Diskusije : Emigracija

 Komentar
Život u Kamadi
Komso
(<--)
23. februar 2014. u 03.20
imam pitanje, za one koje žive u Kanadi:

Pošto mi je ovdje sve dosadilo, razmišljam da odem u Kanadu i da uzem neki salaš (ranch, farm...). Posao mi nije problem, finanzijski sam nezavisan.

Dakle, moje pitanje:

Kakva je realna infrastruktura oko 100 km od nekih većih gradova?
(Internet, mobilni, medicinska usluga?
Može li se proći sa engleskim ili moram već u staru da obnovim francuski?
Na šta još moram da obratim pažnju?

Hvala unaprijed i veliki pozdrav!
nina
23. februar 2014. u 09.58
Morao bi to malo preciznije...Nije isto da li živis 100 km od Toronta, Vinipega, Sent Dzona ili Vankuvera.

U principu, pusti telefon i internet, ako si 100 km od Ikaulita, celu zimu možeš da provedes u hibernaciji, tako da ti neće ni trebati;)
pcelica-maya
(skupljacica meda)
23. februar 2014. u 11.05
„Na šta još moram da obratim pažnju?”

Obrati paznju na Vivian koja želi da živi u Nemackoj. Ni ti ni ona ne znate ništa o ničemu pa je najbolje da se nađetena sred puta.
Simba
(...)
23. februar 2014. u 12.13
...pa je najbolje da se nađetena sred puta...

hahahahahaaaaa.. Bravo Majo,opet pun pogodak ali pazi...ima njih koji te opet neće ukapirati, a ne žele tumaca :)cekaj dok krenu sa minusima a sve si rekla kako je,poz :)))))
Komso
(<--)
23. februar 2014. u 12.43
Zima, zima, e pa šta
ako je zima nije lav! :)

Kao što rekoh, Kanada me zanima, ne Njemačka, u Njemačkoj živim odkad znam za mene. Da je u Kanadi hladno, to mi je poznato, ali, kao što rekoh, zanima me stanje malo dalje od velikih gradova, ima li tamo manjih gradova, kakvo je stanje u njima što se tiče infrastrukture, zdravstva itd?
Klime se ne bojim, ali ne želim da živim baš skroz u divljini.

I da, nekad je bolje ništa ne reći več pričati gluposti ;) :)
Simba
(...)
23. februar 2014. u 12.48
Ej komso,de mi onda nabavi neku adresu od neke gradjevinske firme ali pazi...samo gdje su nasi i to po mogućnosti pokrajinu Hesen,jel možeš ? ja bih Offenbach ako je ok? stvarno !
Komso
(<--)
23. februar 2014. u 13.09
Simba, to nije moja branša, mogu samo uzeti „žute stranice” ili google, ali toliko znaš i sam(a), 100%.

Ali, mislio sam, da je ovdje malo ozbiljnija publika, ali prevarih se... nema veze, i to se da riješiti, kad neće brdo Muhamedu, mora Muhamed brdu, a tako ću uzeti koju sedmicu slobodno, pa obići i svojim očima pregledati :)

Hvala i pozdrav.
Simba
(...)
23. februar 2014. u 13.16
Hej komso,Hvala za odgovor a ja mislila da će ići malo brze posto mi se neda googlat,dosadno mi to nemas pojma pa velim hajde možda znaš ali eto izgleda nikakve pomoći.,ma nema veze lako će se do svabije,posao curi na sve strane...tako kažu,hajd pa javi se iz Kanade kad stignes :)
Komso
(<--)
23. februar 2014. u 13.32
Čudi me,

pola naših zemljaka rade po gradilištima, a niko ništa da ne zna :(
Ali, ako nemaš direkne veze, morat ćeš da uzmeš komp u ruke i da guglaš. Ali, da znaš, građevina u trenuntku ovdje imam renesansu, barem u vijestima to stalno ponavljaju i kažu, da trebaju kadrove.
pcelica-maya
(skupljacica meda)
23. februar 2014. u 15.10
„Da je u Kanadi hladno, to mi je poznato”

Da li ti znaš kolika je Kanada i kakva je klima u provincijama i teritorijima Kanade? Ti care samo nagadjas!

Evo procitaj malo o mom gradu:

Unusually for a Canadian city, Vancouver has relatively mild winters with little snow. The cold air from the Arctic that sweeps over the rest of Canada in winter is unable to reach Vancouver. The Rocky Mountains block it.

