Diskusije : Zapošljavanje

 Komentar
Tražim posao - technical support/help desk
techie
29. avgust 2011. u 16.41
Ćao,

Potreban mi je posao.
Imam mnogo slobodnog vremena, nezaposlen sam, imam porodicu i živim u Srbiji.
Govorim i pišem tečan engleski jezik, živeo sam u Kanadi 10-tak godina. Nemački takođe dobro koristim (čitanje, pisanje i govor). Imam gotovo 10 godina iskustva u IT industriji kao Help Desk/Technical Support/Desktop Support/IT Engineer.

Mogu pružati tehničku podršku preko telefona i remotely putem Interneta. Posedujem i američki broj telefona u Srbiji (VoIP, MagicJack). Vrlo sam fleksibilan sa vremenom.
Možemo stupiti u kontakt preko mog e-maila: [email protected]

Hvala unapred svima!

Dragan
[email protected]
Cuba_
01. septembar 2011. u 00.35
Bio u Kanadi 10 godina, nezaposlen (fleksibilan s vremenom), s porodicom u Srbiji i sad trazis posao preko telefona ili interneta? Are you serious or just joking?
techie
(Borbeno - Iskreno - Pošteno)
01. septembar 2011. u 02.29
Da, tražim posao kako je i napisano.
Ne ide mi se više u Kanadu ili u USA.

Kompanijama i fizičkim licima u Severnoj Americi je puno jeftinije da plaćaju nekoga preko bare, nego da zapošljavaju IT support osobu iz Kanade ili USA, ako se većina problema da rešiti preko telefona ili Interneta.

Being there, done that.

Pozdrav,

Dragan
[email protected]
Cuba_
01. septembar 2011. u 12.18
Radna snaga u Srbiji (ukljucujuci IT) jeste daleko jeftnija, ali mi je nejasno zašto ti mislis da bi neko od njih placao jednu osobu u Srbiji da radi za njih. Moraju da plate prez na to (u Srbiji bi to i prošlo kroz neku mucku, u Kanadi nema zezanja sa Revenue Ca) i naprave celu novu papirologiju za jednog zaposlenog daleko od maticne kompanije. To kosta daleko vise nego tvoja plata. Da otvaraju novu tvornicu pa zaposljavaju stotinjak radnika i ostvare profit, to već da, ali da placaju samo jednu osobu, cisto sumnjam. U svakom slučaju trudis se i srećno.

PS Piše se: Been there, done that... not being there... 10 godina je za neke prekratko da nauce engleski.
techie
(Borbeno - Iskreno - Pošteno)
01. septembar 2011. u 19.35
Važi Cuba, hvala ti na iscrpnim smernicama, savetima, predlozima, naravoučenijima i sl.

Ja sam u Kanadi radio nešto što ti možeš samo da sanjaš svih 10 godina. Postigao svoj vrhunac i novčanu zadovoljštinu na kraju.

Tebi ostaje da isto dosegneš i da se jednom vratiš u Srbiju i uživaš na način kako to upravo ja činim.

Što se tiče fraze: Being there, done that, tu si u pravu, to sam odmah ustanovio kada sam kliknuo na: Objavi (kliknite jedanput), ali na žalost SerbianCafe ne dozvoljava da se isprave greške, tj. modifikuje post. A ja sam odmah moj post prijavio Administraciji da ga izbrišu kako bih napisao ispravno.

U svakom slučaju drago mi je što si se javio i na kraju ruinirao ovaj moj post. Drago mi je, jer si me podsetio u kakvoj zajedljivoj/malograđanskoj/prepotentnoj kanadskoj sredini sam živeo i sa kakvim ljudima u okruženju.

Srbija je daleko bolja sredina za život, jer sam ovde pronašao i izabrao prave i kvalitetne ljude za društvo, koji još nisu postali deo mašine u kojoj si ti, na tvoju žalost - zarobljen.

Svako dobro ti želim - Get a life my friend.

rebro
01. septembar 2011. u 19.50
@techie, a šta si ti to mogao da radis u Kanadi sto neko drugi može samo da sanja a pri tom si naveo ovo:
Help Desk/Technical Support/Desktop Support/IT Engineer

Po ovome sto si napisao ti si radio u Call Centru (navezio si 2 jezika i to je tačno agent na slusalicama), ništa vise od toga. I ako si 10 godina proveo radeci kao Help Desk i Desk Support, onda mogu da ti kažem da si protracio vreme.

