Diskusije : Banja Luka

 Komentar
Мултиетична..
POLARIS
(доктор)
07. septembar 2022. u 14.53
vacuum
08. septembar 2022. u 19.34
Има и ова http://skr.rs/zkcy
anonima
(Stranac)
09. septembar 2022. u 07.09
Kažu da je htjela da ih baci lavovima u sarajevskom zoo vrtu.

@nonima
vacuum
09. septembar 2022. u 21.20
То нисам чуо али сам ИЗ ЊЕНИХ УСТА ЧУО колико су Срби пожељни у кошаркашком тиму… ако је тако у једном спортском тиму шта онда да очекујемо од те „мулти-култиралне” лафо БиХ.
Пред странцима главна вам јемтеза како су сви једнаки и равноправни.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
11. septembar 2022. u 11.06
Bilo bi intresantno da se koristi princip kao sa kanadskim curling:
Takmice se timovi iz provincija i koji pobijedi zastupa Kanadu.

Konkurencija unutar BiH između RS i Federacije bi podigla kvalitet kosarke. Ili bilo kog drugog sporta.
anonima
(Stranac)
11. septembar 2022. u 11.53
Samo sto Kanađana ima 38 miliona a nas deset puta manje. Ali posto se kod nas u školi od svih računskih operacija ući samo dijeljenje … Ne vidim u čemu je problem učiti djecu da poštuju zastavu zemlje u kojoj žive i pod koju su sami došli. Barem nam zastava i himna nisu ničije pa mogu biti svačije. Ne vidim zašto djeca do 14 godina imaju potrebu da ističu nacionalnu ili religijsku pripadnost prilikom utakmice. Na žalost, kod nas je sve normalno prikazano kao nenormalno. Ako od djece tog uzrasta mogu doći takvi problemi (pod uslovom da je bas došlo od djece) e onda mi nemamo potrebe da imamo bilo kakve reprezentacije i sport … treba fino pustiti djecu da ih hodze i popovi vaspitaju, obrazuju i treniraju a od sporta im organizovati kakve paravojne kampove. Ili će biti da je već tako?!

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
12. septembar 2022. u 08.01
Broj nije bitan. Na gradskom takmicenju mogu ucestvovati ekipe skola i Banju Luku ili SA na republickom nivou zastupa ekipa skole koja pobijedi.

Nisam mislio da ekipa RS bude jednonacionalna. Kao ni ekipa Federacije.
C_A_B_O
12. septembar 2022. u 10.11
VIDEEEEEE anjonjima NIJE još čuo da MI ne zalimo Ništa svamY a to što je Republika Srpaka unutar bivše bIh...neće zavijeka. VIDIM da mu ništa nije falilo provodeci MJESEC daHana u REPUBLICI SRPSKOJ...a za ovih 25 godina necuh da Srbin ode UtUzlu, UzenicU il' smrdajevo na mjesec...ODMORA..sad budi pAmEEEEtan
anonima
(Stranac)
12. septembar 2022. u 12.41
Sad sam ja vjerovatno kriv i zato što Srbi neće da idu na odmor u rodnu Tuzlu, Sarajeveo, Zenicu, Bihac ... ?! Kako ti reces, necete ništa da imate zajednicko sa nama. A ja opet kažem da idem u Banjaluku svojoj kuci, svojoj rodbini i svojim prijateljima. Dakle, svako svoj zivot upravlja kako mu odgovara. Vi „cistunci”, od majmuna mladunci, svoj pos'o a ja svoj.

Il', će biti da je tebi zao što se niko ne nadje za sve ove godine da skenja @nonimnog na odmoru. Vidis jarane, u mirnodopsko doba je za tako šta potrebno imati dvije kuglice u gacicama koja se narodski zovu muda. A ti to nemas, pa se samozadovoljavas lajanjem na mrezi.

@nonima
C_A_B_O
12. septembar 2022. u 20.05
Nisam se nad'o da će narodni 'eroj da opet brka babe i piletinu. ZNADES li koja je godina i koji vijek...'Faaalis se obrazovanjem a ponasas se kao ispodposjecan balija u nekom bircuzu i Munchenu,koji posljie dzamije skokne na rakiju prije dodje kuci.Bila je i BL do 41ve pa se promijenila, bila i do 45 ,pas' opet promijenila.Šta mislis kakav je 95ti bio ranih sedamdesetih...kak'i je danas ne mislim ni da gledam.
Uzgred da ti čestitam na zetu... i da ga povedes sledeće godine u REPUBLIKU SRPSKU
anonima
(Stranac)
13. septembar 2022. u 01.33
Bio je zet pretprošle godine i u RS i u FBiH a bio je i na Hisetima. Najviše se oduševio raftingom i Vrbasom, Bascarsijom, vrelom Bune i Mostarom. Ako ćemo iskreno, najviše mu se svidjela Hercegovina al’ šta ću. Nisam ga ja birao već kćer.

@nonima
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
13. septembar 2022. u 02.54
@jatolah: „Barem nam zastava i himna nisu ničije pa mogu biti svačije.”

