Diskusije : Moj dom

 Komentar
Kada biste sada gradili kucu kakva bi bila
beba-jacic
(drugarica :))
25. oktobar 2010. u 16.57
Dragi moji,
pretpostavimo da se odlucite da sagradite kucu, šta bi bilo to što smatrate neophodnim u jednoj kuci pocevsi od materijala, prostorija pa do najsitnijih detalja koju olaksavaju zivot ukucana.
Ovo je pitanje posebno namenjeno onima koji su već gradili kucu, pa kasnije uvideli neke greške.
...nije namenjeno onima koji bi voleli neku mnogo luksuznu kucu..bazeni, saune itd...o tome bi bilo bolje na nekoj posebnoj temi jer je glediste malo drugacije..nadam se da mi ne zamerate :)

Ovako...pocecu od sebe...odrasla sam u kuci plotari, moji su posle sazidali kucu od blokova, selila sam se u zivotu još par puta i ovde u Nemackoj živela i u izolovanoj...ali kada bih ja sutra pravila kucu to bi samo bila plotara! Za mene kuca u kojoj se covek najlepse oseca. Zvucna i toplotna izolacija su daleko bolje nego li svi savremeni izumi.

Volela bih prizemnu kucu, nevolim stepenice ni malo, a i kada covek ostari teško je i nekoliko stepenika na ulazu kuce preci, a kamoli spratovi.

Kada bih pravila podrum bio bi samo ispod onog dela kuce kuda idu cevi za vodu i kanalizaciju - moji su sazidali kucu gde je po planu bila ukopana garaza ispod dnevne sobe. nakon nekog vremena pocela je da nas bije struja na svakoj slavini, pa je utvrdjeno da su u delu kuce koji je ispod kuhinje i kupatila, inače nasut zemljom popucale cevi za vodu pa ovlazile kablove za struju...podrum je onda naknadno iskopan u kuci u kojoj smo živeli, a sva zemlja iznosena kroz kuhilju i hodnik pa niz stepenice:(:(:(

Volela bih da obavezno imam spajz -ostavu, mislim da je zaista svakoj kuci - ženi :) neophodno.

Volela bih takođe jednu posebnu prostoriju u kuci za ves masinu, susilicu, cetke, metle, kante i ostalo...uvek mi po našim kucama bode oci ona ves masina po kupatilima i prljav ves po korpama koji svako može da vidi.

Za ovu temu me inspirisao jedan dokumentarni film o nekim ljudima koji su se odselili u Paragvaj da žive. Kupili su veliku plantazu voca, sagradili kucu, a oko kuce na zemlji nekakva vrsta uskog koritanca-oluka u kome je non stop voda. Kaže vlasnik da to sprečava mrave i insekte koji gmizu po zemlji da mu udju u kucu. Interesantno i jednostavno rešenje...

Eto, ja se raspisah :):) a volela bih da čujem vas koji ste radili i gresili :) videli negde nešto lepo, korisno..

Pozdrav
Beba
vrbapenzioner
(masinski ing.)
27. oktobar 2010. u 05.48
Drugarice;

Sve si rekla , i najbolji arhitekta nebi ti mogao ništa bolje preporuciti.
Međutim , hajde daj malo opisa kako bi gradila tu Plotaru?

