Diskusije : Italija

 Komentar
Kako napraviti fam papire??Plz
mrwica
05. jun 2012. u 20.16
potrebna mi pomoć,ko se razume..moj muž i ja smo se wencali pre dewet meseci međutim on kaže da ne može da mi radi papire,zbog čega i kako,ima familijarne papire i radi,međutim,nije podneo za mene,kaže ne može zbog čega? P.S. Iskreno mislim da me laže,bila sam preko pasosa i morala da se wratim kad mi isteklo a on je hteo da ostanem na crno kaže tad je mogo da mi sredi papire...
Hobbit
06. jun 2012. u 02.22
Muž ima familijarne papire??? Pošto je pretpostavljam punoletan, to nije preko roditelja, kako onda ima familijarne papire?
Da bi mogao da za tebe napravi papire za spajanje porodice, mora da ima posao sa dovoljnim prihodima (ne znam koliko je tačno minimalno potrebno, ali ne manje je 12 000€ bruto, za dve osobe) i stan koji je odgovarajuci (znaci opremljeno kupatilo i najmanje 16 kvadratnih metara po clanu domaćinstva). Još jedno pitanje je dali neko ko ima familijarne papire može da trazi spajanje porodice, tako da i ti dobijes familijarne papire preko njega.
Ako on sam ne zna kako da se ispetlja iz svega toga, može da ode u Caritas gde će mu beslatno pomoći savetom ili u neki Patronat. U svakom slučaju, treba da ispuni odredjene uslove da bi i sam mogao da trazi spajanje porodice. To sto on već ima neku vrstu papira i radi nije dovoljno da i ti automatski dobijes dokumenta.
Nije pamento ostajati na crno, ako te kontrola na granici nadje (a hoće vrlo lako, preko datuma u pasosu) možeš dobiti veliku kaznu i zabranu od 5 godina.
Probajte da sakupite proverene informacije bez rekla-kazala preko ustanova koje vam mogu pomoći
mrwica
06. jun 2012. u 06.44
pa owako,on je tamo wec skoro 4godine,sa 17godina su mu naprawljeni familijarne,swake godine produza ih,ima dan kada treba da se jawi i onda ide da ih produzi,kad je bio maloletan uradili mu roditelji fam,on sad ima 21godinu...ima primanje na poslu od 1000-1900 ewra kako kad i prijawljen je...
Ali situacija je sledeća,oni tj mi ziwimo tamo u dwoiposobnom stanu nas 5,on,ja,njegowi mama i tata i njegowa sestra...imamo problema oko toga da se osamostalimo,jer njegowi neće da cuju za to,pada mi na pamet,kao sto si ti rekao,da je potrebna kwadratura stana,onda bi oni morali da nadju stan zar ne,mislim mi,nas dwoje da se odselimo?
A oni to ne žele...
Mi smo tamo u Vicenzi,gde može o tome da se raspita?Jel ima taj Caritas,Patronat tamo ili?
Znam da nije pametno i nisam ni zelela wec sam spakowala kofere i dosla...ali je bilo swadja,a on sad meni prebacuje kako da sam ostala tamo on je mogo da mi preda za papire...da li je to moguće?
Hwala
Hobbit
06. jun 2012. u 07.26
Caritas Vicenze
http://www.caritas.vicenza.it/web/contattaci/
Patronati Vicenza
http://www.aclivicenza.it/Dove_Siamo.aspx
Acli Patronat je jedan od bolje obavestenih.
Ako ne zna dobro jezik u obe ustanove imaju i prevodioce, tako da može da zakaze sastanak uz prisustvo prevodioca
Na osnovu toga sto si napisala tvoj muž ima dovoljne prihode. Ono što ne znam je dali pre nego trazi dokumenta za tebe treba prethodno da dobije radna dokumenta na svoje ima (da ne budu vise porodicna, nego njegova licna, na njegovo ime, ali to to Caritas ili Patronat može reci.
Stan za 5 osobe mora da ima oko 80 kvadrata i vas dvoje morate imati zasebnu sobu.
Ako neko ostane preko 3 meseca kao turista jedini način za koji ja znam da ga možeš legalizovati je Domande flussi i poslednja je bila u januaru 2011 (tj. tada se mogla poslati molba). Za tako nešto treba naći nekoga ko je voljan da te zaposli i garantuje ti posao neko vreme, placa za tebe sve doprinose. Sem ovoga treba platiti takse za samu regularizaciju državi. Ako nisi neki doktor nauka ekstra trazen, ja lično ne znam za drugaciji legalni način dobijanja dokumenata u Italiji. Iznajmiti stancic na svoje ime u svakom slučaju je jednostavnije i kosta daleko manje nego čitava ova petljancija
Zao mi sto ste tako mladi i tako kratko u braku već totalno naopako postavili vase odnose. Ovde ti na forumu teško neko može reci dali te muž laže ili ne.