Elem, u Srbiji teško da neko trazi telefonsku podrsku. To se radi samo u Call centrima a i takvih ima vrlo malo. Uglavnom kod mobilnih operatera. Oni vise na slusalicama. Nezahvalan je to posao i vrlo slabo placen.

I još neki savet, kad trazis posao navedes na kojim OS si radio za koje firme i tako to. Koje sertifikate imaš, treninge, koja znanja i vestine, programske jezike.

Ti sebe treba da prodas, zato se nakiti i predstavi u boljem svetlu.
Srećno!
pcelica-maya
(skupljacica meda)
02. septembar 2011. u 00.39
Postavljacu teme, mnogo je važno da si ti ostvario svoj san u Kanadi, da si dostigao vrhunac i da si dobio novcanu zadovoljstinu.

Sad imaš puno fleksibilnog vremena koje možeš da provedes sa svojom porodicom i prijeteljima. Nema potrebe da radis, jer kao sto si rekao dostigao si vrhunac u poslu svojih snova i zgrnuo hrpe para. Uzivaj. Napokon živis u idealnoj sredini bez malogradjanstine, okruzen kvalitetnim ljudima. Rostiljaj, idi na pecanje, idi na ronjenje, skaci padobranom, povedi porodicu na krstarenje oko sveta (podrazumeva se da imate kanadske pasose posle 10 godina zivota tamo, pa ne postoje granice za vas).

Šta trosis vreme ovde trazeci posao koji ti u stvari ne treba. Živi zivot, sad ti se može. Poslednje sto želiš je da budes kao Kanadjani- masina. Ma bezi od tog.

Iz sveg navedenog zakljucujem da se radi o gospodinu koji može da živi zivot snova. Poslusaj savet bratskog crnogorskog naroda: ne radi, rad ubija!
techie
(Borbeno - Iskreno - Pošteno)
02. septembar 2011. u 04.00
Evo mojih certs, pa ako nekoga zanima, ko ima da mi ponudi posao preko telefona ili remotely (vama jeftinije, a meni je dovoljno):

MCSE, MCSA, MCTS: Configuring Exchange Server 2007, MCTS: Windows VISTA, MCITP: Desktop Enterprise Support, A+, Network+, i-NET+, CIW (Certified Internet Webmaster) Associate

Takođe imam i završen koledž u Kanadi, u North York-u, itd.

Od programskih jezika sam jako dobar u C#, radu sa bazama, koristim se SQL-om, uopšte u .NET-u, itd. Inače imam radno iskustvo i sa Lotus Notes i Citrix-om.

Baš tako pčelice Majo, roštiljanje, druženje, plaža, putovanje i sve sl. Sve je to što nisam imao u S. Americi, ali imam u Srbiji, tj. u Evropi. Verovala ili ne, i to dosadi pa je bolje i raditi, nego samo muda laditi.

Oprosti mi na sklopljenoj rečenici, ali se lepo rimuje. :)

Pozdrav svima,

Dragan
[email protected]
rebro
02. septembar 2011. u 05.25
@techie,

Ovo je sve za pohvalu:
MCSE, MCSA, MCTS: Configuring Exchange Server 2007, MCTS: Windows VISTA, MCITP: Desktop Enterprise Support, A+, Network+, i-NET+, CIW (Certified Internet Webmaster) Associate

Samo ti si i dalje bio na Help Desk ili 1st line support. A+, Network+ su Comptia sertifikati za hardverasa.

MCSE je odličan sertifikat ali ko ima MCSE nema potrebe da pominje MCSA koji je ispod njega po vaznosti.

Sad ja tebi da kažem nešto, ovo nije ništa specijalno da bi „neko mogao samo da sanja o tome”. U Srbiji ćeš teško da unovcis to jer ima masa ljudi koji to već imaju. Radio sam i ja u Beogradu kao system admin pa nije bilo neke vajde, zato sam sad u Ceskoj. Probaj jobs.cz za Cesko trziste ili jobx.sk za Slovacku. Poljska isto može da ti bude interensantna kao i HP centar u Sofiji.

U Ceskoj ima IBM ali oni trenutno ne primaju ljude, nemaju vise gde da sede :) :)

Prijateljski savet, zaboravi Vistu...I Microsfot će uskoro da je zaboravi. Vise se drzi Servera, VMware, Linux, Unix. To se trazi, vindoza slabo čak i sa MCSE. I još nešto, sajt infostud.com treba da ti bude primaran.

