavni djavo? Pa lepo, jedan pokusa ostali gledaju. Ako uspe, OK, Ako ne, isto OK. Sasvim nam je dovoljno i jedan na jednoga.
Ode on i na treću lokaciju a tamo samo jedan djavo cuva njih desetoricu. Pa ko su bre ovi, povika glavni Djavo?
E, vidis to su Srbi a ovaj jedan Djavo nije čak ni cuvar, on je zapisnicar. Pa, kako sunce ti zarko ovaj jedan i to ne cuvar uspe da zadrzi ovu desetoricu?
Pa lako, rece mu on. Jedan od ovih Srba pokusa da izadje napolje, onih ostalih devet mu se okace na ledja i on nikada ne može napolje. Zato samo imamo samo zapisnicara...

Novak
15. jul 2017. u 14.49
U vreme FNRJ nasao se Ciga u sudu.
Pita sudija, ime oca Cigo, Drug Tito druže sudija, hm, kaže sudija,
a ime majke, pa Juga druže sudija ja za drugu ne znam.
Slusaj cigo ovo si garantovano prisluskivao na vratima dok
sam saslusavao prethodnog optuzenog, ma nisam duže sudija nisam evo
yeba ja svog oca i majku ako lažem.
---
A zašto si ukrao 10 kobasica u radnji, ma nisam druže sudija
uzeo sam samo jednu i to ovu manju a ovih devet većih je bilo privezano da nisam ni znao.
----
Upalo cigi jedno od dece u septicku jamu, on ga izvadi uzme za nogu i povika na ženu, ej Mileva šta će da radimo so ovo, da peres ili da pravimo novo.
---
Dosao socijalni radnik kod Cige koji ima puno deca da vidi kako izlazi sa njima na kraj.
Pa ajde Cigo objasni nam malo kako funkcionise ova vasa armada.
Pa slusaj drug svi rade, ovai srednji svi sada rade na trotouar,
ovi manji su na trening, ovaj najstariji je najposlosniji, njemu
sam samo jednom rekao ;ebo majku svoju, i gle sva ova dalje decica su sad njegova.
baresh
(zanatlija)
15. jul 2017. u 16.27
Pitali Cigu;koliko si puta bio u zatvoru? 3x,odgovara Cigo.
Kad i zašto? Prvi put kad je umro Mosa Pijade, okupilo se bre mnogo
naroda,pa kažem sekretaru; mlogo bre naroda doslo,koliko će ova
sa`rana da kosta? Pa tako oko pola miliona dinara,kaže on. Auuu bre,
za te pare ste mogli sa`raniti ceo centralni komitet.

Drugi put kad smenili Leku, tad sam radio kao cistac u kancelariji
kod sekretara opstine. I jedno jutro ulazi on u kancelariju u
kojoj su visile dve slike;Titina i Lekina, pa viknu; Cigo, skidaj onu
svinju - pokazavsi prema slikama, a koju druže sekretaru.

Treci put kad sam radio u gradskoj čistoći, pita me direktor: Cigo, zašto nisi bio na poslednjoj partijskoj sednici,a ja njemu: Pa druže direktore,da sam znao da je poslednja - doveo bi celu familiju.
sirchulle
(CAD Designer)
21. jul 2017. u 15.01
Igrali Licani i krokodili vaterpolo i bila tesna utakmica pa trener Licana odluci da napravi zamenu i pozove jednoga da obuce kapicu i kupaci. Taman ovaj to sve obavio i prilazi treneru pa ga pita:„Je li a koji su nasi?”...

Igrao Srbijanac loto i osvoji nagradno putovanje po svetu brodom. Ukrca se on na brod kad on tamo a ono Sindi Kraford. Krene brod i naleti oluja i oni se potope pa se spasu na jednom pustom ostrvu on i Sindi Kraford. Kako su imali na pretek hrane i svega smuvaju se oni i nas ti Gedza stupi u intimne odnose sa poznatom manekenkom. Sve je to bilo super ali jedne noćionako uz vatru Gedza tuzan i gleda u daljinu. Pita ga Sindi pa šta mu sad ne valja? Kako da mu pomogne da bude srećan? Jel' hoćeš stvarno da mi pomognes, upita Srbijanac? Pa, naravno da hoću, rece Sindi. OK, rece Gedza. Dograbi sajkacu, stavi je Sindi na glavu i nacrta joj brkove pa progovori:„Vidis Milorade, hebao sam Sindi Kraford...”

sirchulle
(CAD Designer)
21. jul 2017. u 15.20
Odvija se Kosovska bitka. Sa jedne strane Srbi a sa druge Turci. Pljuste koplja, strele, macevi i tako do podne. Na to ti sa strane sede otac Fljamur i sin Ramus. Albanci. Pita sin oca ujutro :„Da uljetim sada?”. „Nemoj sine, nije još vreme”. Sin potisten ceka pa opet nakon dva sata pita isto ali otac ni da cuje. Tako se sve to ponovilo nekoliko puta ali otac ni da cuje. Kad je bilo podne otac povika :„Uljeti sine sada...Na to ti sin uljeti:”Kikiriki, kospice, semenke, zanimacija za zivci...„

Postoji legenda o tome kako je Vuk Karadzic skupljao narodne umotvorine. Dosao Vuk Karadzic u jedno selo u Srbiji i tamo spazio jedno g*vno velicine krave. Sretne on neku babu i pita je:”Je li bako, odakle ovoliko veliko g*vno?. Na to ti baba rece:„Vidis sinko, imao jedan car sedam sinova i sedam kceri. I nastavi baba tako da prica a Vuk zapisuje...Kada mu je dosadilo da zapisuje upita on opet babu:”Sve ja tebe razumem, šta pricas i sve sam zapisao ali reci mi ko odakle ovoliko g*vno?. Baba uporna pa nastavlja:„Dakle, tu je bila neka azdaja, ona imala sedam sinova i sedam kceri, itd...itd...U jednom momentu kada je Vuku sve to postalo prilično dosadno i kada je zapisao stotinu prica, skupi svoje knjige i povika na babu: ”Aman baba, odakle ovo g*ovno, hebale te sve te price, utrnu mi ruka pisajuci„...Na to ti baba:”A, šta ti ja znam, sinko, verovatno se neko posr'o„...”
sirchulle
(CAD Designer)
21. jul 2017. u 15.30
U svetskoj knjizevnosti postoji zaista mnogo plodnih pisaca, engleskih, ruskih, nemackih, spanskih i šta ti ja znam ali kažu da su dva najveca foliranta zapravo Sekspir i Njegos. Njih dvojicu bije glas da su svoja remek dela stvarali tako što su zapisivali predanja cobana koji su cuvali ovce i u dosadi smišljali gluposti bas onakve kakve je Vuk zapisao od doticne babe...Rekao bih da nije to daleko od istine...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.