Što se tiče zakona, cisto je ludilo ostajati na crno kad se već imaju skoro svi uslovi da se naprave porodicni dokumenti.
Srećno, u svakom slučaju.
mrwica
06. jun 2012. u 07.39
hwala puno...ja sam od marta owde tako da sam ostala tamo onda ne bi bilo ništa legalno koliko sam shwatila..werowatno da me laže,jer ja s njegowima ne mogu da ziwim wise a on se boji da se osamostali..tako da on čak i razwod smatra najboljim rešenjem,jer kao ne može da mi radi papire a nemam ni posao i ne možemo da se odwojimo...on misli da je njegowo primanje malo da možemo da opstanemo...hwala puno u swakom slučaju..
qpqp
(Half a man-Half amazing)
06. jun 2012. u 14.56
Realno,da i moja cura toliko forsira to W,i ja bih joj rekao da se pod hito vrati kuci :)
mrwica
06. jun 2012. u 15.41
hehe...bas u tome smo isti..poprimila sam to od njega...:D
baxuz
(φεμμινα™)
07. jun 2012. u 12.26
nije vama lako, tako mladi a zarobljeni njegovom porodicom... u najavi imate propali brak...
mrwica
07. jun 2012. u 12.44
ma da,swesna sam toga..trebalo bi da se razidjemo...
baxuz
(φεμμινα™)
07. jun 2012. u 17.05
ti najbolje znaš šta on ima da ti ponudi i vredi li to, pri tom ne mislim uopste na materijalnu stranu... :)
mrwica
08. jun 2012. u 04.46
Kad smo wec kod toga,njemu je nowac najwrednija stwar,sam želi da me ostawi zarad nowca...nazalost,dosao je u toj situaciji da bira između mene i toga šta mu njegowi nude,krow nad glawom,sigurnu buducnost...nowac...ni ne dwoumi se da steknemo nešto sami,wec je odlucio..tako da meni ne treba ni nowac ni papiri ni ništa od njega samo on,a njemu swe ostalo..
widela sam odawno da on nije wredan mene,ali se ipak trudim u nadi da će shwatiti šta gubi...ali najbitnije ne gubi nowac...
baxuz
(φεμμινα™)
08. jun 2012. u 09.20
„dete”, idi trazi svoju sreću negde drugde kad si ves svesna svih tih stvari... mlada si da bi te zivot satirao, jedni jahali a drugi zayebavali i umesto da trazis informacije o papirima za boravak, potrazi o alimentaciji... :))
mrwica
08. jun 2012. u 11.25
pa nemamo dete,a nas dwoje smo u braku oko pola godine...par meseci,tako da meni ništa ne pripada,još su poskidali njegowi swe s menea on cutao...wolela bi da je bar procenat onoga sto je bio pre braka..
qpqp
(Half a man-Half amazing)
08. jun 2012. u 14.49
Hahahhaha,umalo ne padoh od stolice „pa nemamo dete” :DD
Hobbit
11. jun 2012. u 02.59
Mogu da se kladim da je mladozenja iz istocne Srbije ili okoline Pozarevca, da živi sa mamom i tatom čitav svoj zivot i da će tako i da nastavi, idi begaj, inače „propade kucaaaa”. Isto mogu da se kladim da su mu mama i tata „objasnili” da kako joj napravi papire, ona ima momentalno da zbrise i kad već može da crnci, onda može i sama za sebe da uziva, cccc...
Jedina enigma je kako su mu uopste i dozvolili da se ženi ovom nazovi modernom devojkom.
Ako ti mrwice zaista onako sluacajno pomenes alimentaciju u slučaju razvoda, mislim da tako imaš najbolje sanse da ti ekspres naprave porodicne papire ;-).
A za tretman kakav si u toj familiji dobila treba i te kako da se raspitas za tu mogućnost kod advokata.
mrwica
11. jun 2012. u 18.32
jeste istocna Srbija je u pitanju...i jako dobro pitanje kako su mu uopste dozwolili da se ženi,zaprawo nisu,ali on je to zeleo i lupio tad sakom o sto..kao prawi muskarac...sad ga wise nema...msm da je owlastio wec adwokata da resi swe u wezi razwoda...a hwala na sawetu,ali msm da ne može nikako da mi se urade papiri..
pastir
(ratar)
22. jun 2012. u 02.00
E Mrvice bas si nasla gde da trazis savet.
Još ako poslusas ovog baksuza i klapu
će ti zivot u veslju prođe.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.