Ja bih ti samo malo preporucio da bas nebude u nivou sa zemljom, da ipak bude malo izdignuta , a sve to zavisi od konfiguracije zemljista i eventualnih podzemnih voda kao i oborinskih.
Daj malo opisi tu Plotaru.
beba-jacic
(drugarica :))
27. oktobar 2010. u 12.20
:):):) Hmmm, kako bi izgledala? pa neverujem da bi imala vise od 90-100m2, u sredini bih volela veliki kamin (u odzaku pusnica ako može-to je u onoj od moje babe bilo i one cevi za grejanje vode ), spavace sobe ne bi bile velike - samo koliko da stane krevet, nekakav radni stocic i imale bi ugradjene plakare (možda 2,5x3m ili malko vece), volela bih malu kuhinju - ne volim puno da hodam tamo-vamo dok kuvam, onako da sve bude oko mene i da bude otvorena skoro sa svih strana-nesko ko sank-recepcija kad udjes u kucu...Volela bih malo veću dnavnu sobu sa dubokim prozorima (da pocinju negde 30cm od poda) zato što volim svetlost, a volim i puno cveca. Takođe bih volela da spavace sobe gledaju na istok, kuhinja, trpezarija i hodnik na jug, i dnevna soba na zapad. Veseraj i spajz na sever. volela bih oko kuce trem, pogotovu sa juzne strane. Eto.
Kako bih gradila plotaru...nemam pojma. Tražila sam po internetu i ovo dole je nekako najbolji opis na srpskom jeziku...probacu da ja to nekako ovde kopiram :(

http://www.build.rs/index2.aspx?fld=tekstovi&ime=bm0736.htm

Valjda sam uspela :)
Na youtubu ima još svasta...najbolje bi bilo naći nekoga ko je tako nešto već planirao, radio...arhitekta, izvodjac radova...ali otom potom, kad dodje vreme. Možda mi date još neku ideju šta je dobro i korisno imati u kuci...gde su greške...jedan covek zna malo, svi ljudi ovog sveta-sve! :):):)
U ovom duhu pozdravljam vas:)
Beba
sada
(zanimamanje)
27. oktobar 2010. u 16.08
Volela bih prizemnu kucu, nevolim stepenice ni malo, - ni ja nimalo, bungalovi su uostalom svagdje na cijeni

U Engleskoj je malo koja kuca, (čak i zgrade sa stanovima) imalo izdignuta od nivoa zemlje ili ulice. Nije zgodno za one pored rijeka
beba-jacic
(drugarica :))
28. oktobar 2010. u 03.54
ok, dva -tri stepenika na ulazu u kucu su još u redu, ali sam mislila na onaj nas obicaj da se porodicne kuce u Srbiji prave na sprat, pa si preko danju dole i kad god bi da se presvuces, ides na posao ili do prodavnice, onda trci uza stepenice jer su spavace sobe sa ormarima uvek nekako gore, pa se presvlaci. Ili uvece, gledaš televiziju i taman ti se prispava onda ajd gore na spavanje...ja se skoro uvek skroz rasanim do spavace sobe.
maslacakk
(cvet)
28. oktobar 2010. u 13.11
Kuće ne volim. Postaneš njen rob i moraš imati dosta novca da je održavaš. Ni jedna me nije očarala jer ja odmah pomislim trava,korov,snijeg,100 prozora,majstori,ovo,ono itd,itd...
Živim u kući a sanjam o stanu.Iskreno! :-)
beba-jacic
(drugarica :))
28. oktobar 2010. u 14.00
Paaaa...kad covek malo bolje razmisli i nije da nisi u pravu...
vrbapenzioner
(masinski ing.)
28. oktobar 2010. u 16.02
Maslacak,
vidi se bas da si cvjet koji dugo ne traje..pravi si gotovan.
znaci ti si taj da ni tanjir ne sklonis iza sebe, jer valja ga oprati??
kuca daje daleko vise Privatnosti, prostora , komfora to što ni u jednom stanu ne možeš imati.
Poželjno je dnevno do 1H aktivnosti, a nema vece uzivancije nego nešto vrtiti se oko kuce.
Nema tu velikog ulaganja, ali zato možeš da stedis na raznim dazbinama koje moras da placas za stan.
Majstori ti trebaju i u stanu ako si ljevoruk pa neznas ništa uraditi, a ne sto neznas nego ako te mrzi...
Prednost visestruko dajem kuci, jer samo kad pomislim na mirise raznorazne kuhinje u hodnicima, pa pas laje negdje u zgradi, komsija lupa vratima najezim se sada...