To što vi nemate ništa svoje I prihvatate bilo cije ne znači da neki drugi nemaju nešto svoje I prihvatanje bilo čega ničijeg vrijedja iste … tako se ponasaju oni koji nisu „repa bez korijena”

Pero,
Bogami nisam mislio da će mo se ikada sloziti ali ti za ovu ideju „takmicenje Republike Srpske vs OVO NICIJE” (a la kanada) moram reci „aferim” :-))))

@jatolah, „A ja opet kažem da idem u Banjaluku svojoj kuci …” još neko vrijeme a onda će je @jatolah prodati nekom Srbinu … vjerovatno da zgradu napravi … jer koji bi Srbin živio pod krovom na četiri vode, sa million prozora I i blejao sa mindera
A ako slučajno @jatolah ne bude morao/htio da proda kucu I plati grijanje I struju u Vrancuskoj, čim umre … zetonja, kojeg nije on birao, će je utopiti sad-pa-sad … :-))))))

Dodji još koji put ... i to je to :-))))))
anonima
(Stranac)
13. septembar 2022. u 14.39
I šta veliš, koji bi Srbin živio u kući sa krovom na četiri vode i milion prozora? Možda onaj Srbin koji je iz zemunice u Banjaluku došao i kome su te kuće izgledale kao dvorci? Hebo te patak, pa vise od polovine vas ima djeda ili babu koji su kenjali grleći šljivu u dnu baste i guzicu brisali mahovinom i sad se odjednom pogospodili. Još jedared da ti kažem, moju kuću je sagradio moj otac na mjestu kuće koju je sagradio njegov pradid. Šupa u mome dvorištu je duplo starija od vaše republike srpske. A temelj naše prve kuće je stariji i od Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije. Moja porodica repa bez korijena je nastanjena u Banjaluci barem zadnjih 250 godina. Moja zastava je stara osam vijekova i mogla je biti i vaša da je bilo pameti. A posto je nije bilo, vi ste potrčali za zastavama koje su se na teritoriju Bosne i Hercegovine vijorile svega par decenija i ovih tri zadnje nesretne decenije. Mi, repe bez korijena smo osnovali sve gradove u Bosni i Hercegovini dok ste vi starosjedioci čuvali krave, ovce i krmke po nekadašnjim i današnjim vuko...inama. Mi, repe bez korijena smo dali stotine generala, pasa i begova, desetine velikih vezira (prvih ministara) nekad najjače države na planeti.
Zato, gubo čemerna, ne zaboravi da nama ovo nije ni prva ni zadnja „država” koju ćemo sahraniti. Nije nam republika srpska ni prva ni zadnja poteškoća koju ćemo poslati u zaborav. Nije moj pradid prodavao kad je Austrougarska došla, nije ni did prodao kad je Kraljevina Jugoslavija došla, nije moj otac prodao kad je ova današnja nesreća došla, … Pa zato nemoj vjerovati da ću ja ili moja djeca da prodamo svoje. Nismo bolan Srbi da prodajemo cacevine po Hrvatskoj, Kosovu, FBiH.

@nonima
D-Man
(Analyst)
18. septembar 2022. u 14.27
''Kažu da je htjela da ih baci lavovima u sarajevskom zoo vrtu.'' рече анонимни онако као саркастично, више, мање.

Међутим, избегао је да прокоментарише како та госпођа изјављује да се у њеном тиму неће дизати три прста када се постигне тројка!!!
Да није трагично било би смешно!
Та би госпођа половини кошаркаша по свету одсекла по три прста на обе руке да не могу да дигну три прста.

Ако то није најгори и најпримитивнвији шовинизам од те болесне жене, ја не знам шта је. За такве изјаве би кошаркашки савез требао одмах да је суспендује.
Овако, муслимански шовинизам је дозвољен на сваком месту и сваком кораку а прича се о некаквом заједничком животу и толеранцији.
RadojicaB
(Bosanac)
21. septembar 2022. u 17.41
Босна је земља парадокса.

Само у Босни национал-шовинистички сепаратисти из бивше Југославије данас говоре о заједништву.

Само у Босни најватренији заговорници мулти-култи уређењу друштва својим личним примјером показују како су уредили то своје мулти-култи друштво тј федерацију у којој данас има 1,55% Срба.

Само у Босни потомци квислинга из времена отоманског калифата који и дан данас величају вијековне злочине својих предака над Босном и Босанцима данас себе желе да представе као највеће босанске патриоте.

Само у Босни поштивање заставе која је наметнута, која нема никакво упориште у историји Босне и која је симбол протектората страних сила је чин босанског родољубља а истовремено три прста која симболизирају свето тројство „у име оца, сина и светога духа” са којим почиње велики број наших босанских повеља је чин анти босанског национализма.

Само у Босни људи који су сачували своје изворне етничке особине су се етнички одродили од Босне а они који су одбацили босанске етничке вриједности на рачун турско-арапских су се етнички сачували чувајући босански идентитет.

Могао бих о босанским парадоксима до зоре тј до сабаха. Ово до сабаха кажем из разлога да би ме зазумјеле патриоте босанског парадокса.

Радојица ;-)
RadojicaB
(Bosanac)
21. septembar 2022. u 18.20
Мала исправка.

„Само у Босни најватренији заговорници мулти-култи уређењу друштва својим личним примјером показују како су уредили то своје мулти-култи друштво тј федерацију у којој данас има 2,55% Срба.”

Гдје ће ми душа кад од мултиетничког процента од 2,55 фалсификујем у геноцидни проценат од 1,55.

