Diskusije : Moj dom

 Komentar
Ariston masina za pranje vesa
BrRista
(mladi tata)
08. septembar 2010. u 09.00
Moram sa vama da podelim neka iskustva sa serviserima beletehnike Indesit i Ariston, cisto da znate šta vas ceka ako planirate da kupite neku od ove dve marke.
Kupio sam pre dve godine masinu za pranje i susenje vesa Ariston.Ok cena, 2 godine garancije, sve super.
U prvoj godini jedan kvar. Majstor dosao, zanemio neki senzor, sve ok.
U junu ove godine masina stane i ja prijavim kvar u servisu. Cekao sam majstora vise od mesec dana, ludeo, zvao, ne znam šta nisam radio. Za to vreme ves nosimo kod mojih ili supruginih roditelja na pranje, maltretiramo se, skoro da idem prljav na posao. Imamo i malo dete i mozete zamisliti kakve muke smo imali.
Pre 20 dana se majstor smislio, dosao, i kobojagi popravio masinu (ne znam kakav kvar je bio u pitanju jer radim od 7 do 7, supruga je uglavnom kuci kada majstor dodje). Nakon samo 3 dana i 3 pranja (koje je po rečima moje supruge bilo poprilično kilavo) masina se opet pokvarila. Zvao sam servis i prijavio kvar, zivakao i dosadjivao ali majstora još nema. U međuvremenu je masina izasla iz garancije i sad ne znam šta da radim.
Verovatno ću zovnuti nekog majstora da resi problem i sve to platiti, ili ću djubre da izbacim iz kuce i da kupim novu masinu.
Siguran sam da vise nikada neću kupiti ništa od Aristona ili Indesita (to je fakticki ista firma, imam Indesit masinu za sudove koja za sada radi ok).
Pazite kako i šta kupujete. Ja sam poludeo sa ovom masinom i servisom. Za sada ću se javim uvozniku i centralnom servisu, kao i trzisnoj inspekciji za savet.
Pozdrav
Mostro
(junior member)
08. septembar 2010. u 14.40
Rile, ako si prijavio kvar u garantnom roku, trazi da ti se popravi masina, a ako pokusaju da naplate zovi inspekciju i nedaj pare, neka te tuze. Ali im to ne govori unapred, trazi samo da dodju.
Inače Indesit je veoma stara i dobra firma. Po njihovoj licenci su milogorci pravili Obodin koji se retko kvario. Nebih rekao ni da su Ariston toliko loše, ali nesmem ni da tvrdim suprotno jer ne znam šta je u pitanju, to su jednostavne naprave i rade se po uhodanoj tehnologiji. Ja inače sada imam 2 Candy i rade besprekorno, pa ako se slučajno budes odlucio da menjas, eto ti preporuke.
Inače, mislim da je neposlovnost i drskost u Srbiji na vrlo visokom nivou. Ako sam ne znaš da uradis šta ti treba, zayebavacete i kurta i murta dok ne poludis i napravis sranje. Dzaba ti tvoje pare, nema te sile koja će od Srbina napraviti normalnog coveka u 99 % slučajeva. Ja celog leta ne mogu da zavrsim 3 stvari, ne tražim dzaba. I pisljivi bravari zayebavaju, urade mi do pola i onda tražim dugog, pa neće niko da zavrsava sto je drugi poceo. Na kraju ću sam da zavarim sve to što mi treba. Drugaru sam dao da mi pravi namestaj po meri zbog nekih delova za koje treba masina koju on ima. Družimo se preko 20 godina. I sve sam to mogao i sam, ali racunam da za to vreme zavrsim još neke poslove, ali malo morgen ! On to radi već pola godine, pocinju da me izbijaju ospice i psujem sam sebi mater sto sam se sazalio sto on nema posao. I ne treba da ga ima kad mu nudim a nezna da zaradi. Pre mesec dana zovem jednog inzenjera koji ima firmu za gradjevinske radove, treba mi usluga od dva dana i može da zaradi par 000 evra. Kaže javice mi se za dva dana. I nije se javio. Sad i da mi se javi nebih njemu dao posao. To je sve stoka moj Rile ! Svi kukaju, ali je pogresno ako im poverujes ! Kad im uletis u klinc, ima da te zavlace dok ne eksplodiras ! Da ti ne navodim vise primera, ali moja ti je preporuka da ih pozoves telefonom i da ih pitas da li hoće da dodju ili da zoves inspekciju (ako i ta inspekcija uopste hoće da radi). Srbija je luda kuca ! Pre dva dana sretnem prijatelja sa ocem. On je rođen u Nemackoj, a otac mu je pre par godina penzionisan tamo i dosao u Bg, kupio kucu i ... cudi se, krsti se, ništa mu ne ide, ne može ove naše ljude da ukapira, ne snalazi se sa administracijom, pita me šta ja radim, navodi primere svojih poznanika koji se takođe pate sa glupostima koje se u Nemackoj resavaju bukvalno za 5 minuta.
Eto to je Rile Srbija ! A sad, ko ti je kriv sto si naleteo na losu masinu ! Važno da su oni uzeli lovu unapred pre nego sto su ti isporucili robu, tako svi rade.
Oli1
01. oktobar 2010. u 12.28
Imam masinu Ariston već 5 godina i nikad se nije ništa pokvarilo. Savrsena masina za mene, cena odlicna.
Ne znam za servise kako rade u Srbiji jer je to malo drugacije organizovano ovde u Kanadi. Ovde kupujes osiguranje za masinu i osiguravajuca kompanija ti salje majstore za popravljanje. Naravno ima i osiguranje od kompanije koja pravi proizvid ali to je otprilike na godinu dana.
paukovaca
(obaram s nogu)
18. januar 2011. u 16.03
nek prica i filozofira ko šta hoće, ali iz mog iskustva u Srbiji su najbolje Gorenje masine za pranje vesa.

još imaju 5 godina garancije, pa to nigde nema.

moji roditelji imaju Gorenje masinu koja je skoro pa 40 godina stara, pa vi sad vidite.

znam dosta ljudi koji koriste bas Gorenje i zadovoljni su.
i ja je imam sada.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.