Diskusije : Roditelji

 Komentar
Da li se žrtvujete za svoje dete?
LeaDiKaprio
(shumska)
25. april 2011. u 12.23
Nije loše da odgovorite (u sebi) pre nego sto procitate tekst:

http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/20/86401/da-li-se-žrtvujete-za-svoje-dete.html
curice
(trazim informacije)
25. april 2011. u 15.01
Hajde, prije nego sto procitam link, kako kažeš, da kažem da je meni nekako ta riječ ZRTVOVANJE preteska. Mislim da je sve to dio ljubavi koju za djecu osjecamo i koju im pruzamo, stavljajuci njih ispred naših potreba i uzivanja.
Ne volim da kažem da se ZRTVUJEM za djecu, iako imamo dvoje ozbiljno bolesne djece i sve smo uglavnom podredili njima i njihovim potrebama.
Nekako to dozivljavam kao zivotnu svakodnevicu, sa kojom se covjek nosi onako kako najbolje umije.
Iako ima mnogo stvari koje zbog djece ne možemo da radimo, i kojih smo morali da se odreknemo, ne bih bas rekla ni da smo ZRTVOVANI. I dalje nastojimo da ugodimo i svojim zeljama samo su NACINI na koje to obavljamo malo drugacji i zahtijevaju malo vise planiranja i odricanja.
Mislim da je ZRTVA sastavni dio ljubavi i da jedino u ljubavi možemo da malo zaboravimo sebe zbog nekoga drugog. U drugim situacijama i odnosima to uglavnom ne prolazi.
A idem sad procitati šta kažu u tvom linku...ko je tu pametan, a ko lud:-)
LeaDiKaprio
(shumska)
26. april 2011. u 15.07
Odlično razmišljanje!
Ali znaš kako su nasi govorili, a i njihovi roditelji: „mi smo se žrtvovali”... U govoru naših roditelja reč „žrtva” je dosta često bila prisutna.
kriska
08. maj 2011. u 08.44
Čim postanes roditelj ti si u neku ruku žrtva, u smislu da imaš manje slobodnog vremena samo za sebe.
To su te slatke žrtve, koje roditeljima ne predstavljaju neki veliki problem.
Ako ćemo da govorimo o nekom velikom žrtvovanju zivota zbog dece, ja tu ne vidim nikakav smisao ni logicnost.
Smatram da svaki roditelj može i pored dece imati uspesnu karijeru, bez da zapostavi svoju decu i porodicu.
U suprotnom, ljudi koji sebe smatraju žrtvom svoje dece i misle da bi vise postigli u zivotu da nisu imali tu obavezu, po mom mišljenju su jadni i pate od visokog kompleksa.

Otvorila sam ovaj link koji je Lea postavila i dok sam citala setila sam se jedne moje drugarice iz srednje skole, kojoj je majka stalno nabacivala na nos kako bi puno u zivotu postigla, ali nije jer je žrtvovala svoju karijeru zbog deteta.
Ta moja drugarica sada ima svog muza i troje dece, radi kao sluzbenik u nekoj kancelariji, sve u svemu uobicajen zivot, ali i dan danas muku muci sa svojom majkom, koja ne može da se pomiri sa cinjenicom da njena cerka nije fakultetski obrazovana i da nema karijeru.
MAKPO
(uljar)
23. maj 2011. u 00.52
Lea, nasi roditelji su ti generacija gde nije bilo mesta za normalnu komunikaciju. Gde oni imaju prava na reč, a ne deca.

Ne žrtvujem se za moju decu, ali se zato borim za njih, da im bude dobro, lakse i bolje.

Mnogih stvari u svome zivotu sam se odrekao svojom voljom, ne zbog dece, nego sto sam ja to tako hteo da bi bio vise sa svojom decom.

A da kopam kanale i lomim svoju kicmu od 6 do 6, da dolazim kuci smrdljiv svaki dan u bolovima i izgladneo, pa da me deca još z@j3b@v@ju, e onda bi to bilo ne samo broba za decu, nego i ZRTVOVANJE za decu.

Pozdrav
SanSan
(***)
14. jul 2011. u 10.25
Ja mislim da niko ne treba da se žrtvuje ni za koga, sto znaci ako neko smatra da će da se žrtvuje za djecu, onda je bolje da odluci da ni nema djecu. Ljubav prema djeci ne bih nazvala žrtvom...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.