Радојица ;-)
anonima
(Stranac)
22. septembar 2022. u 07.53
Samo kod pravoslavaca u Bosni se srednjevijekovna zastava sa ljiljanima, zemlje koju kao biva vole, smatra bosnjackom ratnom zastavom iz 1992-e.

Samo kod pravoslavaca u Bosni i u Republici Srpskoj na grbu « republike » može biti kruna kao simbol monarhije.

Samo kod pravoslavaca u Bosni dekretom uspostavljena upotreba ekavice može biti znak kontinuiteta etnickog bica.

Samo kod pravoslavaca u Bosni iskopavanje kosti predaka prilikom napustanja podrucja pripalih FBiH može biti smatrano cinom patriotizma.

Samo kod pravoslavaca u Bosni paljenje sopstvenih stanova i kuca prilikom napustanja podrucja pripalih FBiH može biti smatrano cinom ljubavi prema rodnoj grudi i ocevini.

@nonima
C_A_B_O
22. septembar 2022. u 09.18
O„ nesretni NECOVJECE...Zar se TOLIKO mucis da s ovije strana ne možeš OTICI u MIZERIJU zivota svoga?
MULTIEHETNICNA bijase otomanska IMPERIJA pa još ne ”pricate„ turski...lakse bilo naUcit' francuski za godinu no TURSKI za 400 godina?
SRBI su NAROD... i IMA SRBA u katolickoj i vjeri ISLAMA...ALI ...TI i takOvi ste samo OTPAD NAšEG OTPADA...kao UstašSE a vi CVIJECE.
TREBA LI ti crtati nesrecnice? MRZIS Srbe a provodis MJESEC dana sa SRPSKIM zetom koji ti SESTRU puni srpskom spermom ...i NE ZNAM šta te goni da se palis na setriCe?
Bil' ...'o sestru kao sto si MATER sanjo?

MOLIM ta ka' NEBRATA i NECOVJEKA da ne silazis sa ovije' STRANA.
takvi samo obrazuju naše generacije izvan otadzbine i drže distancu .

ZIV biJO i NE zavrsiJo na Tunjicama ”
RadojicaB
(Bosanac)
22. septembar 2022. u 12.40
Не знају ни Срби масу ствари из своје историје. Зато се и дешава да српске историјске личности присвајају српски конвертити и остали непријатељи. Ево рецимо Скендербега присвојише Шиптари тако да је Скендербег постао највећи Шиптарски јунак. И данас већина Срба нема појма да је Скендербег Србин и добијају чак аверзију када виде шиптарско хвалисање са тим јунаком.

Ратна застава муслиманске војске са љиљанима (нећу да гријешим душу па да антибосанску армију зовем босанском) је у ствари породични грб кдинастије босанских банова и краљева коју неки познају као и Котроманићи (мада Котроман није зачетник династије). Сви краљеви ове династје на првом мјесту у својој интитулацији имају да су краљеви „СРБЉЕМ” а многи од њих наводе своје родитеље „господу српску”. Маса Срба не зна за ова босанска факта и добијају аверзију када виде да грб са љиљанима носе наши муслимани али и исламски екстремисти. Да се ја питам све традиционалне босанске вриједности би изашле на нос онима који се само декларативно изјашњавају као босанске патриоте а у ствари им се све босанско гади. Слично би урадио и са Скендербегом док и задњи Шиптар не би спознао да је то Србин и док не би почели да повраћају на сам помен његовог имена.

Дакле грб династије Котроманића је грб краљева Србљем чији су родитељи српска господа и да се ја питам ова босанска факта бих толико понављао док то не би и врапци по махалама знали.

Радојица ;-)
anonima
(Stranac)
22. septembar 2022. u 14.13
Savuljan open nešto pomiješao. Zet mi je musliman Crnogorac, potomak Hajdar Pase. A nećak mi je oženio jednu prekrasnu Srpkinju. Moja „Tereza” je Bošnjakinja i Slovenka. Ja sam tri frtalja Bosnjak i frtalj Crnogorac. Svi skupa smo ljudi, za razliku od tebe.

Radoje, tako reče neki dan i Milanović da je išao u Jajce, grad Hrvoja Vukšiću Hrvatinica … dakle sto postotnog Hrvata, eminentnog pripadnika Crkve Bosanske kome je kralj bio iz dinastije Kotromanica.

Ali eto, svi kraljevi Bosne su bili Srbi, pisali ekavicom kao Karadžić i Krajišnik, … Jadna je zemlja Bosna koju prisvajaju oni koji bi da joj najzad vide kraj. Ali, malo morgen sto reče najveći sin srpskog naroda prije nego sto je poslao u pakao Jugoslaviju koju je tako srčano branio.

@nonima
RadojicaB
(Bosanac)
22. septembar 2022. u 16.00
Рата не би било да га Хрватска није хтјела (што рече сам Туђман). А сепаратистички нелегални референдум без концензуса сва три конститутивна народа организовао је Алија па и по цијену мира у Босни како он то сам рече. Кутиљеровим мировним планом прије рата Муслимани су требали добити више него што су добили на основу дејтонског мировног споразума. Али Алија на наговор америчког амбасадора Цимермана жртвова мир да би га ти исти Американци након три године рата приморали да прихвати мање него што су му Срби нудили у миру. Е тако ти је то код највећег сина којег је босанска мајка родила који је иначе поријеклом Србијанац потурчењак из породице Живковића. И браћа муслимани свом највећем босанском сину кад се овај преселио на ахитет тражише аутохтони босански камен да му саграде мезар (кад сам својевремено ово прочитао у федералним медијима нисам од смијеха могао три дана да дођем себи од болова у стомачним мишићима ХАХАХАХА).

