Diskusije : Film

 Komentar
Nightflyers & Electric Dreams
dadayaya
(mind over matter)
12. decembar 2018. u 20.06
Peta sezona Black Mirrora kreće bi valjda trebalo da krene za koju nedelju, ali su u međuvremenu izbacili dve dosta dobre nove scifi serije (obe po 10 epizoda), za one koje zanima:
-Nightflyers, bazirane po knjizi George R.R.Martin-a (pisca Game of Thrones) i
-Electric Dreams, antologijska, bazirana po kratkim pricama Philip K Dicka (autora mnogo toga adaptiranog, ukljucujuci i knjigu po kojoj je radjen Blade Runner).
Preporucujem obe...
dadayaya
(mind over matter)
03. januar 2019. u 02.21
pa Srećna Nova Godina svima ! (ako iko ovo još cita uopste...) stvarno vredi videti ove Electric Dreams svih 10 filmića (tj 'epizoda'), najbolje i po meni jesu otprilike ove 3 sto su i na imdb najviše ocenjene:
5-ta (Real Life), 6-ta (Human Is) i 8-ma (Autofac)...(Anna Paquin je u Real Life vrlo sexy... 1993 je bila devojcica u The Piano, a palo mi na pamet da Bryan Cranston-u odlično lezi da glumi komunistu, em je bio odličan kao Trumbo, i sad opet odličan u Human Is gde je celo drustvo zapravo neka komunisticka sajfaj 'utopija', vise mi se zapravo svidjaju ove dve njegove uloge nego kao Walter iz Breaking Bad sa kojom se proslavio)

Nightflyers možda me pomalo razocarala, ali sve u svemu nije losa serija, ima dosta originalnih elemenata vrednih paznje i razmišljanja. VIdeo sam neke komentare da je porede sa Stargate Universe, jer ima možda nekih sličnih elemenata i tu i tamo sličnu atmosferu, ali ta je ipak meni bila malo bolja, a i na imdb ima bolju ocenu... A i pitanje hoće li Nighflyers doziveti 2.sezonu ili je gotova.

Nego treca sezona Travelers-a je bila fantasticna (izbacena 14. decembra svih 10 epizoda). Steta ako ne bude bilo četvrte, jer može da se shvati da su na neki način zaokruzili pricu. Zastrasujuce uznemirujuca zbog nekih vrlo realisticnih pesimistickih aspekata, sa dosta ozbiljnim pristupom...

Black Mirror ipak nema cele nove (pete) sezone (zasad), već su samo izbacili film (od 90 min) Bandersnatch, koji je nekako besmisleno-satanski (suprotno onom sto bi se ocekivalo pred Bozicne praznike), mada ima puno dobre 80s muzike...

dadayaya
(mind over matter)
03. januar 2019. u 02.32
odn Bandersnatch je izbacen 28 dec., par dana posle onog prvog Bozica, ipak eto nisu hteli pred 25, nego su sacekali par dana da prođe...
dadayaya
(mind over matter)
12. januar 2019. u 17.36
i zapravo je ovaj film experimentalno-pionirski kao 'interaktivni', tj gledalac može da bira od nekoliko ponudjenih alternativnih tokova/radnji (koji se granaju u odredjenom trenutku), navodno min 5, pa se trajanja i bitno razlikuju (najkraca verzija 40min, a najduza preko 2 sata). Ja sam gledao samo defaultnu (od sat i po), a i ne zanime me nešto da odgledavam i upoređujem ostale (koje i ne znam gde mogu da poskidam).
ipak mi to gubljenje vremena.
https://www.makeuseof.com/tag/black-mirror-bandersnatch-everything-need-know/
dadayaya
(mind over matter)
10. jun 2019. u 03.42
eto izbacise i tu petu sezonu (od 3 'normalne' epizode) Black Mirror-a pre neki dan. Deluju dosta znimljivo...

A novi Twlight Zone (2019 reboot) prva sezona (od 10 epizoda) je manje-vise razocarenje (4, 6 i 8 epizodu ipak vredi videti). Ali obnovili su je, možda sledeće sezone budu malo bolje...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.