Combine the lack of Arctic air with the mildness of Vancouver’s location on the shores of the Pacific Ocean and it’s not surprising that Vancouver is the warmest of Canada’s major metropolitan cities in winter by far.

Snow depths of greater than 1 cm are seen on about 10 days each year in Vancouver compared with about 65 days in Toronto.

Compensating for the the wet winters, Vancouver usually enjoys excellent summer weather characterized by very pleasant, warm days with abundant sunshine.

Vancouver also differs from most other Canadian cities in that it has a genuine spring and fall/autumn. In many Canadian cities it often seems that warm, summer weather replaces frigid, winter weather in a matter of a very few weeks or even days.

Vancouver has a western maritime climate, hence its weather can be changeable throughout the year.

Pantija
23. februar 2014. u 16.15
Publika zna ovde da bude i ozbiljna, ali ti je pitanje siroko k'o cela Kanada. Istocna i zapadna obala, sever i jug zemlje, sve to nema veze jedno sa drugim. 100km od Toronta i 100km od Yellowknife-a kao da nisu na istoj planeti. Zato daj prvo malo priblizniju lokaciju, pa da onda dangubimo raspredajuci o ovoj paljevini od teme.
Starac_Foco
(--)
26. februar 2014. u 22.24
imam pitanje, za one koje žive u Kanadi:

Pošto mi je ovdje sve dosadilo, razmišljam da odem u Kanadu i da uzem neki salaš (ranch, farm...). Posao mi nije problem, finanzijski sam nezavisan.

Dakle, moje pitanje:

Kakva je realna infrastruktura oko 100 km od nekih većih gradova?
(Internet, mobilni, medicinska usluga?
Može li se proći sa engleskim ili moram već u staru da obnovim francuski?
Na šta još moram da obratim pažnju?

Hvala unaprijed i veliki pozdrav!

*********

Ne vjerujem da je pitanje ozbiljno jer da jeste ozbiljan pitac bi prvo proucio na nečemu ka Wikipedia gdje se u Kanadi govori francuski pa to ne bi ni pitao osim ako me misli da živi u Kvebeku.

Ako kojim slučajem pitanje jeste ozibljno, pretpostaviti je da te iteresuje zivot tamo gdje 90% kanadske populacije živi, a to je do nekih 200km od americke granice, i gdje se skoro svi veci gradovi sa izuzetkom Edmontona i Saskatuna nalaze (veci grad zovem nešto sto ima preko 100,000). No pitanje je i dalje (kao sto su drugi sugerisali) ignoratno u smislu da je taj uski pojas u granicu skoro 9000km dug i proteze se kroz 8 većih provincija koje su po mnogo cemu države u državi.

Internet radi prakticno svuda, tamo gdje nema zice da dodje njom, dolazi bezicno ili preko mobilne telefonije. Tamo gdje nema ništa, dolazi preko satelita. Ja se upravo vratio iz jednog indijanskog sela na poprilicnom sjeveru (nekih 600km na sjever od civilizacije) do kojeg se može doći samo iz vazduha jer puta nema osim ponekad zimi kad dobro zaledi, internet i mobilni telefoni i tamo rade.

Medicinska usluga je generalno spora jer je državna, private prakse ima malo ili nimalo, ali i to je ovisno od provincije.

Farmi na oko 100km od većih gradova ima mnogo, a ima ih hiljade i tamo gdje klima nije brutalna jer postoje regioni gdje čak ima vinograda ili uspjeva drugo voce koje zahtjeva malo topliju klimu kao breskve. Tj, nije teško naći mjesto koje neće biti mnogo (ako imalo) hladnije u većih gradova u Njemackoj.

A posto zvuci da ti novac uopste nije problem, onda ne mislim da treba obracati posebnu paznju na mnogo drugih stvari.



Laramii
(Laramii)
28. februar 2014. u 13.51
Jel` Komso,a sto si se ti bas fiksirao za Kanadu?
Nedostatak fantazije,ili?

Pa 80 % tvojih „dilema” ili pitanja bez odgovora, bi nestalo samo kad bi okrenuo na drugu stranu,prema Australiji,naprimer.

Već kad se zezas i imaš mogućnost izbora,osvrni se po svetu;)
Komso
(<--)
28. februar 2014. u 17.16
Vrlo čudno, čime narod lomi moždane vijuge, kad mu je dosadno...

Zašto Kanada? Zato što mi se dopada, isto kao i Norveška, Irska ili Škodska... znači, Kanada samo jedna od više mogućnosti.

