Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Muskarac koji ne radi
medella
03. septembar 2013. u 05.05
U vezi smo već oko četiri godine i nasa veza je dugo opstajala tako što je on živeo u srbiji, a ja u inostranstvu, gde sam i rođena. Nakon dve godine veze je resio da se preseli kod mene i da pocnemo da živimo zajedno, iako dugo nije mogao da se odluci. Zapravo je odluku ubrzalo to što je poceo da ima na poslu probleme, zbog kojih mu se nije ni islo na isti i prestao je da radi. Kada je resio da se preseli kod mene, govorio je da će raditi bilo kakav posao, makar bio i fizicki. Nije spominjao da nema nameru da radi, iako sam mu govorila da sa poslom neće biti lako i da je možda pametnije da se ja preselim u srbiju (s obzirom sto je on tamo imao relativno solidan posao sa prosecnom platom).
Od tada se doselio u inostranstvo, za par meseci je dobio dozvolu za rad, ja sam zatrudnela, dobili smo cerkicu i sve bi bilo ok, ali on ni dalje niti trazi posao, niti želi da radi. Uvek neki izgovori - prvo par meseci nije imao dozvolu pa nije mogao traziti posao, kad ju je dobio nije znao da li da trazi posao, kada sam ja trudna, nakon toga kada sam se porodila kao ne može da radi jer meni treba pomoć...onda sam ja morala da se vratim na posao kada je beba navrsila tri meseca, pa je onda on preuzeo brigu o bebi. Ja mu sugerisem da ode da se raspita za posao, ali on samo izmišlja izgovore da ne ode. Sada eto beba raste, za koji mesec bi bilo pametno da krene i u vrtic, ali njemu se kao ne isplati da radi jer bi većinu toga sto bi on možda zaradio ionako otislo na vrtic, a od moje plate svi možemo da živimo.
Ali meni to sve nije ok. Jeste da on cuva cerkicu i kuva nam rucak, nabavlja, brine o kuci, ali nije u redu da on ne želi uopste da radi.
Za kraj, treba li da napomenem da je sklon trosenju i da od početka naše veze sve ja finansiram (apsolutno sve), čak sam mu i kredite isplatila da bi bez opterecenja zapoceli zajednicki zivot i placam mu troskove stana u srbiji, jer ne želi da ga iznajmi.
Zamislite i da je obrnuto, da je on zensko, ja musko - ono sto me muci je sto bi onda to možda bilo i ok. Ali meni nije, moj problem je i sto ja prestajem u njemu da vidim muskarca, jer bi on da se ja o svemu brinem i da samo ja radim, ne pokazuje nikakvu inicijativu,već samo otpor ideji da radi i samo nalazi mane (kao,ne pada njemu na pamet da radi za male pare).

I ko je tu lud? Kako ga privoleti da radi? Da li tražim previse od njega?
Aqvaminerale
(Ispuni godine životom, a ne �)
03. septembar 2013. u 05.45
Удала си се за ленштину и нерадника,тога си била свесна и пре удаје,ако мислиш да ћеш успети да га промениш,твоји покушаји ће се завршити тако да ће вас напустити...генетика је чудо.
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
03. septembar 2013. u 07.02
Љеност је најгора болест...

Слабо си се удала...оженила...небитно. то је прво што ми паде на памет.
Мало шала, мало истина.
Са друге стране за разлику од њега, видим да си вриједна, зарађујеш. Плус за тебе.
Твој поглед на мушко--женске улоге у браку се промијенио.
Односно, имаш различите аршине за то гдје је коме мјесто у браку.
Довела си га себи, оженила си се - по нашки - је ли тако? То већ говори о мушкарцу...да ли је онај алфа - вођа или не!

Мада као да ниси планирала, јер си предлагала да се ти преселиш у Србију...помало незрело и брзоплето.

Жена си која зна шта хоће, па ми чудно да си направила један овакав излет -тест. Па се родила и беба...не пишеш колико је беба стара...
Можда журиш јер би да имаш мушки ослонац поред себе. То није лоше, имати мужа као вођу јер већина жена тако функционише.
Мислим да он није тај тип и нећеш га много промијенити све и да дубиш на глави.

А да ће морати наћи посао у иностранству - мораће. Нека се окрене око себе и нека погледа шта други раде. Све ово што си нама рекла, кажи њему...за пар мјесеци.
Будите искрени једно према другом. ТРажи од њега да искрено каже зашто му се не ради. Очито је да му асимилација не иде баш најбоље.
Моји пријатељи су имали сличан проблем...он се није мијењао, касније су искрсли и неки здравствени проблеми. Безвољност за радом може бити симптом одређених здравствених тегоба.

CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
03. septembar 2013. u 07.08
По чему ти, Аква, препозна генетичке предиспозиције?
NYC40
03. septembar 2013. u 08.04
Ozenila si se , dobro zaradjujes, on sedi kuci cuva dete, uloge se zamenile. Zamisli da se muskarac sa dobrim poslom ozenio zenom koja ne mora da radi nego sedi kuci cuva dete, kuva i obavlja kucne poslove i uz to trosi nejgov novac na sminku i garderobu , i uz to salje novac rodbini. Dal bi se za takvu ženu kazalo da je lenjava i da mora da trazi posao dok im neko drugi cuva dete? Biti kuci sa detetom non stop i obavljati sve kucne poslove nije tako lako kako se zaposlenima čini.
Pusti coveka na miru, ako ti kuva i sluzi i ako te još dobro izmasira ne cackaj mecku. Pokazi malo zahvalnosti , inače ode brak u corsokak. Mislis li da će neki ocuh ili nepoznata osoba da ti bude bolja dadilja detetu? Kad dete podje u skolu ako ne želi ni tada da radi onda tek razmišljaj na taj način kako sada razmišljas.
medella
03. septembar 2013. u 09.04
Hvala vam na vasim razmišljanjima. Aqua... i mene to plasi, da se nikada neće promeniti i da će ako ga ja budem pritiskala da radi, otici od nas.
On mi čak i preti da mu ne pada na pamet da radi slabo placen posao (iako nema fakultet), da ne može on da uci sada strani jezik, da ako ne bude imao od čega da živi kada nas napusti (ako ga budem terala da radi), da će da se ubije. I tako...
Malenoj je godinu dana sada.

jedan dan razmišljam kao Aqua..., drugi dan kao NYC40

budi tu pametan

ps. ono sto je sigurno je da u njemu više ne vidim pozeljnog muskarca i da je nasa intima otisla negde daleko, uglavnom ne mojom krivicom. zao mi je :(
Mexico1
(Trust_Nobody)
03. septembar 2013. u 09.39
Kako se sve to uoci poslije rođenja djeteta ili dvoje troje...hmmm
Mislim,stvarno za mene ovo ostaje nerjesiv fenomen,al ajd neka...nismo dugo imali ovako jednu koja je nakon porodjaja ustanovila da joj je covjek zapravo,pijanica,neradnik,grubijan,svinja sovinisticka itd itd...

I šta kažeš,a kako je kod vas vrijeme u Svedskoj inače ...??
medella
03. septembar 2013. u 09.44
medella,
pre rođenja deteta je on radio u kontinuitetu deset godina i primao prosecnu platu za naše uslove. to je s obzirom da nema fakultetsko obrazovanje, meni zvucalo sve ok. tvrdio je da kada se preseli u inostranstvo, radice bilo šta, samo da ode. meni je to delovalo ok i razumljivo.
drugo - prolaze godine i meni i njemu. da se nismo sada odlucili na dete, možda ga nikada ne bi ni imali. to je jako puno uticalo na moju odluku, priznajem.
ono sto mene boli je sto on ne vidi nikakav problem u tome sto nema posao. njemu je lepo ovako kako je. i naravno, ako se pobunim, on kaže: „šta hoćeš od mene, cuvam TI dete!!!”
medella
03. septembar 2013. u 09.45
ovo gore se obracam mexicu, a ne samoj sebi ;p
Hobbit
03. septembar 2013. u 11.28
Obrala si bostan, narodski receno. Tvoj muž bar dve godine ne radi, to lagano postane navika. Lepo je da je jedan roditelj pored deteta, ali nije dobro da samo jedan radi a drugi izmišlja besne gliste. Dete će uskoro biti spremno za socijalizaciju, biće joj interesantno da se igra u vrticu bar pola dana, tako da tata nema izgovora da ne radi bar pola dana. A to dali će da radi za male pare ili ne, radice za onoliko koliko vredi i koliko je neko spreman da mu plati za ono sto eventualno zna. Meni je ovo upalo u oci, neće da radi za male pare, pih! Pa neka radi za velike, ako može.
slatkoodsljiva
(glumica)
03. septembar 2013. u 11.49
Teraj govna od sebe. Ko god provodi najproduktivnije godine na kaucu, nije ni za šta!
Teraj to dok dijete nije upamtilo oca!
Deportacija
PljucPljuc
(Fertig.)
03. septembar 2013. u 12.08
nikad netju kapirati zashto jedna mlada i pametna zheMska osjeti potrebu da importira muzha sa brdovitog balkana

CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
03. septembar 2013. u 13.08
>>ps. ono sto je sigurno je da u njemu više ne vidim pozeljnog muskarca i da je nasa intima otisla negde daleko, uglavnom ne mojom krivicom. zao mi je :(<<

Код тебе се накалемило свашта нешто. Ех да је само муж који је радио 10 година...па не ради 2, ни по'јада.
Нађи му ти посао, ту си рођена. Имаш везе. Не вјерујем да ће одбити.
Krasotica
(magistra)
03. septembar 2013. u 13.45
Medella, nećeš vjerovati ali to je neki balkanski virus koji je napao tvog muža, zove se-samohvala lijenčina bez škole,alata i zanata koji se uspiju prilijepiti (kao govno na cipeli) uz uspješnu ženu.
SVI VI koji kažete da se ona oženila i da su se uloge promijenile treba samo da se stidite,jer je ona MAJKA koja je nakon 3 mj ostavila čedo u kolijevci da bi neki tamo otac-kolac imao izgovor da ne radi.
Kako ga nije stid da ne izdržava svoje dijete?
Vjeruj da ćeš morati da ga se riješiš ili da mu robuješ dok si živa...
Ovo sam vidjela puno puta.
xzy
(ing)
03. septembar 2013. u 14.02
a ajde da se kladimo da je bio i neki momak prije ovog koji je bio radniji postenjiji, pazljiviji, itd a možda je i on bio nas ALI...

... što se zensko zna usreciti to je cudo jedno
Krasotica
(magistra)
03. septembar 2013. u 14.10
Ukoliko je sa Balkana onda teško, skoro pa nevjerovatno!
To su tek endemski pojedinci, razgrabljeni u ranim 20im...često zanatlije muških zanimanja (kao auto mehaničar). A od gimnazijalaca-tanka vajda...
PljucPljuc
(Fertig.)
03. septembar 2013. u 14.29
a zašto je njoj teshko priznati da se zaebala u odabiru muzha? pa mu sad trazhi dlaku u jajetu

ima dosta muzheva koji kazhu ajde zheno jacha ti je plata ti idi radi a ja tju dadiljati nashe chedo uzgred obavljati krupnije poslove po kutji ---> takvom mushkarcu se treba chestita na pameti i ljubavi koju on ima prema svojoj porodici jer se oteo standartnoj sliki jugovitja i zdravog razuma uz dogovor sa suprugom doneo odluku.

šta znam argumente koje je imao zvuche humano i uredno s druge strane mozhda se on jadan plashi novog drushtva, sredine, ochekivanja koje tje biti usmjereni ka njemu, zatim mozhda netje radi shta shta bilo? shta je po struci? da li ima shanse da radi svoj poso?

ti jugovitji su jako osjetljivi svaki shto je importiran sa balkana odma okrene po onim fazonima -----> jao pa odje ni cvijetje ne mirishe niti ptice znaju pjevati ----> hotju retji drma ih neka seta, melankonija i ostale vragove

dovdei ga odje da malo poprichamo sa njime:))
PljucPljuc
(Fertig.)
03. septembar 2013. u 14.30
p.s a da rodish josh jedno? shta fali kad chojek voli da chuva svoju djecu
polako_bolan
03. septembar 2013. u 14.36
a ajde da se kladimo da je bio i neki momak prije ovog koji je bio radniji postenjiji, pazljiviji, itd a možda je i on bio nas ALI...

... što se zensko zna usreciti to je cudo jedno
„”„”„
Nećemo se kladiti, ovaj je mnogo sladji od svih prethodnih, a znamo da su slatkisi poskupili

Nisu u redu prijedlozi da ga shutne na brzaka, tek su uplovili u bracne vode

Mene sto zabrinjava u bjihovom braku su dvije cinjenice, prva sto je beba prestala sisati sa tri mjeseca, a druga sto im intima nije kao na početku braka”
Mexico1
(Trust_Nobody)
03. septembar 2013. u 14.46
Svi smo mi isti,i muskarci i žene i ima nas svakakvih...Da si nasla negog ko radi,onda bi bilo...E yebote ovakav zivot,samo radis,nikad te kuci nema,a i kad dodjes uvijek umoran,ne možemo se ni poyebat...Ako ne radi,...i yebote onaj koji te meni dovede,ništa ne radis lijencugo jedna,nemamo dovoljno para,a ja kad dodjem kuci sa posla onako umorna ti bi još i da se keksas,a meni ni docega...I tako ti zapjeva Mitar...Iii sve tako reeeedooommm !!!

Ko će nam ugodit,aj nek mi neko kaže ko će nam ugodit ja mu dukat dajem...:)))
PljucPljuc
(Fertig.)
03. septembar 2013. u 14.46
Mene sto zabrinjava u bjihovom braku su dvije cinjenice, prva sto je beba prestala sisati sa tri mjeseca, a druga sto im intima nije kao na početku braka„

----------------------------

:))

polako_bolan
03. septembar 2013. u 15.10
Neko je gore predlozio, mislim da je Srna, nadji mu posao

I ja sam duže vremena bio uz djecu, žena radila i kukala kako joj muž ništa ne radi...

Onda sam dobio radnu dozvolu i poceo raditi:) tek to je ubilo moju ženu u pojam, svabo nasao posao, zavrsio jednu pa drugu skolu, zaradjivao dobro...
Napravih i kucu, imala je desetak kucnih pomoćnica...

A sad? Tuzno, na obje strane! Da ne nabrajam

Nego, danas sam cerkicu preselio u studentski dom:)
medella
03. septembar 2013. u 15.28
Beba još uvek sisa, istrajala sam u tome jer mi je bilo stalo, izdajala sam se na poslu.

Sama ne znam,totalna zbrka mi je u glavi a i vasi saveti su kontradiktorni :(

Nije on los, samo je lenj, neambiciozan i rasipan sacuvaj boze. Pitam se kakav će primer on dati detetu ako ne bude radio :(
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
03. septembar 2013. u 15.39
Sama ne znam,totalna zbrka mi je u glavi a i vasi saveti su kontradiktorni :(

Овдје ти је тако, дођеш паметан - одеш слуђен! :-)
Mexico1
(Trust_Nobody)
03. septembar 2013. u 16.20
Medella...Najbolje da ti nama ko Nidjica kažeš šta bi ti zeljela da cujes i mi ćemo ti to i pricati :))
polako_bolan
03. septembar 2013. u 16.43
Decko je sladak, inače ga ne bi dovela na hladni sjever:)

A ti Mex, previse si se udubio u problematiku:)))
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
03. septembar 2013. u 16.51
Емотиван човјек, није медицински радник...пха да. ;-)
polako_bolan
03. septembar 2013. u 17.54
:)

Rekao bih da je Mex zaljubljen, vise nego na početku braka:)
vantika
03. septembar 2013. u 18.48
medella, upade mi u oči ono sto si rekla, zamislite da je on žensko a ja muško. Svasta mi pade na pamet da kažem o tvom izboru muşkarca ali me tvoja ta rečenica vrati u realnost da kako živi tvoj muž, zapravo živi ogromna većina žena. Ravnopravnost i tako te stvari is a bitch, zar ne. Rodilo se, ninaj ga(alegorija ti na muža)
Krasotica
(magistra)
04. septembar 2013. u 01.14
Ovo nije tačno (da mnoge žene žive poput njenog muža) iz prostog razloga što njen muž ne može doji dijete, i ne može da iznese trudnoću pa tako neoporavljen (nakon 3 mj) još ide da radi i dotira lijenčinu. Žene koje „ne rade” rađaju i odgajaju djecu, i brinu POPTPUNO o porodici.Zar mislite da njen muž radi sve za porodicu kao mnoge domaćice? Pa on, na kraju, ne može da ima taj gen u sebi, ne zna. Promaklo je i to da je on RASIPAN s njenim parama, a to je tako tipično. Ma, toliko sam toga vidjela,ovo je jedan od mnogih istih, da tvrdim da ovo nije slučaj kao Švabov gdje se čekalo na radnu dozvolu.
nocatPoruka negativno ocenjena. Pokaži

nocat
04. septembar 2013. u 06.43
Žene, ako vam je verovati, medu muskarcima i ženama ima nepremostivih razlika, pa mi sad nije jasno zašto se borite za ravnopravnost?! :-)

Malo mi je cudno da se domaćica teme 'setila' nakon nekoliko godina da joj muž nekako ne odgovara... domaćice teme, jesi ti sigurna da nisi srela nekog zgodnijeg od muza? :-) Ovo pitam zbog svog iskustva, jer moja bivša devojka, kojoj sam nekoliko godina bio savrsen po svakom pitanju, se odjednom setila da ja imam neprihvatljivih mana i to tek kada je srela nov ATM aparat na dve noge :-D

Nismo čuli njegovu stranu price, ali ima takvih musakaraca kakvim ga opisujes... nadam se da ćeš naći nacina da on ipak prihvati neki posao, vreme mu je :-)

nestasna
04. septembar 2013. u 09.32
Još se nije rodio onaj koji ženu zadovoljio...!? Izreka na mestu u ovoj situaciji!!!

