Diskusije : Emigracija

 Komentar
Mito i korupcija..
sirchulle
(CAD Designer)
13. april 2015. u 01.33
Ja znam da vi nikada niste dali (a ni primili) mito pogotovu kada saznaju da dolazite iz inostranstva već da su nam sve ovo poturili pokvareni Ameri zajedno sa CIA i Vatikanom. Na temu „Da li će nam ikad biti bolje” neko posla (hvala mu na tome) onaj link sa Miodgragom Zecom a on je sve tamo objasnio.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/549962/DNO-Svi-imaju-svoju-tarifu-Pogledajte-cenovnik-korupcije

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. april 2015. u 06.21
sule i suletovi izvori. (blic-strani medij, u vlasnistvu okupatora).

ovaj izvor je isto sjajan (sa linka)>

MITO „TOPLI OBROK”

„Tako mu i treba kad gura nos gde ne treba”, smatra barem 50 odsto građana Srbije, pokazuje istraživanje koje je sproveo i Biro za društvena istraživanja (BIRODI).

fala sule. ne bi te vise zadržavao.

evo meni je pandur preksinoć napisao kaznu za voznju u alkoholisanom stanju, dok mi je drugi ono piskarao zaustavili su jedno pedeset vozila, i svakog su proverili - bas sam obratio paznju - nikom ništa uzeli nisu. n.pr. ...

tako da mani me okupacionih medija.

problem je sto si ti jadan p-glu, pa se pecas na te fore. sto je o.k. - blic su „tvoji” - i onda ti on kaže kako pandur u srbiji uzme lupam 2000 din, i ti se odvezes kuci pripit... međutim nikako da kažu šta je to bilo sa tim berlinskim aerodromom... to me bas kopka, ono, čak se i prica o tome, ali nikako da kažu...

mogu da te povezem nekad sa ovim mojim germancem, bio je prilično visoko rangiran među inzenjerima u jednoj velikoj germanskoj internesnal korporaciji - možda ti se snovi malo istope...

da li ima korupcije? - pa da. naravno da je ima - KAO i svugde.
*meni recimo niko nikad nigde nije tražio ništa, niti sam ikad ikom igde dao ista koliko se secam. i nikad mi se nije desilo da nisam zavrsio neki posao koji je trebalo da zavrsim. ni jedan jedini put.
tako da nalapcete mi se muda sirioci dezinformacija :)
„vinegary balls” - naravno.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. april 2015. u 06.28
*reci mi leba ti onaj lotar mateus - zašto u nemackoj ne može da vodi ni skolicu fuce za zabavistance ili za nize osnovce? - ono - za toliko je vala strucan...
nemoj bre da si veverica.
Antara
(najjaci)
13. april 2015. u 12.52
Мали савет: Одгледај серију „House of cards”. Можда ти буде јасно да чак и у таквом „феноменалном” систему има фалинки и корупције. Невероватно јел да? Ма не то је само серија...и то америчка.
sirchulle
(CAD Designer)
13. april 2015. u 13.26
Gledam tu seriju na netflix-u redovno i znam da im korupcije. Nema nijednog drustva koje je imuno na ovu bolest. Naravno to nama neće pomoći nikako jer je korupcija kod nas apsolutna. U Nemackoj ima korupcije, USA ima korupciju, Svedska takođe ali sitne, kokosarske korupcije kod nas je puna mera. Velika korupcija (visoka) je svuda prisutna ali ona mala je posebno opasna jer unistava kompletno drustvo. Dal je Siemens korumpirao nekoga (a jeste jer nema zemlje gde nije uhvacen) ili Airbus mene ne dotice mnogo direkno ali ova sitna pojede drustvo iznutra. Ta mala u jednom momentu onemogući sve zivo, sistem postaje paralisan. Problem sa korupcijom nije u parama nego u nedoslednosti. Jedan put ti je dovoljno sto evra za nešto, drugi put već nije jer se umnozava i raste.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. april 2015. u 15.09
sistem ne kolabira od pilicara - nikad.
sistem je u kolapsu kada imaš dovoljnu kolicinu gladne raje - recimo kada ti schwarzmiler i smic kupe za par sto iljada (ili neretko ni za šta) gosu smederevo i ugase je. -iako je njihova jeli prikolica ista kao i nemacka. ili vagon. ili ugasis fap, i t.d. ...
stvarno bre zadivljujes me iznova i iznova koliko nisi sposoban da povezes stvari.
probaj malo da iskopas ko je vlasnik medija blic. možda ti se onda malo stvari iskristalizuju - blic i sluzi da otera (i tu dotera) svakog ko je skolovan (skola kosta, jel'...) odavde, i da ovde ostane samo tutumrak glupi i neobrazovani letargicni koji je ubeđen u tu pricu koju ti olosi serviraju - da je ovde tamni vilajet, i da nema nade... - i onda vivendi i nestle mogu lepo da vuku vodu odavde pitku i da je pakuju u flasice i prodaju, i t.d. i t.d. .. (ili ti prosto - ne budi glup sule)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. april 2015. u 15.18
pa bre steta korupcije by simens od 2000. u srbiji premasuje sve opstinare zajedno u periodu desetogodisnjem. steta koju je u bankarskom sektoru napravio zapadni sluzbenik mladjan dinkic premasuje verovatno bruto nacionalni dohodak jednogodisnji ove zemlje. koji bre crini sto maraka za neku glupost? o cemu ti pricas prijatelju?
kontam da je taj cad totalno laka vestina - posto toliki nedostatak sposobnosti povezivanja prostih stvari dugo nisam video kod nekoga. mislim jesam, ali ono - taj kopa kanale uglavnom.
sirchulle
(CAD Designer)
13. april 2015. u 16.23
Još nisam čuo da je njihova prikolica ista kao i nemacka, još nisam čuo da je Zastava ista kao Fiat a još manje kao VW ili ne daj boze Toyota. Oni su nas bas zbog toga zatvorili sto smo bili nesumnjivi konkurenti Zapadu? Zanimljiva opservacijai nadasve veoma realna.

