Diskusije : Filosofija

 Komentar
Uvidom do istine
Wakan
(Doors)
17. oktobar 2013. u 18.55
Bilo jednom jedno kraljevstvo u kome je kralj resio da od 3 osudjenika na smrt postedi zivot onom ko najbrze resi enigmu koju će on postaviti a ostala dvojica će biti baceni lavovima. Tako, dovede kralj u jednu prostoriju 3 osudjenika i postavi vas tako da stojite jedan pored drugog. Ispred vas postavi 5 sesira (3 crvena i 2 crna) zatim vam veze oci i na glavi stavi po jedan sesir a ostale naredi da se odnesu u drugu prostoriju. Kada su preostala 2 sesira odneta u drugu prostoriju, odveze vam oci i ono sto vidis je da dvojica pored tebe imaju na glavama crven sesir. pitanje je: koje boje je sesir na tvojoj glavi?

ovaj problem je odličan primer u kojem možemo videti kako se uvidom „prodire” dolazi do istine, rešenja i kako znanje, zasnovano na pukom usvajanju informacija, nema nikakvu ulogu. Kao sto je beskorisno za ovaj problem, tako je znanje, zasnovano na pukom usvajanju informacija, beskorisno i za zivot coveka.
Dovlaa
18. oktobar 2013. u 12.07
Hej pa desno od Filozofije je diskusija Zabava a u okviru nje imaš Blablaonicu,Igrice sl.
Prvo ako već pricas viceve,onda bar budi jasan ako ne umes i da lepo ispricas.
Koliko osudjenika,3 ili 4?
Jesam li ja jedan od njih tri ili njih trojica a ja plus?
Totalno si bezveze ispricao.
No nije ni bitno,znam opet šta hoćeš,imaš isti problem,ne kapiraš ništa.Kao po pitanju vremena,volje i sl.
Klasicni neznalica koji je bio na par predavanja nečega,procitao par knjiga itd.Kako ja lepo priznam da ne poznajem budizam jer ne može se ta filozofija/religija nauciti tako što ću procitati tri knjige budizma.
Što se tiče informacija,tu postoji jedna tacna cinjenica a koju ti ne pominjes i ne znaš.Danas ljudima u vreme informacija ne manjka informacija,manjka im bistrine i duha.Fali im način da obrade te informacije tj da iz njih sacine istinu.Nekad je i bolje imati malo informacija ,i sa malo može covek znati vise istine od onog ko je nabuban informacijama.
Informacije su slične iskustvu,bez njih se ne može ali oni sami po sebi ništa ne mogu.
Ne možeš znati kakva je so ako je nikad nisi probao.
Tu se uvek dodje do pitanja koje je Kant postavio,šta se može znati apriorno,bez iskustva.A ta tema je za tebe spansko selo.
Zagrej stolicu i uci,uci,ne truckaj na prazno jer si smesan.
Wakan
(Doors)
18. oktobar 2013. u 17.42
„Koliko osudjenika,3 ili 4?
Jesam li ja jedan od njih tri ili njih trojica a ja plus?”

Dovlaa, osudjenika je 3 (tri) a ti si jedan od 3 (tri) osudjenika.

Pa, možeš da budes i jedan/jedna od „njih tri” jer za resavanje problema je sasvim nebitno da li su tri ili trojica. Zamisli sebe kako ti je najlakse.

Dovlaa
18. oktobar 2013. u 18.14
Iz ove pozicije ne mogu znati koje je boje,ne mogu znati ni kad mi odvezu oci,ako ne pogledam sebi na glavu.Prosto nemoguća situacija jer je nedovoljno informacija.Ostao je slobodan još jedan crveni sesir,a on može biti među ona dva odneta,a može biti i meni na glavi.
Kao neka jednacina X+Y= 8
I onda to X može biti 3 a Y 5,ili neka druga kombinacija.Ne znam samo šta hoćeš da truckas sa tim bezveznim primerom.
hakermaher
(Master Yoda)
18. oktobar 2013. u 20.08
toplap
(Neumorni)
19. oktobar 2013. u 03.06
Za mene lako resliv problem:

Sva trojica su imali crven sesir - inače bi jedan od njih imao crni sesir i otisao lavovima - a nije nijedan.

U cemu je problem?

Taj kralj je na ovaj način još uzasnije kaznio ta tri zatvorenika.

Bio je dobre volje. Nije hteo da bude sudija i dzelat.

Ko se ne slaze sa mnom - njegov problem.

Zagonetka je još vise zagonetnija za postavljaca zagonetke...
Dovlaa
19. oktobar 2013. u 04.21
Neumorni,gde piše da nijedan nije otisao lavovima? Pa car ceka odgovore,ne može dvojicu baciti lavovima kad nije saslusao njihove odgovore.Nisi ni ti jasan,sam konstruises odgovore bez argumenata.
Nigde ne piše da ih je pomilovao.

Nego Wenkane,da ti nama kažeš zašto pišes sa mob telefona I uvek posle ponoci. Zabranila žena da koristis kompjuter, a?
toplap
(Neumorni)
19. oktobar 2013. u 06.46
Dovlaa, tri crvena sesira i tri osudjenika?...

Ako nije potrebna logika - onda je sama zagonetka bez logike...

Kako bi onda ostali da sva trojica gledaju jedan u drugoga?...
Dovlaa
19. oktobar 2013. u 12.00
Pustimo to,imam ja Neumorni za tebe drugo pitanje.
Secas se da si se uvek rugao kada neko od nas pomene da posle naše smrti nije kraj,da dusa ipak postoji i preko nje mi dalje u nekom obliku bitisemo.
To tvrdi i religija i filozofija.Najlepse je to objasnio Platon u dijalogu Fedon,opisujuci poslednje sate na smrt osudjenog njegovog ucitelja Sokrata.
E vidis zadnjih godina i tvoja nauka je sve vise na tragu besmrtnosti duse.Samo sto kasnite nekoliko hiljada godina za religijom i filozofijom.
Zato pogledaj ovih par linkova u vezi toga

http://www.kurir-info.rs/pogledajte-kako-ljudska-dusa-napusta-telo-u-trenutku-smrti-clanak-1042957
http://www.kur ir-info.rs/otkrice-veka-dusa-postoji-clanak-488035

A ako dusa postoji,onda je sasvim sigurno da i bog postoji.Naravno ne u telesnom obliku kako vi materijalisti to ocekujete.
Dovlaa
19. oktobar 2013. u 12.02
toplap
(Neumorni)
19. oktobar 2013. u 12.44
Dovla, to što mi prezentujes procitao sam pre vise od mesec dana...

Znam da je to „VELIKO” otkrice, međutim nisu konkurisali za Nobelovu nagradu...