Bre zeno šta bi rekla da radi i da ta njegova plata ide na obdaniste...a ti dodjes kuci pa kuvas cistis peres i sve ostalo a on uzme i legne? Ni tad nebi bila zadovoljna...onda bi on bio neobazriv muž, koji nistaaa neće da ti pomogne...treba ti da rascistis sama sa sobom šta želiš...ili ti on možda više ne odgovara u nijednom smislu...

nestasna
04. septembar 2013. u 09.34
Sad sam skontala...ti bi da on radi, kuva, cisti, pere, pazi dete...uuu pa nije ti to loše...imali gde takav i ja bih se udala lol
OberstaatsanwaltPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Oberstaatsanwalt
04. septembar 2013. u 10.16
cuj od gimnazijalaca kajna vajda ... koji kompleksi

ma nek i ljencari, šta će se dati vrijedjati od tih imeprijalista. za dvadest godina bi dobio asbest na plucima ili bi bio invalid.
polako_bolan
04. septembar 2013. u 12.34
Sada eto beba raste, za koji mesec bi bilo pametno da krene i u vrtic, ali njemu se kao ne isplati da radi jer bi većinu toga sto bi on možda zaradio ionako otislo na vrtic, a od moje plate svi možemo da živimo.
„”„”
U kojoj se to državi mora vecina mjesecne zarade platiti za jedno mjesto u vrticu?
nestasna
04. septembar 2013. u 12.56
Polako_bolan evo dje sam ja...polovina prosecne nedeljne plate ode na vrtic...
nestasna
04. septembar 2013. u 13.15
Mada to dodje na isto...matematika mi je jača strana:)))
polako_bolan
04. septembar 2013. u 13.22
Ti pricas o nedeljnoj plati, a postavljacica teme?

Koliko se sjecam, za moju djecu u DE je vrtic bio bezznacajna stavka u odnosu na platu

Ne racunam prosjecnu platu, nego moju radnicku
nestasna
04. septembar 2013. u 13.31
A sve to dodje na isto...pazi sa tom radnickom platom nekako se vise kod nas isplati da jedno sjedi kuci...jer dok poplacas sve ides dzabe na posao...
xzy
(ing)
04. septembar 2013. u 13.43
pola plate na vrtic = Kanada
nemam djecu ali koliko vidim vrtic je oko 1000$
E sada prosjecna plata je recimo 2500 ali ima dosta ljudi koji ne dobiju ni 2000
nestasna
04. septembar 2013. u 13.48
eh a od tih $1000 sto ostane...treba gorivo, insurance za auto, rucak šta ti ja znam...sve u svemu izadjes na par stotina mesecno da ti možda ostane...tako da lepse je sedeti kuci sa svojim detetom dok u skolu ne krene...
polako_bolan
04. septembar 2013. u 14.00
Ovdje se može raditi na crnjaka, mada je dugorocno bolje raditi legalno i placati porez
Krasotica
(magistra)
04. septembar 2013. u 16.31
Pa on ne želi ta uči jezik - tako joj je rekao, ne želi da radi (jer je to kao za male pare)?
Ali je želi da je ucjenjuje samoubistvom ako ona odluči da više neće da ga izdržava (i to -očigledno- na visokom nivou jer je rastrošan, i ne bi me čudilo da se i redovno uz kafansko društvo „opušta” jer ga „mori depresija” i osjećaj inferiornosti).

Nocat-ravnopravnost se mjeri u radu a ne u neradu. Ukoliko misliš da rade isto: majka koja radi i uz to doji dijete,koja se noću budi svaka dva sata i otac koji ti dijete „čuva” tako što se poigra i promijeni mu pelene i to samo u onih 8 sati dok je majka na poslu,onda ti je mjerač vrlo čudan.
Smatram da o ovoj temi ne mogu realno diskutovati osobe koje nemaju djece. Neviđeno je breme na ovoj ženi, ako se desi da npr.ona izgubi posao,njeno dijete će ispaštati jer u takvom ocu nema nikakav oslonac.Ona je u težem položaju nego tipična samohrana majka, jer ima još i muža na grbači...
Krasotica
(magistra)
04. septembar 2013. u 16.40
Muškarac koji bi da sjedi u kući dok mu dijete ne krene u školu nije biološki normalan (debil je i parazit), i svakoj je ženi bolje odgajati dijete sama nego uz takvu prikazu.
Isto ne važi za ženu, jer je njen bioloski instinkt da odgaja dijete pošto je ona MAJKA, a to se mnogo razlikuje od pojma -otac (koji,biološki gledano,ne mora ni znati da ima dijete a kamo li nešto više). Stoga,žena koja 6 god čuva dijete i ne radi je sasvim OK; dužnost njenog muža je da ih u tom slučaju izdržava, ako vide da im se računica isplati.
polako_bolan
04. septembar 2013. u 16.57
Ali je želi da je ucjenjuje samoubistvom ako ona odluči da više neće da ga izdržava (i to -očigledno- na visokom nivou jer je rastrošan, i ne bi me čudilo da se i redovno uz kafansko društvo „opušta” jer ga „mori depresija” i osjećaj inferiornosti).
„”„”
Ah, da:) zaboravio sam za samoubistvo:)))

Psihopata ili obichan hohstapler?:)
nestasna
04. septembar 2013. u 17.00
ja sam taj deo totalno omasila...e onda bi ga ja pustila da se ubije...čak mu i sredstva nabavila:)))
mona_liza
04. septembar 2013. u 21.01
@Krasotica
100% se slazem sa tobom. I govoriti u ovom slučaju da je majka i otac isto je totalno nerealno.
polako_bolan
05. septembar 2013. u 05.44
Prirodnije je i bolje za djecu da rastu uz majku
Krasotica
(magistra)
05. septembar 2013. u 06.25
Švabo,on je hoštapler (ne bi se taj nikad ubio), ali naravno da je i psihopata čim je parazit. Muškarac koji finansijski ne brine o porodici nije normalan (biološki- gdje mu je instinkt lovca?). Vidim ja da je takvih sve više,ali to ne znači ništa drugo do li da je bolest psihe u punom mahu...
OberstaatsanwaltPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Oberstaatsanwalt
05. septembar 2013. u 06.33
a ti si treba ...

ma majke mogu malo bolje djecu odgojiti, ali rad je i velikim djelom prevara, mislim moras ići da radis i da vidis neke stvari, ali to je prevara.
polako_bolan
05. septembar 2013. u 08.17
Muškarac koji finansijski ne brine o porodici nije normalan (biološki- gdje mu je instinkt lovca?).
„”„
Kako gdje mu je? Ulovio je perfektnu ženu, čak ne mora prodavati ni svoj stan u otadzbini:)”
Nikonita
05. septembar 2013. u 13.18
Jel imate vi decu? Brinuti o detetu od godinu dana i spremati rucak, kucu.. nije nimalo lako. Teze je od vecine placenih poslova! A posebno da to sve otac radi?! Meni je to nezamislivo i ja mu skidam kapu na sposobnosti!
U cemu je tvoj problem?
Covek lepo kaže da bi tu mizernu platu koju bi dobio morao da da za vrtic a ti bi ipak da on radi a da vam neko drugi pazi dete da bi imali koji dinar vise (bez kojeg ocigledno mozete) i da bi ti u njemu videla alfa muzijaka.
Bolje da je dete sa godinu dana u vrticu nego da ga cuva sopstveni otac???
Za dete je bolje do 3će godine da bude sa jednim od roditelja a vrtic je nužno zlo.
Kako će dete odrasti u takvom okruzenju? Pa mislim da će detetu ako ga otac nastavi cuvati to biti najbolja secanja u zivotu.
Ja stvarno ne vidim problem u njemu. Kad bude logicno da pocne raditi, radice. Radio je 10 godina, nije da nema dana radnog staza pa da se zapitamo dal je lenj..
Ja ipak mislim da je ovo zaje8ancija..
Al sam zapanjena komentarima.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
05. septembar 2013. u 13.22
Pametan covek! Nije lud da mu puca kicma od rmbacenja po belom svetu.
Kakav posao si ti u mogućnosti da mu nadjes?
Svi znamo koje poslove rade nasi neobrazovani ljudi po inostranstvu - gradjevina i teske fizikalije, puca kicma.
Ja mog muza ne da ne bih terala da radi, nego mu uopste ne bih dozvolila da se za saku evrica smuca po kojekakvim ćumezima.
polako_bolan
05. septembar 2013. u 13.30
Neka iskoristi slobodno vrijeme i zavrsi nekakvu skolu
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
05. septembar 2013. u 13.49
Tako je Svabo!
Mladi, obrazujte se! Svuda u svetu obrazovani ljudi će lako doći do posla.
Mexico1
(Trust_Nobody)
05. septembar 2013. u 17.17
A šta ako covjek nevoli skolu :)))

Baustela majka :))
Krasotica
(magistra)
05. septembar 2013. u 17.21
hahahahahaha
polako_bolan
06. septembar 2013. u 03.11
:)))

Vuci vole kad nemas skole
MAKPO
(косингас)
07. septembar 2013. u 06.55
(Ne)pametan covek! ;o)

Radio on il' ne radio, on vise nije isti u tvojim ocima.