beba-jacic
(drugarica :))
28. oktobar 2010. u 16.50
U bre inzinjer nagrdi coveka, nemoj tako možda mu jadnom dozlogrdilo kosenje trave pa mu ja sad pala ko kec na desetku :):) Nego, ja se secam kad sam posla u Beograd u skolu (iz unutrasnjosti sam) moja gazdarica kupi teglu kiselih krastavcica, pojede ih a teglu frk u djubre...to je meni bilo strasno cudno. moja mama je imala kolekciju opranih tegli u podrumu...nesecam se da je ikada neku bacila...eto...za nešto maslacak ima pravo...u stanu se živi jednostavnije...ali ja bih ipak volela kucu :):)

Nego gde su ideje???

Ajd ja ću onda još da fantaziram...

Volela bih u kuci brodski pod...onako bas mi se to svidja, ne znam bas kakav je za održavanje...ispod njega u danasnje doba stavljaju svakakve izolacije a ja sam negde procitala da se može staviti i vuna (ovcja) kažu potopi se u borovu vodu da je dezinfikuje, osusi i stavi između dva sloja masnog papira. Čula sam da kod nas seljaci dosta bacaju vunu jer nije dobrog kvaliteta za izradu prediva, pa je niko ne otkupljuje :(

U kuhinji ne bih volela da imam one visece delove i cuda...vise mi se svidja nešto poput police po cijim daskama možeš redjati sudove, preglednije je i nema otvaraj-zatvaraj, sve odmah vidis gde je...Ok. ima i mane - pada prasina...ali nije to toliko da se ne moze ocistiti.Radnu plocu bih volela da mi neko sazida pa da je oblepimo plocicama...nema razjapele iverice i mrva iza, i silikona da popunjavas rupe...sve zatvoreno (osim otvora za sudoperu i za sporet-onaj koji se ugradjuje u radnu plocu) i cisto! Od masina u kuhinji, onu za pranje sudova smatram bezpotrebnom, mada je mnogi suprotno meni smatraju nezamenljivom. Verovatno je dobrodosla velikim porodicama, moja je još uvek mala :)

E u seoskim kucama mi se nešto strasno svidjalo, ne znam da li je toga bilo i tamo odakle ste vi, naime oko kuhinjskog stola su bar sa dve strane bili drveni kreveti, pa kad ukucani rucaju oni prilegnu malko :):):) eto tako nešto prilagodjeno danasnjim uslovima, nešto manje i uze ne bi bilo loše imati u trpezariji...:) malo seljacki, al ajd svako lud na svoj način :):)

Eto...još ću ja da pišem samo da se svega prisetim :):)

pozdravljam vas
Beba

ciba
(brrrrr)
28. oktobar 2010. u 17.43
uh definitivno ne kuci od drveta i organskih materijala. propadaju tako da se moraju opet premazivati raznim hemikalijamaa incae privlace bube i druge zivuljke.
ja bih kucu od metala i stakla tj aerogela:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Aerogelflower_filtered.jpg

Odličan je za izolaciju, lak i providan a materijal je samo silicijum dioksid tj pesak ili staklo. Prozori svi okolo od toga a metal za potporne stubove i podove. Untutrasnji zidovi na srafljenje u metalni pod, tako da možeš da ih pomeris kad hoćeš.

Takođe volela bih kucu koja je na stubovima bas zbog zivotinja a i lepsi je pogled. U delovima oko gulf-a kuce su na stubovima a kola parkiras ispod. zgodno dodje ako naidje poplava.