Зипа лома само ово. Босну данас бране они који су потомци квислинга у служби отоманског калифата, који су ту исту Босну у коју се њихови потомци куну убијали и иживљавали се над њом вијековима. И данас се ти бранитељи Босне не стиде него чак и поносе злочинима својих предака над Босном и Босанцима.

Замисли само парадокса када би се потомци нациста који глорификују злочине својих предака прогласији за бранитеље Израела и Јевреја. Толико о муслиманском Босанству.

Радојица ;-)
vacuum
22. septembar 2022. u 18.51
Мало морген, јашта... овај пут да брани Босну, с пушком, у рову, долази анонима лично. Први пут је био заузет нешто, имао је неки важан посао и Паризу али сада, сада оставља тастатуру, не брините браћо Боснаци.
anonima
(Stranac)
23. septembar 2022. u 09.56
Vacuum, slab sam iz matematike. Koliko je puta veće mojih 9 mjeseci ratovanja u odnosu na tvojih nula mjeseci. Probao sam izračunati digitronom al’ mi kaže #DIV/0! error

@nonima
vacuum
23. septembar 2022. u 16.51
Ух ух, мојих „0 мјесеци”... живо ме занима одкуд' ти тај податак. Из дупета што се каже.
Нисам се надао од тебе да тврдиш нешто тек тако, без да провјериш информације.
anonima
(Stranac)
23. septembar 2022. u 17.00
Provjereno.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
23. septembar 2022. u 19.01
Anonima,
Koliko si bio dugacak na rođenju?

Ono, sijes me sa duzinom odbrane zajednicke nam države, kod mene svijecom da trazis Slovence, Crnogorce, Bosnjake, u familiji do moje generacijeneces ih naći. Istina ova naredna generacija će izgleda posrbiti neke Holandjane i Kanadjane.
Pa rekoh mojih 55 cm su mi jedina sansa da budem bar u nečemu bolji. ;)

vacuum
24. septembar 2022. u 03.14
Provjereno.

@nonima

---

Провјерено ала CNN

:D :D :D :D

П.С. Није први пут да си самоувјерен „на празно”, зато и јеси ту гдје си (са својим ставовима).
anonima
(Stranac)
24. septembar 2022. u 03.37
Pjer, nemam pojma, znam samo da sam se rodio sa pet kilograma. A još nisam naveo recimo ženinog tetka Boru, ljudinu iz Soko Banje kojeg volim kao svoga rođenog. Nisam ti spomenuo ni ženinu pokojnu tetku Gretu, Srpkinju i Hrvaticu iz Vojvodine. A od tri nećaka i jedne nećake koji žive u BL biće vjerovatno još Srba i Srpkinja u porodici. Imam i zeta Venecuelanca a da mladja nije prekinula sa bivšim bio bi i jedan Amerikanac kome je babo iz Hondurasa a mater Amerikanka.
Ne borim se ja kako ti kažeš za bivšu nam domovinu, niti pobosnjavam bilo koga. Samo gledam da vidim u ljudima ono najbolje - čovjeka. Ovdje, na žalost, malo toga može da se vidi.

@nonima
vacuum
24. septembar 2022. u 17.12
Провјерено ала CNN си одлучио да игноришеш ваљда си сконтао да није фино писати о ономе о чему немаш ни најмању идеју, него извлачиш рекох ти одакле, кажем ваљда.

А живо ме занима шта људина Боро из Соко Бање каже кад му кажеш да је Република уствари „шумска”, да Републику Српску треба укинути по хитном поступку, да је Српска историја „лаж и да су нам хероји хуље” (твоје ријечи) или да ти је баш криво што ономад у Борику не пуче онако нека јача еџплозивна направа, да би то био напредак?!?
anonima
(Stranac)
24. septembar 2022. u 17.39
Vidiš, sa deda Borom rijetko pričam o politici. Imamo mnogo interesantnije teme razgovora. A šta on misli o republici šumskoj možda će ti reci činjenica da je sa ženom Bosnjakinjom i dva sina koji su 1992e taman stasali za klaonice izbjegao u Srbiju. Dva sina su studirala u Nisu, jedan je oženio Nislijku i poslije rata se vratio u BL. Oboje su inženjeri informatike, imali su za većinu ondašnjih ljudi život iz bajke i … nakon deset godina otišli u Švedsku da im djeca odrastaju u normalnom svijetu. Dakle, ako oni kao Srbi sebe ne vide u toj republici, šta da ti vise pričam. A deda Boro je proveo šezdeset pet od svojih devedeset godina u Sarajevu i Banjaluci. Bosancero je kao i ja. Voli život, voli ljude, voli pametne ljude, voli iskrene ljude, voli dobre ljude. I tacka, tu sve republike pa i ta šumska padaju u vodu. Ja sa njim sigurno nemam iste razgovore kao sa vama. On cijeni moje, ja cijenim njegovo. Vi ne cijenite ni iskrenost, ni otvorenost, dresiralo vas je da ujedate i drugačije ne znate. I zato čujete od mene to što čujete, jer na ujed dobijete nogu u gubicu i u guzicu.