Ti si skoro odlucila, još samo da prelomis i to je to.

Pozdrav
polako_bolan
07. septembar 2013. u 07.07
Da, covjek ni ne sluti da mu se noga sprema
Vlada77
08. septembar 2013. u 23.40
Ma pametan ovaj tvoj muž. I ja bih da sedim kod kuce i blejim ali ne mogu da nađemtakvu ZeMsku.

Dobro, ajd sad da budemo ozbiljni. Šta god ti se ovde savetuje je bezveze. Ne znamo ni Vas ni Vaseg muza. Mislim da bi Vam bilo najpametnije da sednete sa njim i otvoreno razgovarate o vasim problemima.

Jednostavno mu recite šta Vas muci i pitajte njega šta njemu smeta u braku. Budite otvoreni i napravite neki plan za oboje i držite se tog plana. budite iskreni jedno prema drugome. Vecina veza/brakova propada tako što ljudi jednostavno ne komuniciraju dovoljno i ne kažu šta hoće a šta neće. Kompromis je jako bitan ali je i zeznuta stvar. Ako je to prava ljubav, razumecete se i sloziti. Ako nije, to nema leka, onda samo odugovlacite neminovan raskid.

Meni se čini da je Vas muž jako nesiguran. Rekoste da ni jezik ne želi da nauci. Nije mi jasno kako će naći posao ako ne govori jezik zemlje gde živite.

Sve najbolje Vam želim, ali pricajte sa njim. Dodjite do srzi problema i pokusajte da zajednicki rešite problem.
gocka
09. septembar 2013. u 10.27
Taj tvoj ocigledno neće da radi, niti će. Izgovor mu je neće da radi za male pare, ali neće da uci strani jezik, znaci neće da radi, on je vidio da mi je upala kasika u med. Treba da mu kažeš raskid ili nadji posao, ako kaže da će se ubiti (to mu je samo izgovor) , bolje da ubije sebe,nego sto ubija tebe postepeno, i draga moja jedan se otego, drugi se protego, uzmi brigu o detetu i sebi. Zivot je kratak da bi ga trosila sa budalom. Srećno :-)
polako_bolan
09. septembar 2013. u 15.06

Bio je lenj da ga vadi a sad i da radi

Jedina sansa ti je da promijenis bravu kad ode po cigare
Krasotica
(magistra)
09. septembar 2013. u 15.19
hahahahaha, ne bi se mogao mučiti da više od 3 puta povuče kvaku, odustao bi!
VAJARPoruka negativno ocenjena. Pokaži

VAJAR
(sve je otislo u ...)
10. septembar 2013. u 00.38
Mene bas žene iznenadjuju.

Znala si kakav je, pa prema tome, ili se pomiri s time ili ...

Koliko čitam o lošim muzevima u poslednje vreme, ovaj te ne bije i brine se o kuci i detetu. Nije ni to loše.

Ima dosta naših sto su doveli partnera-ku, pa on-a ni prstom da mrdne.
oes123
(zubar)
10. septembar 2013. u 13.00
Ocigledno je da je on Dzabelebaros. Nasao žrtvu I bole ga ona stvar.
A ti ako si sasava trpi ga pod uslovom da te dobro krese.
Krasotica
(magistra)
10. septembar 2013. u 14.31
Kresanje je u rukama žene...stoga, nemaš razloga za glagol trpni.
polako_bolan
10. septembar 2013. u 14.35
Oko mene se naše žene lijepe za nijemce, ne znam kako je kod vas?

Meni ništa drugo ne preostaje da se držim ruskinja, ukrajinki i svabica

A tako bih voleo shaputanje na nashem jeziku:))
Mexico1
(Trust_Nobody)
10. septembar 2013. u 16.49
+1
polako_bolan
09. septembar 2013. u 15.06

Bio je lenj da ga vadi a sad i da radi

Jedina sansa ti je da promijenis bravu kad ode po cigare
--------------------------------------------------------------------------------
Jel to ti Svabo iz iskustva :)))
Haralampije
(dobrocinitelj i neimar)
12. septembar 2013. u 07.06
Za postavljaca teme
Dobar ti je on. Ne Mora da Radi Mora da grebe Malo socijale. Ne kocka se ne tuce vas. Ne daje tvoje dragocenosti u zalagaonicu.
Pravish frku bez frke
Ja nisam imao tu sreću kao tvoj. Odma sam prionuo na posao i radio kao konj. I nikog sa Tim zaradjenim parama nisam obradovao.
Povezi ga sa našima nek baunshtelishe ili sa chamugama nek diluje to je bar lako
zauvar svaki dinar

NikkiR
12. septembar 2013. u 15.41
Bas mi ide na zivce kad ljudi kažu žena treba samo da riba/cisti/kuha po kuci i da se brine o djeci i da muž radi ili ti obrnuto (znači da muž sjedi kuci i radi poslove po kuci a da žena radi).
Ja sam se udala prije 4 godine za Amerikanca i bukvalno sve radimo zajedno što se tiče kuce. I ja i on smo zaposleni full time i imamo jednogodisnju bebu. Kad je on kuci sa bebom, sve stigne da uradi ako šta treba (igra se sa bebom, ves slozi, usisa, izvadi sudje iz masine itd) a tako i ja kad sam kuci a on na poslu. Kad smo zajedno kuci, on pravi veceru dok ja bebu zabavljam ili obrnuto. Tako sam i odrasla sa svojim roditeljima i uvjek se sjetim kako moja mama kaže „nema muski/zenski posao, mi sve radimo zajedno”.
Znam da će ovo neke ovde „uvrijediti” ali kad čitam nekad ove price na diskusiji kako se žene/muskarci zale na bracnog partnera, u glavi mi samo odzvanja „bas mi je drago da se nisam udala za našeg covjeka”...
Krasotica
(magistra)
12. septembar 2013. u 16.11
kakve veze tvoj komentar ima s postavljenom temom? Ili si tek htjela da se pohvališ kako tvoj muž sve radi,čak i kad to druge ne zanima?
PustaZelja
(i posle mene - ja)
12. septembar 2013. u 16.29
hahahaha Krasotice :)
gocka
12. septembar 2013. u 16.56
Nikki duso, otvori temu „nema muski-zenski poslovi, mi radimo sve zajedno” :-)
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 07.54
Nikkir treba da otvori akademiju za treniranje muzeva da postanu vrijedne zenice.
polako_bolan
13. septembar 2013. u 08.38
Znam da će ovo neke ovde „uvrijediti” ali kad čitam nekad ove price na diskusiji kako se žene/muskarci zale na bracnog partnera, u glavi mi samo odzvanja „bas mi je drago da se nisam udala za našeg covjeka”...
„”„
Jel crnac?

Pošto ti odzvanja u glavi”
Ugursuz
(*)
13. septembar 2013. u 09.26
Za osobu koja je postavila temu: draga, nema ti druge nego da sednes i sa njim obavis jedan ozbiljan razgovor, ali pre toga se pripremis šta hoćeš da mu kažeš, i pazis kako i šta kažeš, jer neke stvari kada se jednom izjave, ne mogu posle da se povuku. Zato, dobro razmisli, pohvali osobine koje ti se svidjaju kod njega i to što je do sada dobro uradio, ali skreni paznju na stvari koje ti smetaju, i pitaj šta njega konkretno muci po pitanju trazenja posla i vaseg zivota! Razmisli dobro do koje granice si spremna da ides, da ne budu pretnje u prazno. Super je sto pazi na dete i odradjuje stvari po kuci, ali kapiram totalno, ta sama nezainteresovanost da se ukljuci u zivot oko sebe, trazi posao, pokaze inicijativu je ono sto najviše smeta. Srećno!
NikkiR
13. septembar 2013. u 09.38
Smjesni ste.. :)))
Znam da vas vise od pola samo sanja da ima muza koji ustvari hoće da pomogne oko kuce i djeteta/djece. Da je vise muzeva kao sto je moj bilo bi i manje tema tipa „moj muž je ljencuga”, „moja žena ništa neradi po kuci”, „moj muž popije sve sto zaradi” itd...