Kupatilo bih volela da imam protocnu vodu iz toplog izvora, ono konstantno zubori i prolazi kroz bazen a ja samo ponekad uskocim u kadu koja lici na potok. Puno biljaka-povrca oko spoljnih zidova, lepo za oko a dobro za jelo. Jedino ne znam kako bih resila problem toaleta. Razmišljam da bi valalo to totalno dehidrirati, ili razloziti pa u ono povrce sipati, automatski naravno. I još solarni paneli gore.
maslacakk
(cvet)
29. oktobar 2010. u 14.10
Uuuu,bas me ovaj nagrdi. Nikad mi niko u zivotu nije rekao da sam gotovan.
Radim od 7-16 i onda kad dodjem kući toliko sam umorna,jer radim sa djecom, da ne znam kud ću prije.
Svi poslovi oko kuce ostaju za subotu. A kad pospremite unutra onda vani, treba, pa opet unutra i tako nema kraja...svi imamo svoj kutak a svi se vrzmamo po dnevnom boravku...a sve treba usisati,prebrisati i nikad niste sigurni jeste li zavrsili. Prvih godina sam zaaaaista uzivala ali vremenom sam otkrila da ima i ljepsih stvari od toga.
Svakom bi pozeljela da proba. Jednostavno mislim da je bolje za zaposlene ljude imati konforan stan u mirnoj zgradi i vikendicu pa ako ti se sadi,kopa i kosi imaš gdje.
Ja definitivno nisam kucni tip i nemoj da mi zamjerite :-)
Možda kad budem imala 50 godina. Za sad osim dvorista i vise prostora ja ne vidim prednost.Pozdrav!
beba-jacic
(drugarica :))
29. oktobar 2010. u 14.14
Interesantna ideja to sa tim gelom...probacu još nešto na internetu da o tome nađem Inače puno prozora ili uopste zidova u staklu to se i meni mnoooooogo svidja. Ne znam samo kako je za hladjenje leti, ili možda staviti dublji trem pa sunce ne bije direktno u unutrasnjost kuce.
To sa stubovima sam čula da se u Australiji puno koristi zbog onih njihovih svakojakih stvorova a i zbog klime, kažu puno vlazno pa da bi se kuce susile...a ja stepenice nevolim :):) pa za mene otpada.

Kanalizacija???? U svakoj zemlji drugacije...ovde u Nemackoj kupili neki nasi ljudi seljacko usamljeno domaćinstvo koje je dalje od grada, pa nije prikljuceno na kanalizaciju. Imali su septicku jamu. Kada se napunila oni pozvali cistace, a ovi im naplatili 2,000€ za praznjenje :(:( tako da onaj Maslacak odozgore i nije bas da nije u pravu kada kaže da su kuce skupe za održavanje-zavisi gde si. Međutim na trzistu postoje nekakve bakterije koje ubacis u jamu i one same razgrade potpuno sve u vodu...kako to izgleda u praksi ...nemam pojma.