Evo ti jedan oglas za System Engineer u EFG banci

http://tinyurl.com/3nabctr

techie
(Borbeno - Iskreno - Pošteno)
02. septembar 2011. u 06.08
Hvala ti rebro za iscrpne informacije!
To se ceni.

Što se mog radnog iskustva tiče, radio sam u Siemens-u u Kanadi na tehničkoj podršci nekih godinu i po dana (Toshiba laptopovi i video projektori), a zadnje 3 godine na aerodromu Pearson u Torontu na održavanju sistema i desktop support-u za različite aviokompanije.
A pre toga u jednoj državnoj kanadskoj firmi za studentske kredite (5 godina). Firma je odmah do Square One-a u Mississauga, ON.

Kao što rekoh ne bih preko okeana više (ne Kanada i USA), ali Evropa je zanimljiva. Srbija je ipak najbolja. :)

Trenutno gledam da se možda ubacim u Englesku, na Heathrow aerodrom ili Manchester, pošto mi je tu sedište bivše firme iz Kanade. U kontaktu sam sa menadžerima, ali je za radnu dozvolu jako teško posle nemira. Ne znam kako to ide u Slovačkoj i Češkoj.

Pre neki dan sam imao intervju za posao u Abu Dabiju (preko jedne švajcarske firme), ali nisam prošao. Možda zvuči smešno, ali je istina, primaju samo samce, ali ne i porodične ljude!

Rebro, čime se ti baviš u CZ?
rebro
02. septembar 2011. u 06.37
@techie, nemoj u Englesku, radna dozvola je veliki problem plus plata koja na prvi pogled može da zvuci WOW, ali ako bi radio u većim gradovima to je ništa onda.
Elem, i za Cesku i Slovacku treba radna dozvola i ceka se do 2 meseca. Ja sam u Ceskoj već 5 godina u Brnu i planiram selidbu za Prag od januara.
Radio sam u IBM kao 3rd line support za Windows Servere i MS Exchange, zatim sam radio u Red Hat kao System administrator (Windows i RHEL na Xen platformi, integracija) i sada radim u Acision kao OpenVMS i SMSC engineer.

Tebi trebaju zemlje gde nije skupo, kao Brno recimo gde žena i ja mesecno potrosimo 1200 evra a tu je uracunato kirija za stan, racuni za vodu, struju, plin, Internet, kablovsku i kredit za kola. Bez kredita bi bilo 900 evra. Poljska isto dolazi u obzir. Bugarska ali samo Sofija.

U Srbiji neće skoro biti bolje a to skoro se meri decenijama. Što se tiče Dubajia tamo treba mnogo para da bi se živelo a nimalo bije prijatno tokom 3 letnja meseca kad temperatura prelazi 55 stepeni.

Dubaji je malo mesto i da provodis vreme po principu kuca-posao-trzni centar-kuca, nije bas nešto cemu se tezi :)

Ako imaš pitanja za Cesku a ti ostavi mail da se ne dopisujemo ovako :)
blondinka
(avanturista)
05. septembar 2011. u 16.14
Ako sam dobro razumela, ti si trenutno u Srbiji. U Srbiju je ove godine dosao Sitel, kompanija koja se bavi upravo pruzanjem usluga u poslu koji ti trazis, naravno, za treće kompanije.
U svakom slučaju, trenutno je konkurs u Beogradu upravo za taj posao i trazi se znanje DVA jezika - engleski i nemacki upravo imaju prednost.
Predlazem ti da odes na sajt consul team-a i tamo apliciras za posao. Ako imaš dobar CV, imaš veliku sansu da u startu dobijes dobru poziciju.

Konkretno, firma i call centar su smesteni u Beogradu ali se usluge pruzaju za strane klijente. Npr. Sitel daje operatere i call centar a usluge se pruzaju za telefonsku kompaniju iz UK. Iz tog razoga trazi se odlično znanje jezika, „fluent”.

Što se plate tiče, nemam nikakvu informaciju.

Sa srećom!
blondinka
(avanturista)
05. septembar 2011. u 16.25
ps. još nešto da dodam - uopste mi nije jasno zašto se na ovakav post uvek javlja nekolicina ljudi koji prvo nemaju pojma o cemu pricaju a potom i odgovaraju na pitanja koje niko nije ni postavio.