Dobro i ocekivala sam ovakve komentare nazad..

I btw nije crnac :)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
13. septembar 2013. u 09.43
Nikki nije problem to što si se udala za Amera, tvoja licna stvar kome ćeš djecu radjati, ali problem je kada svojim nastupom generalizujes naše muskarce, I to ni manje ni vise, već u negativnom smislu. A kakvi su to nasi muskarci pa da ti srce zaigra kad pomislis kako si sretna sto si se udala za Amerikanca? Je l to možda hoćeš da kažeš da među Amerikancima nema onakvih kakvima ti zamišljas naše muskarce, tj. da nema onih koji ne pomazu, ne brinu se o djeci, ne dijele kucne poslove I obaveze, itd?

dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 10.45
Amer ili nas, crn ili bijel, kad ga hvalis kao psa koji je naucio trikove, teško da je vise od kucnog ljubimca. :)

Post je mogao bez ikakvih problema da ide u rubriku Kucni Ljubimci.
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 10.50
A što se tiče teme topika, covjek prolazi kroz klasican rani imigrantski period - to si trebala i ocekivati.

Ne opravdavam ga, ali ga razumijem.

dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 10.54
Alison Mosshart u najboljem izdanju.

http://www.youtube.com/watch?v=EIlCyFP3dh0

Just saying...

dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 10.56
Inače, i ova iz uvodnog posta gleda svog muskarca kao kucnog ljubimca, ali se zali na trikove koje nije naucio :)
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 11.07
It's the last

Goodbye

I swear

I can't

Rely

On a dime-a-day love

That don't go anywhere . . .

I learn

To cry

For someone else

I can't

Get by

On an odds and ends love

That don't ever match up

I heard all you said

And I took it to heart . . .
NikkiR
13. septembar 2013. u 11.08
PustaZelja,
Znam da ima takvih muskaraca ama bas svugdje, bio amerikanac, kinez, inidijac ili nas. Valjda sto sam ja toga dosta vidjela prije nego smo se preselili u ameriku, znaci kroz porodicu, prijatelje tamo još dok smo bili. Zatekla sam se par puta kod svojih roditelja kad su imali goste, i onako slusajuci pricu, ti parovi sto su sjedili tu koji imaju cerke, jedno 45 minuta su razglabali o tome kako su im se cerke udale ovde (u americi) za naše momke i skoro ista situacija kao i kod osobe koja je postavila temu. Valjda kad stalno cujes narod kako se zali na „naše” momke dobijes takav uticaj da je takvih ima dosta puno.

dolazivrijeme,
I to što moj muž meni hoće da pomogne, a i ja njemu da nam bude lakse obadvoma, to ga pravi kucnim ljubimcem? I svaki muž koji pomaze svojoj ženi je kucni ljubimac? Bezveze ti je taj komentar skroz...
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 11.09
I won't

Forget

I swear

I have

No regrets

For the past is behind me

Tomorrow reminds me

Just where . . .
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 11.11
Can't quite see the end

How can I rely on my heart

If I break it

With my own two hands?

I heard all you said

And I love you to death

I heard all you said

Don't say anything . . .
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 11.13
It's the last

Goodbye

I swear

I can't

Survive

On a half-hearted love

That will never be whole . . .

Kažu da je pjesmu napisala ovom na klavijaturama.
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 11.19
A evo i jedna veoma alternativna;

http://www.youtube.com/watch?v=o4I2BKXSbUA
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 11.49
Ja ne gledam mec, ali Pospisil je osvojio 9 poena na Noletov servis u skoro tri seta.
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 11.50
:))))

Sorry, promasio sam čitavu diskusiju.
polako_bolan
13. septembar 2013. u 12.15
Otkako nemam ženu, imam manje za ciscenje i kuvanje
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
13. septembar 2013. u 12.38
Svako ima ženu, ali neki još nisu obavjesteni o tome.
polako_bolan
13. septembar 2013. u 19.20
Nije li vrijeme da nas obavijeste o toj ženi?:))
mona_liza
13. septembar 2013. u 22.41
NikkiR
Ima samo jedna stvar vi ste oboje full time kako ti kažeš ,a ovaj ovdje je izgleda samo full time mama... :D
Vlada77Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Vlada77
15. septembar 2013. u 05.29
A Nikki bre, jesil' ti iz Bosne ba? Cuj, udala se za Amerikanca ... to je veliki uspeh u zivotu ... kažem ti ja.

a vidim radite full time, gde to u MekDonaldsu (izvini za spelovanje)? Jesil' vakumovala tepih danas il ti je to muž uradio, il' ste vakumovali zajedno? eto, samo pitam. Pa fino da se slazete, i drva se slazu :-).

Ej, de je Zoran Radmilovic da kaže nešto kao 'ej, bre, udala se za Ameeeeeeeeeeerikanca i clan je biblioteke BRE' ... 'za AMEEEEEEERIKANCA'

Nikki sele, će shvatis jednog dana da je Chemrika prokleta i sve zlato sto sja bre ... Ja se za...o, ozenio malu Singapursku drobilicu ovde u Kanade, al' sto masira i pere noge moje, uh samo tako ... ja uzmem daljinski, gledam TV i 'nako lepo mi je. Ove naše guske to ne bi nikada radele.

Pozdrav Nikki, sa pesmom 'Smrdi mi iz usta, smrdi mi ispod pazuha, al' u Srbiji nema vecega pastuha' AAAAAaaah ... izvini, ja se malo zaneo

ajd' u zdravlje

Pipidugacarapa
(student)
18. septembar 2013. u 05.07
Covek cuva dete, cisti kucu verovatno i kuva... U cemu je problem.
polako_bolan
19. septembar 2013. u 16.04
0

Pipidugacarapa
(student)
18. septembar 2013. u 05.07

Covek cuva dete, cisti kucu verovatno i kuva... U cemu je problem.
„”„
Udara fushku”
LeaDiKaprio
(shumska)
21. septembar 2013. u 12.57
Meni je ovde u celoj prici najgori onaj deo kad ga žena pritisne uza zid što ne radi, a on kaže „Šta hoćeš, cuvam TI dete”.

Noga u dupe.
mitarslon
(mrav)
21. septembar 2013. u 20.40
obavezno razgovarati sa muzem sto prije , reci mu sve nedoumice i probleme koje primjecujete
morate razumiti njegovu situaciju i nesigurnost uslijed koje se poceo ponasati kao zbrinuto dijete kojem ne odgovara nikakva promjena jer ga je strah da će se pri bilo kakvoj promjeni osjecati losije
dosao je u novu nepoznatu zemlju dobrovoljno ali dosta kasnije od vas koji ste „morali” odmah preuzeti odgovornost za svoj zivot, doći i uciti jezik i raditi i otkrivati kako sve funkcionise... , on to nije „morao” docekala ga je supruga koja ima rijesenu egzistenciju i koja „govori” za njega , koja sve zna i za njega tako da je i bez njene namjere ona preuzela vodjenje porodice pa je njemu bilo najlakse prihvatiti ulogu „ djeteta” o kojem se neko brine
rođenjem djeteta je on nasao svoju ulogu u tom braku, osjetio da je koristan i da već ako ne donosi novac u kucu, barem stedi na obdanistu
razgovarajte i o troskovima , da li su ti troskovi neophodni ili su na luksuz, alkohol, kocku...
imajte u vidu da se on ne može drasticno promijeniti sve dok ste u toj situaciji , znači da trebate promijeniti situaciju ( možda da odete u srbiju )da bi se on promijenio i preuzeo odgovornost za porodicu

ili rodite još koje dijete da barem bude zaposleniji :)
LeaDiKaprio
(shumska)
22. septembar 2013. u 14.29
Dal si ti covece pao s kruske? Još jedno dete? Uzas, uzas, uzas. To nije ni smesno ni duhovito, ako je to bio pokusaj.

Deca NE OJACAVAJU vezu, ljudi moji, ej bre jel neko razmišlja o predrasudama pre nego sto ih usvoji? Deca - pogotovu mala deca - su IZAZOV za brak a ne lepak! Ako brak nije valjao dolaskom deteta problemi se rapidno uvecavaju. To sto ljudi ostaju u braku ne znači da su srećni niti da je brak vredan opstanka!!

Ja sam i previse ovakvih ljudi videla u svom pecalbarskom zivotu. Eno pun in je Liverpul, sidnejska emigrantska vukogrebina. Dodju i ne žele da nauce jezik, a onda im je svaki anglosaksonac ponaosob kriv za njihovu zivotnu mizeriju.

