Diskusije : Emigracija

 Komentar
Šta reci..
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
08. septembar 2016. u 20.16
sjajan_lik
08. septembar 2016. u 20.26
Ja kad bih imao trucking business prvo bi tim mladim vozacima, klincima, odrzao jedno mesec-dva obuku samo o bezbednosti na putu. To je najvaznije od svega, a to niko sa njima ne radi. Zato i prave takve stvari. Jer to su sve mladi momci koji nemaju puno iskustva ni u voznji običnog automobila a kamoli kamiona koji je neuporedivo opasniji.
Mister_No
08. septembar 2016. u 21.21
Ја сам познавао једног нашег типа - возача камиона. Каже он мени, ја кад возим аутопутем и скрећем у супротну траку уопште не гледам да ли је неко у тој траци, већ укључим жмигавац и бројим до 10 и онда скрећем. :)
Kenny
08. septembar 2016. u 23.26
Ne bi cudilo da je mislio pri utovaru da su kovanice od dolar i da je neko pratio iza da eventualno pokupe na brzaka nešto ili je već bilo neko stajanje pre udesa i da je iks paleta nestalo itd ??

Šta će mucenici, mnogo filmova, mnogo uspesnih oko njih i onda mora robija po bilo koju cenu da se prezivi i ostvare snovi već toliko dugo sanjani. Curka, civas i leksus u najavi.

Ipak onaj slicaj od pre gde je ubio ženu ni krivu ni duznu jer je na telefonu ili tabletu bio nekako vise oslikava tu epidemiju.

Razumem deo price o bezanju glavom bez obzira ali nije dobro kada pocinju snovi o brzim petljavinama, ilegalnim. Treba vise hapsiti i terati na robiju ove sto ih siluju da krenu da rade za njih a ništa nije kako treba od kamiona do provere vozaca.

Sve to je dozvoljeno a da se amerikancima uzima direktno iz usta i sa porodicne trpeze u skoro svim mogućim poslovima samo zbog profita. Opet sve i jeste tako napravljeno ali oni misle da će to na brzaka i onda dolazi do haosa još brze. I tako u krug iz koga nema izlaza jednom kada sebe ubedis u ludilo.
kt61
09. septembar 2016. u 03.16
Teško natovarena prikolica, neravnine na putu, oversteering.
Kao oni sto vuku brodske kontejnere kad se prevrnu na pravom putu.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. septembar 2016. u 04.26
ovo što mr no spomenu - vrlo primećeno na nemačkim autoputevima (tu sam najviše vozio, a da ima (i) jako puno kamiona (što jeli govori malo i o stanju ekonomije neke zemlje).
zanimljivo da što su registarske tablice kamiona „manje nemačke” - to je ponašanje vozača kamiona sličnije tom obrascu. mislim da sam više puta vozače sa bugarskim tablama bio u stanju bukvalno da izrešetam bez da trepnem od kolika su stoka. (i par puta ukraina).
kamione b.t.w. u saobraćaju uvek pustim, i nikad ih ne sečem i ne štrecam, pošto u principu, barem ovde po evropi, ipak većina tih vozača su odlični vozači, i veoma su korektni.
windy-chicago
(windy-chicago)
09. septembar 2016. u 09.11
Kol,ko vidim , put prav k,o strela, a on se prevrnuo. Šta to znaci ? Neispravan kamion ili trailer, naglo skretanje, pukla guma, ili nešto drugo. Natovaren do vrha, ne može vise po zakonu, skoro 45 000 paunda.25 godina star vozac. Koliko ima iskustva...1-2 godine. Možda ni toliko. To su usijane glave, znam ih dosta. Pre neku godinu, sedim u kafani..Zupa,, prica mlad vozac kamiona...kaže...stizem do Salt Lake City za 17 sati,,bez spavanja. Gledam ga...pa znaš li koliko ima od Chicaga do tamo. On sleze ramenima. Kažem 1400 milja. Trebao bi stalno da vozis oko 84-85 milja na sat, bez da natocis gorivo, stanes za wc, jedes,,o cemu ti pricas,, , si ti normalan.treba ti minimum 24-25 sati voznje,,plus 10 sati spavanja. Blene ko tele, ustade i ode.Zato se takve stvari desavaju.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
09. septembar 2016. u 09.57
To su lovacke price vozaca koliko zarade, brzo voze, zavrcu sve...
Nije to bas tako da motaju iz trake u traku.
Ili je miki maus iskocio ispred njega ili je kamion neispravan kao i prikolica dovela do prevrtanja.
kt61
09. septembar 2016. u 10.34
Čim Srbin prevrne kamion to su vesti. Onog decka sto je ubio babu osudili na 10 godina. Navodno, deportovace ga posle 6 meseci.
kt61
09. septembar 2016. u 11.24
Udario u betonsku barijeru.
Mister_No
09. septembar 2016. u 11.42
Vindi je pravi zanatlija. :) U pravu je za ove naše sto vole da se hvalisaju (ili kako se to pezorativno u narodu kaže ku..e). Sve neko razmetanje, utrkivanje, itd., u smislu ja mogu najbolje, najbrze, najviše, itd. Kad neizivljenim seljacinama novac udari u vugla.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. septembar 2016. u 12.04
Kad neizivljenim seljacinama novac udari u vugla.

