Diskusije : Ženski kutak

 Komentar
Procitana knjiga
obicno1
23. april 2018. u 10.14
Da li vam se desava da čitate neku knjigu sa velikim interesovanjem i na kraju budete razocarani?
Meni se to bas često desi: knjiga super, interesantna, napeta ali onda dodje kraj koji nikako ne pase uz prethodni sadrzaj. Kao da piscu ponestane ideja ili volje da knjigu zavrsi u istom stilu ili bar ostavi citaocu da nasluti kraj (a možda i nema kraja). Za vikend sam procitala knjigu: „ A Thousand Splendid Suns” ili na njemackom: „Tausend strahlende Sonnen” i bila je jako interesantna, sa mnogo istorijskih cinjenica, naravno umjetnicki obradjenih, sa stanovista pisca, ali kraj nikakav: cista fikcija. Možda je pisac htio da malo unese pozitivne energije u tmurni sadrzaj, ali je time postigao samo to da citalac ima utisak da je citao djeciju bajku.
poet
23. april 2018. u 10.37
ne znam.. morala bih da procitam pa da ti odgovorim.
ovo sto sam citala do sada, nije mi se desilo..
moralo je biti bar nekog nagovjestaja?
nemoguće mi se čini, osim ako se ne radi o nekom lijevom piscu..
zašto čitaš svasta
I otkud ti toliko vrijeme? : )))
ja odavno nisam procitala ništa...nazalost I sramotu..ali jednostavno
nemam vremena.
kako da procitam knjigu kad moram prekinuti citanje sto puta?
ne mogu. I kad procitam da nemam vremena da razmišljam o tome I da sa nekim popricam I razmijenim utiske.
nemoj mi samo spominjati klubove citalaca I sl.
kao da ja mogu bilo kome da kažem ono sto mi se mota po glavi..
obicno1
23. april 2018. u 10.46
I otkud ti toliko vrijeme? : )))
-------------------------------------
Npr. vikendom, ustajem rano kao i radnim danom, pripremim jelo i idem u prirodu ili u javnom prevozu na putu do posla i sa posla, uvece prije spavanja (tako najbolje zaspim).
Nemam male djece, nas dvoje smo sami, sve stignamo da obavimo zajednicki, pa još i da odemo u prirodu ili da svako sebi priusti neki svoj uzitak...
A ovdje se javljam uglavnom sa radnog mjesta kad nemam neku frku, a imam je u zdnje vrijeme bas rijetko.
poet
23. april 2018. u 11.04
šta da ti kažem.. zavidim..
I kod nas je manja frka trenutno, ali uskoro pocinje „novi krug”..
mi imamo dvoje, još uvijek sa nama, I ako se uskoro ne razbjeze
kod mene će biti situacija (ako već nije)- sto si citala, citala si..
jer kad odem, ako odem, u penziju I budem imala vremena za citanje.. to će vjerovatno biti još dublja analiza Biblije :D
ili Vikend ljubavni romani : ))))
skoljka
(student)
28. april 2018. u 18.53
Ja nešto ko poeta...a na poslu kad je frka, bas je frka, a kad nije frka, svima je frka da neće da lete s posla, tako da je pretty much uvijek frka😬
I tako kad nađemvrijem da čitam, nemam više živaca za fikcije, interesuju me samo radovi nekih ozbiljnih ljudi, doktora, psihologa, psihijatara i uvijek im pročitam biografiju ( i reviews ako stignem) prije nego navalim jer nemam bas previse vremena za tracenje.
Volim one koji imaju mnogo iskustva, koji su svuda zivjeli i svasta radili.
Self help knjige za široke mase su mi big no no.