Pa čak i tada, ljudi se snalaze i nadju posao a da ne moraju reč engleskog da progovore. Uostalom, od ljudi koji rade teske fizicke poslove ne trazi se pamet nego snaga. Eno Ekrem Jevric, taj covek i posle 40 godina zivota u NY nema pojma sa engleskim. Onaj njegov engleski razume nas svet, za Amere cisto sumnjam. On je radio na gradjevini kod naših ljudi.

Tako da ovaj dembelan sto trosi a ne zaradjuje ni da pritisnes kisao kupus sa njime.

Muskarac, zdrav i prav, volu rep da iscupa, ako ne radi, ne trazi posao i živi na zeninoj grbaci izgubio je i postovanje i samopostovanje.

Jednom recju: krpa.
mona_liza
23. septembar 2013. u 00.16
Muskarac ,zdrav i prav,volu rep da iscupa,ako ne radi,ne trazi posao i živi na zeninoj grbaci izgubio je i postovanje i samopostovanje.
. . . . . . . . . . . . .
Bravo Lea, upravo tako :)
polako_bolan
23. septembar 2013. u 18.39
Uljez
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
23. septembar 2013. u 19.52
Ma cekajte, šta je loše u tome sto je covek kod kuće, čuva dete i radi sve kućne poslove dok mu je žena na poslu?
Zar to nije doprinos porodici? Da li biste tako pricali da je žena nezaposlena u nekoj firmi, da je kod kuće sa decom, pere, pegla, kuva i obavlja sve kućne poslove?
Šta neobrazovan čovek može da radi u inostranstvu, osim teške fizikalije!?
Lumina
(><)
25. septembar 2013. u 10.00
Legnem ja tako posle dugog vremena u krevet sa laptopom da iscitam jedan izdvojen topik. I čitam i pitam se gde je koleginica Lea da kaže koju reč? Kad eto njenih komentara. Pa se prijatno iznenadih da nam je obema upalo u oci sto gospodin muž kaže postavljacici topika kako joj cuva njeno dete. I to sve govori. Apsolutno sve. Da krenem redom.

NikkiR - svaka ti cast. Cuvaj tog coveka koji je normalan i zdrav u glavu. To sto je Amerikanac apsolutno nema veze, vidim ovde se neki uhvatio za taj detalj. Muž ti je covek sa velikim CH. Postuj mu majku i ne zaboravi ni jedan njen rođendan i važan datum. Muž ti nije palamudjac i kilavi Radovan kakvih ima na svakom koraku. A koji se busaju kako pomazu ženama ako se uhvate za usisivac jednom u nekoliko nedelja, izbace djubre, operu auto, zamene ulje i sl. Da, to je takvoj feli omiljena krilatica: ja POMAZEM ženi u kuci. A kome bajo pomazes? Znamo kome se pomaze: deci, starima, bolesnima, nesposobnima. I invalidi sa protezama se bore da urade sto vise sami i pokazu kako su korisni i da vrede a bataljoni naših muskaraca, zdravih i pravih, rastezu se po kuci kao da još uvek žive kod mame. Znaci, u braku nema pomaganja nego iskljucivo zajednickog rada i dogovora. Muskarac nije manji muskarac ako se ne dohvati svega onoga sto mora da se radi iz dana u dan već je samo veci covek. Ko razume, shvatice. Naravno, neće razumeti onaj gore što se hvali kako mu Filipinka pere noge. Kako piše, i ne cudi me na koji način rezonuje. No, cudi me jedan Dolazivrijeme koga sam smatrala za inteligentnu osobu. Njegov rezon me cudi. Kucni ljubimac Amerikanac zato što radi zajedno sa zenom za SVOJU kucu i SVOJU porodicu? Da li se ti to salis? Ipak se nadam da je odgovor potvrdan.

Svidelo mi se i razmišljanje Krasotice.

Medella, nije ti lako. Vidim iz topika da živite u Svedskoj. Znaci razvijena zemlja, red i rad. Ako vas troje živi od tvoje plate plus još placas troskove stana u Srbiji a i muž voli da potrosi, u slučaju da se razvedes sigurno nećeš zavrsiti kao socijalni slučaj. Novac podrazumeva slobodu izbora. Pošto vam je dete malo ja bih ipak izdrzala još neko vreme, dok ne stasa za vrtic. Ne znam koji je tamo sistem, kada se kreće u skolu, imaju li predskolsko? U kuci ne pricate svedski sto znači da dete mora da krene najdalje sa tri godine u vrtic da pocne da se socijalizuje i uci jezik. Sa dve i po može da bude dva dana nedeljno iz istih razloga (barem je kod mene bio takav slučaj sa prvim detetom; to je uzgred budi receno i najbolje rešenje jer slati bebe i tek prohodalu decu u vrtic povlaci problematike koje nikom ne bih preporucila da prodju. I zagovornik sam ideje da je za decu idealno da budu uz jednog roditelja prve dve-dve ipo godine zivota.) Znaci moras da se opustis, cuvas zdravlje, pruzis detetu sve sto treba a njega neka da cuva malu i nastavi kao i do sada. Čim dete krene u vrtic pet dana, lepo sedi sa njim i pitaj ga šta misli sa svojim zivotom. Neka otvori dusu i izlozi ti svoje planove, ako ih uopste ima. Ako se boji da neće nauciti jezik to znači da ima zesce komplekse i da je glup. Ima tamo raznih kurseva i ne verujem da je nesposoban da se osposobi za neki poslic pa makar radio i ne puno radno vreme. Samo da krene nešto. To sto ti on prica bajke da će da se ubije i prenemaze se neka okaci macku o rep. Nikog rad nije ubio pa će i on ostati ziv. Na zalost, takvih kilavih Radovana među našim muskarcima ima nebrojeno. Mame su ih vaspitale da ništa ne rade, da sve imaju na gotovo, da su prakticno na neki način retardirani. Sa takvim muskarcima može da se živi ali, samo i iskljucivo pod uslovom da se sa njima ne prave deca. Ko razume, shvatio je.

slatkoodsljiva
(glumica)
25. septembar 2013. u 10.42
Odličan post!
Još da dodam, ako se budes rastajala racunaj svoja primanja I zamisli svoj zivot bez imalo njegove pomoći. Takvi rijetko pomazu svoju djecu a kod manje se s njima bave. Ako se pokaze drugacijim, dobro doslo, ali planiraj kao da ga nema. Imat ćeš manje hlavobolje I nerviranja. Use I u svoje kljuse!
PustaZelja
(i posle mene - ja)
25. septembar 2013. u 10.49
Cuj gore ove interesdzije. Cuj majke ti savijeta - tisu misu dok ti dijete ne krene u vrtic (jer zaboga, slaze se sa njenom filozofijom da dijete ipak treba da je uz jednog roditelja u prve 2 godine zivota). A zašto bi se na taj famozni razgovor cekalo dok dijete ne krene u vrtic? Valjda razgovor treba da se obavi čim prije I plan da se napravi koliko sutra, šta I kako.

Valjda će dijete biti zrelije kad krene u vrtic, šta li, pa razvod neće ostaviti toliki utisak, je l? Ili je možda ipak u pitanju sto ako se sad razvede, opet će morati sve sama oko djeteta jer je opste poznato da se mala djeca često razbolijevaju u prvoj godini vrtica? Pa ko velis, suti I trpi, a posle ga sutni. :)

Iza svog tog pravopisa I fino sklopljenih recenica I puke ispravne gramatike, se krije jedna veoma podla I pokvarena žena - jedan interesdzija, ne na kvadrat već na kub. Fuj!
slatkoodsljiva
(glumica)
25. septembar 2013. u 11.14
Seljanko, attachment se kod djete formira u prve dvije godine I treba da ima oba roditelja na raspolaganju da bi se poslije moglo razviti u zrelu licnost. Ako gospodja mama sutira tatu ranije, dijete će imati nestabilan „ attachment”. Pošto živis u Engleskom govornom podrucju ne moram da ti objašnjavam attachment theory?
A ovo „ seljanko” si dobila sto vrijedjas kad pricas!
PustaZelja
(i posle mene - ja)
25. septembar 2013. u 11.39
Balinkuro s tobom ne pricam uopste. A ovo balinkuro si dobila ne jer vrijedjas već zato što to I jesi.

