Diskusije : Istorija

 Komentar
Vijest
Svetimir
06. jun 2021. u 12.57
Umro je Dr JOVAN DERETIC.Objavljeno na njegovom sajtu Slobodna Srbija.Dr .Jovan Deretic rođen je 1939.g. u Trebinju.Studirao je masinstvo u BEOGRADU,DA BI 1963 emigrirao u Francusku,gde je nastavio studije masinstva, Zatim je studirao istoriju u cetvorogodisnjem trajanju u Lionu.Doktorirao je u Americi.Bio je jedno vrijeme predsednik Kraljevske Vlade u Egzilu.U srbiju se vratio 1997.Bio je narodni poslanik u stranci Zeljka Raznatovica Arkana.
Utro je put izucavanju istinite istorije,i njega slijede mnogi naucnici na interdisciplinarnom izucavanju isorije.Mnogi skolovani istoricari odricu se lazne istorije koja se zvanicno uci na srpskim fakultetima,iako je tu laznu istoriju odbacila vecina stranih skola i fakulteta,Jer od najnovijih vremena do najdublje proslosti ova lažna istorija ni za jedan istorijski period nema istinite postulate ni refrence.UGLAVNOM SE ZASNIVA NA FALSIFIKATIMA,Čak i onom srebrenom knjigom koja je stampana u 17 vijeku dokazuju nekakvo pismo od ULFILE,iako se zna da je tehnika stampanja srebrom prvi put pronadjena sredinom 17 vijeka, a Ulfila je živio deset vijekova prije.OVIME POKUSAVAJU DOKAZATI da GETI I GOTI nisu jedno te isto i da Goti pripadaju Germanima, nasuprot svih istoricara i dokumenata da su to Sloveni .Dakle takvim bezocnim podvalama na osnovu hiljada istinitih dokaza stao je na put ovi veliki naucnik, gorostas istorijske nauke.POCIVAJ U MIRU I NEK TI ZEMLJA ZAHUMSKA BUDE LAKA,a tvoja dusa nek nadje smiraj u rajskom naselju gde i ostale duse pravednika pocivaju!
Svetimir
11. jun 2021. u 09.38
Sahrana Dr.Jovana Deretica,obavice se dana 12.06.2021. godine u subotu u 14 casova u aleji zasluznih gradjana, iako je ovaj srpski velikan zasluzio da bude sahranjen u aleji velikana.Nasuprot tome mnogi od ovih laznih istoricara su se bunili, zašto se Dr.Jovan Deretic,sahranjuje u aleji zasluznih gradjana.
Zato bi ovim putem zamolio sve one koji su u mogućnosti ,mislim pre svega koji stanuju u Beogradu i okolini da prisustvuju sahrani i da srpskog velikana isprate dostojno i kako odgovara jednom velikanu ,koji je utro put mladjim generacijama u rusenju lazne kule od evropske istorije,pogotovu okrenute na nipodastavanju srpske istorije i porekla.

Chicago 11.06.2021, godine.
trag
(xy)
11. jun 2021. u 13.00
Deretic je zaista neko kome sam se divila i uvek kada bismo se sreli pomišljala sam kako ima lik koji je upecatljiv, idealan za bistu. Bio mi je drag i uopste mi nije smetao pocepan rever kaputa, ili fleka na kosulji. Bio mi je interesantan sagovornik, i neko blizak, kao rod.
Neka mu je vecna slava.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.