Diskusije : Emigracija

 Komentar
Prag - Republika gde su česi
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
23. januar 2015. u 18.48
Dragi emigranti - da li ima neko od vas ko je radio/radi u Pragu. - otvara mi se neka mogućnost da posle 26 godina počnem nešto da radim -u nekoj, što bi moji roditelji rekli „normalnoj” firmi - koja ima recimo dnevno radno vreme :)
ako da - da li može neki utisak, napomena, šta/kako vam je bilo / je još uvek tu.
ono što sam ja za sada našao od info-a = da je pristojna gajba oko 500E, da gradski prevoz odlično funkcioniše, te shodno tome, ko je upućen samo na grad - auto mu nije potreban, i posle ginisa - crna češka piva su mi na spisku omiljenih.
Tubby
23. januar 2015. u 19.42
pogledaj: https://www.airbnb.com ... tu se nudi i na mesecnoj bazi i UVEK može nešto da se nadje i za manje pare. uzmes sobicu kod nekog lokalca/lokalke i da te bog vidi ... naucis jezik, malo svrljate po gradu (grad je nestvarno lep), malo radis i toliko. drugo vidi na guglu „haus siting prag”, pitaj ljude iz kompanije u koju ides da ti oni asistiraju ...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
24. januar 2015. u 03.46
da da, bacio sam oko i na njih - verovatno će to ako se latim tog posla biti prvi izbor - dok ne sredim birokratiju/papirologiju.
našao sam isto neki sajt tipa drugi link koji sam kliknuo a kad pitaš guglicu - real estate renting prague - ima tipa za 350ak regularne (male) gajbe.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
24. januar 2015. u 10.12
Mene je najviše iznenadio prosek primanja u Češkoj, 750 evrica. Skolski drugar živi u Pragu. Ista stvar i u Brnu. Ako je gajba regularna, renta 400 evra, onda bi brate platica trebala biti 1500 evrica.
Srećno, pa dokle traje.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
24. januar 2015. u 11.03
ja kad sam bio u bratislavi- isto -plate su im dosta male, i renta gajbi je prilično nemala (a gajbe... ono... skoro pa da pocne covek da gotivi one nashe komuniste bivšhe -eto tolike, t.j. tolične su im gajbe :) ).
ništa, videcemo kad apply. -posto je firma americka,i snam da imaju da plate. i znam da za 7 i po glava - no way da bi otisao.(još ne znam kako placaju - da li su iz fazona djuture - tol'ko para ta shljaka, ili je ono - „azijski” fazon - tipa gledash se u postene oci sa drugarima iz h.r.-a, pa ko koga bolje pomuze.. :)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.