Ajd' sad pa se idi malo „attach”-uj na neki muftijski sajt, ziva bila.

slatkoodsljiva
(glumica)
25. septembar 2013. u 12.06
Balinka sam, tim se dicim! Jer je tebi primitivko trn u oku. Nemas ni 100 grama mozga da mi odgovoris na ucevan način pa se hvatas religiozne pripadnosti kao da to ima ikakve veze sa „ attachment theory”?!
Kao majka koja živi na zapadu, ti bi trebala da znaš sve I tome I da me pobijes na pametnijem levelu.
Ja tebi ne mogu da uzvratim istom mjerom jer ne vidim poentu u prozivanju nečije religiozne pripadnosti. Možeš da se molis stotinama bogova, tvoja inteligencija neće biti veca ni vrednija samo zbog toga.
Hajd sad pa polako „ oce nas koji jesi, pomozi blesi”
PustaZelja
(i posle mene - ja)
25. septembar 2013. u 13.33
To mora da si proucavala „attachment” teoriju zarad onog svog kera, posto djecu nemas :)

Pa što se ti vrijedjas na „balinkura” kad sama kažeš da se time dicis, a znaš da ti I ja to tepam od milja. Kad se dicis, što se ljutis onda?

I nema ja šta da pobijam nikakve kvazi teze I preseravanja tipa „attachment” teorija. Ako za tvog cuku radi, bas mi je drago. :) Good for you!
Lumina
(><)
26. septembar 2013. u 03.03
Pusta zelja:

Da li sam ja podla i racundzija to ovde nije bitno. Niti ja mogu da se stavim u njene cipele niti u njegove. Cinjenica je da dete raste u atmosferi u kojoj majka nije srećna žena. A verovatno nije ni otac. Zdrava i prava osoba se bori da nešto stvori a ne da bude na grbaci bracnog druga. Još da preti samoubistvom i izmišlja besne gliste poput razmazenog deteta! A zašto se tako ponasa? Pa najvecim delom jer je tako vaspitan. Ima mnogo naših majki koje umesto da vaspitaju sinove muskarce one vaspitaju sinove retarde i peechqeece. Usput pogube zdravlje sve im tutkajuci i radeci za njih dok se sincic ne ozeni i ode iz kuce. Onda padne na grbacu nekoj zaljubljenoj mucenici koja kad progleda već ima bar jedno dete oko vrata pride i zesci reality check.

Imam dve drugarice koje nisu izbegle crnu sudbinu mnogih naših žena. Em imaju buzdovane za muzeve ciji je jedini domet da odu na posao i vrate se, em su svaka svoja dva sina vaspitale tako će se buduce snajke opasno usreciti. Ne znam kakva je to patologija ali, teško se leci, gotovo nikako.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
26. septembar 2013. u 04.08
Ja se uopste ne slazem sa tim da su nasi ljudi lenji paraziti i da ništa ne rade u kuci. To nije tačno, vecina muskaraca ravnopravno deli kucne poslove sa zenom, vecina muskaraca i mladji i stariji koje ja poznajem su vredni ljudi. Ima i lenstina, ali ima ih svuda, a ne samo u Srbiji.

Konkretno što se ove teme tiče, to je trebalo na vreme da se dogovore, da žive jedno vreme zajedno i da se dobro upoznaju, pa tek posle da se vencavaju i radjaju decu.
Trebalo je da mu nadje posao pre nego sto ga je dovela u inostranstvo, ili da je on prvo nasao posao, pa tek posle kad oboje budu situirani da zasnivaju porodicu.
Sad šta je tu je, dogovorite se kako ćete dalje. Ti najbolje znaš, ovde niko ne može da ti pomogne niti da natera tvog muza da trazi posao.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
26. septembar 2013. u 04.18
Svabe su to pametno uradili - niko te ne pita da li hoćeš, nego moras da ides na kurseve i naucis Nemacki jezik ako želiš da u Nemackoj živis.
Lumina
(><)
26. septembar 2013. u 09.10
Kriska,
apsolutno ne trpam sve naše muskarce u istu vrecu, cast izuzecima. Svugde ima ovakvih i onakvih ali, previse je onih koji vise vole krivinu da uhvate nego 'leba da jedu.

Ti si ili povrsna ili ne znam šta? Je l' žena rekla da je htela da se preseli u Srbiju ali on nije bio za to? Sudeci po tome da se ona rodila u Svedskoj, srpski piše odlično, sto znači da je verovatno isla u skolu u Srbiji, možda živela sa babom i dedom dok su roditelji radili pa onda po zavrsetku otisla tamo. Nasa deca koja su se rodila u inostranstvu i prošla kroz sve skole nemaju sanse tako da vladaju sa pisanjem. I ne znam odakle ti ideja da mu ona trazi posao, za svaki posao se ide na intervju lično, gde da se ona pojavi umesto njega ako mu je već trebala prvo radna dozvola a jezik uopste ne zna? Kako je on mogao uopste da ode u Svedsku i trazi posao, radi, iznajmi neki stan i prakticno da žive na dve adrese pa da se upoznaju vikendom i ostalo sto ti predlazes? Je li lepo rekao da će raditi, jeste. Je l' neće da radi, iznalazi uvek nove razloge, hoće da se ubije i kojekakve gluposti? Svaki odgovor na ova pitanja je potvrdan. Znaci sa njim nešto nije u redu. Neće da prizna da se boji okruzenja, novog jezika, da je do koske nesiguran pa se krije iza izgovora. Zato sam i rekla da gledajuci na sve ovo treba izdrzati još godinu dana dok dete ne stane na noge ali, dati mu do znanja da ima za to vreme da se osvesti i sabere a kada mala krene u vrtic da gleda šta će. Znaci, dead line pa da vidimo šta će da bude.

I zivo me zanima na šta baja trosi pare. Da li u samousluzi ne pazi pri kupovini pa tu razbacuje, da li kupuje krpice i aftersejvove, pusi li, sa kim se druzi tj. ima li kontakata sa nekim našim muskarcima koji mu sole pamet itd. Naravno, i dokle misli da drzi zakljucan stan u Srbiji cije troskove mu snosi žena. On se bas dobro udao...

PustaZelja
(i posle mene - ja)
26. septembar 2013. u 09.56
Prvo, osoba koja je u stanju da kaže da bi se ubila (čak i da to ne misli već da to koristi samo kao puku prijetnju u manipulaciju), nije normalna osoba i ne bi moje dijete cuvala vise ni sata a kamoli još i čitavu godinu.

To sa samoubijanjem i prijetnjama te vrste je prica za sebe. Ako neko to kaže jer je stvarno labilna licnost - na terapiju i na lijecenje. Ako neko to samo koristi da kontrolise drugu stranu, momentalno bi mi letio iz kuce za sva vremena i na vijek vijekova.
polako_bolan
26. septembar 2013. u 13.21
Trebama mu pomici, vidis da nije sposoban ni da se samoubije
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
26. septembar 2013. u 15.23
Ja bih mu i pištolj nabavila :)

Nisam ja Lumina površna, već čitam malo i između redova.
Zar ne vidite da njihov glavni problem nije samo to što on neće da radi, već je problem dublje prirode?
Pre svega covek je labilan i nesiguran u sebe, a uzrok tome može biti i to što nema dovoljnu podrsku i ljubav svoje supruge.
Nema obostrane ljubavi, ona ga više ne voli. Imam utisak da su joj samo pare u glavi, pa makar živeli i bez ljubavi.
Po meni je veći problem to što on, mlad čovek neće da se obrazuje, nego baci ga na građevinu, pa neka rmbači do penzije.
Vlada77
26. septembar 2013. u 19.30
Au, dok procitah ovo sto je Lumina napisala izgubih celo popodne. Kriska je pametna žena a i super kuva. Treba mi jedna takva, pozdrav Kriska :-).

Ej bre, hoću da mi žena pere noge, šta fali? I u kuhinju bre, i da prinese i da bude odlicna ljubavnica, majka. I hoću da me zove cile, pile non stop i da se smeska stalno. Da bude umiljata i cutljiva. Takve volem.

Ej bre ljudi, zezam se, kakva crna Filipinka kakvi bakraci, kakvo pranje nogu (mada volim foot massage btw). Neverovatno mi je da ima toliko ljubi ovde koji ne razumeju šta je sarkazam. Na zalost, vidi se taj neki uvek primitivizam i bukvalnost mnogih ljudi ovde, posebno nekih naših žena koje ko ova Nikki kojoj Amerikanac cisti, kuva, pere i tako to a nadam se da je is seksualni zivot u redu i da je covek obdaren, idi bre, lol ... smesno.

Naše pokondirene tikve kojima su nekako nasi Srpski muskarci neadekvatni za sve, te ovakvi su, te onakvi us. Ne valja kad zaradjuju, ne valja kad su lenji, nešto stalno ne valja.

Ej, moji roditelji su prevalili oboje 70 godina i sve rade zajedno još uvek, ko koliko i ko šta može i zna. Keva se povampiri svake nedelje, skida i pere zavese, otac trese tepihe napolju, milina :-). Onda pojedu veceru posle napornog dana, upale TV i maze se na kaucu ko klinci od 18 godina. Da covek umre od smeha. Eto to vam je perfektan brak.

