Diskusije : Beograd

 Komentar
Ovde Srbima nije mesto
baxuz
(φεμμινα™)
30. jul 2012. u 15.59
Vlasnik Etno sela Kadmi na Njegušima Milo Kadija izbacio je iz svog restorana Veselinku Rajković iz Podgorice i njeno petoro maloletne dece, kao i jednu monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske, jer, kako je kazao, ne podnosi Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

http://tinyurl.com/cl6glcp

==============

osilili se crnogorci...
--w--
(zanimator)
30. jul 2012. u 19.09
zato su mu sad renovirali kafanu.
vjecnaja_pamjat
30. jul 2012. u 20.10
u Americi imaju pravo u svakom lokalu i restoranu da odbiju uslugu bilo kome, iz bilo kog razloga ako im se taj ne dopadne, pa i da ga izbace iz objekta. obično imaju znak na kome piše:

„we have the right to refuse service to anyone”

ne branim crnogorca, naprotiv, nije mi jasno sto su ovi Srbi i isli uopste kod njega u kafanu...ali on kao gazda ima pravo da izbaci koga god hoće ili da ga ne uzluzi.

baresh
(zanatlija)
30. jul 2012. u 21.53
'„we have the right to refuse service to anyone”'

To sto sebi daju za pravo da odbiju uslugu,ne znaci izbacivanje kao
sto je slučaj u Milogori.

Da je naznaceno to anyone except(or-but)white,nicali bi pozari sirom
USA;).
vjecnaja_pamjat
30. jul 2012. u 22.20
pa evo bas sad imaš aferu u Americi oko lanca restorana „Chick-fil-a”, koji su otvoreno anti-gej...pa ih niko ne pali. samo su rekli gradonacelnici Bostona i San Franciska da ovi restorani nisu dobrodosli da se otvore u njihovim gradovima.

nigde ni u jednom drustvu ne mogu da ti narede i obavezu da volis odredjenu rasu, narod, grupu itd. i da moras da ih služiš. da radis za drugog, pa možda bi i morao ako ti gazda naredi, osim ako nećeš da dobijes otkaz, ali ako je tvoj restoran? pa ti možeš da izbacis koga oćeš.

vjecnaja_pamjat
30. jul 2012. u 22.29
ustvari, ono sto sam hteo da kažem je, da i treba da biju sve Srbe koji idu i u Crnu Goru i u Hrvatsku...treba sve da ih leshe od batina dok stoka ne nauci da ne ide vise dole. i ja bih ih tuko. a ako ih ne tuku već braca Milogorci i Hrcki onda ih tuci kad se vrate odozdo. :)
Otpisani
(KK)
30. jul 2012. u 22.47
biznis kao prvo nije private property, (iako je na mom posedu, iz mog dzepa finansiran) zato što je otvoren za javnost a i zato što podleze državnim zakonima koji su tu da zastite i klijente mog biznisa i moj biznis. a da bi to sve lepo funkcionisalo i u najboljem mogućem obostranom interesu, postoje takvi i takvi zakoni koje svi moraju da postuju. Isto kao sto ima zakon kako zaposljavas ljude, zna se koja pitanja smes da postavis na intervjuu. I ovde te niko na intervjuu za posao neće pitati jesi li gej, jesi li u braku, pa čak ne sme da te pita ni koliko imaš godina. Znaci jesam gazda, ali moram na puno toga da pazim, i te kako.

Da ja nisam na tom mom privatnom posedu otvorila biznis za javnost i da je ostala samo ta moja kuca, e to je onda samo moj biznis i ničiji vise. Meni država ne može da naredi koga ja moram da primim u moju kucu - to je private property!

dalje, ako imam restoran, prodavnicu, mogu da zadržim pravo da javnosti stavim do znanja da imam taj i taj policy, recimo ne može se u moj restoran uci bez kosulje, pantalona, ne može se uci drogiran, pijan, itd itd, na tako neka pravila sigurno da kao owner imam prava zato što hoću da mi musterije budu pristojne, tako da ko voli moju uslugu postovace i pravila mog biznisa. Ali ja nemam pravo da zahtevam da musterija bude ono što ne može da bude, a ne može da bude beo ako je rođen crn, ne može da bude siptar ako je rođen Srbin, ne može da bude straight ako je rođen gay, itd. Dakle, tako je u Kanadi, ovoga iznad nabrojanog ko se dotakne, yebo je jeza u ledja.

