Diskusije : Švajcarska

 Komentar
Povratak kuci
dzumbo
(bravar)
19. april 2009. u 14.06
Da li neko ima ideju kako da se vratim kuci bez posledica.Imam HR pasos ostao sam duže od tri mjeseca .Kad bi isao avionom kako bi prosao u Zirihu.U Sloveniju ne pomišljam oderace me.
markar
(Ucitelj)
19. april 2009. u 15.01
A gde ti je kuca?...Ako hoćeš za Srbiju,ne moras brinuti...jel do Horgosa nema kontrole...
Lav0408
(Profesor)
19. april 2009. u 15.13
Ja sam pred naš Vaskrs ispratio gosta koji je sa HR pasošem ostao skoro pola godine ovde. Bile su 2 varijante:
1. Vratiti se preko Mađarske u Srbiju, jer je ulaz bio na slovenačkoj granici i udaren pečat. E, sad pošto ni Mađari nisu mutavi, mogu da zezaju i obično uzmu od 50-100 € na crnjaka, s tim ako primete da je ulazni pečat u Šengen-zemlje prešao 3 meseca. Od toga se odustalo pa se otvorila 2 varijanta:
2. Avionom iz Ciriha za Beograd (znaš onu od Bore Đ.: u slučaju rata, bežite avionom JAT-a).
Naručili kartu preko interneta jer je jeftinija (oko 13'500 dinara, oko 220 CHF). Čekirali kofer (do 2o kg, inače je 30, ali preko neta daju 20 kg, ručni prtljag 10 kg). Došli na pasošku kontrolu. Razgovor se vodio na engleskom, tako je dogovoreno, da ne ispadne da nešto natuca nemačkog, jer je to veća sumnja da je „turista” već duže vreme ovde.
Pita policajac „turistu”: „Od kada ste ovde, kojim prevozom ste doputovali”, jer je provalio ulaz od oktobra 2008.
Turista odgovara: „Došao sam pred Vaš Uskrs. Doputovao sam sa zajedno sa rođakom i njegovim autom.” Tuc-muc, tuc-muc...„oprostite što lošem govorim engleski”, reče turista.
Tako policajac nije imao dokaza kad je turista došao i gde je pečat, a da je i pitao zašto ga nema, 'ladno se može reći: pa nisam ja kriv što mi Mađari ili Slovenci nisu udarili pečat. Bila je noć i samo su ma'nuli rukom.
I tako pusti dobri policajac turistu i prođe bez problema. Ali JAT je po običaju kasnio sat vremena u stigao tek oko 21 čas navečer.
Pokušaj i ti tako.
Svako dobro ti od Gospoda želim. Pomoli se Gospodu, svome Anđelu čuvaru i svecu na taj dan.
Srećan ti put.

plavicvetic
(mama)
20. april 2009. u 14.17
leve,kp to bee,neka dama?
Lav0408
(Profesor)
20. april 2009. u 14.37
Eto sreće da je bila dama.
Tražim još uvek damu. Ali posto sam ja previse probirljiv, ide mi dosta usporeno. Je li se doktorka usrecila?
dzumbo
(bravar)
21. april 2009. u 13.38
Moja je kuca TAMO DALEKO u Srbiji ali oni Slovenci .Dal oni znaju da za koi sam moj sluzio vojsku u Sloveniji znajul oni da sam prolazio kroz minska polja i da oni kukuruzi na granici dobro dodju.Probacu sa Jatom kulturno.Samo plase me Sviceri od kad oni izdaju sengen vize da nisu i oni ko Slovenci pa da isto rade na aerodromu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.