Zašto?

Jer astrobiolozi su ozbiljni ljudi - to je jedna strana tvoje „medalje”.

Druga strana je - kad već spominjes Kirlijanka - nisi upoznat sa sadrzajem njegovog otkrica...

Treće - kad sam postirao prvu knjigu NAZALOST ti nisi hteo ni da procitas bar nekoliko stranica... Da si to uradio lepo bi shvatio na koji se način DUSA OSLOBADJA OD COVEKA i kako će se ista VRATITI u određeno vreme... Big-cranch.

Treba temeljito znati da bi temeljito gradio sud o onome sto si rekao-podvukao...
Dovlaa
19. oktobar 2013. u 13.24
Pusti ti Nobela.Zar još nisi shvatio da je ta nagrada cista glupost.Nećeš valjda neko dostignuce meriti sa njom.Ona je ispolitizovana i korumpirana.Jedan Tesla nije dobio Nobela.Da ne nabrajam koliko dobrih knjizevnika i filozofa nisu dobili Nobela,a dobili su mnogi koji to ne zasluzuju.
Wakan
(Doors)
19. oktobar 2013. u 18.28
Pa, koje vam je boje sesir na glavi? Da li vidite taj proces u kojem se dolazi do rešenja? jer taj proces vodi coveka automatski do uvida u beskorisnost informacija „znanja”, kojim je prepunio um, u resavanju problema. A nas zivot je sastavljen upravo od problema i resavanju istih u kojem znanje ne igra nikakvu ulogu.
toplap
(Neumorni)
20. oktobar 2013. u 03.22
Tesla je dobio Nobelovu nagradu ali je odbio...

Ako je sve poilitika oko dodele Nobela, kako je prvi Jugoslovenski pisac dobio istu za knjizevnost?

Nazalost FILOSOFI ne dobijaju Nobelovu nagradu - jesi li se ozbiljno zapitao zbog čega?... Ne postoji posebna odrednica za Nobelovu nagradu filoaofije...
Dovlaa
20. oktobar 2013. u 04.10
Neumorni,eto sad dokazujes zašto ne mogu da čitam tvoju knjigu.Sad si na malom prostoru za malo vremena napisao gomilu neistina.
To za Teslu je običan trac jer i Sartr je odbio Nobela da primi pa se ipak vodi kao Nobelovac.Sartr je bio komunista i kao i ja smatrao je da je Nobelov komitet cista kapitalisticka banda,sto i jeste.
Kažeš filozofi ne dobijaju Nobela.Kao prvo Nobel za filozofiju ne postoji,kao drugo u početku ta nagrada je dodeljivana samo za knjizevnost,valjda fiziku i još jednu oblast,dakle za tri oblasti,posle je proširena.
Dakle nije tačno da filozofi ne dobijaju Nobela,dobili su je Anri Bergson i Bertran Rasel,obojica filozofi,Sartr takođe.
Nobelov komitet za oblast knjizevnosti ponekad da nagradu i objektivno jer knjizevnost im nije toliko značajna u manipulaciji.I daju je objektivno ponekad iz raloga da ne bude suvise providno.Andric je zasluzio Nobela ali zasluzili su i mnogi svetski pisci a nisu nikad dobili.Jedan velikan kao Teodor Drajzer nije je dobio samo zato što je bio komunista.Takođe odličan spanski pisac Visente Blasko Ibanjes je nije dobio jer je bio levicarskih ubeđenja. Ali su dobili razni supci za koje nikad nisu čuli ni njihove kolege pisci.
Danas ne može da je dobije jedan Milan Kundera kao izvanredan pisac samo zato što nekima nije podoban ali dobijaju razne lezbejke,feministkinje,babe od 82 godine,nervozne baba-devojke,razni kineski disidenti koje placa CIA da rade protiv Kine.Ceslav Milos je dobio Nobela jer je bio na platnom spisku CIA,a naravno 1999. se zalagao da Nato bombarduje Srbiju.
Danas će Nobela za nauku dobiti neko ko izmisli najsmrtonosnije oruzje jer danas nauka jedino cime se i bavi to je da napravi „pametnu bombu”.Sav smisao nauke je da sluzi industriji naoruzanja.
toplap
(Neumorni)
20. oktobar 2013. u 04.50
Bertrand Rasel je dobio 1950. godine Nobelovu nagradu za KNJIZEVNOST.
Mene ne možeš slagati bahatim i neproverenim tvrdnjama.
I taj tvoj Sartr je dobio Nobela za knjizevnost...

NAZALOST sve vise uvidjam zbog čega te svi kritikuju...

Drz se PLOTA - tu si NAJSIGURNIJI...
Dovlaa
20. oktobar 2013. u 05.21
Ko me to kritikuje? Svako ko me kritikuje ovde ja nisam slep i to ću da procitam.Drugo je to što me ti i tvoj sadrug haker ogovarate kad caskate privatno,i dogovarate se ovde kako da nastupite.
Zaista ne mogu i ne želim da ulazim u vase private traceve.
Zalosno je da imaš toliko godina a materijalista si.Ono to se i ocekuje jer pobornici nauke su uvek materijalisti.Samo jedan mali broj vrhunskih naucnika nisu materijalisti i oni često i napuste nauku i odu u filofiju,kao Kant,ili odu u neki manastir i sl.
Ti kao slepi sledbenik nauke si automatski i uskracen da dodjes do neke istine,materijalizam te sprečava.Ne samo tebe,većinu ljudi.Jer vidite samo ono sto mozete da pojedete,popijete,dodirnete.
Znam ja takvih puvadzija uzivo dosta.
Kad ti velicas Nobelovu nagradu onda mi je sve jasno.Sistem vrednosti je jadan zaista,od toga sve polazi.
Ta Nobelova nagrada dolazi sa Zapada,a oni su bogati,mora da su u pravu.Tako ti razmišljas.Takvi se dive bogatasima,zaljubljeni su u njih i svaki potez bogatasa opravdavate.U Ameriku,EU,kapitalizam.Da bogatasi tj Zapad pojedu govno,ti i ostali materijalisti bi to opravdali jer za vas sve sto bogat covek uradi to mora da je dobro i pametno.
hakermaher
(Master Yoda)
20. oktobar 2013. u 06.27
Blagoja,

Dogovorili smo se da ne zezas Dovlu!
toplap
(Neumorni)
20. oktobar 2013. u 06.48
Dovlaa - ja tebi kratak odgovor-uputstvo - ti meni tiradu.

Najpostenije da ti kažem (tvoja je stvar dal' ćeš mi verovati ili ne): - Sa HAKERMAHEROM se uopste ne dogovaram...