-i pri tom - aj' da je neka lova...
windy-chicago
(windy-chicago)
09. septembar 2016. u 12.11
Ja mu želim brz oporavak , dobro zdravlje... i malo vise pameti. Pa nije kamion ...avion.. da ides 300- 500 km na sat. Ako je radio za naše,, nisam iznenadjen uopste. Teraju te k,o dzukelu ,, vozis 18-20 sati, a ako se nešto ovako desi... eeeeee onda se prave ludi. Pisao sam već... sa našima nikakav biznis.
Mister_No
09. septembar 2016. u 12.59
Vindi je l' kamion tvoj ili od firme za koju vozis?
windy-chicago
(windy-chicago)
09. septembar 2016. u 14.00
Redzi... kamion je moj. I trailer naravno. Volvo 2012 god. Dobar je. Moram da kažem, cene su pale, sto se tiče placanja, ali i gorivo je jevtinije,, tako da stoji na istom odstojanju.Još 2-3 godine ,, ako Bog da , i budem ziv ,, odo ja u peMziju. Da li ću ostati u Americi , ili se vratiti u Beograd,, još ne znam.
Mister_No
09. septembar 2016. u 14.54
Najbolje je imati svoj kamion, onda si sam sebi gazda. Ja imam strica koji vozi. Pre nekog vremena dovukao on turu, i sad ovi iz magacina hoće da i on istovara. On nije hteo kad kao neki gazda/menadzer krenuo da se dere na njega. Stric (bivši policajac) ga uhvatio za gusu hteo da ga bije u fazonu „da ti ja istovaram”. Ne znam da li si imao sl. problema.
windy-chicago
(windy-chicago)
09. septembar 2016. u 16.05
Kad sam pocinjao pre mnooogo godina, radio za naše, company driver, radio sam i to...istovarao. Doduse nije bilo mnogo,, ali opet nije lako. Sada da mi recimo plate extra 500 $ to ne bi radio. U kamionu imam comp. -- qualcomm-- posalju mi SVE informacije,, naravno prvo me zovu tel.. Ako ,ocu uzmem,, ako mi se ne svidja ne.Naročito traže da driver istovari, ako se vozi hrana. Companija MORA da mi to odmah kaže,, takve lodove nikad ne uzimam.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
09. septembar 2016. u 18.18
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
09. septembar 2016. u 18.39
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
09. septembar 2016. u 18.46
sjajan_lik
09. septembar 2016. u 20.30
Sto bi isao u penziji u Beograd, ako si ga samo 2 puta posetio za sve te godine koliko si i USA?

Pa to vise nije isti taj grad ni isti ljudi kao sto ih ti pamtis. Bio bi tamo kao da si pao sa Marsa.
Novak
09. septembar 2016. u 22.07
Jel bre Sale, kakav zivot može da živi u Novom Sadu
sa 150 000 Din penzije, prevedeno u totalu u ovom trenurku.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. septembar 2016. u 03.44
zavisi čega 150K. ako je dinara -sasvim lepo, s tim sto može da ocekuje da kad ode negde - mu neko obije gajbu (ono penzos iz inostranstva), naročito ako krene malo da se kurci, a čini mi se da je taj tip licnosti, i da bi se kurcio/pravio pametan (tipa ja sam bre bio u americi, šta vi znate ovde...).
ako je $, onda će malo zafrkaniji igrači da mu dodju od ovih obijaca gajbi :)
dakle preporuka: NE dolazi 'vamo.
sirchulle
(CAD Designer)
10. septembar 2016. u 10.04
Moje je skromno mišljenje da za te pare može veoma lepo da se živi. Malo i bolje od toga. U stvari mnogo bolje. Mislim da je to neka granica kada se lepo živi ali se ne bodu oci drugima. Jedini su problem institucije. Ako imaš para Srbija je cool zemlja za zivot pod uslovom da ti ne treba doktor, policajac, vojnik, poreznik i sl...Živeti u Srbiji je cool sa stranim parama ali ako imaš potreba za institucijama sistema onda je bolje ostani tamo gde si sad...kao sto Sale rece.
sirchulle
(CAD Designer)
10. septembar 2016. u 10.10
Možda nisam u pravu ali Srbija (i slične zemlje) su veoma cudne zemlje. Ne valja biti sirotinja a ni bogat. Nešto između je najbolje. Licni primer. Kupio ja neke masine u Srbiji a i nije bilo ništa posebno, uglavnom kao i prosek sto je tamo. E, sad kad mi se osladilo pa bih još koju onda pocinje kocenje. Ako si sirotinja niko te ne hebe ni dva posto a ako hoćeš vise i tu je neki limit pa ne možeš bas tako lako ni tu.
sirchulle
(CAD Designer)
10. septembar 2016. u 10.13
Stalno sam imao utisak da su karte odavno podeljene i da ti nemas šta tu da trazis ma koliko se trudio ili ne. Ako je penzija 150 000 dinara onda OK samo nikom ne pricaj za to.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. septembar 2016. u 15.41
ovo što šule kaže - bukvalno.
no, meni se javlja da će ipak znati da je došao iz inostranstva, a to je onda obijena kuća u najavi kad ode na more recimo.
znači ko je penzos, i ima ovde neku familiju, ali sa kojom je dobar, - ono stalna posada po kući - to može. ali kada bi bio penzos iz dijaspore, i ono sam / sam zbabetinom - Ne bi se vraćao u srbiju. -mrtav sam ozbiljan.
mislim skontali ste iz mog pisanja verovatno da za majku domovinu - jbg - i sad, kada nisam picopevac mladi napaljeni - bukvalno ginem, ali neke stvari ovde (i ima ih jako puno) fundamentalno nisu dobre.
inače da sa tom lovom u srbiji (pogotovo mator čovek - dakle troškovi su sigurno manji nego kad je čovek mlad) - vrlo lepo se živi.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
10. septembar 2016. u 17.30
Iznajmis gajbu na neki mesec, auto ne kupujes, iznajmis kad ti treba, imaš za 10-12 eura na dan.