@nonima
vacuum
24. septembar 2022. u 19.36
Ти цијениш „наше”?! Ти си овдје ових година показао колико ишта што има Српски предзнак цијениш.

А то да људи одоше и из Бања Луке и Сарајева и Зенице, ено неки дан објавише Хрватска која је у ЕУ спала на испод 4 милиона није новост.

Занима ме зашто сви одлазе кад су добили своје независне, тисућљећне државе. Ви сте хтјели независност, добили сте како сте добили и ви и Хрвати али опет се теритприја празни? Занимљиво јел’ тако.
anonima
(Stranac)
25. septembar 2022. u 03.43
Ti brkaš moj odnos spram srpskim nacionalistima i spram Srbima kao narodu.
Odlaze zato što su pobijedile tvoje ideje, sto je republika šumska zavladala na cijelom Balkanu. Odlaze zato što je negativna selekcija postala pravilo.

@nonima
vacuum
25. septembar 2022. u 04.07
Опет вам Срби криви (још увјијек) па зар и у независној Босници нашој, и Хрватима у лијепој њихово, опет Срби криви иако сте „самостални” ево већ 30 година 😊😊

Најбоље склонити Србе са Балкана јел’ тако, мислим нема их ни у Федерацији нема их ни у Хрватскојј, већ 30 година па проблеми, оде народ вани. Није добра ова близина јек’ тако, не ваљаде Алијина и Фрањина доктрина чишћења простора, не протјерати, него побити то је требало аа?!?
vacuum
25. septembar 2022. u 04.13
Наравно и с друге стране Дрине, и Србију најбоље очистити Балкан али „што је баби мило”… зато ти долазиш овај пут 👍🏻
anonima
(Stranac)
25. septembar 2022. u 07.16
Ne kontas po običaju. Republika šumska je i u Zagrebu i u Sarajevu i u Beogradu. Sumnjaci su zavladali i tu je fajront.

@nonima
vacuum
25. septembar 2022. u 08.18
Контам ја врло добро, него си ти нагласио да је деда Боро као Србин морао отићи „у нормално” јер је Српска наравно „ненормална”.
Мислим јасно је да имлицираш да смо ми узрок свих проблема, „ех да нема ових Срба како би се овдје живјело”… ал јебига није вам се дало.

anonima
(Stranac)
25. septembar 2022. u 08.50
Jok, najnormalnija bila tih dana. Kad ti neko preko radija kaže da od tvojih „mješanaca” treba sapun praviti bude ti pravo toplo oko srca. A i danas normalna, ne može biti normalnija. Kaže ti cova koji se kandiduje za predsjednika da nije moguć život između muslimana i hrišćana, a tebi recimo muž ili žena te nemoguće fele. Kontas, ako je nemoguć život šta raditi sa onih sedam do osam hiljada muslimana koji mu i dan danas žive u administrativnom centru republike šumske?! Sad, ako ti možeš tako šta da braniš ili zagovaraš, tvoj problem. Meni to brate smeta, te gadosti pa dolazile iz usta „tvojih” ili „mojih”. Stvar odgoja, stvar iskustva, stvar ubjedjenja … ...aji ga, ali ja se nazor ne mogu promijeniti, niti mi pada na pamet. Zato je jedina stvar koju normalan čovjek može napraviti u tim šumskim republikama bijeg u normalu. Bilo gdje, bilo skim ali daleko od tih kretena koji su postali apsolutna većina i kojima vise niko ništa ne može. Ljude su dodatno zaludili, zaglupili, „uzadrugovali”, utjerali u suru, dresirali, ucijenili, … i tu vise nema price. Ovo moje ovdje je samo počasni plotun, pucanj čorkom u zrak. Pobijedili ste i ujedno ste izgubili vise nego da vas je neko pobio. Jer ovo danas veze sa životom nema.

@nonima
vacuum
25. septembar 2022. u 18.42
Не знам које радио станице сте ви слушали ја такве приче чуо нисам.

Опет ти, ми смо једини и искључиви кривци јел тако. То ти читаво вријеме говорим, за све смо криви ми, ех да нас нема... Алија, Фрањо ех да су могли 100% одрадити посао, било би право лијепо, ова три прста у мултиетичној се не би ни спомињала а ова 3% посто у Хрватској, чуј 3%... много је брате, много.
anonima
(Stranac)
26. septembar 2022. u 04.33
Logično, ti i tebi slični ništa vidjeli niste, ništa čuli niste, ništa radili niste. Misterija, hebes mu mater.

@nonima
vacuum
26. septembar 2022. u 05.26
Ја то нисам слушао на радио станицама нити чуо за тако нешто да јуче. Ево нека Пјер каже је ји он то чио и слушао свијим ушима.
vacuum
26. septembar 2022. u 05.36
Пјер а и остали наравно, ко год хоће.
anonima
(Stranac)
26. septembar 2022. u 09.56
Radislav Vukić, predsjednik opštinskog odbora SDS u Banjaluci i predsjednik regionalnog odbora SDS, kao i izabrani član glavnog odbora SDS za Bosnu i Hercegovinu, bio je takođe ekstremista koji je putem medija objavio svoju odluku da ne dozvoljava ženama ne-Srpkinjama da se porađaju u banjalučkoj bolnici. Takođe je izjavio da sve mješovite brakove treba razvesti i poništiti, a da djeca iz mješovitih brakova „valjaju samo za pravljenje sapuna”.