Dakle, to što se govori navodi o stranim kompanijama i call centrima je totalna glupost jer uprave takve kompanije POSTOJE u Srbiji kao sto postoje i u celom svetu a ocigledno je i da je ovde poznavanje globalne ekonomije na vrlo niskom nivou. Vecini velikih kompanija je mnogo jeftinije da otvori call centar u Bugarskoj, Srbiji ili INdiji, da placa duplo manji porez, pet puta jeftiniju radnu snagu u koju nije ulozio ni centa a i biraju se zemlje gde postoji dobra praksa ranog ucenja engleskog jezika /u Srbiji se već duže vreme uci od 1.
razreda osnovne skole/ tako da dobijes gotovog radnika. U te zemlje spada i Srbija u kojoj je nekoliko stranih kompanija otvorila upravo takve call centre, a konkretno navedeni Sitel je pre nekoliko dana dobio milion i po evra od Vlade Srbije na ime otvaranje novih radnih mesta i nije usamljen slučaj. Dakle, prvo se informisite a ne prosipajte svoje ekonomsko neznanje sa arogancijom.

Naravno,tu je i onda druga kategorija komentatora koji se na svakoj diskuiji obavezno javljaju da mi podelili beskoristan savet, tek toliko da pametuju i nešto kažu.

Dakle, covek je sustinski dao oglas u kome trazi posao a ne pita dokone za savet gde da utrosi svoje vreme i novac ili da mu vi odredjujete nivo engleskog jezika nakon dve recenice koju ispravlja skripta na SC ili još gore da ocenjujete njegov zivot i uspesnost na osnovu sturih podataka koje je izneo.

rebro
05. septembar 2011. u 16.48
@blondinka, i ja se pitam zašto se javljaju ljudi kojima IT nije jača strana.
Da bi call centar funkcionisao mora da ima INFRASTRUKTURU a pritom se misli na brz Internet iz najmanje dva izvora (provajdera) kao sto mora da ima i najmanje dva izvora napajanja (struja+generatori). Isto tako mora da postoji i razvijena telefonija.
Bugarska ima sve to jer odavno postoji recimo HP centar u Sofiji, dok je Indija par svetlosnih godina ispred nas buduci da samo IBM ima vise od 100.000 zaposlenih.
Kad jedna velika kompanija otvori centar u Bugarskoj, Rumuniji, Slovackoj, Ceskoj, ona sigurno neće otvarati isti takav centar u Srbiji jer je neisplativo.
Prema tome, veliki centri su već otvoreni sirom istocne Evrope a kad postanu preskupi onda se sele u Indiji ili Afriku.
U Srbiju neće doći i to skoro.
A što se tiče plata agenata u call centru...one su mizerne u svakoj državi.

blondinka
(avanturista)
06. septembar 2011. u 04.33
Rebro, bilo bi, za početak dobro,kada bi promenio taj stav da si ti jedini IT strucnjak na Serbiancafe forumu. Zacudio bi se koliko obrazovanijih i strucnijih ljudi od tebe ima ovde, samo se ne spustaju na taj nivo da bespotrebno masu svojim znanjem na trivijalnim temama.

Covek je pitao za savet a ne za procenu svog znanja iz bilo koje oblasti. Neki ljudi zaista ne znaju da čitaju uputstva za upotrebu :)

Što se plata tiče, ni to nije tema diskusije, covek je pitao samo za radno mesto. Njegova je stvar za koliko je novca spreman da radi i iz kojih pobuda. Isto tako, dok ne vidis njegovu radnu biografiju i ne postavis se na mesto njegovog buduceg poslodavca,ne možeš ni tvrditi koliku bi platu mogao da ima.Ne razumem zašto se toliko upinjes da ga ubedis da ne može da uspe u Srbiji? Možda je prosto strucniji, snalazljiviji i pametniji od tebe i možda ga bas u Srbiji ceka fenomenalno radno mesto. Dok ne proba, ne može to da zna, zar ne?:)

Koliko je samo nabedjenih tipova nagovaralo Kolumba da ne krene da trazi put do Indije...i eto ti sad,covek 'ladno otkrio čitav Novi svet:)

Ovo je kompanija koja upravo otvara svoj filijalu u Srbiji, vidim da i dalje ne verujes da je to moguće:)

http://www.sitel.com/index.php?p=Locations&id=195

Možeš i ti slobodno da zakacis CV, možda ti se posreci ;)
rebro
06. septembar 2011. u 05.44
@blondinka, sama cinjenica da on trazi posao preko Serbiancafe foruma govori da ga do sad nije nasao. Prava mesta za to su sajtovi sa oglasima kao Infostud na primer.

