Krompir pizza

Datum objavljivanja: 24. dec. 2010. | Kategorija: Glavna jela | Kuhinja: Srpska


radoznalo (posetilac)

Uvećaj
Posno

Težina pripreme

easy

Lako

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Uvod

Ako ste ljubitelj hrskave i tanke pizze, tijesto možete da podijelite na dva dijela i pečete u dva okrugla pleha prečnika 30 cm. Da napomenem da voda treba da bude hladna.


Sastojci

420 gbrašna
350 mlhladne vode
1 1/12 kašičicasoli
1/2 kašičicešećera
1 kašičicasuvog kvasca
3manja krompira
1/2 glavicesitno isjeckanog crnog luka
4 kašikemaslinovog ulja + za podmazivanje pleha i činije

Priprema

1

U veću činiju pomiješati brašno, 1/2 kašičice soli, šećer i kvasac. Polako sipati hladnu vodu i zamijesiti tijesto. Tijesto dobro izmesiti da bude glatko i elastično i premjestiti u uljem podmazanu činiju. Prekriti celofanom i ostaviti na sobnoj temperaturi da nadolazi najmanje 3 sata. U međuvremenu krompir oguliti, dobro oprati i sjeći na tanke kriške. Staviti u manju činiju, dodati 1/2 kašičice soli i ostaviti tako 10 min. Zatim krompir dobro osušiti, dodati sjeckani luk i 1 kašiku maslinovog ulja, dobro promiješati i ostaviti na stranu.

2

Nadošlo tijesto staviti na pleh podmazan uljem i dobro rastanjiti dlanovima. Preko tijesta poređati krompir zajedno sa isjeckanim lukom, posoliti sa preostalom 1/2 kašičicom soli i 3 kašike maslinovog ulja.

3

Tako spremljenu pizzu staviti da se peče u zagrijanu rernu (450°F) oko 30 minuta ili dok blago ne porumeni. Ostaviti da se prohladi i sjeći po želji.


Članovi kojima se dopada recept

  • lila74
  • Svetla
  • ZOKA10

Komentari

TODOROWA - 2. maj. 2006.
:-)

Први пут видим пицу с кромпиром. Делује укусно.

И ја сам љубитељ пице уз скроман додатак по врху.

Моје најомиљеније пице у домаћем аранжману су такозване

сиротињске пице без ичега.

:-)

По тесту премазати масл.уљем запрашити Оригана, Мајорана и добро премазати соспарадајзом. Пред крај струганог сира или Моцареле.

Има још сиротињскија :) :

само намазати масл.уљем нарезати свежег парадајза на кришке и засути сољу и Босиљком.

radoznalo - 2. maj. 2006.
Todorowa, pizza je super ukusa.Probaj.

A te pizze sto ti kažeš da su sirotinjske, pa to su prave pizze.

Međutim kod nas se kao i uvijek smatra dobrim sve što se dobro premaze, bogato pospe sirom i sve sto je ogromno pa makar bilo i neukusno, ali mora da izgleda bogato.

Lično, ne volim pizzu koja je pretpana svim i svacim.U pizzi treba da se istovremeno osjeti hrskavo tijesto i ono cime je pizza premazana, znaci ukus.Cesto pravim pizzu a i djeca vole samo premazanu sa sosom od paradajza i vrlo malo sira, ili isjeckan paradajz posuti po tijestu premazanom sa malo maslinovog ulja i origana.Pozdravcic:-)

TODOROWA - 2. maj. 2006.
Па то ти причам, те 'сиротињске' су мени најбоље. Ако ишта мрзим то су којекакве филоване преклопљене дебеле пице. Увијек ме страх од оног свега заједно: туњ, па паприке разних укуса, сиреви се развукли, нагњечили ми немилице којекаквих пинђивиша...Могу ја онда себи скувати чорбу од поврћа па кашиком јести ко човек, али пицу волим кад јој осетим тесто.

Поз.:-)

johny_logan - 26. mar. 2007.
Hehe, pozdravljam komentare o sirotinjskoj pizzi. Vi mora da ste negde iz Srema kada toliko volite testo. I ja isto volem testo... mada moram priznati da bi pre pojeo neki ustipak sa sirom od te vase sirotinjske.

Svetla - 12. feb. 2012.
Nisam mogla da verujem da Pizza od krompira moze da bude tako dobra, ali kad sam je napravila pojeli smo je za tren oka, nije stigla ni da se ohladi.
Na jedan deo sam stavila vegan sir, na drugi rezanu crvenu svezu papriku a polovina je bila samo sa krompirom. I ovaj deo sa kormpirom je bio najbolji. Jos moze i ketchap da se doda kad se jede a nemora.
Hvala na receptu i ideji:)




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…