Mante me se vi neke naše žene novoopecene faministkinje. To je u Srbiji kod kulurnih ljudi izmišljeno odavno.

kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
27. septembar 2013. u 04.41
E Vlado, sad sam se postidela :)
Divni su ti roditelji i ja poznajem puno takvih bracnih parova.
Ima i onih sto vole krivine, ali uzasno me ljuti stereotip da su Srbi lenji, samo se izlezavaju, ne rade ništa po kuci...,
a kao Amerikanci i ostali stranci su mnogo vredni, drže ženu ko malo vode na dlanu i sve kucne poslove obavljaju,
a tek kad se nadje neka naša sto ima muza Amerikanca i presrecna sto nije udata za Srbina „buzdovana i balvana”... muka da ti pripadne.
mona_liza
27. septembar 2013. u 15.39
Kriska, ta nije naisla na pravog Srbina :)
lafica
27. septembar 2013. u 19.04
Draga Medella,
Po onome kako pišes ocigledno je da te ovaj problem svakodnevno odvlaci dragocjenu energiju sto ti u ovakvoj situaciji nije potrebno. Generalno trazenje savjeta na otvorenim forumima u takvom stanju te samo dovodi u još neizvjesnije, komplikovanije, „mutno” stanje. Savjeti su razliciti, jer naravno u ljudskoj psihi je to da na tvoj problem zapravo podsvjesno proiciraju svoja iskustva, krahove, povrede, itd. Svi su da kažem validni jer su ukorjenjeni na nečijem zivotu, ali opet ni jedan u potpunosti ne oslikava tvoju situaciju ( sto dokazuje to da ne možeš da se odlucis koga da poslusas). I naravno uvijek se tu nadju diskutanti koji problem uproste na stvar zenske emancipacije i ciji je odgovor uvijek „sto ste trazile to ste dobile” - iako naravno TI lično nisi tražila tako nešto prema tome ovaj argument ćemo zaobici (uistinu, ja se zaista ne sjecam da je iko od naših baka, majki, itd. jurio okolo i tražio svoja prava - ljudi su se borili za opstanak, a emancipacija je prosto dosla sa datim rezimom). I ti tako ostanes zbunjena, rjesenja ni na pomolu, a frustracija i dalje tinja.

Jedan duhovnik je jendom rekao: sve sto je mutno, komplikovano, zapetljano - od djavola je. Kod Boga su stvari jasne - ili je dobro ili je loše, nema između. Nije bitno kako bi neko gledao na stvar da su se uloge između tebe i muza zamijenile. Žena koja „iskoristava” istu tu situaciju, nije ništa postenija od muza koji isto tako gleda da mu žena prolazi kroz trudnoću, porodjaj, dojenje, pri tome vukuci još jedno „odraslo dijete” na svojoj grbaci. Bitno je to da se tebi sestro steže cvor u stomaku svaki dan i da se pomalo, čini mi se, osjecas i prevareno.

Ne mora da znači da se on neće promjeniti. Ali da bi situacija bila drugacija mora nešto da se preduzme. Neizmjerno je važno biti otvoren u braku. Vas dvoje ste tek zapoceli porodicni zivot i morate se vjezbati da se sa problemima uhvatite u kostac dok još „pupaju”. U tom pogledu ti si DUZNA svome muzu objasniti kako se osjecas. Šta za tebe znaci to što si materijalni oslonac porodici i samim time mnogo opterecena mišlju da ako se nešto slučajno desi sa poslom on neće biti sposoban da vas podrzi, _____ (ti dalje sama dodaj razloge). Kuvanje, pranje, cuvanje, itd. su isto poslovi za pohvalu - ali bar na zapadu ti neće obezbjediti krov nad glavom, zdravstveno osiguranje za bebu, itd. (Mada, dok beba spava on vrlo lako može da lagano uci jezik, itd., znaci može da pocne da razmišlja o iducem koraku). A prije svega budi spremna da slusas - bez ishitrenih emocija, već strpljivo i sa razumjevanjem. I kao sto je neko rekao - pitaj ga, blagim tonom i sa ljubavlju, šta ga to koci da nadje posao. Za par mjeseci, malena će već biti manje opterecenje, prema tome izgovora na racun cuvanja djece nema. Nije bitno da li ti zaradjujes vise. Bitno je postovanje prema svome zivotnome drugu - da te malo rastereti, pa makar njegov novac pokrio „samo” troskove hrane.

A onda će malo-po-malo stvari da se iskristalisu. Možda on zaista ima manjak samopouzdanja u novoj sredini i neku dozu anksioznosti, što se može prevazici (znam mnoge naše momke koju se „poljuljaju” na zapadu - nije to za zamjeriti, razlicitih smo karaktera, duhovnih i mentalnih nastrojenja, radnih navika, itd). A kao druga krajnost, možda je on zaista lijen i (nesvjesno) manipulise situacijom i tvojom bolecivoscu (nevjerovatno je kako to ljudi podsvjesno „nanjuse” i nakace se kao paraziti). U tom slučaju opet ćeš morati rascistiti sa sobom - da li si spremna da vuces tako do kraja zivota ili ne. Ako je odgovor odrican, onda ti ne ostaje ništa nego da pred njega postavis neki tvoj maksimum preko kojega tebi nije moguće preci (npr. ne možeš vise da radis kao prije, vrijeme je da malo on „povuce”, i sl.). To da li ćete onda ostaviti ili ne - to je do njega. I nemoj ni to da te plasi jer, kako kažu kod nas u Bosni, pita se od govana ne pravi. Tebi treba stabilan brak, cvrst oslonac i podrska za tebe i malenu, a ne pijavica. Ali barem za sada nemoj da se opterecujes „krajnjim” ishodom i dramaticnim odlukama „preko koljena” već prvo ispitaj situaciju a najbitnije, ispitaj samu sebe.

Pametna si i sposobna, i ja sam sigurna sam da ćeš znati prevazici i ovu situaciju u najbolju korist tebe i tvoje porodice. Neka ti Gospod podari strpljenja, ljubavi i odlucnosti da se izboris sa svim problemima koje zivot nosi.

konjak
(elektricar)
03. oktobar 2013. u 07.01
Medella@ Nasla si gde da se posavetujes ? Da dobijes pravi odgovor od domaćica hihi bas smesno )Pusti coveka

Znaci tvoj muž te postuje i voli i brine za tebe ti si mu dozvolila taj ritam

Pusti ti ove domaćice i domaćine još će ti traziti email adresu kako bi poceli nekakav kontakt sa tobom(°L°) što ne znaju i jaje da spreme kako treba još te savetuju šta je pametno uraditi bas smesno i ako njih budes slusala pozdravi se sa brakom I gospoda sto ti daju odgovore, po čitav dan sede za kompjuterom bez posla I žive o jednoj sociali od danas do sutra e to su pravi neradnici Prema tome bolje ti je da sednes sa muzem i popricate kako i šta Pusti ti ove zestoke radnike i radnice sto te uce kako da se postavis prema suprugu i šta ti je pametno raditi?;) ne budi smesna devojkooooooo/:...

Cuvaj porodicu pa će dodji sve na svoje mesto
konjak
(elektricar)
03. oktobar 2013. u 07.21
A da... slazem se sa pojedincima koji ne osuđuju tvoga muza već razumeju situaciju A ove ostale koji kažu da je lenstina i da bi ga izbacili napolje ne čitaj to uopste Ne treba obracati paznju na njih jer su prolupali ... toliko poz
Vlada77
04. oktobar 2013. u 03.46
au, ovaj konjak/inja ga presece ko Baba Vanga bre. Ovi neki ne radu, žive na socijalu (aman Konjak gde to ima da se živi na socijali pa da se i prijavim, a živim u Kanadu BRE, imam čak i pasosh, i igram moravac svako vece pre spavanja, kažu moravac je bolji od joge bre)...

nemo' da ih slusas, trazice ti email bre ... će ti dusu uzmu sasve imejlom, hahah.

Ej, Boze, al ajde nema veze.

konjak
(elektricar)
04. oktobar 2013. u 08.01
Zaboravio si još da napises da pricas engleski ili neki drugi jezik i da vozis mecku u Kenjadi i da držiš medvede u dvoriste i još ono najvaznije da imaš firmu i love do krova itd ... bre ..;)
Vlada77
04. oktobar 2013. u 08.43
Ja imam sve ovde, može mi se. Vozim koga hoću a i mene voze ... malo mechka, malo BMV, malo Jaguar, malo jugo, ima se para, šta ćeš ... trebalo bi da proširim garazu jel je ova moja mala , ne moz sve sto imam da stane u garazu... čak sam kupio par kniga, nako ko coek da budem kulturan i to ... a kad se umorim od garaze gledam tenis i ovog našeg Djokovica ... kultura bre ... ali može mi se

zalazem se za religiju i podržavam homoseksualce i lezbejke ako su mlade i lepe ...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.