Diskusije : Film

 Komentar
Dara iz jasenovca - varajeti
niger
25. januar 2021. u 17.27
Koliko je neoustaški hrvatski lobi jak i koliko su se prepali prvog filma o Jasenovcu mozete pocitati u pamfletu umjsteo recenzije objavljenom u „Varajetiju”-

Za ovaj bedni posao pronadjen je lik koji nosi jevrejsko ime i prezime, da se „vlasi ne bi dosetili”.

Katolcke kugove u Hvatskoj ovaj film je jako potresao to se vidi iz konteksta. Autor kaže da se Srbi služe decom i svojim žrtama da bi sqtanizolovali Hrvate i Katolicku ckvu, da bi opravdali teritoijalna osvajanja itd. Nema čega tu nema. Čak se film naziva „saljivim”..

Nisu samo srpski novinari đubrad bez presedana.
ps
neko se zaista jako uplasio filma.
pestko
(odzacar)
29. januar 2021. u 04.24
Ja godinama pricam kako je važno snimiti filmove o Jasenovcu, odlično je da se najzad pocelo sa time. Što se tiče ove narucene kritike, taj covek obraza nema. Jevreji su snimili onolike filmove o holokaustu, pa bi se isto moglo postaviti pitanje da li je to propaganda koja sluzi da zamaskira zločine Izraela prema Palestincima. Ako bi neko to rekao, rastrgli bi ga. Ova kritika zasluzuje ostru reakciju srpske zajednice. Treba zvati varajeti telefonima, optuziti ih za antisrpski rasizam, sto ovo i jeste, sto vise poziva, pisama, to bolje. Kako ih nije sramota!

Što se filma tiče, izgleda da je kvalitetno uradjen. Treba nastaviti sa pricanjem ove price, i sa ukazivanjem na zločin zataskavanja genocida koji u krvatskoj traje. Oni su nadmasili i Iran u negiranju holokausta.

Lepo je Bob Dilan rekao, kako srbi osete hrvata kao sto crnci osete rasistu ili jevreji nacistu. Jedan drugi pesnik, Ducic, izrekao je drugu dijagnozu - o krvatima kao „najhrabrijem” narodu, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide. Čega je dokaz i ova narucena „kritika”.
semperaliquem
29. januar 2021. u 06.00
Ако су Срби навционалисти када спомињу Јасеновац, шта су онда Јевреји када причају о Аушвицу.
Морамо мало тук на лук.
Али морамо и да се научимо савременим пропагандним техникама иначе смо пропали.
Није довољно данас говорити истину.
sns888
(yrke)
04. februar 2021. u 13.38
A gde ima taj film?
U Srbiji, koliko ja znam, niko više ne prodaje dvd ili vhs sa srpskim filmovima.
Evo nađoh ovo na internetu:
https://www.youtube.com/watch?v=pLtDVl2sU1c&feature=emb_title
Naziv filma „Dara iz Jasenovca”, a film ne samo da nema nikakve veze sa Jasenovcem, već nije ni na srpskom jeziku.

Nije mi jasno zašto se uopšte snimaju Srpski filmovi, kada uopšte nigde ne možeš da ih vidiš?! Mislim da neću pogrešiti ako kažem da je Srbija među najgorima u svetu, ako ne i najgora, kada je u pitanju plasiranje domaćih filmova.
geronimo
06. februar 2021. u 08.30
Направио је Лордан Зафрановић још 1983. документарац Крв и пепео Јасеновца. И данас га мрзе иако је њихов.
antologia
(svakog dana...)
21. februar 2021. u 18.47
Zafranovic uskoro pocinje snimanje filma Djeca Kozare.Godinama pokusava
da dobije sredstva, ali i najvaznije- podrsku. Sada se nekako sve sklopilo.

