Posna moskva šnit torta

Datum objavljivanja: 3. dec. 2011. | Kategorija: Deserti | Kuhinja: Univerzalna


MAJCE

Uvećaj
Posno

Težina pripreme

moderate

Srednje teško

Vreme pripreme

60 minuta

Ukupno vreme

90 minuta

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Uvod

Još jedna posna torta koju sam lično osmislila za sve koji poste i slave posnu slavu. Još dve sam osmislila i čim ih i napravim, podeliću recepte sa Vama.


Sastojci

Kora:
2 šoljicekisele vode
1 šoljicaulja
2 šoljicešećera
1 kašikameda
1 kašičicapraška za pecivo
2 kašikekakaa
5 kašikamlevenih oraha
250 gbrašna
Fil I:
1,3 lsoka od ananasa
2 dclsoka od ananasa iz konzerve
250 gpudinga od vanile
10 kašikašećera
1margarin
150 gprah šećera
Fil II:
0,5 lslatke pavlake
Ostalo:
300 gvišanja
1 konzervaananasa

Priprema

1

Sve sastojke sjediniti sa kašikom, pa smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći koru na 200°C 20 min.

2

Na isti način ispeći još jednu koru.

3

Pleh je veličine 23x33 cm.

4

Za fil I staviti sok od ananasa sa šećerom da provri, a puding razmutiti sa sokom iz konzerve, pa skuvati fil. Kad se ohladi, sjediniti ga sa prethodno umućenim margarinom i prah šećerom.

5

Posebno umutiti slatku pavlaku.

6

Višnje staviti u cediljku da se ocede.

7

Kore preseći na pola da se dobiju 4 kore. Prvu koru poprskati sa sokom od oceđenih višanja.

8

Zatim je premazati sa filom I, poređati pola količine ananasa, pa preko slatku pavlaku.

9

Staviti drugu koru, poprskati je sa sokom od višanja, premazati filom I, poređati sve višnje, slatka pavlaka.

10

Staviti treću koru, poprskati je, fil I, ananas, slatka pavlaka, pa zadnja kora.

11

Celu tortu premazati sa filom I, pa sa ostatkom slatke pavlake.

12

P. S. Kore možete peći i u većem plehu, pa ih podeliti na pola, ili čak ispeći u većem plehu posebno tri kore, zavisi koje veličine Vam treba torta. Ova je bila dosta visoka.


Članovi kojima se dopada recept

  • draganaSC
  • sarajevo
  • marija-24
  • Micca
  • Jelena76
  • saledjo
  • ladybug77
  • NimoFish
  • vesna68
  • danijela
  • rosanda68
  • Dusi
  • Alexandra78
  • turepetar
  • abetarja
  • sarajevo59
  • tanjacake
  • Mici55
  • anad
  • s481911p
  • lilbrest55
  • bakica
  • jedna_iz_bg
  • biljkaaa
  • baba58
  • sandej
  • stara_nova

Komentari

MAJCE - 3. dec. 2011.
Imala sam problema prilikom ubacivanja,pa ako moze admin da mi izbrise 3 puta postavljena recepta za ovu tortu,koji su bez slika.Hvala:))

biljkaaa - 3. dec. 2011.
Majce hvala ti na divnim receptima posebno sada sa posnim jer mi ide slava,tako da kao svaka domacica zelim da mi trpeza bude puna.Imam jedno pitanje posto zivim u Austriji sem sojinog mleka nisam videla slatku pavlaku a da nije od mlecnog proizvoda tako da nemam predstavu sta za zamenu da stavim.Hvala jos jednom

MAJCE - 3. dec. 2011.
Posto i sama pravim posnu slavu,trudim se da svake godine smislim nesto novo,pa cu tako i ove.Cudi me da nemate posnu slatku pavlaku,meggle je posna a lepa.Da li imate posni slag mozda?Jedino sto mi pada na pamet da u sojinom mleku skuvas puding sa ukusom slatke pavlake kao fil II,on je beo,imaces kontrast,a bice kremasta.Ili jednostavno napravi samo fil sa 2l.soka,bez stavljanja slatke pavlake ili slaga.A mozes i verziju drugog fila sa nekim crvenim pudingom kao kontrast.Ima puno mogucnosti,sve zavisi sta volite.Tu sam ako ti trebam:))

Pomoravka - 3. dec. 2011.
Biljka, ja nisam u Austriji,ali pogledaj u delu gde se prodaju razni kremovi/mleka za kafu,sigurna sam da ih imaju, jer kod nas ima biljna pavlaka,tako da mislim da ih ima i tamo.Kod nas je plavo pakovanje i na njemu je slika šlaga sa jagodama ili možda pogledaš u bio špajzima ili prodavnicama zdrave hrane.
Majče, hvala na ovom receptu, posnih torti i kolača nikad dosta.

biljkaaa - 4. dec. 2011.
Hvala vam puno na predlozima juce sam dva sata provela trazeci po rafovima i nisam nasla sista sem pudinga od slatke pavlake od dr oetker.Jedino mi preostaje jos par prodavnica u Becu sa zdravom hranom.Svake godine donesem iz Srbije sve sto mi je potrebno,al ove godine zbog posla nisam isla vec mesecima...
Zahvaljujem vam se na divnim reciptima koje nesebicno saljete i moji ukucani su vec navikli da samo pitaju jel od Pomoravke,Majce Kopir Dzekson......Jaffi....Mici....nikad mi nije dosadno sa njima,a ni sa vasim predivim receptima
Pozdrav od mene

Stoianopoulou - 4. dec. 2011.
Postoji i u Astriji biljna slatka pavlaka -Rama Cremefine, moze da se nadje bas u svakoj prodavnici.

