Diskusije : Zona sumraka

 Komentar
Dolazi nam nova 2012. godina..
armagedon888
(lovac na papagaje)
21. decembar 2011. u 15.30
Dempsi: Američka vojska spremna za sukob sa Iranom
Tanjug | 21. decembar 2011. 14:33 | Komentara: 21
General Martin Dempsi, načelnik Generalštaba američkih oružanih snaga, izjavio je da je američka vojska spremna da primeni silu protiv Iran

Martin Dempsi
LOS ANĐELES - General Martin Dempsi, načelnik Generalštaba američkih oružanih snaga, izjavio je da je američka vojska dostigla tačku na kojoj je spremna da, u slučaju potrebe, primeni silu protiv Irana, ako predsednik Barak Obama da signal za to, prenosi danas „Dejli telegraf”.

U intervjuu za američke medije u Avganistanu, general Dempsi je rekao da američka vojska razmatra čitav niz izvodljivih opcija.

Njegov komentar je usledio samo nekoliko dana pošto je Leon Paneta, američki sekretar odbrane, rekao da se „nijedna opcija ne može isključiti” u sprečavanju Irana da ostvari svoje nuklearne ambicije, od čega ga deli samo još godinu dana.

General Dempsi je rekao da diskretno vodi pripreme za napad na Iran, ali i dodao da bi rat sa tom zemljom bio „tragedija” za region i za svet.

Sjedinjene Države, rekao je general Dempsi, sarađuju sa Izraelom u prikupljanju informacija o aktivnostima Irana, ali da nema garancija da bi Izraelci obavestili SAD pre nego što izvedu napad i da Amerikanci pokušavaju da zadobiju poverenje Izraelaca.

General Dempsi nije odgovorio na pitanje da li Amerikanci koriste bespilotne izviđačke letelice da bi se informisali o aktivnostima Irana, ali je napomenuo da svakako na razne načine pokušavaju da do takvih informacija dođu.

Novi dokazi o američkim izviđačkim misijama u regionu uključuju optužnice protiv više navodnih špijuna CIA-e.

drazesni
23. decembar 2011. u 12.46
Već odavno planiraju da udare Iran, još od Busove vladavine a sve zbog rezervi nafte (10 % svetskih rezervi nafte drzi Iran) ali ne smeju posto bi imali posla sa modernom i dobro organizovanom armijom. Iran nije Libija i u tom eventualnom ratu Iran bi se ne samo branio već i zestoko uzvratio. Ne bih ja tako lako otpisao Iran, ipak je to bivša Persija.

Slika govori vise od reci:

http://www.youtube.com/watch?v=wmyj2b2QC68
http://www.youtube.com/watch?v=0wMDARDxyRo
drazesni
24. decembar 2011. u 09.58
Video materijal, u glavnoj ulozi Wesley Clark, nama svima dobro poznat i 'omiljen' lik , uploadovan još 2007 godine, gde govori o planu da se napadnu i osvoje 7 zemalja u roku od 5 godina i govori o tome koje su to zemlje.

http://www.youtube.com/watch?v=6ARihMrxdjU
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.