Poslednje:

Covek iz sopstvenog iskustva procenjuje druge/

NAZALOST - TI si vise od toga.

Verujem da ti vise neću smetati: NISAM u tvojem okruzenju da te PREVASPITAVAM.

Ti si takav ili nikakav - tvoj izbor.

Budi mi dobar i zdrav!
Dovlaa
20. oktobar 2013. u 07.32
Sreća vasa sto mi je danas kao praznik jer pocinje beogradski sajam knjiga.Inače,hehe...
Zato neka bude pesma,ovaj sto ga haker posebno voli

https://www.youtube.com/watch?v=hbTQ-Cinar4&feature=player_embedded
Awake
(slikar)
26. oktobar 2013. u 00.40
Sva trojica su imali crvene šešire na glavama. Kako znam?

Koji god od trojice osuđenih gledao onu preostalu dvojicu vidi da na njihovim glavama imaju crvene šešire. To je i odgovor.
toplap
(Neumorni)
26. oktobar 2013. u 03.46
To sam logicno, odmah posle vrha spomenua i nisam dobio nikskvu potvrdu od pokretaca teme.
Možda je njegova ideja bila sasvim druga...

Ili je bio dobar kralj ili je sve bila „bingooo”.
hakermaher
(Master Yoda)
26. oktobar 2013. u 08.46
Eh... zagonetka ide ovako:

„Bilo jednom jedno kraljevstvo u kome je kralj resio da od 3 osudjenika na smrt postedi zivot onom ko najbrze resi enigmu koju će on postaviti a ostala dvojica će biti baceni lavovima. Tako, dovede kralj u jednu prostoriju 3 osudjenika i postavi vas tako da stojite jedan pored drugog. Ispred vas postavi 5 sesira (3 crvena i 2 crna) zatim vam veze oci i na glavi stavi po jedan sesir a ostale naredi da se odnesu u drugu prostoriju. Kada su preostala 2 sesira odneta u drugu prostoriju, odveze vam oci i ono sto vidis je da dvojica pored tebe imaju na glavama crven sesir. pitanje je: koje boje je sesir na tvojoj glavi?

*

Problem je ovo: ”postedi zivot onom ko najbrze resi enigmu„

*

”odveze vam oci i ono sto vidis je da dvojica pored tebe imaju na glavama crven sesir.„

*

Dakle, ti kad ti skinu povez s ociju vidis da druga dvojica imaju crvene sesire na glavama. ( ostala su još jedan crven i 2 crna sesira)

Koje su kombinacije ovde koje važe za tu drugu dvojicu pored tebe?

Oni za sigurno znamo vide jedan crveni sesir od tog drugog zatvorenika ali tvoj sesir može da bude crven takođe ali i crn.

Ovo isto vazi i za drugog zatvorenika.

Zato sto ukupno imamo 3 crvena i 2 crna sesira.

Pretpostavimo da smo jedan od ta dva zatvorenika. (bilo koji nema veze posto oba imaju crvene sesire)

Eeee sad, posto je ovo vrlo važno:

”postedi zivot onom ko najbrze resi enigmu„

1 crven (100%) i na nasoj glavi pretpostavimo takođe crven, zatvorenik ima dva izbora ili i on ima crven sesir (mi znamo da je crven ali on ne zna) ili ima crn. U panici za zivot posto ima dva izbora on pokusa da pogodi pa kaže:

Moj sesir je crven! Ako ga kralj oslobodi to znači da i mi imamo na glavi crven sesir! Ali ako ga kralj baci lavovima to znači da je sesir na nasoj glavi crn!

Ako pak jedan od njih pokusa da pogodi i kaže da ima na glavi crn sesir i kralj ga oslobodi to onda znači da i mi imamo crn sesir na glavi. Ako ga baci lavovima mi znamo da mi imamo crven sesir na glavi.

Cica mica i gotova prica :)

hakermaher
(Master Yoda)
26. oktobar 2013. u 08.51
Izvinjavam se ovo je visak:

„Ako pak jedan od njih pokusa da pogodi i kaže da ima na glavi crn sesir i kralj ga oslobodi to onda znači da i mi imamo crn sesir na glavi. Ako ga baci lavovima mi znamo da mi imamo crven sesir na glavi.”

*

Pošto znamo da oba imaju crvene sesire nemoguće je da bi ga oslobodio u tom slučaju ako kaže da ima crni sesir na glavi :)
hakermaher
(Master Yoda)
26. oktobar 2013. u 09.05
Treba ovako u stvari:

Ako jedan od zatvorenika kaže da ima crn sesir, on bi ovo rekao u slučaju da vidi na nasoj glavi crn sesir a posto znamo da ima 2 crna sesira to bi nam ukazalo na to da i mi imamo crn sesir na glavi. i bla bla bla
toplap
(Neumorni)
26. oktobar 2013. u 11.01
Bla,...bla...

Pošto su sva trojica bila pred kraljem - nosili su crveni sesir, posto u protivnom bi bili dvojica sa crvenim sesirima...

... ostao je sa njima u drustvu jer nije bacen lavovima...
hakermaher
(Master Yoda)
26. oktobar 2013. u 11.59
Blagoja,

„Pošto su sva trojica bila pred kraljem - nosili su crveni sesir, posto u protivnom bi bili dvojica sa crvenim sesirima...”

*

U samoj prici i piše da su dvojica imali crvene sesire na glavama a pitanje je koje boje je sisir na nasoj glavi?

3 crvena sesira + 2 crna sesira = 5 sesira

dva zatvorenika + ja = 3 zatvorenika

U prici lepo piše da kad su nam odvezali oci mi vidimo da dvojica zatvorenika imaju crvene sesire

Dakle 2 crvena sesira

Ostao je još 1 crveni + 2 crna sesira = 3 sesira

Mi imamo jedan od ta 3, tj. ili crveni ili jedan od dva crna

Mi ne možemo znati na osnovu dva crvena sesira koja vidimo na glavama dvojice zatvorenika koje boje je nas sesir!

Zašto? Pa zato što može biti ili crni ili crveni!

Znaci bez pomoći jednog od zatvorenika mi ne možemo nikakvom logikom zakljuciti koje je boje sesir na nasoj glavi.

Inače prica je pogresno postavljena jer ako jedan od njih pogodi pre nas koje je boje sesir na njihovoj glavi onda nas i drugog bacaju lavovima. A ako promasi onda mi znamo koje je boje sesir na nasoj glavi.
toplap
(Neumorni)
26. oktobar 2013. u 12.16
Neću da se navracam...

Po meni: - Da li su im oci zavezane pre nego sto su uneti sesiri ili pre toga?...

