Diskusije : 30+

 Komentar
Вечита магла
dulebg
(posmatrach)
23. novembar 2015. u 05.12
Ако сам нешто мрзео у Доњем Земуну - то је магла. А бре од октобра до априла сваки дан - Нови Београд и Земун у магли! Ви који не живите тамо највероватније и да не верујете, али ево како то изгледа:
- пробудиш се на свом 12.спрату - Сунце сија, ведар и леп дан; погледаш кроз прозор - а оно ко да си изнад облака: магла до 6.спрата,
- спуштатш се лифтом и одједном степениште само посиви, потамни и ти излазиш на улицу као у доопе од неке препотопске звери,
- возиш се са 15 или 17 кроз маглу и мрак, нервозне колоне,
- и онда у пењању на Бранков мост или Газелу почне да се раздањује и ти улазиш у сунчани Београд, који појма нема о кијамету преко воде.

Исто ти је и да кренеш за Панчево - ухвати те магла на пола Дунава, или из Смедерева за Ковин, па чак и са Бешке за Ковиљ.

Зато не волим банатску страну - возим преко Гроцке и радујем се што нисам у облаку који се прави на другој страни реке. А прави се од двеју термоелектрана ТЕНТ, као и од топлоте која се из Бгд баца у реке. Тако да други фасују због наше комоције; осим Земунаца и НБг-ђана ко и су такође криви.

Онај несрећни Ковин, села уз Дунав, па и Панчево - целу зиму проведу у магли, само им торњеви цркава виде Сунца. Дигне се она око подне, да би се опет навукла - некад у 5, некад тек иза поноћи.
aom
((ime_u_kucici))
23. novembar 2015. u 12.41
sto kukas...zamisli da je od aprila do oktobra, kuku i naopako!

(meni je bas lepo u Bg, iako malo hladnjikavo, malo sine sunce, malo se spuste oblaci...malo curi nos. Sve to u samo pet dana, kratko, ali sve nekako potaman).

llii
(මනෝ)
23. novembar 2015. u 17.03
Diskusija Beograd zvrji prazna a vi ovde dizete maglu:)
dulebg
(posmatrach)
24. novembar 2015. u 19.12
е баш јесте магла
данас на ауто-путу од Смедерева - мећава и кад кренеш узбрдо још и магла; ал неки храбри пролећу покрај мене - ни регистрацију им не прочитам
--
а и ово не волем: пре 10 дана било је 26°, народ се разгаћио, женски свет једва дочекао да покаже шта има, а данас 0° слаб крвоток у ногама и све тако редом
dulebg
(posmatrach)
10. decembar 2015. u 06.44
Боже, баш сам на фото-ћелије: а лепо време - ја живнем и могу све. А ова мутљага ме баш убија - време за сову и шеву: само што не могу стално да спавам, а и оно друго сам заборавио шта беше??
dulebg
(posmatrach)
15. decembar 2015. u 07.42
Хех - мој Београдић!! Јуче пођем за Нови Сад: у Бг пролеће у децембру - није да је врућина, ал сунце брате мили! И тако до Батајнице - даље возиш ко кроз тесто.

Е сад не знам детаље, јер сам спавао, али на наплатним рампама не видиш себе за нос да ухватиш. У Н.Саду као неко метиљаво Сунце - биће градови греју, па мало разбију маглу? Гледам новосађани сви у неким поларним јакнама, скијашке капе, шалови, рекох - паз сељака!? Међутим кад сам изашао - штипа бре нешто, 5 минута преживиш, а после већ почињеш да одумиреш.

(И доста шетају деце у колицима - или их је више него у Бг, или су их све извели на 23.октобар?)

Има неки ђаво: да се магла прави у равници, а да је у Шумадији нема?; не увек, некад је обрнуто: лепо-лепо, а кад кренеш узбрдо оно - леле?! Него ово прво је редовно стање, и ја за то кривим 2 обреновачке ТЕ. Знам да се без њих не може, њих 2 производе 2/3 струје за Србију, али ето неко фасује.

Саме Лале чини ми се као да су аклиматизоване на маглу: возе брзо, само пиче (мислим - колко брзо Лале уопште могу да возе), као да имају око на доопету. И ја бих, ал ми се од сваког жбуна привиђа бицикло или крава, мада руку на срце: ко би по таквом времену терао бециклу, или краву из дворишта?
aom
((ime_u_kucici))
22. decembar 2015. u 06.55
jedva cekam da dodjem u Beograd, da ga vidim makar i maglovitog :)

jer sto bi rek'o moj drug Toki
Beograd je i dalje najlepsi grad na svetu :)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.