Ali, srećom(!) imamo različite ukuse, pošto imam utisak, da bi većina rađe na jug, ali iskreno: jeste lijepo i toplo u Brazilu, Kubi ili Austaliji, ali topla klima nije sve, barem ne za mene.

Ali, jedno sam opet vidio: ovdje je važno, da se nešto kaže ili lane i ako nemam neki odgovor na postavljeno pitanje, mogu da pljunem na onog što je pitao. Iskreno mi je sada vrlo žao,da sam uopšte u ovome forumu postavio ovo pitanje.
Starac_Foco
(--)
01. mart 2014. u 09.25
I meni je zao sto potrosih vrijeme da ti ogovorim na konkretna pitanja. A to što nekima od nas vijuge rade na taj način da se pitamo kako je moguće da nije važno gdje u Kanadi, na prostoru dugom od skoro 10 000km je bas cudno :). Kanada i Irska? Ovo poredjenje bi bilo adekvatno da si rekao da ti se npr Newfoundland (jedna od kanadskih provincija na krajnjem istoku, otrpilike 1% kanadske teritorije) svidja isto kao Irska. Jer to su dva ostrva slične velicine, slične geografije i donekle slične klime. Ali, Kanada je 100 puta veca od Irske. Saskachewan,npr, jedna od provicija u preriji nekih 3500km vazdusne linije na zapad od Newfoundland-a, ni po cemu nije sličan Irskoj.
Komso
(<--)
01. mart 2014. u 10.34
Si tacuisses, philosophus mansisses...

Kao što rekoh, klima me ne zanima, to sam već naučio u školi, već sam tražio informacije od infrastrukturi i zdravstu i to je naravno različito od mjesta do mjesta :(

Zato molim Admina, da ovu temu najbolje obriše i mirna Bosna, što bi prost narod rekao. :(
Starac_Foco
(--)
01. mart 2014. u 11.47
Na koga se odnosi ovo na latinskom sto bi znacilo „Da si drzao jezik za zubima, mi bismo mislili da si pametniji”, tebe ili mene :)? Ako na mene je li to zato što ti odgovorih na konkretna pitanja da (iz mog iskustva) internet radi prakticno svuda, da je zdravstvo uglavnom državno i sporo i da ako imaš dovoljno para ništa vise nije bas neki veliki problem? Ili sam ispao glup (i ne samo ja već još jedno troje) zato što sam komentarisao da s obzirom da po velicni Kanada vise lici na neki continent nego malu državu tipa Irske, da bi bilo logicno da si tvoje pitanje ogranicio na neki dio Kanade, makar to bio na neki krug do jedno 3000km, ako već ne možeš preciznije. A u Kanadi se mogu opisati 3 takva kruga jedan do drugog...

Nije meni cilj da tebe ili bilo koga provociram. Niti iko od nas zna bas detaljno kako je od St. John's-a do Vancouver-a (sto je 7 sati leta) osim onih koji su eventualno zivjeli na vise lokacija.
aquariusnorth
(sisac golubova)
02. mart 2014. u 06.49
neozbiljno pitanje od neozbiljnog coveka...sve se svodi na to...postavljac teme podsvesno ima loše mišljenje o zemlji, lenj je da ista pronadje na internet, nesvestan je da 2000 km u kanadi ne znaci Ništa ...misli da je hladnoca jedini preduvet za uzivanje , ali I da ista sprečava tehnologiju da dopire do svakog kutka zemlje time podcenjujuci istu
aquariusnorth
(sisac golubova)
02. mart 2014. u 06.55
ah da obratite paznju na ovaj njegov citat

Simba, to nije moja branša, mogu samo uzeti „žute stranice” ili google, ali toliko znaš i sam(a), 100%.

Ali, mislio sam, da je ovdje malo ozbiljnija publika, ali prevarih se...

znaci njegova preporuka drugima je : ne davi, neću da gubim vreme na tvoje pitanje...daj da resimo prvo moje egocentricno pitanje
Komso
(<--)
02. mart 2014. u 07.33
Baš me sada vučete za jezik...

1. Ako me neko nešto pita nešto ne znam, ja ili šutim ili kažem da ne znam. Ali to nije filozija ovog foruma ili bolje rečeno, Balkanaca.

Ovdje je važno da se nešto kaže, lane ili dobaci, pa nek' je pogrešno, ali važno da se reklo ili da se neko oglasi. Ili dalje, da se ispituju motivi onoga što pita, kao da je to važno? Ja to ne nisam do sada radio, pa neću i na dalje, a možete mi reći na to šta god želite. Zašto da guglam na nekog drugog, pa neću da je ponižavam ili podcijenujem, pa nije invalid u glavu, valjda to može i sam, ili?

