SC : Diskusije

UPUTSTVO ZA MODERATORE

ULAZAK U DISKUSIJU
Kada se uključite kao moderator dobićete spisak diskusija na kojima imate moderatorska prava. Klikom na jednu od njih dobićete listu javnih i skrivenih tema na diskusiji. Skrivene poruke mogu čitati samo moderatori, a samo administrator može fizički da izbriše poruke, tako više ne budu dostupne nikome. Odatle i sama terminologija sakrivanja i brisanja poruka. Za obične posetioce to je ista stvar jer oni ne mogu pristupiti ni sakrivenim niti obrisanim porukama.

SKRIVANjE CELIH TEMA
Ako su neke teme ostavljene dva ili više puta ili ako tema sadrži reklamu, vulgaran, provokatorski i sl. materijal kliknite kvadratić levo od naslova teme. Uradite to za sve nepoželjne teme i kliknite dugmić!

Npr. da sakrijete poruke sa naslovom "nova godin" i "alene oprosti", izaberite teme i onda kliknite dugmić kao na slici!

SKRIVANjE ODGOVORA NA TEMU
Iz spiska tema, kliknite na naslov teme da bi ste dobili odgovore koje možete pojedinačno sakriti. Pored svakog odgovora videćete kvadratić na levoj strani. Ako poruka zaslužuje skrivanje ili brisanje, kliknite na kvadratić i uradite isto za ostale neprihvatljive poruke. Kada ste izabrali poruke za brisanje kliknite dugmić kao na slici.

OSTALO
Najbolje je da isprobate na svojoj poruci. Napišite neku poruku i sakrijte je da vidite kako to funkcioniše.

Ukratko, ažuriranje je nadamo se pojednostavljeno do maksimuma. Ako bude problema javite se na moderatorskom kutku! Takođe, ako imate predloge za još jednostavnije ažuriranje javite se!

PRAVA I OBAVEZE MODERATORA
Kao moderator, vaša prava i obaveze su da sakrijete sve poruke koje nisu u skladu sa pravilima lepog ponašanja. Ažuriranje diskusija bi trebalo da bude svakodnevno, ali ako preskočite neki dan ne bi trabalo biti problema osim ako nije reč o veoma prometnih diskusijama.

Mnogi moderatori pored gore navedenih obaveza takođe vode diskusije na taj način što zadaju zanimljive teme, pomažu onima koji imaju probleme i slično. Jednostavno, budite domaćin!

Moderator ne sme da koristi psovke, vulgaran jezik, da vređa ili na drugi način da krši pravila. Moderator treba da bude uzor ostalim posetiocima.


Looking for Tassel Earrings?
.