Kinder torta sa plazma keksom

Datum objavljivanja: 20. jan. 2011. | Kategorija: Deserti | Kuhinja: Univerzalna


kopiR

Uvećaj

Težina pripreme

easy

Lako

Ukupno vreme

Sastojci

Kora:
150 gseckanih oraha
300 gšećera
6belanca
Fil:
1 lmleka
2pudinga od vanile
6žumanca
1puter - margarin
150 gčokolade
14 kašikašećera
Ostali materijal:
300 gplazma keksa
100 mlsoka od narandže
400 geuro krema
3 kes.šlaga

Priprema

1

Orahe sitno iseckati, staviti u pleh postavljen aluminijskom folijom i rasporediti ih ravnomerno po celom dnu pleha. Belanca dobro umutiti, dodati šećer, nastaviti s mućenjem još 5 min., masu naneti preko iseckanih oraha, lepo poravnati površinu i staviti da se peče. Peći na 150°C 60 min. Kada je kora pečena, prevrnuti je na papir za pečenje, skinuti foliju, ponovo je okrenuti (da orasi budu na gornjoj strani) i naneti na tacnu. Premazati euro krem (na još vruću) i filovati.

2

Fil: žumanca umutiti sa 4 kašike šećera, dodati puding (prašak) i 100 ml mleka (od gore navedene količine). Ostatak mleka pomešati sa 10 kašika šećera i staviti da provri. Kada provri, smanjiti temperaturu, dodati pripremljenu masu sa pudingom i uz neprestano mešanje kuvati još 2-3 min. Ostaviti da se ohladi (povremeno mešati i paziti da se kožica ne uhvati), dodati umućen buter, masu izjednačiti i podeliti na dva dela.

3

Jedann deo ostaviti žut, a u drugi dodati rastopljenu čokoladu i promešati. Ovako pripremljenim filom nastaviti filovannje tj. pakovanje torte.

4

Ređanje torte: pečena kora sa iseckanim orasima na površini + euro krem + žuti krem + plazma (poprskati sa malo soka) +čokoladni krem + šlag.

5

P. S. Torta je veličine plazma keksa od 300 g tj. 3x13 kom (26 cm x 36 cm) i jedan keks ostane.

6

Ređanje keksa može biti i na drugi način, što zavisi od oblika i veličine tacne. Po želji jednom delu šlaga dodati kašičicu kakao, a drugom malo žute prehrambene boje. Stranice torte premazati braon šlagom, a površinu izmešati žutu i braon. Površinu zatim poprskati mlevenim plazma keksom i sitnim raznobojnim bonbonicama.


Članovi kojima se dopada recept

  • srem54
  • jecika
  • lilijan53
  • laki
  • draganaSC
  • marija-24
  • Sneskica
  • trlja
  • kiosk
  • terra
  • tozlica
  • stara_nova
  • srbcat
  • marina86
  • sarajevo59
  • zoraa
  • Jelena76
  • bakica
  • Dananaa
  • Melina
  • Polimka
  • jedna_iz_bg
  • cicka81
  • abetarja
  • marijana

Komentari

ruzicaste_naocare - 22. apr. 2006.
Kada je kora pečena, prevrnuti je na papir za pečenje, skinuti foliju, ponovo je okrenuti (da orasi budu na gornjoj strani) i naneti na tacnu. Premazati euro krem (na još vruću) i filovati.

***

jel' orasi na donjoj ili gornjoj strani?

meni se chini da si se ti tu nesta zabunila oko okreni je tamo, okreni je vamo ;)

fee - 10. apr. 2009.
Pravila sam je za deciji rođendan, sve po receptu i super je ispala i jako je ukusna...biće ponovo krajem aprila na trpezi

Zhilavka - 13. apr. 2009.
Pravila već dva-tri puta. Svima se svidela jako :) Čim prođe post, biće opet. I hvala za ovo „suši se sat vremena na 150 stepeni”!!!

Odmah preskačem recepte na kojima piše, kuvati dok se ne skuva, peći dok se na ispeče, mesiti dok se na umesi, i, za mene najstrašnije, „brašna po potrebi” ;)))

tarra12 - 28. apr. 2009.
Jako dobar recept a torta ukusna i izdašna. Upravo sam je napravila i preporucujem svima !