MAJCE - 5. dec. 2011.
Biljkaaa,sigurna sam da ces od sastojaka koje si pronasla i sama iskombinovati neku novu tortu:))Pozz i javi sta si uradila:))

Dusi - 5. dec. 2011.
nemam reci,torta je prelepa,hvala puno Majce

MAJCE - 6. dec. 2011.
Hvala Vama!!!!:))

tanjacake - 7. dec. 2011.
predivna je,a u ukus nesumnjam,pozdrav...........

Aurora06 - 8. dec. 2011.
Kad smo vec kod posnih sastojaka, kako se zovu/pronalaze posni slag i slatka pavlaka u Kanadi? Hvala! Ova torta mi izgleda kao savrsena za rodjendan mog sina :)

MAJCE - 8. dec. 2011.
Tanja,hvala ti punooo:))
Aurora06,rado bih vam pomogla,ali zivim u Srbiji sto se tice slaga ili slatke pavlake.Sto se tice torte,drago mi je da vam se svidja.
Torta je pravljena u manjem plehu i presecena je na pola horizontalno. Ako zelite da Vam bude veca torta,a i malko "niza(jer je ova dosta visoka),moj savet vam je da pravite od ove mere jednu koru u vecem plehu(38x26),da je ne polovite,vec da napravite 3 posebno.Fil ostaje isti.Ne znam za kad Vam treba,ali za svetog Nikolu sam osmislila dve nove posne torte,jednu vocnu a jednu cokoladno-lesnikastu:))

Mici55 - 8. dec. 2011.
E bas ti hvala na ovom savetu!!Ispecicu jednu veliku koru pa cu je preseci na tri dela.Tako cu ustedeti na vremenu :-))

MAJCE - 8. dec. 2011.
Mici,mozda nisam dobro objasnila.U plehu koji sam navela peces jednu koru,bez presecanja i jos dve posebno.Ne presecas koru na tri dela.Jedino mozes da peces u velikom plehu od rerne.Sve zavisi koliku tortu hoces.U pleh koje velicine planiras da pravis?Mozes od mere i po da napravis koru u plehu od rerne i preseces je na pola,i jos jednu u plehu koji odgovara polovini kore koju si dobila.

Mici55 - 8. dec. 2011.
Ma,dobro si ti objasnila nego sam ja u pogresno shvatila.Dobro je da je tvoje budno oko primetilo moju gresku :-))Zamisli da sam uradila onako kako sam napisala!!Torta bi bila premala!

Resavka - 9. dec. 2011.
Jedan predlog za Biljku....Ja zivim u Norveskoj i jedino sto sam videla kao slatku pavlaku jeste pavlaka od soje koju ja nalazim tamo gde i sojino mleko, i jako se lepo muti. Probaj sa tim ako nesto tako postoji u Austriji.

NimoFish - 10. dec. 2011.
Aurora06 u Kanadi ima postan slag u plavom tetrapaku obicno stoji u frizideru sa mlekom i kremovima ili desertima nisam sigurna sad jer nisam dugo kupovala plava je kutija i zove se Nutriwhip. Ja sam prije kupovala za posnu slavu

Mici55 - 14. dec. 2011.
Majo,jel ova kolicina dovoljna za 3 kore ili treba sve ovo x 3???

MAJCE - 14. dec. 2011.
Mici,mera je za jednu koru u manjem plehu i na isti nacin peces jos jednu koru.Zatim kore presecas na pola i tako dobijes 4,jer je za jednu dosta debela.Ako zelis da pravis vecu tortu(35x25),onda posebno ispeci 3 kore u vecem plehu,s tim sto ce ti navedeni sastojci biti samo za jednu koru. Ja sam pravila u plehu cije su mere poledjine pleha ustvari 30X20(ja sam sirinu i duzinu pleha merila odgore i tako navela u objasnjenju).Sinoc sam napravila jos dve vrste posnih torti,ali sam ih zamrzla do slave i nemam presek.Jedna je lesnik,a druga vocna.Kad planiras da pravis?Jedino da sutra postavim recepte,a naknadno stavim presek torti.

Mici55 - 15. dec. 2011.
Hvala Majce na brzom odgovoru!!!Srce si :-)))Resila sam da napravim 3 kore(svaku posebno),jer se bojim da bi sa 4 bila previsoka.Ove godine cu praviti dve torte,obe po tvom receptu.Resila sam da to budu "Moskva snit" i "Snikers torta".Napravila sam i deset vrsta sitnih kolaca i to ce mi biti dovoljno,jer ove godine cu imati samo 15 gostiju.

Mici55 - 2. jan. 2012.
Evo i moje torte po tvom receptu,samo sto sam ja pravila okruglu.Jako ukusna torta koju svima najtoplije preporucujem!!Hvala Majce :-))

MAJCE - 5. jan. 2012.
Izvini,kasnim:((Divna ti je!!!Hvala punoooo na poverenju.Drago mi je da vam se dopala!!Veliki pozdrav i srecan Badnji dan i Bozic svima koji slave!!




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…