Jogurt bomba

Datum objavljivanja: 20. jan. 2011. | Kategorija: Deserti | Kuhinja: Srpska


kopiR

Uvećaj

Težina pripreme

easy

Lako

Sastojci

Kora:
6jaja
5 kašikabrašna
6 kašikašećera
2 kašičicepraška za pecivo
2 kašikehladne vode
Fil:
½ ljogurta
250 mlslatke pavlake
250 gkondenzovanog mleka
12 listićaželatina
300 gsvežeg voća (maline, jagode, kajsije)
Ostali materijal:
ostatak kore (resto)
2 kašikeprezli
2 kašikemlevenih oraha
1 kašikakako
šlag

Priprema

1

Umutiti žumanca sa šećerom i vodom, dodati umućena belanca (promešati), brašno pomešano s praškom za pecivo i sve dobro izjednačiti. Masu sipati u pleh postavljen papirom za pečenje i staviti da se peče. Peći na 180°C oko 18-20 min u zavisnosti do šporeta. Pečenu koru okrenuti na papir za pečenje posut kristal šećerom, skinuti papir na kome se pekla i ostaviti da se ohladi.

2

Ohlađenu koru naneti u dublju činiju postavljenu providnom folijom i iseći okruglu. Deo kore koja ostane posle sečenja sitno iseckati i pomešati sa prezlama, orasima, kakaom i 4 kašike mešavine jogurta, slatke pavlake, kondezovanog mleka i želatina. Dobro sve izmešati i naneti preko fila. Tortu ostaviti da stoji u frižideru najmanje 6 h, a zatim okrenuti na tacnu za serviranje, premazati šlagom i ukrasiti po želji.

3

Fil: Umutiti slatku pavlaku, dodati kondezovano mleko, jogurt i želatin pripremljen po uputstvu s kesice. Od mase odvojiti 4 kašike, a ostalom delu dodati oprano, prosušeno i iseckano voće. Dobro promešati, ostaviti 10 min u frižider da stoji, a zatim naneti na pripremljenu koru.

4

PS. Po želji mešavini jogurta dodati 2-3 kašike šećera u prahu.


Članovi kojima se dopada recept

  • bakica
  • paukovaca
  • abetarja

Komentari

dunja - 22. jul. 2009.
„dobro sve izmesati i naneti preko fila”Torta na slici i text koji je ostavljen ovde,ne idu zajedno.Ja se izvinjavam,ali ovo kao da je pisao neko ko je malo pijan.Za ovakav model torte postoji modlica, koja je takođe takvog oblika.

Liketa007 - 22. jul. 2009.
Pozdrav za kopiR,

primamljiva mi je ova torta samo imam jednu nedoumicu vezanu za želatin. Pošto nisam koristila želatin ili sam ga samo jednom koristila, mslim da je bio u kesici. Koliko je zo onda kesica želatina?

Liketa

cickos - 22. jul. 2009.
dunja. lepo nas narod kaže „što se hvatas u kolo kad ne znaš da igras” jer da bi se recept razumeo treba ga samo pazljivo procitati, pogledati DOBRO sliku, i naravno biti trezan.

nikada se do sada nisam javljala ali mislim da nije u redu da nekome ko toliko vremena i truda pa da kažem i ljubavi ulozi da bi podelio recept sa nama koji znamo da spremamo,ovakav komentar poslati u najmanju ruku je dokaz manjka vaspitanja

dunja - 23. jul. 2009.
„pogledati DOBRO sliku i biti trezan”Da,trezna sam pogledala sliku izato sam ostavila komentar.Slazem se da se to moglo reci i na drugaciji način.Na ovu tortu ide još jedna kora odozgo.Kada se torta okrene,ta kora je podloga i ima je i kod ove torte,lepo se vidi na slici.Iritiralo me je upravo to što recept nije napisan do kraja. Ovo nije prvi put da imamo izdvojen recept a ne kompletan.

kopiR - 23. jul. 2009.
Dunja = nema ti pojma sa zivotom, a o ovoj torti i da ne pricam.

Otrezni se zeno i procitaj šta je „kora” kojom se pokriva fil a ti

LEPOOOOOOOOOOOOO... tako trezna vidis.

„Deo kore koja ostane posle sečenja sitno iseckati i pomešati sa prezlama, orasima, kakaom i 4 kašike mešavine jogurta, slatke pavlake, kondezovanog mleka i želatina. Dobro sve izmešati i naneti preko fila. Tortu ostaviti da stoji u frižideru najmanje 6 h, a zatim okrenuti na tacnu za ...”

kopiR - 23. jul. 2009.
Liketa007 stavi 2 kesice zelatina.

Pozdrav!

goga1505 - 24. jul. 2009.
KopiR, na ovu stranicu dolazim uglavnom u nadi da ću pronaći neki vaš recept. Jer, sve što sam po vašim receptima radila, uspjelo je. I mislim da nisam jedina. Ako mi se neki recept čini prekompliciran, preskačem ga zbog vlastite lijenosti.

Međutim, molim vas, bez obzira koliko vas pojedini komentari uzrujali i isprovocirali, suzdržite se. Papir trpi svašta, a to vama ne treba. Srdačan pozdrav!




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…