Diskusije : Švajcarska

 Komentar
Срећна слава Св. Василије Острошки
kolakz
(radnik)
12. maj 2009. u 02.22
Срећан празник овог предивног светитеља, који је живео пре више од 400 година, слава му и милост. Његове чудотворне мошти, које црви нису свели у прашину, сваке године привлаче хиљаде поклоника.

Четири пуне књиге чудесних излечења од најразноврснијих болести и мука, и то не само православнима, већ свима који су вером приступили - дешавала су се и дешавају се и дан данас, и то пред многобројним очевицима. Оно што је гордељивцима несхватљиво, јер умују без срца - заиста изобилну милост је живи Бог излио преко свога угодника на овај народ.

Ко још не зна за овог светитеља, препоручујем најтоплије да пронађе и прочита све о њему.

Послушајте житије:
http://www.svetigora.com/audio/download/3649/Sveti%20Vasilije%20Ostroski.mp3

kolakz
(radnik)
12. maj 2009. u 05.51
„Нема ничег драгоценијег од молитве у животу човечјем. Она и немогуће чини могућим, тешко чини лаким, неугодно претвара у угодно. Молитва је толико потребна човековој души, колико и ваздух дисању. Ко се не моли, тај је лишен разговора са Богом, сличан је неплодном дрвету које се сече и у огањ баца (Мат.7:19).”

http://www.spcticino.ch/arhiva_files/molitve.htm#o%20molitvi
kolakz
(radnik)
12. maj 2009. u 09.03
„Нечисте људе назива апостол безводним изворима; оне који иду за тјелесним нечистотама, и немаре за поглаварство, и који су безобразни и самовољни, и не дрхћу хулећи на славу, него као неразумна животиња... хуле на оно што не разумију.”

http://www.crkva-dobrinja.org/prolog/jul.php?subaction=showfull&id=1134168182&archive=&start_fro m=&ucat=7&

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.