Dalje, po onome sto je rekao da je radio izvesno je da se bavio vise hardverom nego softverom iako ima MCSE sertifikat (nadji na internetu šta je). Da se bavio serverima ne bi u CV stavljao projektore. Prema tome, rad u call centru bilo gde u svetu je mizerno placen.

Što se tiče ovog tvog linka, meni nije potreban jer sam ja u Ceskoj i nemam nameru da se vracam u Srbiju u skorije vreme a radio sam kao sistem administrator i znam kolike su platee u Srbiji i sa zvanjem MCSE (ne vise od 500 evra).
Primera radi glavni administrator u Alco banci ima platu 1800 evra a svi ostali koji vise rade kao „mali od srafcigera” a imaju MCSE sertifikate nemaju vise od 500 evra. Prema tome o cemu pricamo?

Sdruge strane MCSE sertifikat mu u Ceskoj, Slovackoj, Poljskoj, Bugarskoj donosi bar 1300 evra neto sto je dovoljno da živi.

Prema tome, mani se IT oblasti jer ti ne ide.
blondinka
(avanturista)
06. septembar 2011. u 06.23
Rebro, ti izgleda bas imaš problem sa arogancijom :)Uz sve to, previse analiziras ljude koji bi po prirodi stvari za tebe trebali da budu samo virtuelni likovi. Za jednog diskutanta previse detaljises o tudjim zivotima.

No, da i ja dam dalji podstrek ovom tvom samozadovoljavajucem nastupu, nije problem da ti toliko učinim :)

Pre svega, Infostud mu je jednako dobar garant da će naći posao kao i Serbiancafe forum. Npr. ja sam svoj odlično placen posao za stranu kompaniju nasla u - Politici. Nikada nije bio objavljen na Infostudu. To se zove cista sreća, slučajno uzete novine sa nečijeg stola i bingo!:) Dakle, to gde ko trazi posao i na koji način je manje bitno. Uostalom, sada kada u Sitelu dobije menadzersku poziciju, videces da će mu se ipak SC isplatio ;)

Što se tiče MCSE i recenice „nadji na internetu šta je” a potom i finala tipa „mani se IT oblasti jer ti ne ide” samo govori o tome koliko si jedan bez ikakvog razloga i koliko povrsno sudis o ljudima . Vrlo losa karakterna osobina,zaista.

Ja sam MCSD, pretpostavljam da ti to zvuci poznato?

Što se ostalog tiče, ne vredi ponavljati. Ti bi sada nasiroko i nadugacko da raspravljas o njegovoj biografiji, pa verovatno i o mojoj, a najviše o svojoj.

Covek je pitao za određeni posao a ne za ocenu njegovih sposobnosti ili procenu buduce plate,iz tog razloga se uopste nisam udubljivala u njegove kvalifikacije i znanje niti me to interesuje jer ja nisam poslodovac kao ni ti. To je na drugima da procene i ocene kada ga budu zaposljavali a ne na tebi ili meni. Covek pita, das mu konkretan predlog ili ga zaobidjes, ne ti nego svi drugi, a i inače sam mislila manje na tebe a vise na ove druge koji napisu post tek toliko da nešto kažu pa makar i glupo.

A što se samog linka tiče, to je bila samo preporuka ili bolje receno konkretan predlog za postavljaca teme a tebe sam pomenula u sali, zato sam i stavila znak :), kapiraš ?:) Veruj, nije mi bila ni najmanja namera da te nagovaram da se vratis u Srbiju.

Samo mi nije jasno zašto na svakoj diskusiji gde neko nešto pita za posao uvek se javlja pet dosadnih tipova koji ništa konkretno ne kažu osim sto ili ti pljuju steceno znanje ili trazeno zanimanje i još pocnu sa nekim ismejavanjima, nadmudrivanjima.

Ja znam coveka u Kanadi koji je zaradio veeelike pare na proizvodnji cepova od pluta a mnogi su mu pametovali, ovako kao ti, kada je kretao u biznis jer su imali taj nadmen stav da niko ne može bolje nešto od njih.

ps. sva sreća da si otisao u IT industriju, ne daj Boze da te neko nagovorio da se bavis sa public relations :)
rebro
06. septembar 2011. u 10.13
@blondinka, ti si pretpostavljam u Politici otvorila stranu sa sportskim vestima...ili si ipak isla na OGLASE!

