Diskusije : Italija

 Komentar
Novorođence u Italiji i Srpski pasos
dragana85
02. jul 2011. u 16.44
Dobar dan svima!

Za id prilike mesec dana postacu mama :))))
Zelela bih da saznam nešto više o tome koja je procedura za dobijanje pasosa za novorođeno dete!???
Naravno dete će se roditi u Italiji i odnosi se na nas Srpski pasos.

Unapred hvala svima na odgovorima!!!!
qpqp
(Half a man-Half amazing)
03. jul 2011. u 15.59
Najbolje je da nazovesh konzulat,i oni će ti do detalja reci shta je potrebno.Ja znam kada je moj kolega ishao da upishe dete,trebao mu je iz opshtine gde je rođeno dete izvod iz mat. knjige rođenih,izvod iz mat. knjige venchanih roditelja,prisustvo oba roditelja.
primavera
(***)
03. jul 2011. u 16.24
Pre 6 godina,kad sam ja prijavljivala dete,bio je potreban samo izvod iz maticne knjige rođenih na međunarodnom obrascu i prisustvo oba roditelja.Platili smo 85€,samo tada je još bio plavi pasos,i dete je bilo upisano u moj pasos.Naravno,sve je bilo gotovo za nekih 1-2h.
Problem je iskrsao nekih 15-ak meseci posle,kada sam ja otisla u Srbiju,u opstinu gde je dete prijavljeno,da izvadim izvod iz maticne knjige rođenih.Ispostavilo se da dete uopste nije prijavljeno,odnosno da iz konzulata nije ništa stiglo (za 15 meseci) i da moje dete prakticno ne postoji!Tada mi je maticar rekao da dete mogu ja lično da prijavim,kad sam već tu,sto sam i uradila.
Najbolje ti je da ih nazoves,pa ćeš cuti kako to danas funkcionise.Nadam se samo da su se neke stvari promenile i da su azurniji nego pre 6 godina.Srećno u svakom slučaju!
Mostro
(junior member)
05. jul 2011. u 11.57
teško da su azurniji i danas. To je uvek bila stoka koju nicim nisi mogao da nateras da radi. Srbin je to.
nat07
07. jul 2011. u 03.58
Najbolje je da nazoves konzulat gde planiras da prijavis dete. Pre četiri godine, se čak razlikovala i dokumentacija u zavisnosti od konzulata gde je vrsena prijava!? U Trstu recimo nije bilo neophodno prisustvo oba roditelja. Sve se zavrsavalo za jedno pre podne.
U svakom slučaju, najbolje je da nazoves i iz prve ruke dobijes sve informacije.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.