Neću da se navracam na pricu... Možda si ti ui pravu, možda neko drugi... I nije ni važno.

Nisam duboko mislio o tom problemu...
I nije ni važno...
Wakan
(Doors)
26. oktobar 2013. u 18.43
Pa, drago mi je, hakeru, da si se potrudio da do rešenja dodjes svojom glavom a ne da guglas. sad kada si već uso u taj proces, probaj i da vidis to rešenje. Prica nije pogresno postavljena i rešenje postoji i ako ga vidis moći ćeš da ga opises u par recenica jasno, precizno i jednostavno; kao sto je slučaj i u svim ostalim slučajevima kada nešto imamo jasno u umu. Već sada možeš da uvidis da svo tvoje „znanje” (za koje smo rekli da je „ja” ego, ubeđenja a koje je nastalo, većim delom, pukim usvajanjem informacija od ljudi za koje su nam rekli da su autoriteti i koje nikada nismo doveli pod sumnju; njihovu tacnost i ispravnost) u resavanju ovog problema ne igra nikakvu ulogu. Šta je ko reko za ovo ili ono je za ovaj problem apsolutno nebitno. Tako jedan profesor psihologije nije uspeo da resi problem ni nakon 2 sata a devojcica od 13 godina (koja je sahista i u to vreme se kotirala oko 1400 ELO) ga je resila za nepunih 10 minuta. Onda mi je, na moje pitanje: kako je tako brzo uspela da resi problem, opisala jedan način koji je bio skoro identican sa mojim nacinom. Devojcica od 13g. ni u kom slučaju ne može da se po akademskom znanju meri sa profesorom ali je pokazala da u resavanju problema, koji su u ostalom i nasa svakodnevnica, akademsko znanje ili ti puko bubanje informacija bez razumevanja, nema nikakvu ulogu i da samo um čini tromim i nesposobnim da vidi i funkionise ispravno. Um naucen da sve gleda kroz neke sisteme pred ovakvim problemima se nadje u blokadi.
hakermaher
(Master Yoda)
26. oktobar 2013. u 20.06
Wenkane,

Možda si ti i u pravu, ako dokazes da postoji samo jedno tačno rešenje ja ću ti to i priznati.

Ali ovako kako je prica postavljena ja moram da uzmem sve faktore u obzir pa i ovaj psiholoski koji tebi ocigledno nije jasan:

„postedi zivot onom ko najbrze resi enigmu koju će on postaviti a ostala dvojica će biti baceni lavovima.”

*

Ako zatvorenici znaju da onaj ko NAJBRZE resi enigmu ostaje ziv a druga dvojica će biti bacena lavovoma, šta ti mislis da će se desiti? Očajan covek će pokusati sve da bi se spasao. Pa kad vidi da li 2 crvena ili 1 crni a 1 crveni sesir on NE MOžE ZNATI 100% koji on ima na glavi pa će kao očajan covek baciti kocku i pokusati pogoditi jer mu lavovi ne ginu!

Ako pogodi, onda je spasen a po tvojoj prici ostala dvojica idu lavovima zbog ovog:

„postedi zivot onom ko najbrze resi enigmu koju će on postaviti a ostala dvojica će biti baceni lavovima.”

*

Ostaju nas dvojica, ja znam da ima 2 crvena sesira i ako je on bacen lavovima jer je rekao da ima crni sesir onda ja znam da je on to rekao jer je vidio 1 crven i 1 crn na mojoj glavi.

Aloi shvati ovo: Ako je rekao da ima crveni, on je spasen a ostalu dvojicu bacaju lavovima jer čak ako i znaju koje je boje sesir na njihovoj glavi to je kasno! Izgubio si jer nisi bio najbrzi!

Zato toi i kažem da ti nešto fali u prici. MOzda i gresim, dokazi da gresim i ja ću priznati!

*

To sto devojcica koja je rsila ima samo 10 godina ne igra nikakvu ulogu ovde. Gledao sam devojcicu mladju od 2 godine mislim da je is Japana kako resava Rubikovu kocku. Dok meni treba da koristim algoritam i bez kog nema sanse da je rssim.

Sah igram redovno, bas bih volio da odigram s tobom pa da vidimo. MOzda pre par godina jedan je ovde postavljao sahovske probleme koje ja volim da resavam. Kad sam resio jedan od problema pitao me je da možda nisam neki Vujica ili tako nekako, valjda je bio poznat nas sahista.

U moje vreme sah se igrao u Osnovnoj Skoli. Kasnije sam se zaljubio u taj sport i dan danas volim da čitam knjigu od našeg velemajstora Svetozara Gligorica.
hakermaher
(Master Yoda)
26. oktobar 2013. u 22.42
Ispravka; devojcica koju spominjes u prici je imala 13 godina a ne 10 kako sam ja napisao.
Wakan
(Doors)
27. oktobar 2013. u 19.44
i pored toga sto si citirao deo recenice u kojem jasno stoji „najbrze RESI enigmu” ti u nastavku pišes:„...baciti kocku i pokusati pogoditi... Ako pogodi” rešenje enigme podrazumeva i objašnjenje istog, sto znaci, da nagadjanje i pogadjanje na sreću automatski otpadaju. Jer ako kažeš da na glavi imaš, bilo crveni bilo crni sesir, a ne umes da objasnis kako si dosao do rešenja, zavrsices lavovima a ostala dvojica i dalje neće znati koje boje im je sesir na glavi. Jer i pored toga sto si možda pogodio pravu boju, to osudjenici ne znaju, jer nisi uspeo da objasnis kako si dosao do tog odgovora. Znaci, zavrsices lavovima zbog pokusaja prevare a ne zbog netačnog odgovora.

„Pa kad vidi da li 2 crvena ili 1 crni a 1 crveni sesir on NE MOžE ZNATI 100% koji on ima na glavi” Pa, može znati... i to 100%

„To sto devojcica koja je rsila ima samo 13 godina ne igra nikakvu ulogu ovde.” pa igra. Jer ovim primerom pokusavam da pokazem kako funkcionise jedan slobodan, cist, kreativan um i jedan um zarobljen znanjem i sistemima.

hakermaher
(Master Yoda)
28. oktobar 2013. u 04.53
Wenkane,

Dovlaa ti je odma na početku napisao da fali vise informacija u tvojoj prici da bi se moglo doći do samo jednog tačnog odgovora. To sam ti i ja takođe pokusao objasniti kroz analizu svih mogućih (bar meni tako izgleda) stavki.

Pa eto ja ne znam rešenje. I dalje smatram da si nešto vrlo važno propustio u prici da bi ista mogla imati samo jedno rešenje.