Dakle, Infostud ili Politika mu dodje isto. Oglasi pa oglasi. Ovde je forum a ne oglasi.

Elem da rezimiram. Kad pogledas sajt kompanije ciji si link ostavila i posebno stranu sa poslovima, dominira slika agenta na slusalicama. Kako ne postavise nekog za Cisco uredjajima ili nekim serverima već call centar? Može i HP centru u Sofiji da radi ili IBM, Lufthanzi, Motoroli, InfoSYS, Monster...gde god može da radi kao call agent al teško da je to isplativo igde.
Bolje da unovci svoj MCSE van zemlje Srbije jer tamo teško da će ići. Osim ako mu ti ne das posao i platu od 1200 evra.

Ja mu ostavih link s poslom u EFG banci a ti da ide na slusalice. Toliko o tome.
blondinka
(avanturista)
06. septembar 2011. u 12.01
Rebro, ti bas volis da pametujes po sličnim temama, zar ne? :)

Rekoh, i ovo sto smo mu ti i ja napisali prepucavajuci se, već je dovoljno da mu dolazak ovde ne bude uzaludan :)

A to što ti sudis o nekoj kompaniji na osnovu slike sa slusalicama, pa ne znam zaista šta ljudi mogu da sude o Microsoftu na osnovu slike sarenog prozora :) Kao sto kaže stara poslovica - don't judge book by it's cover:) Sasvim sam sigurna da EFG banka nema na naslovnoj strani sliku administratora njihove baze podataka u japi odelu sa cekom od pet hiljada eura na kome piše plata. Malo je smesno to što si napisao i još mislis da je kritika ali neka ti bude :)

Usput, covek je lepo rekao u naslovu da hoće posao u help desku. To sto si se ti uhvatio MSCE kao pijan plota, to je već druga stvar:) Možda je tip dobio pet miliona dolara na kanadskoj lutriji pa sad hoće da radi bilo šta samo da zavara trag :)

Elem, kao sto rekoh, bavis se trivijalnim stvarima a covek posto je dosao, to je i dobio, dva korisna linka i sasvim dovoljno za početak:)

Eh, kad se setim nekada ceskih turista sa paradajzom i pastetama na plazi a vidi ti to sad, najveci IT specijalisti nam odose kod njih u pecalbu. Šta ti je zivot :)

blondinka
(avanturista)
06. septembar 2011. u 14.14
ps. ni postavljac teme nije na SC forumu otvorio diskusije Internet i programiranje nego diskusiju Zaposljavanje sto je ekvivalent oglasima za posao u Politici, na sajtu infostuda i sl.

Bas nemas sreće sa primera,je l' da?: )
rebro
06. septembar 2011. u 16.33
Bolje i slika prozora nego agent sa slusalicama. Svaka firma koja trazi agente za call centar ne daje pet para na njihovo pravo znanje a to su jezici.
I ako coveku koji ima MCSE preporucujes da radi sa slusalicama, izvoli ja se neću mesati.
blondinka
(avanturista)
07. septembar 2011. u 03.38
Rebro, ti imaš neku patolosku potrebu izgleda da ides od teme do teme gde je reč o zaposljavanju i držiš slovo kao da si pokupio svu pamet sveta. Šta je problem, moras da se dokazes da si uspeo, ne kapiram ?:)

Umes li ti da čitaš? Techie kaže, citiram :„Mogu pružati tehničku podršku preko telefona..”

Ja sam coveku dala konkretan predlog za posao koji konkretno trazi, a MSCE ne daje tehnicku podrsku preko telefona nego radi nešto drugo, da ne zamaram ushiceni auditorijum dalje.Ako i jeste MSCE, to mu svakako piše u CV-u pa može i u toj firmi konkurisati za to radno mesto, nikad se ne zna. Ako hoće help desk, eto mu link. Ako hoće da radi kao MSCE u Ceskoj, za to će već morati da slusa tvoje smaranje :)

Meni je najsmesnije od svega sto bi ti sad još pricu podigao i na taj nivo da ga ja guram u help desk, on kao MSCE se otima ali mora jer ga puskom teram a ti si tu da ga odbranis od mene pametovanjem:) Aman, covece, ovo je virtuelni svet, covek pitao i otisao a ti navalio kao sumanut MSCE, MSCE...možda uopste nije MSCE, možda samo tebe prati na diskusijama pa te pali da se primis i mlatis ovde do besvesti o Ceskoj i IT-u:)

rebro
07. septembar 2011. u 04.11
@blondinka, do sad je bio jedan nik koji je mlatio praznu slamu (babacmiljana), a sad si joj se pridruzila i ti.