Kratko i jasno, iako si gazda ne možeš da radis šta hoćeš, i tacka.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
31. jul 2012. u 01.22
KK, upravo kao sto napisa.

Tu lezi i razlika u tumacenju zakona, privatni posed, i javno mesto/usluga. U kuci zakon ne zahteva da imaš wc prilagodjen za invalide, al' zato čim imaš biznis takav wc je pod „must be”.
Možeš da odbijes servis, uslugu, kao sto negde i procitamo „no shoes, no shirt, no service”, al' nigde ne piše „samo belci, il' crnci, il' zuti, itd...”. U ovom slučaju idiota gazde radi se o cistom rasizmu, ne diskriminaciji gde takođe ima elemenata, na javnom mestu i to podleze primeni zakona. Tuzno je da popratnu vest niko od nadleznih ne osuđuje, il' slabo možemo da procitamo tako nešto ovde na SC-u.
Možda ova „igla” bude podsticaj srbima koji žive u CG na sledećim izborima budu jasni i glasni koliko ih ima u CG i preuzmu stvar u svoje ruke gde je moguće.
Ovog kretena od gazde treba „zvakati” na javnim medijskim sevisima non stop, svaki dan, dok neko od nadleznih ne mrdne dupe i idota smesti gde mu je mesto. I posle opet nastaviti istim tempom, vrsiti pritisak na vladajuci rezim, itd... piti im krv na slamku dok ne izdahnu.

Ovakav uvidjaj ja bih zavrsio kratko, stavio do znanja idiotu da zakon neće biti uz tebe. Sto si tražio to i dobijes. Svaki incident zavrsiti na kraju sa rečima „bez svedoka”, i tako u nedogled.

Svaka cast berancima, ruke im se pozlatile, Bog ih blagoslovio.
Sledeći put renoviranje kafane obaviti kad je „gazda” tu pa i njemu kicmu „renovirati.”
baresh
(zanatlija)
31. jul 2012. u 12.26
'biznis kao prvo nije private property, (iako je na mom posedu, iz mog dzepa finansiran) zato što je otvoren za javnost a i zato što podleze državnim zakonima koji su tu da zastite i klijente mog biznisa i moj biznis.'

Naprotiv biznis može a ne mora obavezno da bude private property.
Svaki biznis je podređen izvesnim pravilima koji podlezu zakonskim
propisima,a mogu biti u izvecnim razlikama od regije do regije u istoj državi. Vlasnik biznisa snosi punu odgovornost za vodjenje biznisa i tu uglavnom ima 'odresene' ruke. Ako uspe njegova zasluga,
ako bankrotira njegova odgovornost.
Po pitanju vodjenja biznisa,vlasnik određuje cene usluga i proizvoda
a takođe mogućnost nagodbe poslodavac-zaposleni po pitanju primanja,
pocev od minimuma propisanim na državnom nivou.

DakleM,biznis na Zapadu je u vecini private property,dok su državne ustanove i sluzbe policija,vojska i sl. iskljucivo public property, koje opstaju na taksama zaposlenih i stoje na usluzi svakom smrtniku.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
02. avgust 2012. u 02.00
Sve to stoji sto si rekao, niko ne protivreci, al' rasizam je zakonom definisan i tu nema dileme. Vlasnik biznisa ni u kom slučaju ne može bez posledica diskriminisati osobu zbog verskog ubeđenja, boje koze, itd...

Kadiju ne treba ispustati iz usta, već non stop govoriti o njemu i nadleznima koji su spori u resavanju i primeni zakona.
Efemeris
19. avgust 2012. u 01.12
Ma Crnogorci su poslovicno lenji, zatucani, drcni... ma možeš kojesta da im zameris... ali ne mrze Srbe, to su gluposti...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.