Diskusije : Sidnej

 Komentar
Mosman
vudu2-lenjin2
04. septembar 2013. u 20.45
Prošle nedelje sam još jednom posetio Sidnej. Moja šesta ili sedma poseta. Po prvi put sam bio na Mosmanu, odakle su ove slike.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201804581145520&l=e12c3b9f9a

https://www.facebook.com/photo.php?f bid=10201804580865513&l=28d9c4d770

Sidnej kao Sidnej. Ali priznaću, ovog puta mi se malo vise dopao. Valjda je tome doprinelo prelepo vreme, u koje sam stigao iz hladne, kišovite i vetrovite zime u Adelaidi.

Doći ću opet. U posetu. Ali da živim u Sidneju, to već ne verujem.
Ozie
05. septembar 2013. u 08.30
Drugi put dodji pa da te provedem ovom stazom:
https://www.dropbox.com/sh/j20gc4z0zkp3or5/92aH4RdyWI

Samo, ne znam kakav si na nogama?

20 km pehe, a možemo da predjemo i 30 ako poranimo pa do Marubre.
A ako nas bananas pozove da svratimo kod nje na kafu, super :)
Lumina
(><)
05. septembar 2013. u 18.47
Mosman je jedan od most desirable postcodes u Syd, sto jeste, jeste. Naravno, sve sto je dobro i kosta. U ovom slučaju, kosta jako mnogo. Median price real estate-a is well over 2 mil. koliko mi je poznato.
Meni je traumatican onaj Military Rd. jer je uvek busy. Međutim, vecina žena koje žive na Mosmanu ne rade. Muzevi na posao a one u shoping, na masaze, rekreaciju, rucak sa prijateljicama iste sudbine...
Lumina
(><)
05. septembar 2013. u 18.55
Hehehe Ozi, ne verujem da bi bilo dosta interesenata za toliko pesacenje. Ona staza je naj radnim danom a vikendom je definitivno za izbegavanje jer svi navale kao da ne postoji sutra. A i ja nešto pricam... Kad ljudi da setaju ako pet dana imaju program kuca-poso-kuca...
Ozie
05. septembar 2013. u 19.08
vudu, nisi valjda omanuo da posetis plazu Belmoral kad si već bio na Mosmanu? To je u komsiluku. Ako si omanuo, velika greška.

http://tinyurl.com/lkp9aw3
vudu2-lenjin2
05. septembar 2013. u 19.32
Zao mi je, bio sam sa prijateljem i vreme je bilo ograniceno. Obisli smo krug oko te plaze na Mosmanu, tu ima i neka kupola u parku gde se slikaju mladenci i par kafea i restorana i to je to. Vozili smo se čak iz Paramate do Mosmana a vi i sami znate da to nije kratka voznja. Paramata je isto jedna lepa tacka, doduse takođe skupa, ne kao Mosman, ali za jaku srednju klasu... Centar Paramate je velik skoro kao centar ove moje Adelaide.. možda ne bas toliko ali negde 2/3 od Adelaide CBD. Odem uvek u Westfield u Paramati, volim te velike shopping centre. Za sledeći put, rekao sam da ćemo ići do Bondaja, tamo još nisam bio. Eto. Kao sto rekoh, moj utisak o Sidneju se popravlja. Volim naročito te vozove koji idu za grad na svakih 4-5 minuta a brzi su nego ovi u Adelaidi. Tako se ogromnost Sidneja dosta lako pokrije efikasnim transportom. Jer, voziti se ujutro do centra je mission impossible, probali smo i to pre neku godinu, to je kao probijanje kroz dzunglu. Pa onda te prilazne ulice centru imaju samo left turn ili right turn, jednom negde pogresis i ima posle da se vrtis okolo pola sata, ne vredi ti 5 gps-ova..
CikaBrkica003
(Student)
05. septembar 2013. u 22.40
Vudu putovao i selio ko zna koliko puta u australiji a nije video svoje 10 godina pa i još se hvalisuje slikama po australiji a njemu je skupo 4 hiljada dolara za put sprovoda svoje majke eee boze moj da se krstim tri puta. Da si manje selio po australiji zbog tvoje žene i manje putovao po australiji koja je skuplja od putovanja Evrope imao bi ti para da vidis svoje i ne bi kukao za tih 4 hiljada za put sprovoda svoje majke pokoj joj dusi i to na internetu.

