Diskusije : Zapošljavanje

 Komentar
Internships u srbiji
amer12
14. mart 2011. u 18.49
Pozdrav,

Ja sam amerikanac srpskog porekla i student na drugoj godini faksa. Postoji li kakav program gde pozivaju studente iz dijaspore da rade preko leta za Vladu? Potražio sam na vebsajtu i nisam ništa nasao. Moji prijatelji ciji roditelji su iz Indije, Kine, Rusije, Nemacke, Singapura i sl. su svi nasli nešto u tim državama iako nisu tamo rođeni (mi smo otisli tokom bombardovanja kad sam imao 7-8 godina pa još uvek imam državljanstvo). Bas bi bilo cudno ako ne postoji nikakav program u Srbiji; mogao bi ja gdegod hoću na svetu raditi preko leta (kroz faksa) ali nemaju ništa za Srbiju.

(P.S. znam da mi malo teze ide jezik ali evo već je 11 godina prošlo sto ga ne koristim, tecno govorim spanski i nemacki a ne moj maternji jezik :( )
Mile_Zivic
22. mart 2011. u 12.38
Ništa se ne brini Amer. Tvoj srpski je bolji od 95% naših koji ceo zivot žive u Srbiji. A ako tako dobro znaš još dva jezika onda stvarno nemas šta da brines.
Što se tiče „internshipa” to bi se kod nas možda zvalo staziranje ili tako nešto slično i teško ćeš ga naći naročito placen. Možda neko volontiranje negde u nekoj nevladinoj organizaciji... Nisi rekao koja je oblast u pitanju...
diagnostika
(operator)
22. mart 2011. u 22.53
a kome u srbiji treba engleski njemački i španski,možda ruski jer oni tamo posluju samo sa rusima ako se to može nazvat poslovanjem,ili kineski,e tu bi zaradio koju paricu jer kineza ima baš ko kinezaisvi nešto trguju,nego mladiću prihvati se ti posla u pick`n save ili u nekom restoranu brze hrane,ne znam kako plaćaju u walmart-u ali uvijek ima mjesta,a u srbiji nemožeš zaraditi ni za kartu(avionsku,povratnu naravno),ne mogu da vjerujem da ovi dežurni nisu skočili odma na tebe da ti kažu kako bi svi iz srbije rado došli tu gdje si ti sad.
amer12
24. mart 2011. u 17.48
@Mile_Živic

Hvala. Šteta što ne postoji ništa konkretno. Ne mora da bude plaćen posao, za bi radio od moje dobre volje da na neki način pomognem poboljšati moju rodbinu. :) Jedan od mojih prijatelja, makedonac, je radio za njihovi Vladu prošlog leta kao finansijski savetnik...

@diagnostika

Odrastao sam u gradovima, u Beogradu, Njujorku i Chicagu. Stvarno ne znam kako da vam odgovorim, nikad nisam imao priliku da pričam sa seljacima. Uopšte vas ne razumem.
Mile_Zivic
26. mart 2011. u 14.37
Decko,

pusti ove pametnjakovice. Uvek se nadje neko ko, iako nema ništa pametno da kaže, mora da malo nešto prokenja cisto da oseti ukus govana u ustima.

Nisi rekao koja ti je struka, ili sam možda nešto propustio. Da li si sada u Cikagu? Ja živim u Cikagu a imam pomalo nekih poznanstava po Beogradu pa bih mogao da se raspitam ali moram da znam vise detalja. Imaš li napisan rezime? Da li bi imao gde da stanujes u Beogradu? Da li trazis „internship” za tokom ovog leta?

Ono sto sam rekao ranije stoji još uvek.
Iz svog iskustva mogu da kažem da mi je to što sam govorio vise jezika neizmerno pomoglo u zivotu. U poslednjih desetak godina sam se skrasio u Cikagu (žena, deca i to) ali pre toga sam imao sreće da živim u četiri razlicite države na tri kontinenta gde se govori tri razlicita svetska jezika, tako da samo napred i ništa ne brini...

Srećno!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.