Diskusije : Sarajevo

 Komentar
Kusturica i Trebinjci..
sarajevox
16. jun 2012. u 11.28
Politicki izrezirana blamaza koja traje već par dana i vodi se protiv Emira Kusturice je dostigla kulminaciju naukusa. Povod je rusenje tzv. tvrdjave u okolini Trebinja koja datira iz Austro-Ugarskog doba u svrhu izgradnje Andric-grada u Visegradu.

Cijelu gungulu su zapoceli BiH portali, prvenstveno„ Buka” a potom su se strasti uzburkale pa je vijest o „barbarinu, rusitelju istorijskih spomenika, Emiru Kusturici” obisla sve novinske stupce.

„Tvrdjava” na Petrini ili PetriNJi, niko još nije siguran šta je pravilno, je zaostala austrijska karaula u jako losem i trosnom stanju, pretvarena u najobičnije zmijsko gnijezdo i ciji je dobar dio gradje raznijelo okolno stanovnistvu i ugradilo u temelje sopstvenih kuca. Ovakvih gradjevina u regionu ima dosta ali niko do sada nije ni pokusao da on toga napravi neku korisnu i za grad važnu ako ništa turisticku atrakciju.

U pozadini svega je politicko nezadovljstvo pojedinih gradjana koji su dogadjaj povezali na relaciji Dodik-Kusturica-gradonacelnik Cuk jer premijer RS nije omiljen megu Hercegovcima zbog navodnog iskoristavanja hercegovackih potencijala u svrhu „onavljanja Laktasa”!

Cijeli dogadjaj sa ushicenjem gledaju iz Sarajeva koji prosto hoće da puknu od muke jer Kusturica gradi u Republici Srpskoj i to spomenik vrijedan paznje.

Andric-grad je zamišljen kao replika „kasabe”, sadrzi elemente od ranog turskog doba, preko austro-ugarskog pa do 1.svjetskog rata bas kao u djelu Na Drini cuprija.Kamen bi posluzio da zgrade u Andric-gradu dobiju sto autenticniji izgled.

Kusturica je Trebinju boravio često i bio rado vidjen gost. Ova blamaza je samo udarac njima samima.
sarajevox
18. jun 2012. u 14.30
šta je ovo sunce vam poljubim!!niko moje literarno djelo ne cijeni! pa kome ja pišem ovoliko stivo?!;)

Kustu ću da zovem i dacu mu mojih kamecina iz Ljubomira;)
TROFAZNI-3
(Penzioner)
18. jun 2012. u 16.47
Cijelu gungulu su zapoceli BiH portali,...
-----------------------------------------------

Nije tačno već ovako:
Tacnije,korektnije,muslimanski ili velikomuslimanska sredstva propagande
nisu zapoceli jucer već ima 20 godina protiv Nemanje Kuste.

Kakva je to imbecilno-bolesna-propagandna-zgadija oko Emira (Nemanja)Kusturica evo jednog primera iz 1992g dakle s početka velikomuslimansko-ustaške agresije na Srbe u ex SR BiH.To je bilo vreme i kada je Kusta definitivno shvatio ko je i šta želi pisac Islamske Deklaracije A.I.

http://www.bhdani.com/arhiva/251/t25136.shtml
Bes konvertita je explodirao kada je Kusta se krstio i vratio svojim korenima i veri pradedova.
http://www.youtube.com/watch?v=nnyxiHcQIOg

sarajevox
18. jun 2012. u 17.12
Zapocela ona tvoja Banjalucka „Buka”,pa onda svi ostali..

Trebinjci ne vole Dodika jer su navodno iskoristeni(sav prihod od HET-a odlazi prvo u Banjaluku. Trebinje je stvarno propalo u zadnjih par godina i ono malo industrije sto su imali se pozatvaralo.

Mislim, kad odes tamo, narod najviše voli da filozofira. Kako je taj i taj dobio posao tu tu a nisam ja i sl. Svi bi da se uvale u ove državne institucije i da piju kafu ispod Platana.Tako vidim rade moji rodjaci, imaju odlične plate i još se bune radi nekog poreza.

Na svakog nezapsolenog u Bih ili Rs nsiam sigruna, slijedi 1 hektar neobradive povrsine. Moj tetak recimo ima 82 god i obradjuje zemlju na selu dok njegovi sinovi dodju samo da natrpaju torbe. Niko se ne sjeti da dodje da pomogne.

Prošle godine setamo majka i ja uz Trebisnjicu i u neka doba predamnom uzasna slika- mala stabalca sva sparena. Pitam ja majku „šta je ovo”, veli visnje se sasusile od suse, nije bilo kise.
Pa yebemu majku, ja bih uzela kriglu pa bi nanijela vode i ne bih pustila da se sasuse!

Ili prica mi covjek otisao u Nevesinje i sad hoće domaćeg sira iz mjesine. Nigdje da nadje ni sira ni kajmaka! jedava mu rodica malo „ubrala”, kao to vise niko ne mece?!!

U Ljubinju je za vrijeme rata SVAKO doamcinstvo sadilo duvan i to duvan odlicen kvalitete po kome je kraj poznat. Znate koliko ljudi to radi danas? NIKO! ili nešto malo za svoje potrebe.

Ali su zato u filozofiranju sampioni. Trebalo bi valjda da im u onom krsu otvore Audi ili Folcvagen pa da i tamo nešto kao raduckaju.

Mislim, to je moj narod tamo, ali krivo shedi, pravo reci.

i da..Kusta je samo naletio u pogresno vrijeme. cijeli problem je i te kako ispolitiziran.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.