Dara iz Jasenovca je dugometrazni dokumentarni film. Ima mjeru, snagu istine i dostojan je žrtve o kojima govori. Nije to holivudska megalomanija i vjerujem da je bilo uzasno bolno odlucivanje o scenama- izbor i prikazati prirodu tog zločina, tj. genocid i namjeru, a da se ne dobije efekat horora ili neukusne montaze. Puno je ljudske boli i istine u ocima, rijeci, nekom filmskom detalju.
Posten, hrabar i kvalitetan film. Prvi je korak.
Natursici su sjajni, a i prof. glumci koji su preuzeli uloge fasista..
Semion
04. maj 2021. u 17.38
>>> Lepo je Bob Dilan rekao, kako srbi osete hrvata kao sto crnci osete rasistu ili jevreji nacistu. Jedan drugi pesnik, Ducic, izrekao je drugu dijagnozu - o krvatima kao „najhrabrijem” narodu, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide. <<<

Kakve glupe generalizacije. Kao da su svi Hrvati bili u ustašama.
antologia
(svakog dana...)
08. maj 2021. u 16.33
Pa, skoro svi. Sto javno, sto ispod zita i otud nikada izlazili nisu.
Ni dan-danas.
mraka23
(Igrac)
05. oktobar 2021. u 02.43
Antologija
LOL
Sampion si!!!
Ili sampionka!!!
semperaliquem
08. novembar 2021. u 14.28
„Semion
04. мај 2021. у 17.38

>>> Lepo je Bob Dilan rekao, kako srbi osete hrvata kao sto crnci osete rasistu ili jevreji nacistu. Jedan drugi pesnik, Ducic, izrekao je drugu dijagnozu - o krvatima kao ”najhrabrijem„ narodu, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide. <<<

Kakve glupe generalizacije. Kao da su svi Hrvati bili u ustašama.”

Ma šta mi rece..
sns888
(yrke)
20. decembar 2021. u 11.55
Pitanje je šta je ovde istina, s obzirom da se ovde radi o jednom propagandnom filmu?! A da se radi o propagandi, to nije teško zaključiti. Jer, ako bi film bio dokumentarnog karaktera sa ciljem da se prikažu zločini iz rata, onda bi bilo logično da se prvenstveno rade filmovi o zločinima koje su počinili komunisti, budući da su komunisti ti koji su počinili najgore zločine u istoriji čovečanstva. I kada se rade ovakvi filmovi o navodnim zločinima ustaša, a prećutkuju se daleko gori zločini koje su počinili partizani, onda šta to može drugo da bude nego propaganda?!
Pa čak iako je bilo zločina u Jasenovcu, pitanje je da li su te zločine počinile ustaše ili komunisti?! Mi već imamo puno slučajeva iz drigog svetskog rata gde su saveznici počinili najsvirepije zločine, da bi kasnije lažno tvrdili da su te zločine počinili nemački vojnici.
sns888
(yrke)
20. decembar 2021. u 11.56
Pitanje je šta je ovde istina, s obzirom da se ovde radi o jednom propagandnom filmu?! A da se radi o propagandi, to nije teško zaključiti. Jer, ako bi film bio dokumentarnog karaktera sa ciljem da se prikažu zločini iz rata, onda bi bilo logično da se prvenstveno rade filmovi o zločinima koje su počinili komunisti, budući da znamo da su komunisti počinili najgore zločine u istoriji čovečanstva. I kada se rade ovakvi filmovi o navodnim zločinima ustaša, a prećutkuju se daleko gori zločini koje su počinili partizani, onda šta to može drugo da bude nego propaganda?!
Pa čak iako je bilo zločina u Jasenovcu, pitanje je da li su te zločine počinile ustaše ili komunisti?! Mi već imamo puno slučajeva iz drigog svetskog rata gde su saveznici počinili najsvirepije zločine, da bi kasnije lažno tvrdili da su te zločine počinili nemački vojnici.
dr-mors
06. avgust 2022. u 04.01
- garant držiš hitlerovu i pavelicevu sliku u spavacaj sobi..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.