Foliranje neko, to je seljacki, ja se nikad tamo ne eksponiram nešto.

Vozim se busom, idem po restoranima, hotelima, ali ko to zna.

Parkirati neki besan auto da se opravdas ostalima da se nisi vratio bez para, jeste glupost.

Beograd je dobar na neki mesec, onda odes recimo neki mesec na Floridu, smoris se, promenis lokaciju.

Meni je Beograd recimo dobar kad odem, ali to je što ne živim tamo.

Kada bih živeo, verovatno bih bio hejter kao i ovi po komentarima kada čitaš, oboleli a da nisu ni svesni te cinjenice.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
10. septembar 2016. u 17.32
Vidim Ryanair pustio karte za Nis po 12 eura u jednom pravcu iz Milana.

Gledaću da odem opet sada za neki mesec.

Bugarin mi rece neki da mu je zenska donela 13 bokseva cigareta preko Bergamo aerodroma, ne gleda niko.

Odes i još zaradis na svakom putu, kud ćeš vise.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
12. septembar 2016. u 16.43
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
12. septembar 2016. u 17.28
Amatercic
(Penzioner)
12. septembar 2016. u 20.59
Nema povratka sa zapada ako sebi mozete dozvoliti pristojan penzionerski zivot na zapadu.Povratnik prvi put kad kaže hvala i izvinite odskocice od okolisa u manjim sredinama to je vise nego sigurno.
Lepo je Sale opisao u vezi pljacke vase imovine a evo vam jedan primer koji se dogodio ovog leta u mom prisustvu.
Dosla penzionerka na svadbu iz Svedske,odsela u svojoj kuci sa izvanrednim pogledom na Dunav i lepo sredjenom ,nikako glomaznom ili
kiceraj.Familija i prijatelji su bili pozvani na rucak-veceru kod dobro stojecih domaćina i za vreme druzenja njezina kuca je bila opljackana a vodja pljacke devojka iz kuce gde se jelo i pilo sve uhvaceno i snimljeno,nisu znali za novi alarm sistem .Kuca je bila samo 3 kuce dalje od domaćina,3 pljacke u zadnju god.Sada se kuca prodaje a penzionerka je rekla da ima decu i unuke po svetu i nazad samo mrtva da je sahrane pored muza.
Oni koji stvarno imaju velike pare nikad se ne hvale ni ovde ni tamo.
kt61
13. septembar 2016. u 16.10
Meni se jedan sto ima 7 kamiona pohvalio da pravi $500.000 godisnje, bruto.
santa
13. septembar 2016. u 17.24
Malo je za 'hvalenje' ($5,952.38/mo) po kamionu!
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
13. septembar 2016. u 18.08
sjajan_lik
13. septembar 2016. u 20.33
Santa,

Pa malo je ako je bruto. Neki kažu da na rashode za kamion ide čak i do 50%-60%. To kad odbijes, od čega da plati vozaca? Zato ih i ne placaju i zavrcu ih za pare.
kt61
13. septembar 2016. u 23.50
Neto je u pitanju ne bruto. A od neta odbijamo taksu.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. septembar 2016. u 02.57
kontam da bilo koji poslodavac zaposlene zavrće za lovu iz istih razloga iz kojih pas liže jaja - a to je - zato jer može. :)
sjajan_lik
14. septembar 2016. u 11.35
kt61,

Pa ti si sam prvo napisao bruto. Tako da ne znam šta sad tu pametujes?

A ocigledno i da ne znaš šta je bruto a šta neto. Gross pay, odnosno bruto je BEFORE tax, a ne AFTER. Net pay, odnosno neto je ono sto ti ostaje posle placanja poreza i ostalih dazbina.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.