A ti dokazi da nisam u pravu.
Dovlaa
28. oktobar 2013. u 16.25
Ovakve rebuse možemo još videti u onim glupostima što se zovu IQ testovi.Naravno vecina vas veruje u te testove,a oni su zapravo obična tricarija jer se ljudska pamet,kreativnost i znanje ne mogu meriti i izraziti u nekim jedinicama,gramima,litrama.Ti IQ testovi ,vecina vas ih je ako ne resavala a ono bar videla.Meni su ta pitanja u njima debilna,sve slaganje nekih kockica,kruzica,drvca sibica i sl bizarnosti.I onda u medijima svaki dan osvane vest da se rodilo neko dete koje već sa 12 godina ima IQ veci od Ajnstajna.Ko te testove dobro resave može biti eventualno dobar matematicar,dobar pisac krimi romana kao Agata Kristi,dobar sahista.No ako neko želi naći coveka ogranicenog duha,onda će ga najpre naći kod velikih matematicara.
Tako i ova devojcica koju Wakan spominje.U tim rebusima kao i kod IQ testova se samo pokazuje dobra kombinatorika.
A nas Wakan nesrecni je spreman da nazove kreativnim i genijalnim ko resi takve rebuse.Pa tu je najpametniji bio Aleksandar Veliki kad su mu ponudili da razresi cuveni Gordijev cvor.A to je zapravo bila seljacka shala lokalnog stanovnistva,dali bi prolazniku da se muci,da pokusa odresiti taj cvor i naravno niko nije mogao.Tako i Wakan sad trucka,hoće nekoga ovde da zayebava.A ja mu odgovaram kao i Aleksandar,neću ni da mislim o tom rebusu.Da podsetim da je Aleksandar lepo uzeo mac u ruke i udario po Gordijevom cvoru,isekao ga je i gotovo.
Treba znati šta čini nekog da bude genije,to Wakan naravno ne zna,kao i vecina vas.
To sto je neko vest,lukav,ima neki talenat,ili je nacitan,skolovan,ne znači da je genije.Genije je nešto veoma retko pa zato toliko puno i vredi.Genije se veoma retko radja,kod nekih naroda se nikad ne rodi nijedan genije.
Ovo oko vestine resavanja tih rebusa i IQ testova,ko to resave dobro,taj ne da nije genije i intiligentan,već čak nije ni kreativan.
Takvi rebus majstori su neka treca klasa do genija,te ljude ja nazivam vestim ljudima,ljudima talenta.U tu grupu bih svrstao još sve naucnike,sportiste.Nekad su i Deju Savicevica fudbalera zvali genijem.A on je kao i svaki sportista samo talenat,vest covek.
Veci stepen od ljudi talenta su oni kreativni,to su umetnici.Mali broj tih umetnika mogu da kucaju na vrata genija a to su Leonardo,Mikelandjelo,Mocart,Bah,Betoven.
Gete, Sekspir i Bajron kao pesnici,a pesnistvo je najuzvisenija umetnost,oni su se već kvalifikovali u genijalne.
Dakle posle ljudi vestine i kreativnosti dolazi genije kao najredji ali i nauzviseniji.Genije ne možemo traziti među naucnicima i sportistima.Geniji su Sokrat,Platon,Buda,Hristos,Kant,Hegel,Gete,Bajron.
Od Srba titulu genija najpre može da ponese Njegos a možda i Justin Popovic i Nikolaj Velimirovic.Vecina vas nije ni čula za Justina a za Njegosa ste samo čuli.
Kakav Tesla,kakav Pupin,kakvi bakraci,to su talentovani ljudi koji su u svojoj struci dostigli uspeh,to i ništa vise.A svaki dan Srbi trube o Tesli.
Wakan
(Doors)
28. oktobar 2013. u 19.13
Ti si hakeru, u svom razmišljanju, zakacio početak rešenja enigme ali nisi nastavio da razmišljas u tom pravcu, već si gubio vreme na neke psiholoske trenutke i slično. kako razmišlja sahista? To je i jedan od razloga zašto sam naveo devojcicu kao primer a ne nekog drugog. Znaci, potrebno je videti situaciju iz razlicitih uglova.

toplap
(Neumorni)
29. oktobar 2013. u 07.28
Da ne bilo tisine:

- Taj sto je video dvojice sa crvenim sesirima - nosio je crni?
hakermaher
(Master Yoda)
29. oktobar 2013. u 10.02
Ja vidim rešenje jedino ako druga dvojica zatvorenika pogledaju u mene i jedan u drugoga i ništa ne kažu, tad znam da imam crveni sesir na glavi.
Wakan
(Doors)
29. oktobar 2013. u 18.05
Kako si dosao do zakljucka, da ti je na glavi crven sesir? zašto ne crni?
hakermaher
(Master Yoda)
29. oktobar 2013. u 19.00
Kad nam skinu povez s ociju vidim dva crvena sesira.

Prvi zatvorenik vidi onog drugog zatvorenika da ima crveni sesir a na mojoj glavi može da bude ili crni ili crveni sesir.

Drugi zatvorenik vidi na onom prvom zatvoreniku crveni sesir i posto je vidio da prvi zatvorenik cuti to znači da ja imam ili crveni ili crni sesir.

Drugi zatvorenik ako bi vidio na mojoj glavi crni sesir on bi odma znao da on sam ima crveni sesir na glavi jer da ima crni onaj prvi zatvorenik bi vidio dva crna.

Pa posto i drugi zatvorenik cuti nama je jasno onda da mi ne možemo imati crni sesir na glavi nego crveni.

Wakan
(Doors)
29. oktobar 2013. u 21.01
jeste hakeru, samo objašnjenje ti nije jasno i precizno sto me navodi na sumnju da si do rešenja dosao preko sajt koji si ovde postavio.

