Diskusije : Sidnej

 Komentar
ANZAC day, dan republike!
matina
(argos)
24. april 2015. u 19.00
Pozdrav svim mojim sugradjanima! Evo mog vidjenja „Dana Republike”.
Dakle pre 100 godina,bez ikakvog povoda Australci ne brane svoju zemlju,već napadaju Turke,i uz velike gubitke ne uspeva napad im jer su ih Englezi stavili u pre redove.Turci ih mirno cekalina na obliznjim brdima na nisan i masakrirali ih.Neke sličnosti sa „slavljenjem” bitke na Kosovu?
NE!!!
Tamo smo branili svoje,nismo napadali druge!

Ne čujem od AUS komentatora ni jednu realnu kritiku o toj bitki.Kao,ne ponovilo se nikada,totalni strategijski promasaj... itd.
Znam da Turcima odgovara toliko turista ali stice se utisak kica i preterivanja sa AUS strane...
Šta vi mislite? Pozdrav!
matina
(argos)
24. april 2015. u 19.02
...naravno nisam zaboravila 26.Januar!
pingvin2007Poruka negativno ocenjena. Pokaži

pingvin2007
(student)
25. april 2015. u 09.44
matina
(argos)
25. april 2015. u 18.27
Bruka i sramota!!!
LeaDiKaprio
(shumska)
26. april 2015. u 11.46
Pre nego sto krenes da jedes šta se ne jede, do your bl-dy homework!!

Razlog zašto ANZAC značajan je jedinstvo nacije. 1901 je osnovana federacija, ali su države i dalje bili razjedinjeni u smislu da nisu osecali Australiju kao svoju zemlju. Falio im je patriotizam od australijeske sorte, što se postiglo skupljanjem za vojsku i odlaskom u rat.

Pogledajte samo kako je Kosovo nateralo i kuso i repato da zbiju redove (pre nego sto je Srbija prodade, a posto znacemo kad se otvore dosijei za 50-100 godina). Nema ti boljeg da zagudi patriotska zica nego rat i krvoprolice. Ko ratuje i zašto se ratuje nije uopste bitno, već je bitno da smo mi protiv njih.

Australija je veoma nezgodna država jer je u isto vreme i kontinent, tako da se ne možeš svadjati sa komisijama kad smo mi oni i oni su mi. Jeste, možeš, dere se hor jugonostalgicara a i u ocima krvavih nacionalista. Tako je, možeš, ali ako državu vode neopevana goveda sto je se u Australiji Bogu hvala nije desilo.

Tako da je rat morao da bude smišljen na daj-šta-das principu. Plus sto je kraljica ratovala je li a kad kraljica ratuje to nije zezanje.

Anzac nam daje i odličan primer kako je moguće masu potpaliti na ratovanje čak i ako se odvija na drugom kraju sveta. Ej, u ono doba, ni Interneta ni telefona, dnevnika u pola 8, ni p materine. Veika, velika lekcija za sve one koji misle sve sto leti da se jede (kuso i repato pomenuto u kontekstu Kosova, a i mnogi drugi kojih na emigracionih duskujama po SCu ima lopatom da zaFatas).

I tako suma sumarum, izgibose na buljuke. Sto nekoliko generacija kasnije kada su rane koliko toliko zarasle nije tako ni los deal. Jednom sinovi Australije padose za slobodu, i patriotizam kojeg su se nasisali tada još uvek sljaka. Nije moralo ništa drugo da se porobljava. Malo su se zaleteli kad je ono USA jurisala na Irak i Avganistan, međutim javnost ih je tako na noz docekala da su morali ispod zita da salju trupe za pomoć USA. Naucili lekciju. Jedno Galipolje je bilo dovoljno.
matina
(argos)
27. april 2015. u 00.43
Ti ga izjede...u jednom zalogaju!
CikaBrkica003
(Student)
04. jun 2015. u 06.04
Matina je upravu, jerbo ANZAC to je ništa nego kolonija sirotinjske vojske iz australije i novog zelanda, a prije tog ANZAC ta ista sirotinja je bila u africi ubijali i klali narod u africi zajedno sa ovim pomovima. I su ti isti pomovi prvi put u istoriji napravili konc logor za Boere. Ta ista politika je ista kao i pre 200 godina, samo su malo sminkali kao nešto moderno a australija je još kolonija i danas dan to je lako poveriti sve je tu na novcanicama ima lik kraljice i još placamo takse kraljici aka pokloni. australija je uvek kolonija i uvek će biti sluga engleske a i amerike, nema neću nego mora se inače evo frke iz Indonezije pa ti se brani sam hehe, a svi znaju da ameri i englezi su dobri sa Indonezima samo australija nije. Nema ništa tu nikakve tajne to svi znaju čak i vrapci na grani znaju. Ja bih se tri puta krstio da australija povuce svu svoju vojsku iz celog sveta i da vodi svoju odbramenu politiku u svojoj zemlji, al svi mi znamo da od toga vajde nema ništa, nisu ludi ovi englezi i ameri da puste australiju da vodi svoju politiku. Evo vidi te jadne makedonce najbolji prijatelji eu i amerike, a ovamo ti isti prijatelji pustaju siptare da prave haos jer makedonija oce malo nafte i para „turski tok” tako će biti i sa australijom i indonezijom ako ne poslusa englesku i ameriku.

Pozdrav
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.