Diskusije : Novi Sad

 Komentar
Canak uhvacen kao lovokradica
tocilo
13. februar 2010. u 14.31
Dali je istina da Canak uhvacen kao lovokradica? Ako je istina onda ne vredi njegova krilatica tacku na pljacku. Jadan on ogladnijo.

Guščija brigada
Državni funkcioneri Jovan Bradvarović, Rade Dabetić i Saša Gmijović privedeni zbog krivolova u Beloj Crkvi, trojka tvrdi da je imala dozvole

BEOGRAD - Oni su lovili guske, a policija je ulovila njih!
Kako prenosi agencija Beta, pančevačka policija je u sredu 10. februara po podne u lovištu kod Bele Crkve otkrila četiri osobe osumnjičene za krivolov. Reč je o Jovanu B. (53) iz Bele Crkve, Saši G. (45) iz Zemuna, Radetu D. (57) iz Beograda i Simi M. (51) iz Vršca. Protiv njih će biti podnete krivične prijave zbog sumnje da su nezakonito lovili bez dozvole, ali i da su nedozvoljeno držali oružje i eksplozivne materije.

Kako saznajemo, priveden je Jovan Bradvarović, radnik „Vojvodina šuma”, savetnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Danijela Petrovića, ali i član GO Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka. Uz njega, privedeni su i Rade Dabetić, direktor Ustanove studentskih odmarališta i oporavilišta, kao i Saša Gmijović, savetnik ministra trgovine Slobodana Milosavljevića. Pored njih trojice, saslušavan je i lovac Sima Miok.

Policija je pomenute osobe, obučene u bele kombinezone i sa oružjem u rukama, zatekla u momentu dok su ulazili u vozila, napuštajući ograđeno lovište u blizini Dunava. Pretresom automobila u gepeku su pronađene tri ustreljene guske, posle čega im je oduzeto lovačko oružje. Privedeni su bili u policijskoj stanici Bela Crkva do pola jedan ujutro, a posle saslušanja su pušteni.

Jovan Bradvarović u izjavi za Kurir tvrdi da nije bio u pomenutom društvu.
- Bio sam u lovu, ali četiri kilometra daleko od te trojice. Tačno je da je bila policija, ali reč je klasičnom podmetanju, u kojem učestvuje „ribolovačka mafija”, kojoj smo stali na žulj. Odgovorno tvrdim da nisam bio s pomenutim osobama, imao sam urednu dozvolu za lov. Inače, bio sam u društvu italijanskih lovaca - tvrdi Bradvarović.

Rade Dabetić u izjavi za naše novine potvrđuje da ga je policija privela, ali da nije kriv.
- Jeste, policija nas je privela. Imali smo dozvolu za lov, oružje je bilo naše. Prešli smo neku granicu gde nije smelo da se puca, ali nema šanse da podnesu krivičnu prijavu, jer nismo krivi. I nije tačno da smo imali tri guske, već dve - kaže Dabetić.

I Saša Gmijović tvrdi da nije bio u krivolovu.
- Imali smo urednu dozvolu, ali je ona bila u automobilu koji nije bio blizu nas - ističe Gmijović.

Kazna za krivolov

U članu 162. Krivičnog zakona Srbije, u stavu 1, piše: „Ko lovi divljač za vreme lovostaja ili na području gde je lov zabranjen, zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci”.
U slučaju lova na tuđem lovištu, ako je divljač ranjena ili ubijena, zaprećena je kazna do godinu dana zatvora. Za krivolov visoke i retke divljači kazna se kreće od tri meseca do tri godine zatvora. Prema Pravilniku o visini štete za protivzakonito ulovljenu divljač koji je izdao Lovački savez Srbije, lovačko udruženje može lično podneti krivičnu prijavu i odštetni zahtev za krivolov.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.