Elem, svako može da pruza podrsku preko telefona ali ako covek već ima neka druga znanja i iskustva zašto bi trosio svoje vreme na call centar.
Jedino ako ti nemas neki interes ili bonus u toj kompaniji pa mu savetujes da se javi.
To je već druga prica. Ja sa EFG nemam veze, samo prosledjujem valjane oglase.

A da li neko ima MCSE ili nema, to ja ne mogu da znam. Ako covek kaže da ima, ja mu verujem. Ako kaže da je radio u Kanadi 10 godina i to mu verujem ali ne verujem ljudima koji nude posao u call centru i to predstavljaju kao nešto fantasticno. Idi pogledaj kako se radi u call centrima. Nezahvalan i mizerno placen posao.

Ja se zaista neću mesati u tvoje kombinacije sa call centrima.
pravda_i_istina
10. septembar 2011. u 03.04
Ja sam MCSD, pretpostavljam da ti to zvuci poznato?

hehe, a posle uporno ponavlja MSCE...

pravda_i_istina
10. septembar 2011. u 03.05
blondinka, da ne lagis malko?
blondinka
(avanturista)
10. septembar 2011. u 04.41
pravda i istina, uzecu ti ovo sto si napisao/la pod previd a ne pod intelektualnu (ne)sposobnost da shvatis napisano :)

Teachie je po zanimanju MSCE a rebro je taj podatak drzao kao okosnicu naše diskusije, da neko tog obrazovnog nivoa zasluzuje bolje od mesta u help desk-u jer bi mogao da na mestu shodno svom obrazovanju da dobije i veću platu. Ne bih sada da ti objašnjavam tok diskusije jer ni osnovne postulate iste nisi razumeo, pa da se ne zamaram objašnjavajuci:)

Nisam MSCE niti sam igde napisala da to jesam.

Inače, za ovu diskusiju je potpuno nebitno šta su po zanimanju ostali diskustanti pa čak ni postavljac teme. On je tražio samo konkretan predlog za posao u help desk-u i slično a ne lementiranje o njegovom CV-u.

Mada kada vas ovako posmatram sve vise mi na um pada on...ignorance is bliss :)

pravda_i_istina
19. septembar 2011. u 00.10
bolje se pokri usima:

„Ja sam MCSD, pretpostavljam da ti to zvuci poznato?”

SLAGALA, JER:...„on kao MSCE se otima ali mora jer ga puskom teram a ti si tu da ga odbranis od mene pametovanjem:) Aman, covece, ovo je virtuelni svet, covek pitao i otisao a ti navalio kao sumanut MSCE, MSCE...možda uopste nije MSCE”

Ja sam MCSA, znam bar šta znace sve te skracenice, z arazliku od tebe koja si ih na brzinu izguglalaaaaaaahahahaha
blondinka
(avanturista)
21. septembar 2011. u 13.40
Pravda i istina, mislim da se tvojim slučajem treba pozabaviti neko iz domena medicine a ne informatike :)

U svakom slučaju, ako će ti to pomoći u daljem toku lecenja, mogu da priznam da sam nepismena i da sam zapravo MMM /Miss Mokre Majice/, nije problem da ti toliko učinim :)))

pravda_i_istina
22. septembar 2011. u 04.51
4 puta MSce kucas (citirao te već, da se ne ponavljam), a kao MCsd si - LAGIS.
blondinka
(avanturista)
22. septembar 2011. u 07.22
Pravda, ja kapiram da si ti glup ali ne kapiram sto to javno pokazujes:)

Četiri puta u toj recenici kucam MSCE jer se to odnosi na POSTAVLJACA TEME a ne na mene odnosno pitam osobu koja mi replikuje sto je navalio sa time da stalno pominje da je techie MSCE, ako covek hoće da radi u help desku a da je pri tome zavrsio MSCE, njegov problem. NE KAžEM DA SAM JA MSCE NEGO TECHIE, KAPIRaš? Za sebe lično samo jednom pominjem šta sam jer to je nebitno za diskusiju, ne diskutuje se o meni nego o postavljacu teme.

