Diskusije : Moj dom

 Komentar
Granit countertop7466
Ring505
14. avgust 2010. u 12.11
Isto postirano na Uradi sam, ali niko ne odgovara pa zato postiram ovdje isto:

Granit countertop

Renovirali smo kuhinju i juče nam je majstor postavio novi granitni countertop. Rekli su nam da je zasticen i da zastitu treba obnavljati svakih tri mjeseca.Povrsina nije skroz glatka već ima kao male rupice pa moje pitanje glasi da li je to normalno ili kvalitet granita nije dobar. Ja sam malo razocarana zbog toga bojim se da će recimo brasno upadati u te rupice. Inače smo u prvoj varijanti bili odabrali vjestacki kamen pa sam ja zbog boje promijenila na granit. Sad mislim da sam možda pogrijesila. Da li se te rupice mogu eleminisati pa da to bude ravno kao stklo?

Pozdrav
Mile_Zivic
15. avgust 2010. u 12.05
Nisam bas neki strucnjak ali ima mnogo vrsta granita i kažu da treba proveriti da li vas granit uopste treba taj „sealer”. Na neke vrste ne treba stavljati ništa. Nama su rekli da nas tamni skoro crni granit ne treba ništa.
Ring505
16. avgust 2010. u 11.48
da Mile i ja sam citala da za crni ne treba siler, a ovaj nas granit je
saren Gialo Vinizino.

Pozdrav
Mostro
(junior member)
16. avgust 2010. u 17.29
giallo veneziano fiorito
http://www.zenithc.com/photo/materiali/GVF.jpg

bas im gledam cene. Ovaj je u Beogradu 110 evra po kvadratu:
http://www.zenithc.com/index.php?page=shop/view&cod=RPS&l=it
znaci, 3,5 puta skuplji nego u Italiji. Inače je većim komadima nešto visa cena, ali u Beogradu skoro sve granite i sve mermere prodaju po istoj toj ceni, bolje reci otkidaju.

Cudi me da je toliko taj porozan jer su graniti kompaktne mase i nemaju supljine kao peščari. Možda namerno nije poliran.
Mostro
(junior member)
16. avgust 2010. u 17.37
Rekli su nam da je zasticen i da zastitu treba obnavljati svakih tri mjeseca.
----------------
za zastitu ga treba lepo oprati od nečistoća i osušiti, pa premazati parafinskim uljem. Razmazuje se flanelskom krpicom. Mada danas postoje i novi sintetički premazi koji stvaraju otporniji film koji mnogo duže traje i bolje štiti.
Emilia2007
19. avgust 2010. u 13.51
niagara_usa
(mama)
29. avgust 2010. u 00.22
kamen nije obradjen, tj. ispoliran kako treba. trazi da ti vrate pare
ili im vrati kamen da ga poliraju. danas mnoge kompanije poliraju kamen keramickim i dijamantskim segmentiam koji mogu kvalitetno da poliraju kamen koji nema mnogo istih tih rupica. zavrsna metoda poliranja prasak za poliranje staklena voda i rijesava problem rupica. prasak popunjava rupice staklena voda grijana pri poliranju sa pretvara se u staklo i zatvara te rupice. sto znaci poltura mora da je sjajna bez rupica. svako premazivanje kamena sto kakvim silerima uljima i zastitama je ustvari zamazivanje ociju musterijama lošim radom.
parafinsko ulje se koristi za premazivanje nadgrobnih spomenika prekrivanje lošeg rada jer tamo nema dodira sa hranom a parafinsko ulje je u sustini kancerogeno i nije preporucljivo mjesati ga sa sa brasnom za hljeb :):):):):):) možda mjesto maslinovog ulja kad kad...
ne znam gdje živite ali zemljama zapada niko ne placa prije no sto sve provjeri tako da kupac ima zadnji potez...
Mostro
(junior member)
30. avgust 2010. u 14.43
kamen nije obradjen, tj. ispoliran kako treba. trazi da ti vrate pare
----------
Ona je i zaboravila da je i ovde postavila temu. Ali, nema veze.
Otkud ti znaš da nije obradjen ?
I drugo, zašto tu mora da se mesi ? Kamen neki premazuju i maslinovim uljem, pa ako ti se vise tako svidja, licni izbor. Neki ga premazuju i nekakvim silikonima, lakovima i ko zna cime sve ne.
Mislim da je ona videla na slici kuhinju i narucila, a to se tako ne radi. Treba otici i videti robu pre kupovine. Ono sto kupis on-line ili preko kataloske prodaje, obično razocara kvalitetom.
grinder
(drvosjeca)
30. avgust 2010. u 16.09
kamen nije dobro ispoliran znam iz razloga što se bavim kamenim preko 25 godina. još u doba dok se od naše domaće inpale koja se nalazi u mjestu jablanica u bosni pravio black galaxy. i impalu jablanicku je isto tako bilo teško ispolirati. mazanjem sto čim je kao sto rekoh mazanje ociju ako ćeš ga već mazati svaki sat ga premazi vodom jer kamen upija vodu i on će da bude ko bombona. mada će se te rupice vidjeti i poslje ulja i vode i silera ali će boja i sjaj prekriti sve ono što ne želimo da vidimo. a da joj vrate pare to je sigurno jer ploca koju su joj pokazali ako je isla da joj pokazu ili je samo imala mali uzorak plocice 12x12 na kojem sigurno nije bilo rupica. a pravdanje kao sto gospodin ston kaže da je obradio ženu da tuze od koga je on nabavio kamen kod mene ne bi prošlo jer niko nije kupio kuhinju od nabavljaca nego od njega. a on je duzan da provjeri pri primanju kamena da nema defekta pukotina loših djelova koje se ne mogu uklopiti da se isjeku u rupi za sink. stoga najlakse je uvjek okrivljivati druge sem toga uz to mora biti neka minimalna garancija na posao a ja kao kupac ću uvjek dokazati da nisam dobio ono osto sam želio ako nešto ima da nije odradjeno kako treba .. stoga gospodjo pravac po pare ili ih na sud a mogu vam reci sto da kazete advokatu da ih sredite...
Ring505
31. avgust 2010. u 00.46
Mostro

nisam zaboravila da sam i ovdje postavila temu, nego priznacete niko se danima nije javljao.

Niagara
o skidanju ploce koja bi bila doradjena nema govora jer ovi to nisu u mogućnosti da urade nemaju ništa da doradu oni samo fabrikuju kamen na mejeru.

Grinder
hvala na javljanju vidim i na diskusijama uradi sam ste se javili
Meni nije važno da li je granit sjajan meni je važno da je ta povrsina ravna,glatka upravo zbog toga sto ja koristim kuhinju za kuhanje pa i pravljenje hljeba. Nisam narucila preko interneta kako neko gore rece nego smo otisli u radnju i vidjeli te male uzorke granita koji naravno izgledaju odlično i boja je prevagnula prilikom izbora jer nam naravno nije palo napamet da granit neće biti ravan i gladak, a prodavac ni rijeci nije rekao. Nismo zadovoljni a on neće da mijenja ovu plocu za novu jer kaže ko će to platiti tako da moramo pokusai da vratimo pare zakonskim putem ako je moguće.
Ring505
31. avgust 2010. u 00.55
Grinder

Bilo bi zaista odlično ako mi mozte dati par savjeta u vezi toga šta i kako ciniti u vezi tuzbe i suda.Ako želit mozete mi se javiti na moj e-mail [email protected] ili ovdje na diskusijama.

Pozdrav
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.