2. Ja se ne stidim da pitam, ako nešto ne znam ili ne mogu sam da nađem odgovor; ne postoje loša ili glupa pitanja, već samo loši ili pogrešni odgovori. Ali i ovdje u ovom forumu važi ono gore pod 1..

3. Kanada jeste geografski velika (OGROMNA!), ali po organizaciji malena, otprike kao - Belgija i Holandija zajedno. Znači, opet kao pod 1., većina koji su odgovorili, nemaju POJMA o tome što pišu.
I dalje - ljudi, klima me nije zanimala, već život! Znam geografski položaj te zemlje, ali meni hladnoće ne smetaju, sem, ako, i sada dolaze moja pitanje, ne postoji pouzdana infrastruktura; to se ne može naći preko net ili na Wikipediji, već to se pitaju mještani: puca li snabdijevanje struje, dolazi li (u mjestu prebivališta) do nestanka goriva (radi transporta ili manjka zaliha), pucaju li veze (telefon, internet)? Znači, kako je konkretno tamo, to samo može neko da zna, ko živi tamo, to se ne može naći kod teta Wiki ili kod Google.

4. Već sam zamolio Admina da skine temu, ali izgleda je na godišnjem, pošto je još uvijek tu :(
Starac_Foco
(--)
02. mart 2014. u 09.04
Aaaahhhh, konacno sam ukapirao. Ti dakle pitas da li u okolini većih gradova u jednoj razvijenoj državi ima problema sa snabdijevanjem strujom, dolazi li do nestanka goriva i da li su nepouzdani telefon i internet.

Evo konkretno, iz mog iskustva (>20 godina u Kanadi) ovako stoje stvari:

Struje u selima oko Toronta redovno nestaje. Ponekad su redukcije i po 2 puta dnevno. Ja sam iskopao poveci bunar u dvoristu, ladna voda ko led, pa kad nema struje spustim kesu sa mesom u bunar da se ladi, moram se nekako dovijati.

U okolini Kalgarija, rijetko kad dolazi gorivo i stalno su veliki redovi na pumpama. Čuo sam da će uvesti ono par-nepar da malo smanje guzve.

U selima oko Montreala samo satelitski telefon radi posto zemaljski oblici telefonije još nisu stigli do njih osim sto u par sela imaju u kucama onaj telefon sa kurblom. Ali posto se kad zakurblas operator javlja iskljucivo na francuskom, onda bi morao malo da ga obnovis.

A u okolini Vankuvera tehnika je malo vise napredovala (zbog prisustva obilja kineza tehnickih struka) ali internet je i dalje moguć jedino preko bezicne veze. Problem je brdovit teren pa farmeri obično moraju iznijeti antenu na neku malo veću cuku oko kuce da bi uhvatili signal. Međutim, i sa antenom na brdu, internet i dalje ne radi kad kisa pada, a tamo pada skoro svaki dan...

Opisao sam situaciju samo oko većih kanadskih gradova koji imaju oko milion ili vise stanovnika. Dok je naravno situacija oko manjih gradova još gora.

Komso
(<--)
02. mart 2014. u 09.45
i opet:
Si tacuisses, philosophus mansisses

možda sada znaš, kome to velim i zašto. Možda nisi čuo, ali prvi dio tvog „popovanja” se ove godine desio, u oko Mišigena, samo za tvoju informaciju. U što ti osijedi glava, čovječe? :(
Laramii
(Laramii)
02. mart 2014. u 11.07
A jel1 Komso da te pitam nešto...

Sto histerises ovde i postavljas smesna pitanja kad sa 2 klika na racunaru imaš sve odgovore?

Koji je tvoj problem ustvari?

Impotencija ili prerana ejakulacija?
Vlada77
07. mart 2014. u 00.52
Ma nije neki problem. Može se sve ovde. Evo ja na terasi, to jest u basti (koja raste na terasi) gajim Kanadske banane. Jako su ukusne.

Ako hoćeš da kupis moju terasu sa sve Kanadskim bananama može za jedno $100,000.00, vrlo povoljno. Ako si zainteresovan javi se na kanadskebanane$$$&gmail.com.

zagortehej
(darkwood)
12. april 2014. u 17.41
Sto lepo coveku ne preporucite da dodje u Srbiju gde su sela najlepsa i trebace mu mnogo manje para a ne da se lomi po svetu.
Pacifista007
(student)
17. jun 2014. u 14.23
...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.