Znaci rešenje je: Cinjenice: Ja vidim 2 crvena sesira, drugi vidi 1 crven (na glavi treceg zatvorenika) i na mojoj glavi crveni ili crni sesir. Treci vidi 1 crveni ( na glavi drugog zatvorenika) i crveni ili crni sesir na mojoj glavi. To su cinjenice i ono sto znamo. Sad, ako drugi zatvorenik na mojoj glavi vidi crveni, onda on ne zna koje boje sesir je na njegovoj glavi ali ako vidi crni, onda automatski zna da na svojoj glavi ima crveni, jer ako bi imao crni, onda bi treci zatvorenik video 2 crna i znao bi automatski da na svojoj glavi ima crveni sesir. buduci da obojica cute znači da vide i oni 2 kao i ja, crvena sesira; sto znači da je i na mojoj glavi crveni sesir.

poenta je da vidis situaciju ocima drugog i treceg. Da vidis njihovim ocima. Šta vidi drugi i šta vidi treci. Ako možeš da vidis njihovim ocima onda ćeš uvek biti svestan bola i patnje koje tvoje radnje pricinjavaju drugima. Jer ćeš moći da vidis njihovim ocima. „ne čini drugima što ne želiš da tebi cine” neće vise biti samo fraza, informacija usvojena na intelektualnom nivou „znanje”, već ziva, mocna istina. onda filosofiju nećeš uciti napamet, već ćeš se truditi da vidis ocima autora. Šta je on to video sto rečima pokusava da opise. U šta je to gledao dok je tražio prave reci i izraze kojima bi to opisao. To je bitno, jer je to sustina, srz oko koje je nastala knjiga, opis.a to vodi do direktnog uvida, razumevanja i neposrednog znanja. Odlazak iza reci i pojmova. Tada „ja” koje razmišlja ne postoji, već primarna inteligencija koja gleda i razume. Ako dodjes do te srzi, opis ti vise nije bitan, jer ćeš imati svoje reci kojima ćeš to opisati; dovoljno je da to vidis u svom umu. Bas kao sto je dovoljno da prizoves sliku kengura u svom umu i da ga opises bez problema.
hakermaher
(Master Yoda)
30. oktobar 2013. u 04.59
Wenkane,

„samo objašnjenje ti nije jasno i precizno sto me navodi na sumnju da si do rešenja dosao preko sajt koji si ovde postavio.”

*

Šta si ti ocekivao? Da objasnim na isti način kako si to ti uradio?
Ja ne vidim razliku između tvog objanjenja i onog koje sam ja dao. Drugacije reci ali opisuju jedno te isto.

*

Ova tvoja prica i dalje tvrdim je bez veze jer ima dosta pretpostavki. Kao recimo to da su druga dva zatvorenika dovolnno inteligentna da rezonuju na način kako to ti ocekujes od njih.

Pa kao sto sam naveo ranije cinjenica da si naveo to da onaj ko najbrze resi koji sesir ima na glavi biće oslobodjen a druga dva bacena lavovima.

Očajan covek kao sto sam naveo će probati sve da se spase. Recimo pogodi da ima crveni sesir na glavi, kralj ga pita da objasni i on kaže pa rekao mi sami bog jer želi da me spase!!! Šta će onda kralj?

Cinjenica je takođe da sva trojica imamo iste sanse da resimo enigmu, pitanje je samo ko će to najbrze uraditi.

Kažeš:

„poenta je da vidis situaciju ocima drugog i treceg. Da vidis njihovim ocima. Šta vidi drugi i šta vidi treci.”

*

Mada je ovo figurativno, isuvise se mnogo oslanjas kao sto rekoh na pretpostavku da se radi o ljudima koji mogu da rezonuju zdravo u tako teskoj situaciji kad će ih lav pojesti.

Mogao si ladne glave postaviti pricu drugacije kao igru trojice inteligentnih ljudi, bez opasnosti po zivot.

„Ako možeš da vidis njihovim ocima onda ćeš uvek biti svestan bola i patnje koje tvoje radnje pricinjavaju drugima. Jer ćeš moći da vidis njihovim ocima. ”ne čini drugima što ne želiš da tebi cine„”

*

U ovom slučaju „tvoja radnja” sto si iskoristio drugu dvojicu spasava tvoj zivot a druga dvojica će zato da budu bacena lavovima. Ako već hoćeš da im pomognes dovoljno je da cutis pa će jedan od njih da zakljuci isto sto si ti ti tj. da ima crveni sesir pa ćeš ti i onaj drugi zavrsiti s lavovima.

Primer ti je jadan do bola. Kao sto rekoh prica ti je bas totalno pogresna za poente koje izvodis iz ovoga.

Ima tu još dosta sto bi se moglo napisati bla bla bla
toplap
(Neumorni)
30. oktobar 2013. u 06.28
Wakan - žrtvuj sebe...
Dovlaa
30. oktobar 2013. u 18.14
Neumorni kako se snalazis kao deda?
Wakan
(Doors)
30. oktobar 2013. u 23.56
„Drugi zatvorenik vidi na onom prvom zatvoreniku crveni sesir i posto je vidio da PRVI ZATVORENIK CUTI to znači da ja imam ili crveni ILI CRNI sesir.

Drugi zatvorenik ako bi vidio na mojoj glavi crni sesir on bi odma znao da on sam ima crveni sesir na glavi jer da ima crni onaj PRVI ZATVORENIK bi VIDIO dva CRNA.” Da li ti možeš da vidis nelogicnost u ovom tvom objašnjenju? Zašto ovo ne bi vazilo i za prvog zatvorenika, ako bi na tvojoj glavi video crni sesir, nego vazi samo za drugog zatvorenika?

„Ja ne vidim razliku između tvog objanjenja i onog koje sam ja dao. Drugacije reci ali opisuju jedno te isto.” Nesposoban si hakeru da vidis nijanse i detalje i zato si predvidiv. Namerno sam izostavio objašnjenje, zašto ti objašnjenje nije jasno i precizno, jer sam bio ubeđen da ćeš napisati ovako nešto. da si zaista video rešenje ti bi ga opisao jasno i precizno a ne ovako smuseno. To mi i govori da si rešenje procitao.

„Ova tvoja prica i dalje tvrdim je bez veze jer ima dosta pretpostavki. Kao recimo to da su druga dva zatvorenika dovolnno inteligentna da rezonuju na način kako to ti ocekujes od njih.” Ti si hakeru glup covek i zato vidis pretpostavke tamo gde ih nema. Ni u kakvim takmicenjima se ljudi ne stavljaju nasumice već uvek sličnih fizickih ili psihickih sposobnosti, pa tako ni kralj ne bi stavio neku budalu, tebe recimo, da mu kvari zabavu.

„Očajan covek kao sto sam naveo će probati sve da se spase. Recimo pogodi da ima crveni sesir na glavi, kralj ga pita da objasni i on kaže pa rekao mi sami bog jer želi da me spase!!! Šta će onda kralj?” Da li je moguće da si toliko glup?

„poenta je da vidis situaciju ocima drugog i treceg. Da vidis njihovim ocima. Šta vidi drugi i šta vidi treci.” Ovo sto si izdvojio i čitava dalja „analiza” samo pokazuje koliko si nesposoban za nijanse i detalje. ova recenica, kao i čitav tekst u nastavku, se uopste ne odnosi na enigmu i zatvorenike, već sam pisao generalno, uopsteno. Ali zato što si nesposoban da vidis i samim tim razumes šta drugi piše, ti si to povezao sa enigmom i zatvorenicima. Da si malo pametniji, kao sto nisi, tekst koji sam odvojio gledao bi uopsteno i ne bi ga povezivao sa enigmom, jer nigde u tekstu nisam ni pomenuo enigmu ili zatvorenike, već sam naveo sposobnost coveka da vidi tudjim ocima; situaciju iz vise uglova (sto vodi direktnom uvidu, razumevanju i neposrednom znanju) sto je i način rešenja enigme.