A što se solarnih ploca tiče i meni se to mnogo svidjalo pre, sve dok jednom na dnevniku (dole u Srbiji-prošle godine) nisam videla prilog o coveku koji je izmislio masinu koja proizvodi struju a za to koristi gravitacionu silu. Ta sprava izgleda otprilike kao vetrenjaca ali mala je, ima pet (mislim) krakova koji su u obliku cevi, i u tim cevima su unutra teske kugle-djulad. Te se kugle kotrljaju na dole i pokrecu -vrte krakove, pri cemu se proizvodi elektricna energija. Super jednostavno i uvek imaš struje, i kad ima sunca i kad ga nema :) To bih mnogo volela da imam. Otkud covek zna šta će biti sa ovim penzijama, zaostrili na sve stane, možda smisle i da nas potrpaju u rezervate kad ostarimo ko Ameru Indijance, pa šta nam Bog da...
Ajd ja ode u desetu pricu sad :)
Nego hvala na lepim idejama! :)
Pozdrav
Beba
beba-jacic
(drugarica :))
29. oktobar 2010. u 15.04
Ah Maslacak pa ti si devojcica :):)
Znam ja dobro na šta si ti mislila kada si ono gore ispisala...Ja sam u kuci odrasla a ovde sam deset godina provela u kuci od 200m2, prizemlje, sprat i potkrovlje. Ja mislim da ja ni jedan ali apsolutno ni jedan vikend nisam sela da u toj kuci uzivam, ja sam samo rintala. Preko nedelje radi, a ono u kuci šta stignes, a onda vikendom kupovina, nosi papir i flase u kontejnere, sortiraj ono sto si kupovao po friziderima, ormarima pa u brisanje, usisavanje, pranje, peglanje... A održavanje to je tek posebna prica. Menjali nam ovde cevi od kanalizacije, koje pripadaju ovom naselju-posednicima kuca. Mi dobili racun 5,000€. Bojler na gas koji je ujedno i kotao za grejenje cele kuce nešto poceo da trokira, moj muž pozvao majstora-prijatelja, ovaj kaže pa može taj kotao još malo da izdrzi, ali u dogledno vreme mora zamena. Nov kaže -neki osrednjeg kvaliteta 5,000€. A mom bratu poveco gazda kiriju za 20€ mesecno, on odma promenio stan!!!!!!!!!!!
Eto, ja sada živim u stanu i zaista se mnogo bolje osecam, imam puno vise vremene za sebe...no volela bih kucicu za starije dane...kucicu u Srbiji najverovatnije...ali ni u kom slučaju vise negoli mi je potrebno...ama ni santimetar vise!!!!!!zato i ova tema :):):)
U Srbiji su kuce još „jeftine” za održavanje. Nema puno dazbina. Ovde da te Bog dragi sacuva. Placas čak i na beton u dvoristu, zato što kisa ne moze u zemlju, pa opterecuje kanalizaciju. Ne znam samo dokle će u Srbiji biti tako...one mi legalizacije dodju mnogo sumljivo...čini mi se i oni će sutra da odrede kolika je prosecna kvadratura po clanu porodice, a visak - porez, šta bi drugo...a i sve ostale ove zapadne kerefeke kad uvedu biće nam veselo

