Diskusije : Moj dom

 Komentar
Održavanje ravne ploce-sporeta
lip
22. novembar 2011. u 10.52


kupih bosh plocu sa 4 ringle al nisam dobila onu spravicu za održavanje stakla.

kako vi odzavate ravnu plocu ,ima li nešto da se kupi p prodavnicama,cime sme a cime ne sme da se brise
fabi
22. novembar 2011. u 17.35
SREDSTVA ZA CISCENJE KERAMICKE PLOCE SVUDA U SVJETU PO SAMOPOSLUGAMA I SPAHTLA ZA STRUGANJE...PAZI SAMO DA TI NE PADNE SECER JER JE TAD TRAJNA STETA U PITANJU..
marijamhlc
26. novembar 2011. u 15.08
ja koristim frosh kremu za održavanje ploce, a mislim da u svakom super marketu imaš da kupis onaj nozic za ciscenje.
maslacakk
(cvet)
27. novembar 2011. u 09.48
Kakve spartle,kakva sredstva. Obična zica za suđe ali ona mekana koju reklamiraju da ne može poderati najlon carapu ,malo tople vode,može i deterđent i sve spada.
marijamhlc
28. novembar 2011. u 07.34
maslacak, ta ploca ne sme da se grebe, i sme da se cisti vrlo neagresivnim sredstvima za ciscenje, ako je trljas sa zicom, napravices s...!:)
maslacakk
(cvet)
28. novembar 2011. u 13.07
Trljam je svaki dan nekoliko puta. Nije klasična žica nego mekana.
Evo ova

http://www.rog.hr/catalog/index.php?productID=1321

Pritom ne trljam ko sivonja nego lagano sve skida.
Nemoj da vam slikam svoju ploču da vidite da je nova nakon 6 godina :-)
mimozaaa
(posmatrac)
11. decembar 2011. u 08.49
Ja imam par tih spatli za struganje ploce ali obično plocu cistim tecnim vimom i spuzvom za sudje i to onom ostrijom stranom. Ako bas nešto zagori i zaljepi onda malo ostruzem tom spatlom a inače spuzva i vim odlično skine sve. Imam ceran plocu već 8 godina i nisam je ostrugala ovakvim pranjem ali sam je u startu sredila tako što sam povadila plehove iz rerne i grskom umjesto da ukljucim rernu ja okrenem ringlu. Plehovi se grijali i zaljepili za plocu. kad sam primjetila svoju grešku, iskljucim ringlu i podignem plehove i donji pleh se zaljepio, tj. emajl se zaljepio kao da se otopio. Kad sam podoigla na ringli je bilo udubljenje a i pleh nema emajla na tom mjestu. Ringla radi i sa tim udubljenjem ali eto desilo se. I tako mi je vrijeme da sad mnjeam sporet pa će doći novi mada sam s ovim bila prezadovoljna.
Nisu te ploce toliko osjetljive pri održavanju koliko im skodi da ti padne na plocu neki predmet i razbije je ili da ti se desi ovo sto sam ja napravila ili da stavis foliju preko ringle pa ukljucis pa se napravi steta. Slobodno održavaj plocu tecnim vimom, spuzvom ili čak zicom koja je gore navedena a ako možeš kupi tu spahtlu koja treba da se prodaje po svim prodavnicama tj. samoposlugama tamo gdje ima sitnica za kuhinju tipa drvenih i plasticnim kasika i ostalih stvari.
bela
14. decembar 2011. u 17.05
NA moje veliko iznenadjenje...gruba zica za sudje ne ostavlja nikakve tragove na staklenoj ploci koju ja imam.
paukovaca
(obaram s nogu)
11. februar 2012. u 14.32
i ja kao marijamhlc od samog početka koristim samo Frosch, i to samo kod većih zaprljanja: nakapam malo Froscha samo na skorelu fleku (koja ne može da se ocisti samo alkoholom), i ostavim 10-ak minuta da deluje, a onda ga skinem običnim mekim sundjerom, i isperem cistom vlaznom magicnom-mikrofiber krpom.
Frosch je inače ekolosko sredstvo za ciscenje i jako je blago abrazivno, i namenjeno je bas za takve povrsine - staklokeramiku.

Međutim, kod manjih zaprljanja (obična masna fleka i sl) i za svakodnevno ciscenje, uvek koristim samo ObičnI ALKOHOL - APOTEKARSKI ETANOL (76%-tni).

nema boljeg sredstva za ciscenje od njega.
skida svu masnocu, a čak i posle svakog ciscenja staklokeramicke ploce naprskam alkohol na nju, prebrisem je suvom mikrofiber krpom i gotovo.

ništa drugo.
lako, ekoloski, i još stedim novac.
Ugursuz
(*)
14. februar 2012. u 15.34
Za sada mi taj sporet ne zadaje probleme, a koristim ga tri godine. Cistim svaki put nakon upotrebe, vodom ili sapunicom, uz pomoć sundjera ili krpe za sudje, dok su fleke još sveze, a ako ostanu fleke koje ruzno izgledaju, koristim sodu bikarbonu: malo prospem po hladnoj povrsini i istrljam grubljom stranom sundjera (nije previse grub).
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.