Pozdrav
vudu2-lenjin2
06. septembar 2013. u 00.17
Brkice, mogu li da te nešto pitam?
Ozie
06. septembar 2013. u 03.07
brkice, šta mislis koliko kosta avionska karta od Adelaida do Sidneja?

Ako ne znaš evo da ti pomognem:
http://www.webjet.com.au/flights/adelaide/sydney/

Postoje letovi za čak 69 dolara.

A koliko kosta do Srbije, i kad možeš da putujes, i koliko dana minimalno ima smisla da ostanes, i koliko sa sobom da poneses?

I onda šta ti poredis?
CikaBrkica003
(Student)
06. septembar 2013. u 17.37
Ma Vudu slobodno me pitaj it's free country zar ne? Ozi auu profesore matematike hehehe pa i još nisi ubacio fee za rezervisanja sedista,przajnika a kamoli povratnu kartu a pre 7 godina nije ni postojala low cost flights u australiji. Pa onda troskovi smestaja, hrane i koji !@#$ i palac atraktivna mesta da posecujes plus ima 4 dece i ženu auuu. Pa i još da se selis nekoliko puta ala vera. Pa ja kad bi ja isao sam bez žene i dece na putovanja i selio po australiji u roku 10 god imao bi rupe u dzepu. Jak si ti matematicar hehehe i nemoj da zaboravis da stavis 5 x hehehe.

Pozdrav
Ozie
06. septembar 2013. u 20.10
brko, mnogo brkas (dobro si odabrao nik).

Recimo stavljas u ravan selidbu sa turistickim putovanjima i privatnim vikend posetama. Jedno sa drugim nema veze. I selidbe nisu za kritiku jer niko nije lud da se seli u gore nego u bolje.
Tipican razlog selidbe je taj sto covek dobije bolji posao, bolje placen. Dakle, selidba bi trebala da se isplati, jel tako?
Drugi razlog, (opet razlog posao) recimo nema vise posla za tebe, pa trazis drugi grad gde ima posla, i/ili gde su rente i cene nekretnina jeftinije i podnosljivije i pristupacnije.
Prigovarati nekome zbog selidba je van pameti.

Dalje, šta god ti pricao, zbog konkurencije, avionske karte su normalne s obzirom na destinacije, reko bi čak i jeftine.
E sad što se tiče raznih paket aranzmana raznih turistickih agencija, slazem se da je preskupo, i da je jeftinije otici na Bali ili Fidzi, npr, nego negde u Australiju u sklopu aranzmana.

Što se tiče spavanja u destinaciji i ostalih troskova, kako možeš da pricas na pamet kad ne poznajes detalje posete doticnog? Možda je bio u poseti kod rodjaka, prijatelja, možda je poseta u sklopu nekog sluzbenog puta, pa je bio postedjen troskova koje ti pominjes.

Obrusio si se na ceoveka a ne znaš nikakve detalje.