„Primer ti je jadan do bola. Kao sto rekoh prica ti je bas totalno pogresna za poente koje izvodis iz ovoga.” Pa naravno, kad ti kao sto vidis, ništa nije jasno. U cemu ti je pomoglo tvoje znanje pri resavanju enigme? da li je imalo uopste neku funkciju pri resavanju enigme?
toplap
(Neumorni)
31. oktobar 2013. u 02.22
Dovlaa - budi strpljiv - doziveces
hakermaher
(Master Yoda)
31. oktobar 2013. u 05.03
Wenkane,

Od svega sto si napisao izdvojicu sledeće, koje govori sve o tebi kakav si covek i znalac:

„Nesposoban si hakeru da vidis nijanse i detalje i zato si predvidiv.”
„pa tako ni kralj ne bi stavio neku budalu, tebe recimo, da mu kvari zabavu.”
„Da li je moguće da si toliko glup?”
„Ali zato što si nesposoban da vidis i samim tim razumes šta drugi piše,. ”
„Da si malo pametniji, kao sto nisi”

*

Ziv bio i veliki porastao!

Wakan
(Doors)
31. oktobar 2013. u 20.00
Ovo sto si izdvojio su cinjenice koje se ticu tebe i sa mnom nemaju ništa. To sto si nesposoban da vidis detalje i nijanse vodi do nerazumevanja procitanog, cutog, vidjenog, sto dalje kulminira u obliku glupih i praznih tekstova. To je sve cinjenica. Ti ne vidis jasno sustinu procitanog, sto automatski vodi u nerazumevanje istog ili još gore u pogresno razumevanje. Na tom pogresnom razumevanju ili nerazumevanju kasnije gradis svoj tekst pun protivrecnosti, nelogicnosti i gluposti. Ti samog sebe takvim tekstovima vredjas i ponizavas. Ti se hakeru predstavljas kao neko ko ima 50g. Da li ti mislis da ovo rezonovanje:„Očajan covek kao sto sam naveo će probati sve da se spase. Recimo pogodi da ima crveni sesir na glavi, kralj ga pita da objasni i on kaže pa rekao mi sami bog jer želi da me spase!!! Šta će onda kralj?” pristaje tim godinama? Da li ti možeš da vidis koliko je ovo plitko i nezrelo razmišljanje? I šta sam na ovo trebao da ti odgovorim? Eto, daj ti nam reci: šta ti mislis; kako bi kralj postupio u toj situaciji?

I pored toga sto sam jasno odvojio tekst od enigme; i pored toga sto nisam nigde, u nastavku teksta, spomenuo zatvorenike i enigmu; i pored toga sto sam jasno govorio o sposobnosti coveka da vidi situaciju iz vise uglova i tudjim ocima itd. ti si nakon „analize” teksta izveo sve one gluposti za zakljucke. Čak si dosao i do zakljucka da je primer promasen ali mi nisi odgovorio: u cemu ti je znanje, zasnovano na pukom usvajanju informacija, pomoglo pri resavanju enigme? Zato sto si slep i ne vidis sustinu, ti nisi ni razumeo ideju ove teme i pored toga sto sam u uvodnom tekstu napomenu šta je sustina ove teme.
hakermaher
(Master Yoda)
01. novembar 2013. u 05.07
Wenkane,

Sve je tako kako ti kažeš! Niko kao ti!
toplap
(Neumorni)
01. novembar 2013. u 06.10
Wakan - Dal' si osvetoljubiv za sve sto smo ti negativno napisali u ovih nekoliko godina ili nit sam ne znaš odgovor...

Jel' si TI DECAK ili OZBILJAN covek?

Ako mi odgovoris da si ozbiljniji od mene i bolje informiran - prihvatam takvu „procenu” - ali neka tvoj odgovor na zagonetku bude određen...
Badboy_Romeo
(Bla bla blah....)
04. novembar 2013. u 17.33
Potpuno bezveze...ali lep primer kako je tvoj „oslobodjeni” mozak žrtva svoje „inteligencije”
Zamislimo na primer da je na tvojoj glavi crni sesir.
Ti ne znaš da li je na tvojoj glavi crveni ili crni, ali jedan od te dvojce pored tebe sledeći logiku zakjuci da je na njegovoj glavi crveni sesir i tako spasi glavu haaha!
Ipak nisi ti taj koji će da naredi kralju koji će sesir da ti stavi na glavu.
Wakan
(Doors)
06. novembar 2013. u 15.34
„Zamislimo na primer da je na tvojoj glavi crni sesir. Ti ne znaš da li je na tvojoj glavi crveni ili crni, ali jedan od te dvojce pored tebe sledeći logiku zakjuci da je na njegovoj glavi crveni sesir i tako spasi glavu haaha!” I šta je tu smesno; šta nejasno?

„ Ipak nisi ti taj koji će da naredi kralju koji će sesir da ti stavi na glavu.” Tačno tako. Samo, kralj nikada ne bi na mojoj glavi stavio crni sesir. Šta mislis zašto?

Badboy_Romeo
(Bla bla blah....)
08. novembar 2013. u 17.16
Haha! Nikad ne bi :)
Stavio ti je crni sesir na glavu i tacka...tako mu je doslo.
Ne možeš da prihvatis jer nije u skladu sa tvojom „logikom” :)
hakermaher
(Master Yoda)
08. novembar 2013. u 19.07
„Ne možeš da prihvatis jer nije u skladu sa tvojom ”logikom„ :)”

*

Dzaba je to Wenkanu objašnjavati. Lepo smo mu svi pokusali objasniti da mu je prica suplja. Da tu nema nikakve logike koju samo on vidi. Sve pusta pretpostavka i onda nas wenkan donosi zakljucke „svojom glavom” a ovamo zna sve ko' Mileva sa sokaka šta kralj i ona druga dvojica misle. Ma cudo od coveka.

Samo neko s pilecim mozgom kakav on ima ili možda čak nema ni toliko može da piše ovakve stvari na forunu Filozofija. Zato on i Devla i jesu dva pajaca ovde koji ne smiju nigde drugo ni pomoliti nos jer bi bili ismijani do bola.