Pozdrav
Beba

maslacakk
(cvet)
29. oktobar 2010. u 16.15
O,baš mi je drago da se razumijemo. Vidim da je vani još veca olimpijada imati kucu. Nekako mi se čini da oni iz stanova sanjaju kuce a ovi drugi stanove. Ja sam odrasla u stanu i imali smo vikendicu, a sad udata živim u kuci i vidim mnoge prednosti stana. Moja majka je znala za vikend sav stan prevnuti naopacke :-) a za kucu treba čitava sedmica,nekad i vise.
Ja to doživljavam kao robovanje. Po prirodi sam prefekcionista i mozete zamisliti koliko sam umorna od kojekakvih pospremanja,krecenja,ciscenja za majstorima i slično.
Reče mi onaj gore da treba sat vremena na dan da se rekrejisem oko kuce a samo sat mi treba da usisam kucu a šta još posla ima ihaa:-)
A ni sa komsijama nije uvijek bas dobro.Jedan te zazida pa nemaš sunca,
drugi pravi feste u dvoristu do zore,treci tuče ženu pa intervenise policija i sve tako...Tako da nije tačno da imaš privatnost kako rece onaj gore.
Moje iskustvo je takvo što ne znači da ima boljih.
Srdacan pozdrav!
beba-jacic
(drugarica :))
29. oktobar 2010. u 17.12
:):) eto razumemo se...
Nego jel ima u toj tvojoj kuci sada nešto lepo, nešto sto ti olaksava neki posao, nešto nasta si ponosna, izum, rešenje...?
Ja sam još dok sam bila u onoj kucerdi kupila jednu masinicu koju sam mnogo zavolela-parocistac...ne znam koliko se isplati onima u manjim stanovima, ali za kucu je stvarno super...zacas ocistis kuhinju-nema vima pa guli sa onim sundjerima, plocice podne, zidne u kupatilu, hodniku...ok nije nešto što se koristi svaki dan već s vremena na vreme, ali se zaista isplati, za vrlo kratko vreme sve se sija.
Gde susis ves? Meni se kod nas ne svidjaju oni konopci po dvoristu, a ovde susenje vesa po napolju zakonom zabranjeno!!! :) mogu samo one metalne susilice na rasklapanje pa u terasu da niko ne vidi... svi se veru po tavanima ili kupuju masine za susenje vesa...i ja imam ono na rasklapanje ali bih volela neko bolje rešenje :)
Eto, ako ti nešto padne na pamet pisi, ja volim da čujem tudje ideje :)
Pozdravljam te
maslacakk
(cvet)
30. oktobar 2010. u 13.59
Cao Bebo!
Imam i ja taj paročistać ali meni je najpraktičniji uređajčić mali usisivač koji se nosi na ramenu. Mnogo mi je bilo dodijalo kad mi veliki usisivači počnu niz stubište-stepenište da se kotrljaju ako ih stalno ne držiš i kočiš nogama ,rukama:-)
Veš sušim ljeti na terasama na onoj žici što i vi spominjete a zimi u mašini za sušenje. Nemam štrikove po dvorištu,moj muž voli da je uredno pokošena travica kao tepih bez ikakvih detalja.
Meni se ne sviđa sto naši ljudi imaju ogradu oko kuće.
Ljepša su mi ona otvorena dvorišta ali to kod nas nije moguće,znate već jer ste živjeli na Balkanu.Običaji...
Kuhinjski aparati koje sam nadobijala kad sam se udala su me obradovali ali kako je vrijeme prolazilo skontah da samo skupljaju prašinu a kad se koriste ima po 10 dijelova za oprati.
Meni je to nepraktično skroz.Tako polako počeh odlagati jedno po jedno u podrum osim bledera i miksera i kuhala za vodu.
E i to kuvalo za vodu mi je skratilo čekanje da voda provrije na šporetu za ovo za ono. Bas praktična stvar. Malo kvalitenija naravno bez plastike.I ravna ploča na šporetu je odlična stvar, sjećam se svoje mame i bake kako ribaju kola na šporetu a ovo sad je sjajno.
Volim i onu spravicu za guljenje krompira,mrkve i slično bas mi je praktiča.Ne odričem se drvene daske za sjeckanje bez obzira na super sjecka...e taj super sjecko ima 5-6 dijelova pa za 1 luk npr. treba ga rastavljati,prati pa sastavljati. Neka :-)
Čovjek se uči dok je živ.
Pozdravcic
maslacakk
(cvet)
30. oktobar 2010. u 14.09
Oprostite još da dodam pitali ste me na šta sam ponosna u kući.
E reći ću vam... Na prostoriju koja je namjenjena samo za odjeću i peglanje veša i ništa drugo. MNOOOOGO PRAKTIČNO. Tu je veliko ogledalo,mnogo polica i plakara,daska za peglanje i pegla. Tu se zatvorim,peglam,slažem,oblačimo se i slično.
Tako sam ostale dijelove kuće oslobodila od ormarčina i velikog namjestaja.A prije su regali bili glavni za sve,zatrpaš kuću pa samo hodaš oko stola :-)
beba-jacic
(drugarica :))
30. oktobar 2010. u 14.54
:):) ja sam taj problem s kojekakvim pomagalima u kuhinji malo drugacije resila, prvo u podrum, pa kad je prvi termin bio kada se u ulici iznosi stari namestaj, ja sve na ulicu...dva ona ormarica sam u kuhinji oslobodila i ništa mi ne nedostaje (masina za pecenje hleba, ona sto sece hleb i suhomesnato na kriske, isto neki secko, elektricna masina za otvaranje konzervi..ma sve glupost do gluposti)

Sve ono sto si ti nabrojala volim i koristim i ja + toster...nekako još uvek mi teško padne da bacim hleb, moja je baba pre uvek pricala kako je toliko ljudi gladno na ovom svetu...i tako, to mi ostala navika...

Šta je to bleder?