„Ako hoće da radi kao MSCE u Ceskoj, za to će već morati da slusa tvoje smaranje :) ”

On, pravda, ON - postavljac teme, ako ON hoće radi kao MSCE jer je ON, postavljac teme, zavrsio MSCE dakle o njemu je reč a ne o meni. On je rekao da je MSCE a ne ja. I to su svi ukapirali osim tebe, jbg :)

Prosto ne mogu da verujem koliko si glup:)I još ima onu divnu odliku glupih, ne provaljujes da si glup :)

Naravno, ni ovo objašnjenje tebi neće biti jasno, toliko si glup da ne možeš da ukapiras jednu običnu recenicu ali eto, pokusala sam, nekako mi te zao pa se nadam da ćeš se bar malo prosvetliti :)
pravda_i_istina
23. septembar 2011. u 00.39
hehe, sad ćeš lagarije da izvadis bezobrazlukom
covek je MCSE, a ne MSCE kako ti uporno tvrdis, a navodno si zavrsila MCSD...glu-pa-co, MC a ne MS, stoji svim CERTIFIED

P.S. A posebna prica je što se trpas u diskusiju gde ti nije mesto

MSCE NE POSTOJI, KAPIRaš PLAVUSO? MCSD POSTOJI, ALI ZA TEBE SU I TA 4 SLOVA ENIGMA, A KOJA SI IZGUGLALA NA BRZINU DA BI POSOLILA REBRU, JEDINOM KOJI JE POSTAVLJACU TEME KONKRETNO ODGOVORIO...
blondinka
(avanturista)
24. septembar 2011. u 07.01
Pa, znaš kako, pravda, za tebe je dozvoljeno da kažeš „interpuncija” i da se posle vadis da je lapsus, kod mene kad skripta uradi permuatciju slova onda sam glupa plavusa. Pa sve i da sama permutujem slova, moguće da se i to desilo jer brzo kucam, kakve to ima veze sa time šta jesam? I sto to tebe toliko nervira?

Kao sto rekoh, nije problem ni da budem Miss Mokre Majice ako će to tebe da usreci, mogu da priznam i da sam baba-sera i da nemam pojma o IT, šta god ali to i dalje neće biti tema ove diskusije - bilo cije znanje ili zanimanje osim onog koje ima postavljac teme. Pazljiviji citalac primecuje da ja uopste ne zadirem u oblast IT-a niti diskutujem o njoj, tako da i ta vasa glupa sovinisticka konstacija da nemam pojma o cemu pricam je totalno idiotska.

Što se mene tiče, nemam potrebu da lažem jer ne vidim svrhu istog u virtuelnom svetu, ovo mesto samo nesrecnicima poput tebe sluzi za dokazivanje, ostali ljudi uspevaju u realnom zivotu a ti, valjda, nemas realni pa se u virutelnom ponasas kako se već ponasas. Nema diskusije na kojoj nisi pokusao da ispadnes duhovit ili pametan a da na kraju to nije delovalo jadno i pateticno.

U svakom slučaju, ne bi bilo z'gorega da nešto i kresnes ovih dana, tvoja frustracija postaje naporna :)

ps. ne smeta mi da se pljujemo ovde u nedogled, samo napred :)
pravda_i_istina
25. septembar 2011. u 00.34
heh, sad sam ja tema?
ti ili si patoloski lazov ili radis na sc-u

„Ja sam MCSD, pretpostavljam da ti to zvuci poznato?”
jel' si izguglala šta znaci mcsd?

Pa, znaš kako, pravda, za tebe je dozvoljeno da kažeš „interpuncija” i da se posle vadis da je lapsus, kod mene kad skripta uradi permuatciju slova onda sam glupa plavusa.

jao sad sam se setio: pa zar nisam u istoj temi napisao i interpunkcija, da se ne secas na kojoj diskusiji je to bilo da nađemo

kako meni skripta nije permutovala mcse, a tebi 4x? i dok ti, plavusi, nisam nacrtao nisi ukapirala?

[email protected]
(Borbeno - Iskreno - Pošteno)
01. novembar 2011. u 16.42
Ćao ljudi, hvala svima na odgovorima, sugestijama i predlozima a naročito dami sa nickname-om blondinka (avanturista). Našao sam posao u Novom Sadu, u Srbiji u stranoj kompaniji i radim na poziciji IT Security Officer-a. Plata, ma prava sitnica. :) Isplatilo se to što sam radio na aerodromu u Kanadi. To mi je značajno pomoglo da dobijem ovaj posao. Naravno, znanje engleskog je od velike važnosti.

Eto toliko od mene, a Kanada me neće sigurno videti, nadam se više nikada.

Uzdravlje svima !!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.