Da ne pominjem kako je nepristojno petljati se u nečije privatne stvari kako ekonomise.
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
06. septembar 2013. u 20.28
Možda je isao kod mosmajmuna u posetu, da malo jure klinke? ;-))
CikaBrkica003
(Student)
06. septembar 2013. u 23.40
Buhahaha ta ti je dobra poseta kod mosmajmuna hehe:) Ozi smesan si bre kažeš da selidba se isplati zbog velike pare ili dobrog posla. Evo ovako Vudu doso da malo diskutuje i da prdi kako je Srbija bogme skupa a Surcin samo sto nije raspao iako je jedan od najprometnijih aerodroma u jugoistocnoj Evropi. Bio je u Srbiji prvi put posle 10 god i to na majcin sprovod pokoj joj dusi a da nije video svoje ili Srbiju 10 godina. A hvalisuje se sa slikama putovanjima i selidbama na sve strane na internetu. A njemu je Srbija skupa i nikakva dok je australija je jeftina bogme a i sve lepo ko u bajci. Majka mu se brzo vratila u Srbiji jer nije mogla da podnese da bude kao sluzavka u njegovoj kuci gde joj snajka i unucadi pricaju engleski i da mu cuva decu. E moj e moj da mi je majka tako brzo vratila nazad pitao bi se šta se desava i šta nije uredu i uradio da njoj bude dobro. Al jok nije video majku 9 god i par meseci al jebiga nisam ja Vudu. Jadna sama u kuci cuva decu koja pricaju engleski a da nije vodio majku ad barem u srpske klubove ad neka bude i ustaški ili balijski klubovi da se prica nas jezik ili vodio u parku gde ima naših. Njemu je skupo u Srbiji dok svi koje ja znam isli u Srbiju ove i prošle god ama bas svi kažu pa i ja kažem jer sam bio prošle godi još ne mogu da verujem da je Srbija je toliko jeftina al jok njemu je skupo a putuje po australiji e boze moj krstim tri puta. A ovaj Ozi prdi i kopa po srpskim crnim hronikama jer je to strasno i uzasno živeti tamo pa i još mi kaže da ne idem u Suboticu zbog klinaca. A ovde na vestima ama svake nedelje bude pucnjava pa i tuku, upadaju u kuce penzionera evo pre tri dana klinci potukli babu koja je zavrsila u bolnici zbog nekakve babine torbe. Ma zivota sve je lepo ovde ko u bajci hehehe. A ova banababa i još zabranuje mene da dodjem na forum pa i još mene vredja jerbote jer je veliki branilac Vudu-a ad mogu da razumem banababu te vredjane da sam njoj vredjao nju pa nek me vredja al jok pravi se pametna drveni advokat koji k.rac i palac možda nije primila kitu ili šta ja znam pa oce da udvara Vudu-a za kitu.
Pozdrav
Ozie
07. septembar 2013. u 08.43
brkice bre, napravio si elaborat a da ništa nis rekao! Cestitam, ni to nije lako za normalna coveka. Predlazem ti da ovaj rad posaljes komisiji za Ginisa da se proslavis.

Samo si zaboravio jednu stvar na kraju - da pustis vodu da gomna (sto si izbalegao) odu.
Ozie
07. septembar 2013. u 09.01
I još nešto, kad ćeš već jednom da upises neku vecernju skolu (ebo taj tvoj TAFE, ocigledno da nije ni za q, ili tebi teško ulazi u glavu, jedno jeste). Evo ako treba ja ću platiti pa de se ne mucim vise citajuci te, a ni ovaj narod ovde.

I kakva je ta kninska osnovna, ili te je caca ispisao posle 4 razreda jer nije imao ko ići ovcama??
vudu2-lenjin2
07. septembar 2013. u 12.36
Svaki forum ima svog bolida, a na Sidneju je to ovaj simpaticni Brkica.
Lumina
(><)
07. septembar 2013. u 17.45
Ozi,
uzalud ti trud. Ovaj budak & bukva od emotivnog akrepa pod nikom brkica je izgubljen slučaj, nema tu nikakve nade da od njega postane normalno ljudsko biće.

Ja, recimo, potpuno kapiram vuduovu situaciju vezanu za putovanje. Vuci cetvoro dece na toliki put je ni malo lak posao. Smestiti tako veliku porodicu na jedno mesto nije jednostavno. Potom detalji tipa ishrana, kretanje po gradu, manja deca imaju vreme spavanja, uspostavljanje nekakvog reda u uslovima za njih totalno stranog okruzenja i da ne nabrajam, totalna gnjavaza. Glupo mi da ponavljam koliko je to sve komplikovano sa finansijske strane, pametnom coveku ne treba reci dva puta a čak ni jednom jer on je svestan i bez da mu drugi prica.

Trenutno sam u Beogradu. Šta je jeftino? Pa recimo peciva iz pekara kojih ima na svakom koraku i gde postoje svakojake djakonije, karte za bioskop/pozorista i sl, nešto od hrane, turisticki aranzmani za po Evropi, knjige, torte, kolaci i sl. po bastama i poslasticarnicama, karte za javni prevoz, taksi, zubarske usluge kod privatnika... Ovo je jeftinije nego u Syd. $100=7500din a litar benzina 150 din. I pored tolike cene ljudi voze na sve strane. Mnogo toga kosta isto kao i u Syd. Sto dolara ode za cas.
CikaBrkica003
(Student)
07. septembar 2013. u 21.36
Hehe pricaju o gorivama kao da je to važno za putovanje kako u australiju kako i u Srbiji poreduju cene goriva buhahaha boze moj krstim se tri puta kada odete na putovanje morate odmah pogledati cene goriva hehehe. Vudu bolid ti si jadna majka koja te rodila takvog kao sto si ti a nisi video svoju rođenu majku skoro 10 god. A drzao svoju majku ko sluzavku nije cudo sto je brzo pobegla nazad u Srbiju mogu da zamislim kako je njoj bilo teško razumeti engleski pored unucadi i snajke a kamoli okolinu. Banababo ako si u Srbiji u Beogradu ja da sam na tvom mestu nebi visio na serbiancafeu nego lepo uzivao raspust umesto da s.eres ovde.

