Diskusije : Zapošljavanje

 Komentar
Au Pair u Skandinaviji
Kunoichi
17. jul 2011. u 09.27
Pozdrav svima!

Interesuju me iskustva, saveti ili preporuke u vezi au pair posla u Nordijskim zemljama, ako ima nekog sa korisnim i objektivnim informacijama.
Jako sam zainteresovana za učenje jezika i o drugim kulturama, naročito nordijskim. Pošto imam 26 godina (još uvek :))) ) sasvim sam dovoljno zrela da shvatim koliko je rad sa decom i u tuđoj kući ozbiljan i psiho-fizički zahtevan, ali je isto tako i mogućnost da postignem ono što želim. Studirala sam na masteru u Švedskoj i mnogo mi se dopada način života tamo, ali na žalost moja viza je bila na manje od godinu dana pa nisam mogla da idem na časove jezika. Privatni časovi su dosta skupi tako da sam tu izvisila. Pošto je au pair bila moja velika želja i pre nego što sam otišla na master sada mislim da je pravo vreme da to sebi ostvarim. Nordijski svet mi sasvim odgovara, disciplina i svako gleda svoja posla tako da Švedska, Danska, Norveška, Finska... bilo koja zemlja i bilo koji od tih jezika i ja bih bila zadovoljna. Sa jedne strane pomažeš porodici (što mi nikad nije bio problem) a sa druge učiš o lokalnoj kulturi i jeziku. Pošto hoću kasnije tamo i da nastavim školovanje, to iskustvo bi mi bilo plus. Moram da priznam da bih najviše volela da idem u Dansku koju sam više puta posetila ili Švedsku gde sam već živela, ali sam otvorena i za Norvešku i Finsku :)

Naime problem je što nikako da nađem porodicu. Koga god da kontaktiram ne odgovara na favorites notifikaciju. Koliko sam shvatila, au pairova u odnosu na broj porodica je daleko više. Ali ne odustajem, pa skupljam korisne informacije na sve strane. Hvala unapred za konstruktivne ideje i informacije.
Ninos1aw
(Selo, grad, red i rad)
01. avgust 2011. u 04.01
Породице занима која искуства имаш у раду с децом, колико си спремна да преузмеш и кућне послове, имаш ли возачку дозволу да децу возиш у обданиште, да ли си спремна и да бебама мењаш пелене... у свом профилу пиши више о тим стварима, а мање о својим жељама, визијама и плановима за усавршавање и упознавање других култура - па ћеш имати и више успеха.
jolanda
02. septembar 2011. u 12.22
Interesovanja za au pair je opalo u Norveskoj, posto ima dovoljno mjesta u obdanistima. Ne znam za ostale zemlje Skandinavije.
Moji mali savjeti: nemoj na profilu da stavljas bas svoju naj sexi sliku, nego nešto malo izdaleka ili sa nekim djetetom, ili na pr sliku kao za ličnu kartu.Nadam se da nisi pusac, jer to ne dolazi u obzir.Kad saljes informaciju da si zainteresovana za porodicu, posalji odmah broj telefona ili svoj e-mail ili skype user.Možeš da pokusas i da nadjes njihov broj telefona ako su dali puno ime i prezime, pa da ih nazoves.Prelisitaj malo sto si napisala u profilu, da li si time suzila izbor.
Kunoichi
03. septembar 2011. u 16.11
Hvala puno na savetima, poslušaću vas!

Da, primetila sam da devojke postavljaju smele fotografije, ja sam postavila jednu sa detetom. Imam profile na bar 8 sajtova, a jel preporučujete neki naročito?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.