Što se tiče CAD, prilično laka vestina kao sto nam je i nacionalni sport tudjim pimpekom gloginje platiti. Ništa lakse od toga...
sirchulle
(CAD Designer)
13. april 2015. u 16.25
Pardon, mlatiti...
Laramii
(Laramii)
13. april 2015. u 16.34
Sirce bre šta se još uvek trzas na Srpsku nasu storiju?!

Boli NAS tebe i mene i monoge sa ovih diskusija kako smo pali na banana africku zemlju
I u Keniji ima tarifa.

I šta diskutovati ovde sa pijanim Sasom ili drogiranim siledzijama?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. april 2015. u 17.35
koliko vozaca kamiona znaš? ali ne ovih ovde internetskih sto imaju kamione po americi i zaradjuju sto soma nedeljno al ipak nekako nemaju za kafu i kiselu i žive u nekom kartonskom cumezu.. - nego ono - neko ko vozi. ja recimo znam tri vozaca iz (ne znam da li postoji još uvek) firme automobilsko beograd recimo. znam trojicu koji peglaju po germanijen i jednog u austriji.
znaci ono - realni borci iz realnog zivota.
posto ako znaš vozace iz blica i kurira i ostalih okupacionih medija - onda u srbiji profesionalni vozaci voze slepere sa psp-om, ili a kategorijom (naravno - preko debele veze uz mito da ih zaposle tu), vozila su tehnicki neispravna, ali ipak ne ginu toliko koliko sve to ne valja, jer su na vozilima kockasti tockovi, pa malo sporije idu...
i ne samo gosa - baci malo oko unaokolo - i skontaces da možeš da kupis shmica ili svarcmilera i ništa vise. - i bio bi zadivljen kad bi skontao kako su ostali pozatvarani.
znaci fascinira ta tvoja nemogućnost koriscenja proste logike.
a potreba da nas bljucnes je u principu patoloska.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. april 2015. u 17.48
uglavnom, da ne smaram dalje - uvek kad imaš potrebu da povracas po domovini (ili eks domovini)(pa čak i ako je eks) - vrlo obrati paznju na to ko ti je izvor informacije. u srbiji recimo trenutno ne postoji nas medij. t.j. ima jedan. - znam glavnog i odgovornog urednika :) (i dugi niz godina isao mi je na ganglije, bas kao i ja njemu ).
ali generalno, sve to je nebitno. ono sto sam hteo da ti kažem, t.j. već sam ti rekao, = pokusaj da pronadjes neki svoj unutrasnji mir.
znaci ono - nemoj da dangubis ovde na forumu - ono oteraj nas lepo u p.m. i nemoj da zalazis. posveti se ženi/deci ako ih imaš. ili juri žene, čak je i to korisnije nego ovde povracanje po nama svima normalnima iz srbije (i simpatizerima iste), ali najbolje je - probaj da se izboris za neko slobodno vreme, i provodi ga sam.
ono da ostanes sam sa sobom. u jednom momentu skontaces šta je sustina tvoje gorcine a povodom srbije, i nas iz srbije. i kada se suocis sa bilo kojim problemom - ono kad ga pogledas u oci, -taj problem naprosto iscezne. ono kao kad kapne kap na usijanu ringlu.
znaci iskljuci sva elektronska sredstva komunikacije, a i razbibiriga/zabava/ -znaci ništa tv, radio, novine i t.d. - ono sedi sam i razmišljaj.
ne znam zbog čega, ali ja zaista mislim da za tebe recimo ima nade (verovatno sam se zeznuo - ali eto - to je moje mišljenje) - recimo za razliku od onog sabancine drugog našeg emigranta iz germanijen koji je tu ucesnik diskusije.
ništa. aj' pa tako. odo'..
Laramii
(Laramii)
13. april 2015. u 18.12
Od ovih bednih luzera ne može da se vise živi ni na ovim diskusijama.