SVE ĆE BITI DOBRO KAD SE RIJEŠIMO GAMADI KOJA SE OVDJE NAKOTILA!
Radoslav Brđanin, TVBL, 1992.

Eto, da ne „tražiš” dalje.

@nonima
C_A_B_O
26. septembar 2022. u 12.06
Izjava za diskusiju...ALI ISLI ste do Save,pa Gasinci da Swe,RF,D...nešto se ne „sjecam” da su VAMA kupili sinove da izginu n koridoru ni Vlasicu. Kad se balija pocesse po gUzi.ci onda je to gUzocid a kad drugi prodju „MALO” gore...to je povjetarac.
Da nije ODVRATNO mogli bi nastaviti
anonima
(Stranac)
26. septembar 2022. u 14.27
Nastavi sa Koricanskim stijenama, Prijedorom,, Sanskom Mostom, Ključem, Omarskom, Keratemom, Tomasicom, Kotor Varos, Manjacom, …, gdje su se Bosnje „češale po guzicama”. Da ti kažem da se stidiš bilo bi uzalud jer ti nemaš pojma šta je to. Otpadu ljudskog otpada!

@nonima
vacuum
26. septembar 2022. u 17.27
Тарчин, Дретељ, Члебићи, Трново, Мусала, Горњи Рахић… можемо набрајати.

За горње изјаве нисам раније чуо као што рекох, и далекооо од тога да их подржавам, или да би им клапао 1992 (да сам их тада чуо).

Твој проблем је што само једну страну гледаш као кривца, као уосталом бошњаци у БиХ, исључиво жртва-кривац поглед, а са тим погледом напретка нема нити ће га икада бити.
anonima
(Stranac)
27. septembar 2022. u 04.35
Možemo nabrajati, nije da ne možemo. Samo, ja mogu nabrajati mnogo duže, mnogo ubjedljivije i sa mnogo vise cinjenicnih dokaza.

Evo sam se htio malo informirati o tim mjestima koje navodis pa padoh na nekoga Savu Vidanovica iz Kanade. Taj covjek navodi čak 536 logora za Srbe u Bosni i Hercegovini. Koliko je to sad ozbiljno da nazoves logorom podrum u selu Cekrlije kod Bihaca? To je isto ozbiljno kao i onih 10 hiljada Srba ubijenih u Sarajevu ili prvo dvije pa tri pa sada i četiri hiljade srpskih civilnih zrtava iz istocne Bosne sahranjenih gle cuda na VOJNICKOM groblju.

Dakle, možeš ti koliko god želiš da mi prebacujes moj pogled na ratna zbivanja, ali su cinjenice neumoljive. Ja kad navedem Prijedor mislim na oko četiri hiljade ljudi (300 žena i 100 djece) ubijenih u par sedmica rata.Ja kad navedem Omarsku govorim o logoru u kome je zvijerski muceno hiljade ljudi a ubijeno preko sest stotina ljudi. Govorim o ljudima koji nisu ubijeni metkom pa čak ni nozem, nego su sistematski izgladnjivani i premlacivani do smrti, živi spaljivani (sudbina moga druga iz djetinjstva Azura Jakupovica i još desetine njegovih supatnika koji su posluzili bolesnim umovima da proslave Ilindan).

Mislim na masovna strijeljanja gdje su čitave porodice pobijene samo zbog imena koje su nosile. Mislim na poznanicu iz Pariza kojoj su u okolini Prijedora za jedan dan ubili cetrdeset i osmero clanova porodice.

Nikad mi nije na pamet palo da umanjujem i relativiziram srpske žrtve. Ali mi nikad neće pasti na pamet da zaboravim kako je to sve krenulo. Nikad mi neće pasti na pamet da zaboravim da je vecina civilnih bosnjackih zrtava pala u prvih mjesec ili dva te klaonice koju ti nazivas ratom.

@nonima
vacuum
27. septembar 2022. u 07.37
Ма нема, све ти можеш (ви можете), не сумњам.
Ја набројах пар који су ми први пали на памет или о којима сам недавно читао, јеси можда хтјео пун списак да ти тражим... али контам не вриједи.

Мени је тешко схватити да човјек твојих година, 30 година, не мјења мишљење и поред свега што се догодило и још догађа на овоме свијету (од пада Берлинског зида рецимо, јер тад је код нас почело).

Човјече CNN више слабо ко зарезује, гледаност им је у курцу одавно, људи су отворили очи (а ти оста у 1995-ој).
vacuum
27. septembar 2022. u 07.45
Иначе, који је ПРВИ злочин у Босни?

anonima
(Stranac)
27. septembar 2022. u 10.13
Prvi zločin je onaj kad je Kain ubio brata Abela.

Ne znam koliko puta trebam da kažem da ne gledam i da nikad nisam gledao CNN. Živim u Franuskoj i gledam francuske informativne programe. A najcesce gledam filmove i reportaze (ne volim putovati a volim vidjeti).