Zar_Ptica - 6. sep. 2009.
Draga ovo kao ja da sam rekla:``Odmah preskačem recepte na kojima piše, kuvati dok se ne skuva, peći dok se na ispeče, mesiti dok se na umesi, i, za mene najstrašnije, „brašna po potrebi” ;)))``

:)))

Biće probana torta, deluje divno.

maja3s - 12. sep. 2009.
pravila sam ovu tortu i nisam zadovoljna...fil je rjedak...sve mi je spalo...kad sam bila gotova...jednostavno se plazna odvojila i morala sam da stavljam alu.foliju da drzi i pojacala frizider na najjače da se ne raspadne skroz...a poslje sam sve te raspade morala da zamaskiram slagom :((((

inače majstor sam za torte i kolace...dakle ne radi se o neiskustvu...

pravila sam i duge torte od kopir dobre su ali ova ne...

dakle u fil ili manje mlijeka ili dodati brasna

druga stvar ...preslatka je...već dok sam pravila mislila sam da stavim manje secera...medkutim reko kopir je to ..neka zna ona...ali se prevari...u tortu treba najviše 10 kasika secera...ne 14 to je previse :(((

pozdrav

kopiR - 12. sep. 2009.
Maja3s, zao mi je sto ti torta nije uspela. Kao sto vidis, ukusi i sam rad se razlikuju. Do sada svi koji su je pravili bili su istom zadovoljni i pravili su je po vise puta.

Ne znam zašto je tebi fil bio redak? Kod mene to nije slucak, a ne bi ti preporucila da dodajes brasno. Kod kolicine secera možeš ti da dodas i oduzmes koliko ti želiš. meni odgovara ( a i mnogima) ovako kao sto piše.

Pozdrav!

maja3s - 14. sep. 2009.
kopir,

ništa lično...nazalost...nisam nova u kuhinji i ovo mi je prvi put da mi torta ne uspije :((

što se tiče secera...ne možeš da kažeš da je do ukusa..jer tortu su probali i gosti...pa su svi konstatovali da je preslatka..

kopiR - 14. sep. 2009.
Maja3s, da ponovim:

Jeste stvar ukusa, neko voli vise slatko, a neko ne. Pogledaj ove gore diskutantkinje šta su rekle. One su takođe pravile i ova kolicina secera im je odgovarala. Znaci one vole takođe slatko.

Kod tebe je drugojacije i kada si procitala 14 kasika secera, a znaš koja je to kolicina, trebala si da smanjis ako nisi ljubitelj slatkog.

Nisam se uvredila (taman posla) a smatram da i ti nećeš kada ti ovako kažem. Ako još nekada pravis stavi za tvoje goste 1/2 navedene kolicine i gotovo. Lično i dalje pravim s ovom kolicinom.

maja3s - 15. sep. 2009.
kopiR,

pravi ti kako hoćeš...i sa još 10 kasika secera...ali pola litra vode uz komad torte je preslatko

opet ponavljam ništa lično...šta se ljutis...probala sam i druge tvoje recepte pa su bili ok...ne svi..ali svako ima pravo da pogrjesi pa i TI

MaJusna73 - 18. sep. 2009.
Pozdrav svima, ja sam pravila ovu tortu za sinov 9-ti rođedan i torta je ispala super. Gostima se jako svidela a i bogami meni:))

Kopir sve pohvale za ovu Tortu!!!

maja3s - 24. sep. 2009.
e ne mogu da vjerujem :(((

stvarno zar si na sve spremna draga moja...

znaš ti vrlo dobro šta ja govorim...nije potrebno da objašnjavam :(((

eeee...ima nas svakavih...do bolesti ide :)))

zaca9 - 24. okt. 2009.
Maja3 ti si stvarno bolesna

maja3s - 30. okt. 2009.
imaš stvarno mnogo nikova :))

ne znam ja ko je ovdje bolestan

bella_m - 27. dec. 2009.
Pravila sam ovu tortu i prelijepa je. Moram da navedem da nisam bas neki strucnjak za torte, ovo mi je druga torta u zivotu da pravim, i ispala je super. Hvala kopir

ljeto91 - 2. jan. 2010.
Pravila sam ,ovu tortu prelijepa je.Hvala na divnom receptu.

