Diskusije : Banja Luka

 Komentar
Ambasada SAD uputila oštru kritiku: Traži da VSTS
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
30. januar 2024. u 10.08
Ambasada SAD uputila oštru kritiku: Traži da VSTS izmjeni svoju odluku

Način uključivanja etničke i rodne ravnoteže u process odabira na pozicije u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, predstavlja veliki korak unazad.

Ovo je saopšteno iz Ambasade SAD u BiH, gdje su izrazili zabrinutost zbog promjena u Poslovniku VSTS-a koje su usvojene 17. januara, istovremeno naglašavajući da je sisistem nasumičnog žri...anja iz 4 koji je izmjenjen, obezbjeđivao važan element nepristrasnosti u procesu odabira.

„Sistem koji je usvojilo VSTV umjesto žri...anja otvara prostor za diskriminaciju, uključujući diskriminaciju putem zamrzavanja sadašnje etničke i rodne ravnoteže u VSTS-u. Time se garantuje da se sadašnji članovi mogu prijaviti za drugi mandat i umanjiti šanse za izbor kandidata koji ne zadovoljavaju fiksne etničke i rodne uslove koji idu u prilog sadašnjim članovima VSTV” , navedno je u saopštenju iz Ambasade SAD.

U saopštenju se navodi da bi izmjene Poslovnika mogle povećati mogućnost koruptivnog djelovanja I stvoriti utisak da članovi VSTS manipulišu procedurama zarad ličnih interesa.

„Nesretna je okolnost da, u periodu kad se od VSTV očekuje da provodi reforme i poveća integritet pravosuđa te pomogne vraćanju povjerenja javnosti, neki članovi VSTV donose odluke koje još više utiču na formiranje negativnih percepcija javnosti o VSTV i pravosuđu u širem kontekstu. Američka ambasada zbog toga poziva VSTV da preinači tu odluku. Odajemo priznanje manjem broju članova VSTV, na čelu sa predsjednikom Lagumdžijom, koji su radili na jačanju integriteta pravosuđa u skladu sa međunarodnim standardima tako što su glasali protiv te pogrešne odluke - saopšteno je iz Američke ambasade u BiH.

Iskreno receno i nakon duzeg clanka ne razumijem u cemu je razlika. No i bez toga bi volio saznati koje država primjenjuju ”međunarodni standard„ izbora tuzilaca lutrijom. I koje su koristi od toga.”
anonima
(Stranac)
30. januar 2024. u 11.33
Poslije zri...anja nema kajanja.

@nonima
C_A_B_O
30. januar 2024. u 16.11
„PODRUMAS” nešto uradio...jedino ocinkario jer je od PRIJE 91ve na engleskoj platnoj listi, unaprijedjen od Pedija..i da nema Gauleitera u BIVSOJ bIh nebi ni ker zalajao ... nekeko „volim” kad procitam „ vojnikinja”...influenserka... autohtone boSSnjacke rijeci...još da MUjo pravopisnom reformom postane TmUjo i miiirna federacija
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
30. januar 2024. u 20.59
Uze mi vrijeme da razumijem šta je @ htio reci.
Nakon zri...anja.

Napredna skripta svako ... zamijeni tackicama. Osim ako su neka slova engleska, a neka srpska latinica.

test: !@#$ bi trebalo da prođe. ;)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
30. januar 2024. u 21.02
Ne prođe latinica. Da probam kombinaciju US keyboar i cirilice.

picка
Nakon јеbаnја
POLARIS
(доктор)
31. januar 2024. u 06.26
Мислим да овај Марфи има одређене дигестивне проблеме, муслимани су му се толико увукли у ш.упак да су вјероватно залутали и стигли до дебелог цријева. Не може човјек ни да с.ре нормално већ има дијареју, а по изјавама уназад неко вријеме, може се закључити да има и ову вербалну дијареју.
anonima
(Stranac)
31. januar 2024. u 07.02
Čini mi se da ima naziv logoreja za tu « verbalnu dijareju ».
Nego, šta kaže Mile za Marfija, je li i on lažni i nelegalni ambasador?

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
06. februar 2024. u 16.35
Kakva država takav i ambasador.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.