Primjetio sam da vise nije 1995-ta, madjutim kako je ovo sto ja govorim bilo istina i 92-e tako je to istina i danas i biće istina i za hiljadu godina. Recimo, o tome kako je skoncao moj drug iz djetinjstva u Omarskoj, nisam gledao na CNN-u nego sam čuo od rođenog brata doticnog i od jednog momka koji je prezivio Omarsku. O pobijenoj porodici moje pariske prijateljice čuo sam ne od CNN-a nego od njenog brata koji je to strijeljanje prezivio i potom svjedocio u sudskim procesima.


@nonima
vacuum
27. septembar 2022. u 16.27
Јелде Каин. Фино сам питао у Босни уосталом знаш ти добро шта сам питао аки кад немаш шта рећи онда на „хумор” типа Амебе, сатурн или сад Каин.

Уопште не негирам да су особе које наводиш настрадале али ти говорим уопштено о рату, CNN-u као синониму мајн-сртим медија који оно што је објављивао и о распаду Југославије а и овим каснијим дешавањима до овдје гдје смо данас стигли… е то можеш мачку о реп.
Те њихове „”вијести„” можеш мачку о реп, јављају као и ти о мени, извлачењем из знаш већ одакле. Слика ти је искривљена по-добро и то од ‘95 не конташ?!?

П.С. Оно ПРВО, ко крене, упадне у врзино коло је највећи злочин, јеси чуо за изреку „отворио Пандприну кутију”.
anonima
(Stranac)
28. septembar 2022. u 08.00
Evo razmišljam koje bi moglo biti to prvo ubistvo u BiH pa kontam da ti mislis na ubistvo srpskog svata na Bascarsiji 1. marta 1992. Pa mi ond apadne na pamet ubistvo Mehmeda Ganibegovica u Sipovu 6. oktobra 1991 nakon koga je veliki broj Bosnjaka izbjegao iz Sipova plaseci se dalje eskalacije sukoba. Slučajno je jedna od tih izbjeglih familija dosla kod mene u komsiluk pa smo mogli cuti šta se desilo. Tome ubistvu nije dat veliki publicitet, Bosnjaci nisu reagovali podizanjem barikada i Bosnjaci ne tvrde da je to ubistvo bilo razlog početku rata u BiH. Jedno su povodi a drugo uzroci rata.
Možda si mislio i na zločin u Sijekovcu od 25. marta 1992-e, ali i tu se ne može govoriti o uzroku izbijanja ratnog sukoba u BiH.
A vjerovatno nikad nisi pomislio da bi neki od uzroka za izbijanje rata mogli da budu stvaranje paradržavnih organizacija (tzv SAO) krajem 1991-e. Nisi mogao pomisliti da je priprema za rat dijeljenje naoruzanja Srbima tokom cijele 1991-e godine. Nisi mogao pomisliti ni da plan RAM predstavlja pripreme za rat u BiH. Niko ziv nije mogao pomisliti da ponavljanje sheme iz Republike Hrvatske u kojoj se uveliko ginulo (osnivanje SAO, postavljanje barikada, naoruzavanje i vojno organizovanje srpskog naroda) može odvesti BiH u rat.
Ma kakav, sve se cekalo da jedan lokalni kriminalac ubije srpskog svata pa da konacno padne Srbima mrak na oci i da uzvrate istom mjerom sa hiljadama mrtvih u Foci, Zvorniku, Visegradu, Bratuncu, Kljucu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Bijeljini ...

@nonima
vacuum
28. septembar 2022. u 08.21
Нисам написао убиство него ЗЛОЧИН (ок, наравно да је свако убиство злочин али да појасним ако треба да сам под ‘злочин’ мислио на „масовно убиство” више особа).

Мислим да је већина сагласна да је злочин у Сијековцу, прво масовно убисто више људи, грађана, сељака, цивила у прптеклом рату у БиХ. Злочин ке изведен од стране закедничких муслиманско-хрватских формација над ЦИВИЛИМА.
anonima
(Stranac)
28. septembar 2022. u 08.49
Tačno, kako sam već rekao ovdje stotinjak puta, prelio se rat iz Hrvatske u BiH. To je bilo očekivano, to je bilo planirano. Obzirom da su bili isti uzroci i isti akteri za očekivati je da budu i iste posljedice. Zato tvoja priča o otvaranju Pandorine kutije i pokušaj pravdanja zločina nad Bošnjacima nije nimalo uvjerljiva. Rat je bio već pripremljen, Bošnjacima je uloga žrtve već bila dodijeljena samo sto to nas većina ili nije vidjela ili nije htjela da vjeruje da je tako šta moguće.

@nonima
vacuum
28. septembar 2022. u 15.41
Опет ти, ја НЕ ОПРАВДАВАМ никакве злочине, јеси нормалан, иначе још један ваш проблем, „споменеш Српске жртве, аутоматски се скаче -оправдаваш Сребреницу или (шта ти ја знам”… ту смо, од краја рата гдје не смијеш указати на Српске жртве.

Иначе први злочин јесте најтежи злочин.

Друго рат јесте припреман, давно давно само ти изгледа не конташ гдје.