Julijaaa
30. april 2018. u 12.17
pored ucenje/citanje strucnih knjiga, ostalo mi je malo vremena da čitam knjige koje želim. kad dozvoli vreme ili odem na odmor e onda tražim neke knjige da me opustaju i da budu kao da gledam neki dobar romantican film. za sada je tako... pre mi se znalo desiti da budem razocarana u knjigu ali sada ne. verovatno sto sad tražim „laksu” literaturu...

pitam vas, šta radite sa tim procitanim knjigama? jeli imate dovoljno mesta u kuci/stanu da ih zadržite? Ja sam prošle godine sve knjige iz podruma dala komsinici i ona je rekla da zna kome će dati... nekako mi je zao ali pored igracaka, stvari itd. ne mogu ih sadrzati a knjige sve vise i vise... razmišljam da predjem na e-book? opet ne znam dali sam ja za to... volim vise da listam i da gledam u knjigu nego opet u neki ekran da buljim. ali što se tiče tih knjiga za opustanje, resile bi problem... šta vi mislite o e-booku?

veliki pozdrav za zk! :-)))
skoljka
(student)
30. april 2018. u 16.03
Julija, ja Knjige uzimam is biblioteke, rijetko kupujem osim ako mi je to neka kultna knjiga, referenca i sl. Za godišnji kupim e-books, Al inače ne koristim jer mi nije isto, volim da listam pa to ti je.
Jedini problem kod biblioteke je sto popularne/nove knjige nikad dočekati (staviš na hold pa kad dođje) i moraš pročitati za 3,4 nedelje (te popularne ne možeš produzivati kod nas kad previse ljudi čeka na njih).
Julijaaa
01. maj 2018. u 04.04
iz biblioteke iznajmin ove sto moram, ako uspem... ako ne, onda ih kupim... ne vredi mi uciti iz zastarele knjige a zakoni se zacas menjaju. te knjige nisu ni malo jeftine...
ove knjige za odmor, tu bi se morala uclaniti u drugu biblioteku... nekako mi nije usput, na drugom delu grada je... bilo mi je pravo zao, kad sam knjige dala. tesim se, bolje da ih neko cita, nego da budu u kistri u podrumu...
Julijaaa
01. maj 2018. u 04.06
skoljka, student?
skoljka
(student)
01. maj 2018. u 09.56
Julijo, vjeciti student:) Trenutno samo kurs jezika, Al uvijek se nešto uci sa strane...
Ti?
Biblioteka kod mene ima bar par kopija vecine novih knjiga tako da ne znam kako misliš zastarjelo znanje. Misliš na žurnale sa studijama (najnovije znanje) ?
Meni nije teško dati knjige fikcije i to, obično dam ljudima oko sebe da pročitaju i onda u donaciju, apsultno mi nije bitno da čuvam nešto sto znam da mi nema smisla ponovo citati.
obicno1
01. maj 2018. u 14.50
Knjige sam nakada davno kupovala, bilo je moderno da se ima kucna biblioteka „na meter”, ali sam odavno posvetila paznju samo prakticnim stvarima, a pravljanja kucne biblioteke ne spada u to. Kod prvog seljenja je sve bilo jasno. Uglavnom dizem knjige u biblioteci, imam i e-book i praktican je zbog velicine za gradski prevoz (do posla i sa posla) ali i to je opet „kupovina knjiga” pa mi nije nešto prioritet. Mada već se mogu i elektronske knjige u biblioteci iznajmiti, ne bas sve. Knjigu i kad kupim, poslije citanja dam je nekome drugome i isto tako dobijem od drugih knjige. U Becu ima oko 50 javnih biblioteka, nekoliko privatnih, ima čak i biblioteka knjiga na nasem jeziku, tako da sa nabavljanjem knjiga nemam nikakav problem. A kod mene je uvijek neka knjiga u fazi citanja, nekad traje duže nekad krace. Ako je knjiga zanimljiva, nadje se i vrijeme za citanje.
JV
(☆)
02. maj 2018. u 07.51

E pa baš je interesantno kako muškarci vide žene i žene muškarce...;))
JV
(☆)
02. maj 2018. u 11.20
Da li vam se desava da čitate neku knjigu sa velikim interesovanjem i na kraju budete razocarani?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

samo da kažem običnoj da ja ostavim knjigu čim krene da me razočarava.
Ima još nešto što mi ide na živce ali što kod sebe ne mogu da iskorenim a to je da ne čitam knjige ako mi se ne dopada izraz lica autora u slučaju da je slika na koricama. Zahvalna sam kad me izdavači poštede toga...;))
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.