- 29. apr. 2010.
E..ovako...TORTA>>JE>>FENOMENALNA>>>.......Ja...sam..svega..par..torti..napravila...za..tri..god...braka..i..nisam..nešto..specijalno..obucena..za..njihovo..pravljenje,ali..ova..je..i..super..ispala..izgledom..aa..o..ukusu..da..ne..pricam!!!!!!!!Sto..je..moja..keva..rekla..BOZANSTVENA..JE!!!!Probaj..te-necete..se..pokajati..GARANTUJEM!!!!!!

sunflower30 - 2. maj. 2010.
Cista 10!!!!!!

Hvala puno na ovom divnom receptu.

Razbijala sam glavu kakvu tortu da pravim povodom 1.rođendana mog sincica.Ova je bila pun pogodak.

Gosti su bili vise nego odusevljeni.

jeca_stanojevic - 26. avg. 2010.
torta je ekstra

nevenakordzik - 25. apr. 2011.
Hvala puno za ovaj recept, torta je odlicna i laka, cak i za nas neiskusne :)

doris16 - 13. nov. 2011.
Recept bi bio super da si naglasila da se umesto 2 pudiga stavljaju 3 i da se OBAVEZNO STAVE 4 KASIKE GUSTINA U FIL....eto toliko.

Micika77 - 9. dec. 2011.
Ja sam juce pravila tortu,s tim sto sam umesto 2 pudinga stavila 3 i malo sam smanjila secer da ne bi bila previse slatka i torta je ispala super,fil je bio bas cvrst,torta se lepo sekla i sto je najbitnije zaista je ukusna.Tako da je recept ispravan i ja je preporucujem.KopiR hvala na receptu.

srbcat - 5. jan. 2012.
Trazila sam ovaj recept dugo, mama je pravila davno i nikad je necu zaboraviti ovo je najbolja torta. Zato sam se odlucila da je napravim za drugu godisnjicu gradjanskog braka... I njam njam jedva cekam da pocnem, danas cu da pravim pa javljam kako je uspela, s obzirom da sam tvrdoglava sluzicu se striktno po receptu.

Zivim u inostranstvu i sve se razlikuje, i mleko, i secer nije sladak kao kod nas, i puter tj margarin je mnogo meksi i ko zna sta jos. Moguce je da se kvalitet ovakvih namirnica razlikuje i od grada do grada pa i po odabiru domacice. Sigurno ima veze masnoca mleka npr za uspeh nekog fila. ili velicina kasike ili sta je za koga puna kasika, domacice moje nemojte se prepirati oko ovakvih stvari, kada je fil redji moze se dopingovati. Javljam kako mi je uspeloo!

- 9. jan. 2012.
Torta je FENOMENALNA!!!Pravila je za BOzic i svi su odusevljeni.Inace svaki recepr od kopiR je lepo objasnjen i mere su tacne.Hvala kopiR

571987 - 15. apr. 2012.
Zanima me da li je torte dovoljno cvrsta, da bi se ukrasavala fondanom? Ako je neka od vas dama probala neka mi odgovori, posto mi se recept bas dopada. Pravila bih tortu cerki za prvi rodjendan :)

Sneskica - 12. nov. 2012.
Ova torta je prisustvovala mnogim bitnim datumima u mojoj porodici i svi koji su je probali odusevljeni su. Hvala mnogo za ovaj recept.

jecika - 30. nov. 2013.
MOLIM VAS ZA POMOC!!!Veoma mi se svideo recep za tortu jer spada u lako!!Htela sam samo za jedno pitanje,da li umesto orha mogu bademi ili lesnici,ili bilo sta drugo.Unapred hvala

jecika - 30. nov. 2013.
I jos nesto,da li plazma moze da se stavi mlevena,natopljena sokom,kao za obicnu plazma tortu




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…