Ukinite im internet,please!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. april 2015. u 04.11
sule nije ni bedan ni luzer.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. april 2015. u 04.40
zašto mi je neko kliknuo minus?
zašto ne kaže coveku u oci onda - ti si lave luzer?
(p...kica).

:)
AntaraPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Antara
(najjaci)
14. april 2015. u 11.23
„u jednom momentu skontaces šta je sustina tvoje gorcine a povodom srbije, i nas iz srbije”
Да ли ти Сале мислиш да је тај лик способан када остане сам да схвати суштину без јединих „валидних” информација са Информера, Сереграфа, Бљица и осталих „просрпских” медија?
Знаш шта је проблем? Аутошовинизам који је у порасту и прави бум у Срба. Е сад објасни ти то овим ликовима шта је то и да се не маже на хлеб.
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
14. april 2015. u 12.02
Kod Srba su uvek bili najveci problem oni koji su spremni sami sebe da pljuju mnogo vise nego drugi. Videti malo nizectemu o janjicarima, da se ne bih sada ponavljao.

To je definitivno ozbiljan psihicki problem kojim bi moderna medicina trebalo da se pozabavi, možda čak i osnovati posebnu oblast psiho-patologije koja bi se bavila izucavanjem ovog fenomena.
Sasha-MudrijashPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. april 2015. u 12.15
da. za suleta i dalje mislim da da. ono i dalje mislim da ima nade.
ne znam kako da objasnim, i ne znam zbog čega imam taj intuitivni osecaj. možda je neutemeljeno zasnovano na cinjenici da slusa tu i tamo vrlo korektnu muziku, i da ima i tamburu (a ja sam dugo bio muzicar). stvarno ne znam.
nekako mi je sve vreme utisak da je to covek koga izjeda unutrasnji nemir, i kome ne fali puno da nadje mir.(a bez daske i 2m zemlje iznad face jel').
znaci hipoteticki - uvati ga bog lično, i kaže - vidi lave - ti se sad pitas o srbiji - oćeš da napravim da sve bude tamo kako bog miluje (*t.j. ja-bog lično) - pri tom tebi ni iz dzepa ni u dzep - ostajes tu gde jesi - znaci od tvoje reci samo zavisi... -ja mislim da bi sule rekao - nek im bude po zasluzi, ili ako je losa zasluga - onda nek im bude i preko toga - nek im bude dobro.
dok recimo drug metalac-gelenderas seeboletina sastranursac - shabancina mislim da bi rekao - ma jok bre ...o srbiju -poravnaj to tamo - daj meni da razbusimo četvrta ulazna vrata na kuci i daj još jednog merca u avliju, i još dva hiltija u magazu.. :) :) (i dobroga zdravlja angelici majci - naravno). :) :)
sirchulle
(CAD Designer)
14. april 2015. u 14.12
Za bezimenog na ovom svetu postoje dve kategorije ljudi. Domaći izdajnici i strani neprijatelji. Time naravno ucutka svakoga ko prica i ukazuje na negativnosti u Srbiji. Ako si iz Srbije ti si izdajnik a ako nisi e onda si neprijatelj sa strane. Pravi patriJota nikada ne postavlja pitanje zašto je šta i kako je šta. On je zadovoljan stanjem a ako ono nije dobro obavezno je neko drugi krvi, nikako akteri dogadjaja.
Znate, zdravstvo nam je korumpirano. Je li, a americko je bolje? Dobro, sudstvo ne valja? Mislis da je kod Nemaca bolje? Ma ne mislim ja ništa nego konstatujem. A šta ti imaš da konstatujes? Pa dobro a ko će? Niko, naravno. Jel' ti se ne svidja? Ako ti se ne svidja, ti onda idi. Ode covek a onda kažu pa sto nisi ostao da menjas, šta pametujes sa strane? Šta da menjam kad nema šta da se menja? Kod nas se u selu govorilo da je to kao sa rdjavom stokom. Nit' povedi a nit' poteraj. Ako povedes, ubosce te, ako poteras pobeci će...
Novak
14. april 2015. u 17.47
Ne znam šta je korupcija od kada sam dosao u Kanadu,
ona me se ne dotice jer je uglavnom van mojih dnevnih zivotnih
potreba, sa tom personom ne divanim uopste.
Znam samo da je dobijanje posla preko preporuke poželjno I da je
svakodnevna normalna stvar a ne kriminal,
ali ostajanje na tom random mestu najmanje zavisi od preporuke.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.