Diskusije : Grčka

Diskusija je deaktivirana na neodređeno vreme.
 Komentar
Pakujete li kofere?
Recina
29. april 2010. u 06.03
Pocinjem da se pitam ima li nas uopste vise na ovoj diskusiji i vredi li da još postoji.Kao da su smo svi negde nestali.Da li vas je ova kriza toliko uzdrmala da nemate zelje da se družite?
Pravo da vam kažem,mene jeste.Nemam volje da izadjem iz kuce,ni da radim,ucutala sam se,preko volje se družim.Jednostavno se osecam umornom da još jednom prolazim kroz već prođeno.
Hajdete da podelimo misli i osecanja.Možda će biti lakse.
fabi
29. april 2010. u 16.41
gledaš previse televiziju.po njima sunce neće sutra izaci..već vidjeno ko sto rece , zato udri brigu na veselje ili pakuj kofere.od kuknjave nema vajde.dosta mi je mizerije .
Balkan-Blues
02. maj 2010. u 04.28
Živim dve godine u Grckoj, a 30 sam živela na zapadu i posetila razne zemalje... Ovo ovde je jedinstveno! Ne mogu da verujem, šta se desava: Opsti haos! Ali i danas opet sunce sija...
Znaci, ostajemo i prkosimo razumu ;)
fabi
02. maj 2010. u 11.54
već 18 godina prkosimo grckoj birokratiji pa nije red da sad odustanemo.što se tive krize DEJA VOU...
sladjana3105
03. maj 2010. u 03.15
Recite mi da li se preporucuje dolaziti u Grcku na letovanje? Mi smo doduse uplatili za avgust i ukoliko nemacka vlada ne kaže da je rizicno ići u Grcku mi moramo doći.Ja se i radujem ali me ipak muce pitanja da li će sve biti kao do sada ili je moguće da bude nekih problema oko snabdevanja hotela, pa da sedimo tamo bez dovoljno jela i pica.Možda zvuci nekome glupo, ali kad covek željno ocekuje odmor onda i želi da mu sve bude potaman. Hvala unapred za odgovore. Pozdrav.
fabi
04. maj 2010. u 14.37
uzivaj i pakuj se , ako u grckoj nema dobre hrane onda gdje ima.šta će ti vise od sunca mora i koje salate a riba biće dok je egejskog mora.biće ih još i vise sto manje svaba dodje u gr , oni ionako piju pivo iz dvije case i narucuju salatu sa četiri viljuske.daleko im lijepa kuca.
Balkan-Blues
05. maj 2010. u 03.17
Jao fabi,
bas si to lepo rekao!
Iz tok razloga sam i napustila tu zemlju.
Ali zato što dele pivo i salatu mogu da nam pomognu sa 22,4 milijarde EUR.
Izgleda da ćemo i mi morati uskoro da delimo pivce...
stojana
05. maj 2010. u 05.03
Ma ljudi ja jedva cekam a ko još voli nemce, pa niko. Nego , ipak mi ovi Grci nisu jasni.Traže pomoć, dobili su je a strajkuju i izgleda nemaju nameru da sami zasuku rukave i nešto urade. Ko li će nama u Nemackoj da pomogne ako ovdi pukne. Znaci, još 3 meseca i koji dan pa Kalitea,jedva cekam...Pozdrav iz ledene Nemacke...
Balkan-Blues
06. maj 2010. u 08.16
Razjasnicu ti malo situaciju: Nije, da Grci ne žele da rade (do duse ne kao Svabe, koji žive da bi radili, već Grci rade da bi živeli), ali kao uvek kriza se resava na racun „malih ljudi”.
A da li stvarno mislis, da Svabe pomazu iz humanosti? Pa nije valjda da ne znaš šta znaci kapitalizam? Pomazu da bi zaradili...

stojana
07. maj 2010. u 02.07
Ma kakva grdna humanost, to nisam čini mi se ni rekla.Nemci sve sto rade ( kao i mnogi drugi) rade da bi oni izvukli neku korist, ali će da bude zeznuto kad oni puknu jer su i samo prezaduzeni. Ne znam da li je sve tačno šta su pisali ovdi u medijima,ali ispada da Grci nisu živeli loše i da je sada ovo cena. Rano se ide u penziju, pa su pisali da neudate cerke oficira dobijaju penziju od države i tako još neke gluposti koje kostaju i koje sad treba verovatno da ukinu. Mada ako je to tačno , ne verujem da će da se ukinu placanja za te koji su na vrhu,već za normalne male . Kaži mi samo, posto mi dobijamo informacije samo o demonstracijama, kakav je zivot van Atine, da li sve funkcionise normalno, stize mleko, hleb, i sve to što je potrebno za normalan zivot.Jel vam toplo tamo? Pozdrav.
eperson72
(lekar)
07. maj 2010. u 16.01
buducnost evra kao valute je neizvesna sledi Spain,Portugal,Italy

http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=900&nav_id=429022
Balkan-Blues
08. maj 2010. u 12.20
Živim u Solunu i za sada sve funkcijunise normalno: imamo mleko, hleb, i sve, što je potrebno za normalan zivot.
Do duse, normalan zivot ovde podrazumeva i česte strajkove i proteste, katastrofalan zdravstveni i skolski sistem (makar upordjeno sa nemackim), nepotizam, kurupciju, naduvenu birokratiju bez ikakve logike etc.
Ali kao sto već rekoh: i danas sunce sija (kao sto to čini vise od 300 dana u godini)i da, toplo nam je...
Suncani pozdrav iz Soluna bivšoj mojoj „domovini” Svapskoj ;)
stojana
08. maj 2010. u 15.39
Hvala na odgovoru i sve najbolje!
fabi
08. maj 2010. u 16.37
KO GOD JE SA BALKANA NORMALAN ZIVOT U GRCKOJ ZNA STA PODRAZUMJEVA I ZATO SE NE ZALI.KOME NE VALJA ZNA GDJE JE GRANICA.
Balkan-Blues
09. maj 2010. u 04.31
E, zato se i ništa neće promeniti na bolje, jer svi koji misle da to nije normalno beze preko granice.
Ostali misle da je ovo normalno; a to stavrno može da veruje samo neko, ko nikada nije napustio svoje selo na Balkanu.
Epa bas neću ići, nego ću se boriti za promene, pa da moj sin jednog dana svome sinu ne mora placati lekare, privatnu skolu itd., čiji je rad ovde čak i kada placas na mnogo nizem nivou nego bilo gde u civilizovanom svetu.
I tebi sve najbolje stojana!
nena-sv
(prevodilac)
11. maj 2010. u 07.15
E, ja polako pakujem kofere. Suprug i ja putujemo u subotu na Krf. Pisaćemo kad se vratimo 26.maja.
stojana
11. maj 2010. u 11.03
E blago vama ! Srećan put i lep provod!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.