Diskusije : Grčka

Diskusija je deaktivirana na neodređeno vreme.
 Komentar
Jerisos
cwetuljak_cwetic
(student)
08. mart 2010. u 06.36
Zanima me da li je neko letovao u Jerisosu? I kakvi su utisci?!
opera
(muzicar)
13. mart 2010. u 11.26


Mi smo preko dvadeset godina letovali tamo, doduse u kampu. Prošle godine smo pobegli, a evo i zašto:

Prvo pozitivni utisci:
plaza je jedna od najlepsih u Grckoj, voda je cista, bistra, temperatura prijatna. Moja deca su „odrasla” na plazi, znači da, ako imaš decu, mesto je idealnno. Ima par kafanica gde se ne jede loše, ali i nije nešto naročito. Kafica ima kao i svuda.
A sad ono zbog čega smo pobegli:
Jerisos je postao mali Mikonos, tj. prepun je. Novi gradonacelnik je resio da razvije turizam (sto je sa ekonomske tacke gledista sasvim ispravno), uredio ulice, otvorio muzej(!), izgradio setaliste sa kaficima. To je, naravno , privuklo masu sveta, sto stranaca, sto Grka. Ovi dolaze uglavnom vikendom iz Soluna, Drame, Kozanija, pa je „seoska” plaza prepuna. Nasi su već tradicionalno prisutni, uglavnom zbog blizine Hilandara (muskarci obavezno svrate u manastir), a zadnjih godina sve vise ima Bugara, Rumuna i Rusa.
Cene hrane i pica u prodavnicama su jako visoke (u odnosu na Solun, Stavros i okolna mesta), bez obzira sto je pre par godina otvoren Lidl, gde se svi snabdevaju.
Ako volite guzvu, mnogo naših i glasne kafice-možda je to idealno mesto za vas. Mi smo pobegli glavom bez obzira, jer vise nismo mogli da izdržimo ovoliki kermes (podsecam da smo preko 20 godina tamo letovali, dok je Jerisos još bilo malo, uspavano ribarsko mestasce).
Puno pozdrava i, ako odete, javite kako je bilo.
mikikriti
(Pilot)
21. mart 2010. u 05.49
Pozdrav Jerisos je i dalje mali rade na sredjivanju i poret toga pojavilo se nekoliko faca pa su otvorili po nešto.Jerisos šta da ti opisem od utisaka najviše ima makedonaca njihovih pa naših makedonaca slede bugari,rumuni,albancinakih rusa ali ne iz Rusije nego neke okolo naokolo države da ih ne nabrajam.Jedne godine sam bio da neke naše dovedem na Krit i oni kda su dosi pitaju jeli ovo Grcka bre.Jerisos najviše poseca na ohritsko jezero.Nisam ove države mogao da pišem velikim slovima jer mi SRBI samo za njih smo SRBI u svakom pogledu.Ovaj spomilje Mikonos ja bih želio da niko nikada ne ode na to ostrvo jedino ako nisi peder sto bih nas narod rekao pederi prcaju na sve strane stvarno uzas za gledati.Meni se jahta 95 pokvarila pa sam morao bas na to smrdljivo ostrvo da pristanem i sacekam par sati da dodje drugar da me odveze tako da sam tada bio i nikada vise.Ako si sa porodicom i deca su mala naj bolje mesto je Krit i to Hanja Xania stvarno je ok u svakom pogledu.Ako si sa drustvom i bez devojaka želite nezaboravno ljetovalje uz odličan noćniambijen i lepe devojke iz skandinavie i koje kakve druge sto su samo za provod dosle onda Platanja 15km zapadno od Hanje.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.