Али нема везе, ово већ смара, вртимо се и круг, мислим да је доста та сљедећих мјесеци,„.”
anonima
(Stranac)
28. septembar 2022. u 16.59
Tebe smara nakon desetak javljanja a mene nije smorilo nakon dvadeset godina iste price. Pa šta je drugo ako nije opravdavanje kad kažeš da je prvi zločin najteži i da je otvaranje Pandorine kutije razlog onome sto je snašlo Bošnjake? Pandorina kutija je otvorena godinama prije „antibirokratskom revolucijom”, memorandumom SANU, govorima na Gazimestanu, represijom na Kosovu, ukidanjem autonomije SAP, propašću kongresa SKJ i odustajanjem od federalizma i nacionalne solidarnosti (tzv. bratstvo i jedinstvo), dolaskom nacionalista na vlast u svim republikama, … Priča o tome kako se raspad Jugoslavije spremao negdje drugdje do u njoj samoj sluzi svim domaćim budalama i nitkovima kao nekakav alibi za sopstvenu glupost, pokvarenost, neljudskost. Jugoslavija se raspala zato što su snage njene kohezije (vojska i partija prije svega) počele da rade na njenom pretvaranju u nešto sto je bilo njena sušta suprotnost. Prvi masovni zločin u Bosni i Hercegovini je bio onaj kad su Bosanci i Hercegovci na prvim izborima zaokružili imena četnickih, ustaških i balijskih potomaka, gubitnika drugog svjetskog rata i pružili im priliku da nas utjeraju u drugo poluvrijeme toga rata koje se završilo manje vise neriješeno, pa sada cekamo produžetke i penale.

@nonima
vacuum
28. septembar 2022. u 17.29
Каквих десетак јвљања, ја сам овдје од 1999-2000… много више него 10-ак (година).
C_A_B_O
29. septembar 2022. u 12.35
NIJE bez obraza Mehmed Spaho biJo u SVIM vladama kraljevine a KOJA djeca CETNIKA??????
SRBI su UBIJANI u svakom mjestu gdje su komunisti ULAZILI poslije povlacnja Nijemaca. Bolja varijanjta bijase okuplanje siniva apotakara i sudija,zanatlija i prezivjelih „državnih” cinovnika ,koji su nekako izbjegli HRVACKI genocid. O BALIJAMA nEMA dokumentovanih zločina ,jer su SS HANDZAR u TUZLI „postali” komunisti 44te a cijelo naselje Vratnik u BIVSEM smrdajevU,je ostalo iza zločinaca koji su se pozenili sa nepodoblim muslimankama 44te te nastavili IZGRADNJU tkz bIh 45te.
Ocemo li o uztaskim komunistima i balijama u redovima SRPSKIH ustanika 41-42? OCEMO li o KOZARCU 41 ili 92?..ISTA prezimena UstašSKA pokusase ISTO 92ge i ZAMALO okupirase Prijedor... A TO sto su nasli 1 mrSsavi pored zice KOJA ne zavrsava na slici nego 20cm poslije i KOJI su MOGLI ići kuci.no nisu IMALI ono sto ismamHanonima trazi svijeh 30 godina O...o onima sto su ZZARILI pa pobjegli od vodenog Smrka...VISSE bili usrane gUzzica baliJska,hemoroidna, no 1000 srpski' zrtava...PA ZATO dolazis ISLAMSKI majmune oVDE? BIćeš posran i ispissan UVIJEK,a tvoji USSRANI,HArguHmenti ,nek krase dzamiju i Parizu. Moss XXrati i na ismabosni al'tamo TE POZNAJU i NE tolerisu.
bACANJE imena NIGOG od NICEGA kao dokaz tvojijeh baljezgarija NIKOGA neće staviti u kuSSnju da te ne popiSSa... možda zenski dio ucesnika koji voli imati privatnost tokom URINIRANJA..ALI i njihov URIN ide u TVOJE zla usta i zini te GUTAJ!
anonima
(Stranac)
29. septembar 2022. u 15.46
Au brate Savo, da neko preskoci terapiju jedan dan pa boze i pomozi. Al' da je neko preskoci kao ti cijeli zivot ... jazuk. Steta zraka koji udises.

@nonima
POLARIS
(доктор)
03. oktobar 2022. u 06.07
@ „...Pandorina kutija je otvorena godinama prije ”antibirokratskom revolucijom„, memorandumom SANU, govorima na Gazimestanu, represijom na Kosovu, ukidanjem autonomije SAP, propašću kongresa SKJ i odustajanjem od federalizma i nacionalne solidarnosti...”

Ти се у САНУ и остале побројане ствари разумијеш ко Мара у крив ку.ац. Пандорина кутија је отворена, кад сте постали конвертити, па кад сте сваког освајача дочекали цвијећем и били кама у његовим рукама. Пандорина кутија је отворена кад сте изгубили везу са корјенима и кад сте се престравили схватајући да немате ништа осим освајачеве вјере, што рече велики Србин Меша Селимовић:

„...Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici? Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća, pa i ova ljubav...”

Тад је отворена Пандорина кутија.
anonima
(Stranac)
12. oktobar 2022. u 14.42
DoTure, sto te vise čitam čini mi se da si ti onaj Djajic … isti domet, isti mentalni sklop, isti krkanluk, … iz kojeg si sela čobanica mlada, iz Ndjamene brale, glavnog grada Čađa.

@nonima
POLARIS
(доктор)
18. oktobar 2022. u 09.48
Боли, свјестан си свега тога, знам, зато и разумијем твоје фрустрације.
anonima
(Stranac)
24. oktobar 2022. u 07.54
Boli, boli neka boli
dusa ranjena
ne dirajte uspomene
dovoljno sam
za sve kaznjena ...

@nonima
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.