Diskusije : Emigracija

 Komentar
.. preko Moskve
marko2798
02. februar 2015. u 20.51
Možda neko zna ili je putovao preko Moske u Srbiju sa americkim pasosem.
Pitanje je: da li je potrebna kakva visa posto u Moskvi samo presedam u odlasku i u povratku. Prvi put idem preko Moskve, pa ako neko ima neki savet, zahvaljujem...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. februar 2015. u 04.48
ako imaš vezani let i čekaš drugi let na međunarodnom delu aerodroma - dakle praktično nisi „ušao” u zemlju - ne treba ti viza. pitaj aviokompaniju ipak, ali koliko se sećam, ako nisi na interpol poternici - kada imaš vezan let i vizu za zemlju-odredište, na eventualnim tranzitnim aerodromima ti ne treba viza. (osim naravno ako nećeš da odeš iz aerodroma u tu državu. recimo meni su austrijanci piknuli entrance kad sam išao u aziju u wieni - tipa deset dana pošto su skinuli bili vizni režim - dugo sam čekao drugi let, i reko aha eno ga supermarket, idem da si kupim pivdžan da pijuckam, pošto je glupo da ga plaćam u kafani 6-7E - i skontam da je supermarket U austriji - i reko onom pečat-fireru - herr, jel' mogu ja tamo da uzmem pivo - kaže on najn, mej aj si jor pasport - pljas pljas - nau ju ken. i ništa - to mi je bila jedna od kraćih poseta zapadnoj evropi -oko 10 minuta :) (uredno mi ja naravno klikno ponovni „izlazak”). uglavnom - aviokompanija će ti sigurno dati najprecizniji odgovor.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. februar 2015. u 04.54
*mislim, ne treba ti viza ni ako si na poternici, nego onda će da te zamole da ostaneš malo sa njima da pročavrljaš neku lepu reč, pa će onda da te otprate posle malo birokratije i smaračine do zemlje koja te je turila na poternicu :) (što, nadam se jeli nije slučaj :) )
marko2798
03. februar 2015. u 09.46
Hvala za odgovor. Smatram da je tako, ali volim cuti još nečija iskustva, jedino ne znam koja je moguća procedura ako dodje do nekog većeg pomeranja veznog leta, pa moram da ostanem na aerodromu vise od 24 sata, da li je moguće isposlovati neku vizu sa aerodroma. Ne nisam na poternicama, nego opcija preko Moske je uzeta samo zbog dosta nize cene karte. Inacw putujem sa USA pasosem, i za Srbiju mi nije potrebna visa.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. februar 2015. u 12.53
pa ako dođe do odlaganja - u principu moraćeš da budeš u tom „ničije-svačija zemlja” delu aerodroma. ako imaju vizni režim sa usa - ono oćeš da izađeš malo - to zavisi jeli od tog režima - tipa da li samo registruju ulazak u zemlju ili ima neko smaranje. pa ako ima smaranje - onda ništa od izlaska - logično.
Tubby
03. februar 2015. u 14.41
marko ... a odakle putujes kada ti je do srbije jednostavnije da letis čak PREKO moskve do srbije? *** nego da ti ja kažem nešto ... zovi ti ruski konzulat ili ambasadu i TAMO pitaj, sto je sigurno sigurno je a ... i da te ne boli glava.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. februar 2015. u 15.14
ma bre avio kompanija i/ili air-ticket prodavac sigurno ima tacnu informaciju.
mislim, i ovo sto tubby kaže isto - ambasada vala isto zna.
(mada, ovaj ovde „moj” sto ja kod njega uzmem karte kad mi trebaju, podrazumevano zna te informacije, i odma ti kaže.

*možda je covek u anchorage /alaska, pa onda ono - preko prece, naokolo brze :)
BrudaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Bruda
03. februar 2015. u 16.18
Marko, hapse naše amerikance tamo dosta iz cista mira. Još ako vide da imaš pare i da si bogat???? Tad ima da te teraju da radis da bi mogao da podneses zahtev za vizu a da bi radio treba ti teska veza da se zaposlis a tamo nas amerikance otimaju i prodaju arapima.
Pantija
03. februar 2015. u 17.08
A sto Sashi dadose minuse kada je covek sve tačno napisao?

Dakle, ako imaš samo tih par sati između letova i ne izlazis iz tranzitne zone (isti aerodrom, isti terminal za oba leta), ne treba ti viza. Kljucni element - ne izlazis iz tranzitne zone. E sad, uvek može da dodje do nepredvidjenih situacija, tipa otkazan let, nevreme, pa te prebace za let sledećeg dana. Moja majka je tako zaglavila u Cirihu, sa naravno srpskim pasosem za koji trebaju vize za svaku zemlju sveta. Ako ti se to desi, onda se lepo zaputis tamo na salter i zakukas kako ti nemas vizu da izadjes iz tog tranzitnog prostora, pa oni onda mozgaju šta će i kako će. U principu postoji već ustanovljena procedura šta se radi ako dodje do tih nepredvidljivih situacija, pa ne brini.

I naravno, da bi bio miran, pozovi avionsku kompaniju ili aerodrom i pitaj.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. februar 2015. u 17.27
pa zato što pojedinim panjinama idem na ganglije jer im ukazujem na činjenicu koliki su panjevi, a ne mogu da mi stanu na rep.
a brutalna realnost je takva da ja ne mogu biti panj. a moguće da je i brutalna realnost koju ja ne želim da prihvatim ta da od panja ne može ništa više da bude nego što je to. (mislim, ja se trudim svojski, ali moguće da je or'ovina u pitanju. tvrdo je to drvo :) ).

:)

grad70
15. februar 2015. u 12.42
Ako si u tranzitu a imaš americki pasos, ne treba ti viza.
Ako sa americkim pasosem posecujes Rusiju, treba ti njihova viza.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.