Pozdrav
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
08. septembar 2013. u 03.22
Podhitno da potražiš neku pomoć...uništićete taj jed koji imaš u sebi.

CikaBrkica003
(Student)
10. septembar 2013. u 07.47
Na koju pomoć mislis? Na Vudu-a koju imao mater kao sluzavku da cuva unucadi koja pricaju engelski a ne pricaju srpski a da nije video svoje 10 god a da prdi na svim internet stranicama i da postavlja slike koji k..rac palac kao da je neko šta putovao I selio po australiji. A video mater svoju na sprovodu pujj koje je on gofno veliko pa ja da sam njegovom mestu ne bi prdio sa slikama i kako je Srbija skupa i propala. Možda ga mater njega odbacila jer je videla koje gofno rodila pa je brzo i bolje pobegla nazad u Srbiju.

Pozdrav
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
10. septembar 2013. u 13.31
Siguran si da je sve baš bilo ovako u njegovom životu? 'Si živeo sa njim?

josh-uvek-ovde
(next year this time...)
10. septembar 2013. u 13.34
i da dodam od mene si dobio minus...ove što si pisao je crno da ne može biti crnje...stvarno bi trebao malo da odeš kod čika doktora da ti da jedan Tic-Tac za odrasle...
Ozie
10. septembar 2013. u 18.03
josh uvek ovde, kako se uopste snalazis da procitas i raumes šta nakenja?!
Gore kad je napisao „Vudu bolid ti si jadna majka koja te...”, ja sam se smrzao od straha. Tek posle ukapiram šta je hteo reci pa sam odahnuo.

Možeš misliti kakav mu je engleski ako imamo na umu da bez znanja srpskog nema znanja ni engleskog. (Konstrukcije recenica su gotovo identicne).

Taj je sliku sveca zamenio sa slikom lokalnog srpskog doktora ili srspkog akauntanta, ili srpskog advokata, ali najverovatnije slikom doktora. Lokalni srpski doktor je BOG za takve koji nikad ne nauce engleski.

A ovamo se busa u prsa kao veliki Srbin, a ne zna srpski! To je isto kao duvati se da si neki macho ali maloga q..ca.
CikaBrkica003
(Student)
10. septembar 2013. u 20.02
Josuvekovde ja nisam živeo sa Vudu-om al dovoljno znam da je Vudu prdao sve sto je Srpsko i stavljao slike i snimke u poslednje 4 ili 5 god. Znam jer sve pamtim al nisam ocekivao da Vudu još prda o skupoj Srbiji i propaloj a i još svoju majku nije video skoro 10 god. Bio je u Srbiji prvi put i to na majcin sprovod pokoj joj dusi. Da je imao malo mozdga ne bi se još prdao o Srbiji koja mu je jerbote skupa i još stavljao slike ko da je neko i šta a svoje nije video 10 god e moj e moj pujjj.

Pozdrav
Ozie
10. septembar 2013. u 20.05
I NJAAAAAA I NJAAAAAA I NJAAAAAAAA

Dura, tovare

Jedi gooovna!
zupa
(DR.MR)
10. septembar 2013. u 20.56
Tema je Mossman,i njegove lepote...neko uvek promasi temu.
Ozie
10. septembar 2013. u 21.04
Evo još malo pa će podne, sad će dalmatinski tovar brkica da zarevi:

I NJAAAA I NJAAAA I NJAAAAAA ...
CikaBrkica003
(Student)
10. septembar 2013. u 21.25
Nije bitno da se držiš teme makar promasio temu samo je bitno ucestovati kako ovaj k.reten ozi rekao pre par meseci buhahaha. Al jerbiga bio je Vudu 8 puta u Sidneju pa mora malo da stavlja slike da je bio u Sidneju 9-ti put. A svoje nije video i isao u Srbiju prvi put posle 10 god. Važno je da se slikao i to u Mosman-u da svi vide kakva je faca.