Njemu nije jasno da „logika” kojom se on sluzi vazi za svu trojicu bez obzira da li kralj stavi crni ili crveni sesir na njegovu glavu. Pa s obzirom da je napisao da onaj ko „NAJBRZE” resi enigmu je slobodan a ona druga dvojica se bacaju lavovima. Wenkan s pilecim mozgom sigurno ide lavovima.

On i devla u stvari, dva turbo folk filozofa. Travari filozofski, imbecili i korov ljudski! Sad znam zašto mi je deda pricao o ovakvim ljudskim korovima i govorio da ni metka ne zasluzuju. Da ih treba utepati s maljem ali ne cistim nego malj prvo ugovniti dobro pa ih onda tako utepati jer ni cista malja nisu zasluzni!

PERIOD
Wakan
(Doors)
09. novembar 2013. u 08.40
„ Stavio ti je crni sesir na glavu i tacka...tako mu je doslo. Ne možeš da prihvatis jer nije u skladu sa tvojom ”logikom„ :)”

Ti još uvek ne kapiraš ovaj problem. Ovakvi tekstovi pokazuju najbolje vasu nesposobnost da stvari vidite objektivno I iz vise uglova. Ne možeš videti da svako sa crnim sesirom na glavi bi bio u neravnopravnom polozaju u odnosu na drugu dvojicu. Sa crnim sesirom na glavi ne bi mogao doći do rešenja, jer bi video dva crvena sesira. Tako bi fakticki samo druga dvojica bili u igri a ti bi samo statirao bez mogućnosti da resis problem. Da li ti je sada jasno zašto kralj ne bi nikome na glavi stavio crni sesir?

„Lepo smo mu svi pokusali objasniti da mu je prica suplja.” Jedina suplja stvar ovde je tvoja glava hakeru, iz koje jedino sto izlazi je strujanje vazduha.

„ Njemu nije jasno da ”logika„ kojom se on sluzi vazi za svu trojicu bez obzira da li kralj stavi crni ili crveni sesir na njegovu glavu.” Ti si hakeru najbolji primer onoga sto sam I zeleo ovim problemom da pokazem; da informacije nisu znanje. I pored toga sto „znaš” rešenje ti I dalje ne kapiraš problem. Samo sa crvenim sesirom na glavi svi troica imaju podjednake sanse da dodju do rešenja. Tako da logika ne vazi za svu trojicu ako jedan od njih na glavi ima crni sesir. Kapiraš?

www.youtube.com/watch?v=p5Nv5VQQpzg sad vidim na kog si povuko filozofiju. Ljubi te deda tako pametnog.
Badboy_Romeo
(Bla bla blah....)
09. novembar 2013. u 13.38
Haaha!
Bas si glup...i tvrdoglav...dve najgore mane zajedno.
Trebao si onda u svoju enigmu da stavis i taj uslov da kralj ne može da ti stavi crni sesir na glavu.
:))
Dovlaa
09. novembar 2013. u 13.55
Koji god da shesir Wakan turi sebi na glavu,prdnem mu na shesir ,ili u shesir,u svakom slučaju:))
hakermaher
(Master Yoda)
10. novembar 2013. u 00.22
„Bas si glup...i tvrdoglav...dve najgore mane zajedno”

Samo malj ogovniti pa u celo!

Wenkan i Devla, dva filozofska travara i imbecila!
Wakan
(Doors)
10. novembar 2013. u 11.35
Gluuuuuuuuuuuuppp!!!

uuuuuuuuuuuu!! Koja dubiiiiinaaaaa!! www.youtube.com/watch?v=p5Nv5VQQpzg
Kaži nam, hakeru, čemu te je tvoj deda još ucio. Znaš, nismo svi te sreće da odrastamo u jednom takvom filosofskom okruzenju. Ipak je to, na zalost, privilegija malog broja odabranih. Kamo sreće da sam I ja imao tako mudrog dedu, pa da me još kao decaka uvede u svet Filosofije I mudrosti. Mogu zamisliti kako te je deka, dok te je klackao na kolenu, polako uvodio u mudrosti Filosofije koje nam sad ti ovde prezentujes, dok si ti sa divljenjem I sirom otvorenih ociju upijao svaku njegovu izgovorenu reč. Zbog toga je I tvoja superiornost, u odnosu na nas ovde, jasno vidljiva, jer mudrosti do koje si ti dosao kao decak, nama su još uvek nepoznate. Mogao bi zato da nam pomognes mnogo, samo ako bi bio ljubazan da podelis sa nama mudrosti, do kojih si dosao slusajuci svoga dedu.
hakermaher
(Master Yoda)
10. novembar 2013. u 17.50
„Samo malj ogovniti pa u celo!”

Pa naravno da tebi ništa nije jasno wenkane. Zalim te do bola da nisi imao ni osnovno kucno obrazovanje. „Ne može vrana izleci goluba” Pa tako i ti, „Ne možeš napraviti svilen novcanik od svincevog shupka”

Da nije zalosno bilo bi smesno kako bi Oziman rekao.
Wakan
(Doors)
11. novembar 2013. u 10.41
„Samo malj ogovniti pa u celo!”

„Ne može vrana izleci goluba”

„Ne možeš napraviti svilen novcanik od svincevog shupka”

„Zalim te do bola da nisi imao ni osnovno kucno obrazovanje.”
Pa, kao sto sam već rekao, zao je I meni, jer citajuci ove mudrosti, vidim od kolike je vaznosti da se decak rano uvede u svet mudrosti I Filosofije; od kolikog je značaja imati mudrog dedu, koji će strpljivo I posveceno uvoditi unuka u mudrosti filosofije. Ali to je ipak, na zalost, privilegija malog broja odabranih I tu se neda učiniti ništa I jedino sto nam preostaje je da slusajuci tvoja iskustva sa dedom, izvlacimo naravoucenije. Budi ljubazan I nastavi; sav sam se pretvorio u uho. Šta ti je deda još govorio?
hakermaher
(Master Yoda)
12. novembar 2013. u 09.02
„Samo malj ugovniti pa u celo”

Naravno skinuti ti prvo crveni sesir s glave!
Wakan
(Doors)
12. novembar 2013. u 11.44
Pametan ti deda bio; mudar covek, nema šta. Nemas pojma koliko si srećan sto si tako rano uveden u mudrosti filosofije. Šta ti je deda još govorio?
mournblade
(life)
14. novembar 2013. u 08.23
Your mother should have swallowed you!
nenaorthicon17
14. novembar 2013. u 08.53
boja sesira na mojoj glavi (-) ne postoji... (nije prosto-proširena, ali da li je 'postulat' (?) tačan?)

preostalasitri sesira,jedan crveni i dva crna, ali ne volim nositi sesire), ali glava ne da mira bez sesira, pa šta sad?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.