Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Predbracni ugovor, Da ili ipak Ne?
KuJtA
(Zvezda prva Bog drugi)
13. jun 2016. u 11.34
Ja se unapred izvinjavam ako je ova tema bila prije,ja nisam čest gost diskusija,ali bi vas pitao šta mislite o potpisivanju predbracnih ugovora?
Mnogi su skloni reći da je to samo za one koji ulaze u brak „bogati”,drugi hvale taj cin u vremenu sve većeg broja razvoda,treci govore da spominjanje potpisivanja predbracnog ugovora može da „ohladi” drugu osobu,jer se vode onom cinjenicom,zašto u nešto ulaziti ako se razvod vidi kao mogućnost u buducnosti?
U nekim zapadnim zemljama (ne znam za Srbiju i Balkan) ako nema tog ugovora nakon razvoda partneri djele sve 50% 50%,sto mnogi smatraju nepravdom jer malo je razumnih osoba nakon saznanja da ste „prosuli” jedan dio svoga zivota u neprovat.
Šta mislite o ovoj temi?
NeGazirani
14. jun 2016. u 03.06
ako već unapred znaš da ćeš se razvesti,nemoj se zeniti.
Efemeris
14. jun 2016. u 11.20
Ja sam u početku imao sve zajednicke bankovne racune sa zenom. Ali ona je finansijski neodgovorna, potrosi ne pitajuci me koliko god hoće i ja sam bio sve vise i vise u dugovima. Na kraju smo se finansijski razdvojili i svako ima svoje racune, kredite, ustedjevinu i slično. Ja sam ovo morao ovako učiniti da spasim šta se spasti može.

Nisam usao u brak sa nekom značajnom imovinom. Da jesam, možda bi razmislio i o ovakvom predbracnom ugovoru. Ne mislim da to nije u redu. Nismo svi podjednako finansijski odgovorni.
LeaDiKaprio
(shumska)
27. jun 2016. u 04.41
Da!
Može se videti na primeru Dzoni Depa. Istina, nismo svi Dzoni, a sa druge strane mi koji nismo možemo da budemo u sličnoj situaciji samo sa manje para u igri.

Stavise, imam primer iz okruzenja gde je brak trajao manje od 2 godine, a ona je htela da stavi sapu na pola svega sto je on imao. Ukljucujuci njegovo porodicno nasledje.
tufnica
27. jun 2016. u 12.12
U Srbiji je zakon dosta drugaciji. Prilikom razvoda deli se samo imovina stecena u braku a ne i ono sto je nasledjeno i uneto u brak.
Čak i ono steceno u braku može se deliti u skladu sa tim koliko je ko doprinosio sticanju iste.
Predbracni ugovor je po meni dobra stvar u zemljama gde je zakon drugaciji od našeg i u tom slučaju bih ga uvek potpisala, bilo da stitim svoju ili tudju imovinu. Po meni je to posteno.
keramicar
(mrgud koji sedi)
02. jul 2016. u 11.31
za srbiju smatram da bi trebalo biti obavezan. često zakon o braku ne uspeva da razvod učini podjednako lak za oba supruznika i jedno od njih izvuce deblji kraj.

pozdrav

LeaDiKaprio
(shumska)
11. jul 2016. u 04.18
tufnice, i za imovinu stecenu u braku takođe treba bogatima i slavnima predbracni ugovor.

eto recimo bas dzoni dep kojeg sam već pominjala. on je dok je bio u braku zaradjivao je vise nego žena mu. kada se ozenio mislim da su 4 nastavak Pirata zavrsili (ili možda i 5ti - ima li ih 5?). dok im brak traje njemu ulaze milioni na konto nečega sto je radio pre braka.

kada brak pukne onaj sa manje para je uvek spreman da se bori preko avokata za vise para. sve se to može izvrnuti i pogledati sa raznih strana, za i protiv, vestacenja i šta god već. depova žena je rekla da joj trebaju stotine hiljada dolara da plati advokate. ako će dobiti milione, zašto nebi potrosila stotine hiljada.

ili recimo ako se mel gibson ponovo ozeni. na pr da se ozeni konobaricom što se čini da je neki trend u holivudu. on je tezak stotine miliona, konobarica je recimo samo stotine. mel gibson zaradjuje dok spava, njegove investicije se okrecu, a konobaricine manje. kad se za koju godinu raskantaju on natovario još 50 miliona, a ona 50.000. Ali su zaradjene u braku. Da bi sprečio ženu da stavi sapu na te pare on treba da ima predbracni ugovor gde će da se kaže da dobija toliko i toliko, ona da se sa time slozi i nema glavobolje.
CPHA
(Чувари ћирилице)
19. jul 2016. u 09.10
Па све зависи, некога може да крене пара у браку више него прије брака.
Онда је та жена талична, и то треба да се поштује и фер подијели.
ц,ц,ц,...
Krasotica
(magistra)
10. novembar 2016. u 11.31
ja sam za.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.