Pozdrav
CikaBrkica003
(Student)
10. septembar 2013. u 21.30
Upss greška bio Vudu 6 ili 7 puta u Sidneju.

Pozdrav
Ozie
11. septembar 2013. u 00.17
Eto šta sam vam rekao, dalmatinski tovar se javlja u podne, I NJAAAA I NJAAA I NJAAA

Tovare, imaš li ti nešto pametnije da kažeš sem sto njaces ovde danima?

Da nemas teranje? Da te vodimo pod nekog dobrog magarca?

=================
Da nisi popyzdeo sto je izabran ovaj prime ministar, smrt za ladoleze kao sto si ti? Baj baj razna allowance davanja od države.
Ako ako, sad ćeš malo da zavrnes rukave, a ne da vredjas ljude, hvatas zjale i njaces na SC-u.
CikaBrkica003
(Student)
11. septembar 2013. u 00.55
Auuu sto si pametan ko moj k.rac clap clap clap sve si pogodio buhahaha.

Pozdrav
Lumina
(><)
15. septembar 2013. u 18.54
U redu je brkati, pokazao si da si bolid.
LeaDiKaprio
(shumska)
21. septembar 2013. u 15.33
Pa naravno da ti se svideo Syd, nisi ni ti bas takva boodala da ti se ne svidi. Čim izadjes iz tog j-nog Liverpula i Bonaringa (koji NISU pravi Syd nego hrpa nostalgicara i luzera) naravno da je Syd sjajan.

Najlepsi grad na planeti.
CikaBrkica003
(Student)
24. septembar 2013. u 22.44
Lea svakome nekome neki grad ili selo je najlepsi na svetu al meni Sidnej svakako nije najlepsi grad na svetu. Iako sam poputovao pola sveta, Sidnej je malo selo od 5 miliona a pun k.rac ljudi ko sardine voze po vozovima i saobracaja da se ubijes od vrucine i dosade a infraktura je nikakva je tebi najlepsi grad na svetu e onda no comments:)

Pozdrav
Ozie
26. septembar 2013. u 01.07
tačno brkice, u Sidneju zimi ti je zima a uleti ti vruce, a proleće i tamo i amo.

Uzeleo si se bunde, kaputine, dzemperine, cizmetina, bakandzi, lapavice, kijameta, poledice, mosurova, lopatanja, haosa u saobracaju kad padne sneg, kupovine drva ili uglja za grejanje, ha?
Smeta ti sto si u mudantama 6 meseci i sto sezona kupanja traje isto toliko.

Sidnej je među 5 gradova u svetu sa najlepsom klimom - retko preko 27 i ispod 12 stepeni, a sve zbog prirodnog hladnjaka - okeana.
Ali zar to vredi pricati hronicnom namcoru, gundjalu, vindjalu i nezadovoljniku.

„U gradu od 5 miliona ima mnogo naroda!!!” Hahahaha

Dalje, obisao pola sveta (laže), a onda se skrasio u gradu kojeg ne voli i gde samo pati (od vrucine). I opet hahahahaha

brkice, poslusaj ovu pesmicu „vruce pivo, ladna supa, kuj da živi od mangupa...”
http://www.youtube.com/watch?v=iDTSgY8zuag
„joj zivote joj, koji ti moj?!”
CikaBrkica003
(Student)
27. septembar 2013. u 21.40
Ozi kakve veze ima klima sa „nalepsi grad na svetu”? Boze moj krstim se tri puta. Aha lažem da sam poputovao pola sveta onako iz zaj.bancije sve si pogodio kao i obično buhahaha pravi si deketiv i vidovnjak ko ovaj tarot Milan šta ja znam kako se zove a na je tv-iju bas isti si ti ko i on buhahaha.

Pozdrav
mosman
04. oktobar 2013. u 19.15
Naravno da je Mosman jedan od najlepsih krajeva u Sidneju :-)
Ali i najskupljih zato nema mnogo nasi ovde jer ovde mogu da žive samo
uspesni i sa dobrim dzepom.
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
05. oktobar 2013. u 16.32
Kao ti na primer? E gde su bile oči Bananas ...ccccc...mogla je da uživa ko bubureg u loju :D
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.