Diskusije : Veb dizajn

 Komentar
Strane i članci u wordpress
moby
(ELEKTRO)
16. novembar 2010. u 07.56
Ako je neko voljan da posavetuje.
Hvala unapred.

Ovako stvari stoje:

Kad napravim novu stranu u WP, ona se pojavi u glavnom meniju, pored home.
Kako sad u nju da ubacim drugu stranu ili članak, kao podmeni, padajuči menu ?

I kako da na novoj strani dodam članke ?

Tek sam počeo da se igram sa WP, mnogo me zanima, al ajd ovo za početak.

moby
(ELEKTRO)
17. novembar 2010. u 04.08
Rešio.
Hvala ako je neko hteo pomći.
kukurijek
06. maj 2011. u 10.13
Vidim da si shvatio, ajde pomozi ti sada meni, ako hoćeš, ili neko ko se razumije u to?

O wordpressu? Ovo u stvari nije webdizajn, ali je rad sa websajtom. Ja ne znam na koji bih sajt postavio temu u nadi da mi neko pomogne.
Dakle imao sam mali neugledan Web site, sada da izvinete imam bananu i sav sam raslojen i očajan jer ne mogu da se pomaknem sa mjesta.
Uplatio sam hosting i domein name for wsb site, ali sam u stvari po mome mišljenju dobio Blog, međutim uvjeravanja su da se sa ovim word Presom i ovome themom TWENTY TEN može bez potrebe za ikakvim znanjem napraviti solidan website, ako čovjek ne teži za nikakvim eksperimentima i posebnim osebujnostima na websajtu.

Ja ne znam ništa o web dizajniranju, a ovdje su me uvjeravali s obzirom da nemam nikakva predznaja osim skromnoga korištenja Worda da mi je najbolje uzeti WORDPRESS pa sa njime presložiti moj stari web site, sa time da je sve što se traži od mene samo da znam tipkati po testaturi, i eventualno copy-paste text, a ako želim unijeti neki imidž ili sliku to je kažu jednostavno, jer je u ovoj THEME sve već podešeno da se moj website sam slaže. Ja se već dobar mjesec dana vrtiom oko ovoga posla, i da budem iskren ova computer gospoda što nudi usluge prekop novina mi već uzeše 250 dolara da mi preslože sajt ali se ne pomakosmo od početkam kada jedna takva osoba u moje ime uplati hosting za dvije godine, a domain name za prvu godinu je bio besplatan.To je bilo sve što mi učiniše.

Do sada ja sam uspio samo da shvatim da mogu da radim postove i pages(stranice). S obzirom da su postovi za pravljenje Bloga, ja sam pomislio da moram koristiti stranice.

Kada mi se otvori main page (home page) ja na njoj mogu da otvorim šest grupa srodnih stranica. (da imam Blog to bi se zvale kategorije)
Zamišljo sam da ako otvorim parent page da bih sve druge stranice mogao da smotam pod taj parent page i povežem sve to linkovima. To bi mi odgovaralo, jer ja u stvari imam 30 elektronskih knjiga pjesama, koje sam razvrstao u šesz kategorija. Dakle kategorije mogu otvoriti clickom miša na home-stranici. Ali sada bih trebao biti u mogućnosti sa klikom miša na ime dotične-željene elektronske knjige otvoriti Sadržaj knjige, a sa klikom miša na jednu određenu pjesmu ili poglavlje u sadržđaju trebao bih biti u stanju otvoriti tu pjesmu ili poglavlje.
So how do I make parent page and how do I nestle all other pages underneath. How do i start?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.