Diskusije : Navijači

 Komentar
Плачи србски фудбале(а може и шире)
Odesa
(надежда, вера и л)
15. decembar 2023. u 03.02
Србија губи место у Лиги шампиона, а изгубиће још много тога: УЕФА ранг листа изгледа језиво!

УЕФА ранг листу више неће кројити српски клубови у овој сезони, сви су испали, а наш фудбал је на 19. месту после свих групних фаза Лиге шампиона, Лиге Европе и Лиге конференција.
Нисмо се прославили у овој сезони, далеко од тога -виђен је незапамћен потоп у сезони која је донела групну фазу за Црвену звезду, Чукарички и ТСЦ. Војводина и Партизан су испали раније, испоставило се да су црно-бели донели једину европску победу ове сезоне, али у квалификацијама.
Та победа мала је утеха Партизану јер је испао, а у групи, сви су подбацили, Звезда у Лиги шампиона, ТСЦ у Лиги Европе, Чукарички у Лиги конференција.
Звезда је за циљ имала улазак у Лигу Европе са треће позиције у групи, није то остварила, пала је у директном дуелу са Јанг Бојсом. Зато су сад исрпед нас Чеси, Швајцарци, Аустријанци, Данци, Норвежани, Израелци, Грци и Украјинци.
Подсећамо, позиције од 11. до 15. доносе два места у квалификацијама за Лигу шампиона, једно у квалификацијама за Лигу Европе, два у квалификацијама за Лигу конференција.
Од 16. места до 50. позиције, лиге добијају једно место у квалификацијама за Лигу шампиона и три у квалификацијама за Лигу конференција, а Србије је сад у тој позицији. Рангирање из ове сезоне активираће пласман за сезону 2025/2026.
На крају прошле сезоне направљен је концепт за такмичарску 2024/25. и тада ћемо имати пет представника - првак ће у плеј-оф за Лигу шампиона, вицешампион иде у друго коло квалификација. Освајач купа може до Лиге Европе, а трећи и четврти у шампионату иду у Лигу конференције.

ЛИГА ШАМПИОНА
Дебакл српских клубова у Европи: Све сами порази
Плачи, српски фудбале
Црвена звезда као шампиона Србије није доживела да буде мрежа за пуњење у Лиги шампиона, али је ипак завршила као последња са само једним освојеним бодом, а то је најгори резултат у елитном такмичењу ове сезоне.
ТСЦ је до последњег кола могао да сања пролеће у Европи, али је доживео шамарчину отрежњења од лудих снова када је Олимпијакос показао шта значи квалитет.
Чукарички је заређао две нуле и једну шестицу довољну са „кромпир” у бодовима. И на све то претрпео је неке тешке поразе високим резултатом.
Партизан је једини победио у Европи, али у квалификацијама када је Сабах пао у Београду, после пенала. После тога се догодила катастрофа против Нордсјеланда због које још увек бриде образи.
Војводина нас није много ни мучила јер они као да нису ни желели да играју Европу, а испали су одмах од АПОЕЛ-а.
Све оно што смо видели, када саберемо и одузмемо није ништа добро донело српском фудбалу. Надали смо се да ћемо уживати, а сваког четвртка увече када смо подвлачили црту сетили смо се победе Партизана и то стално подсећали да је то „онај једини” тријумф што нам је остао.

А била је ово историјска прилика да направимо корак напред, доживели смо два уназад. Све оно што је било плус за наш „коефицијент” јесте бод Звезде и ТСЦ-а. И то се једино пише. А све остало, да ли су наши играли добро или лоше, да ли је било ту партија касног буђења, судијских грешка, чак и неправди, то ће се све заборавити.

Оно што остаје у аманет јесте да ћемо за две године жалити за свим овим, као и да се враћамо на „фабричко” због тога што ће нас опет чекати само Лига конференција и једна Лига шампиона. Да ли смо то заслужили? Јесмо. У овом тренутку смо далеко од места којим смо се поносили, на којем су нам и Хрвати завидили јер су годинама били испред нас, а које смо упрскали.

И оно чувено „прст на чело”, па да мало схватимо да нам треба суперквалитет, а да је просек заувек – просек.

http://skr.rs/zmTB
Odesa
(надежда, вера и л)
15. decembar 2023. u 03.04
Непризнавање и непреузимање одговорности је код нас системски проблем и прожима све нивое друштва. И зато на високим и одговорним местима годинама седе и ротирају се једни те исти људи.тако и у спорту. То значи да неспособан човек и даље наопако и погрешно управља, организује и води било какав процес и да за то не сноси никаву одговорност, ни материјалну ни моралну ни кривичну...НИКАКВУ. И пошто је очигледно да резултати изостају, измишљају се онда неки „успеси” сасвим идиотски, бедасти и у реалном свету нприхватљиви као успеси и исти се прихватају за мерило успешног рада, организације, процеса и друштва у целини и још подлежу награђивању. Тако се мења свест људи, тако постаје друштво неспособно за праве реалне изазове и успехе у њима, тако се подмећу наопаке ствари за вредности које треба да буду друштву орјентири и путокази у животу, раду и постизању добрих резултата и дела.
И зато нам је „успех”нашег шампиона да смо ето дали моћном Ситију чак укупно 3, сад свакако „историјска” гола. Код нас је у друштву постало готово све „историјско”: уместо да нам успех буде, што је могуће чешће,редовна појава или бар очигледана намера, нама је немоћ и слабост редовно стање па кад се за милиметар од тога померимо ми то сматрамо тако великим достигнућем да се одмах проглашава за „историјско”. И наравно да је историјско јер све што је историјско је нешто што се дешава не тако често, заправо врло врло ретко уз ванредне и неочекиване околности, да не кажем околности више силе.
Зато могу само да кажем, нека нам је, као друштву и народу у целини...Бог у помоћи, јер ћемо неповратно настрадати ако се то не деси. У том светлу ова фудбалска невоља је заиста споредна ствар.
TC-64
15. decembar 2023. u 04.06
Razloga za to je mnogo:

-Zvezda prvi put od 1995 nije igrala kvalifikacije sto znači da bi broj pobeda bo veci

-Partizan da je igrao u Grupi, takođe bi broj pobeda bio veci

-prvi put smo imali klubove koji su igrali u grupnoj fazi, da su ispali u kvalifikacijama kao ranije broj poraza bi bio manji.

E sad moji zakljucci su:

Zvezda u Ligu Evrope, Partizan u Ligu Konferencija i tacka!
Nikakva vise prica o Ligi Sampiona i parama, ionako ih bacaju bez veze i ništa se ne uradi.

Drugi zaklucak je da je da nismo uspeli da predjemo na sledeći nivo na koji smo pikirali rezultatima u prethodnim godinama i da za nas nije direktan plasman u Ligu Sampiona! Niti je za Cukaricki i TSC grupna faza nekog evropskom kupa!

Sledeće sezone imamo idiotizam od 36 klubova na jednoj jedinstvenoj tabeli u Ligi Sampiona gde svako igra sa samo 8 timova 8 utakmica i da ne nabrajam gluposti kojima UEFA podilazi najjačim klubovima da ne bi formirali Suoperligu.

U nasem fudbalu decenijama radi svasta svakakva bagra i iskreno ja se cudim kako se s vremena na vreme neki rezultat uopste i postigne. Dok se to ne resi ići ćemo stalno od sjaja do očaja.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.