Taj usisivac koji se nosi na ramenu još nisam videla, ali sam skoro kupila jedan malecki koji umesto onih papirnih kesa ima plasticnu posudicu koju nakon upotrebe ispraznis. Mnogo mi se vise svidja nego onaj veliki sa kesom.

Ograde u Srbiji...zaista ne znam zašto su tarabe izasle iz mode tamo, ovde ih ima u svim varijantama uglavnom niske oko 50-80cm. I niko nikome ne preskace u dvoriste, niko nikoga ne krade... ja bih isto volela tarabicu u Srbiji. Postoji ovde nekakav pokret takozvane „žive” ograde. Pri tom se nemisli na ono zbunasto rastinje koje kod nas zovu ziva ograda, već na pretpostavku da granicni prostor treba obeleziti, ali rastinjem koje cveta, rodi i razlicito je(malina, kupina, zova, vatreni trn, orlovi nokti...) tako da ujedno pruza hranu i skloniste raznoraznim pticama-otuda naziv „ziva”...to bih takođe volela. Nekoliko godina sam ovde posecivala jednu baku koja je imala ceo jedan zid (9-10m) u staklu. Otuda je uvek posmatrala malu basticu u kojoj su bile jelke, orah i lesnici i u njima sigurno 5-6 veverica...zaista je predivno da covek može na takav način da ostane deo prirode...uzivanje je posmatrati zivotinje...

Još jedna mastarija :) volela bih u dvoristu moje zamišljene kuce, one fine drvene kucice za ptice :):):)

Pozz :):):)

maslacakk
(cvet)
30. oktobar 2010. u 15.53
Blender je onaj kao bokal sto miksa,pasira kuvano povrće,izmiksa svježe voće,sosove i slično...neko ga zove multipraktik.
E i ja imam toster to sam zaboravila...takođe odlična i praktična stvar.Mikrovalna je davno izletila jer se pretvorila u podgijavanje sendviča.
Volim i te male tarabice a i ziva ograda je bas super to što vi opisujete. Ja imam macu,evo mi sjedi u krilu :-)
Svidjaju mi se klupe sa posađenim ružama, pored.Sad imaju one ruže kao drvo velike (ne puzavice)pa se fino oblikuju i zakriju lijepo mjesto za odmor.Svašta se može ali nemam vremena.
Ako ostanem u kuci možda jednog dana kasnije...
Dvorišta sa posadjenim tujama djeluju takođe sređena. U komšiluku imam drugaricu koja je tuje posadila u krug a unutra je bazen i garnitura za sjedenje i ležaljke. Lijepo izgleda i zakriveno je da se čovjek može lijepo opustiti.
Želim da sebi napravite kućicu iz snova u rodnoj zemlji :-)
Ja stalno muzu govorim da sam se poželjela zvuka zgrade a njemu nije jasni šta to znači? Fali mi ta zivost,zvuk lifta,djecija graja.
Nekog to nervira a eto meni djeluje depresivo kućna tišina i hladnoća velikog prostora.pozz
beba-jacic
(drugarica :))
30. oktobar 2010. u 16.51
:):) Zvuk zgrade ???? verovatno si davno živela u zgradi, pa mislim da ćeš se duboko razocarati ako se zbog toga preselis :):) Ja sada živim u zgradi, doduse mala je, dva sprata pa nema lifta ali osecaj da oko tebe neko živi bas i nije tu. Sve sami samci, svi dugo rade i voze se do i od posla, nikad ih i stanu nema-dodju samo da prespavaju, ni u jednom stanu ne žive po dvoje-sem nas, dece nema niko, kuvanjem se takođe niko ne bavi...možda u nekim zgradama gde ima vise stranaca...tako da su ta vremena, bar ovde na zapadu prošla...kod nas je verovatno još sve i dalje zivo...:):):) možda nam je inzinjer pisao odozdole ili i on pamti sto je nekad bilo :):)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.