Diskusije : Kanada

 Komentar
Kanadska penzija posle povratka u Srbiju?
Amazonka
22. april 2024. u 18.34
Pitanje za one koji su duže u Kanadi - molim bez napada i vredjanja!

Otisla sam u Kanadu u svojim 40-im godinama, 2011-te godine. Dosla sam u Kanadu sama, nemam porodicu, decu ni partnera. Snalazim se kako znam i umem, uopste nije lako sve placati sama, morala sam ponovo ići u skole, koje su veoma skupe, a dosla u Kanadu sa tri prethodne diplome (ni jednu ne priznaju), i studirala još dva puta ovde.
Već po dolasku u Kanadu, jasno mi je bilo da se sve sunovracuje, a od kovida, poceo je brzi sunovrat. Cene su sada toliko skupe, da je teško placati samo osnovno za zivot, i sve je gore.
Sve mi je jasnije da ovde neću moći da živim od penzije (drugo je pitanje hoće li uopste biti penzije u buducnosti). Sve cesce razmišljam o tome da se vratim u Srbiju za nekoliko godina, kada napunim 60, i kada bi trebalo da se kvalifikujem za CPP. Međutim, sada sam u „self employed” profesiji, od kovida pa nadalje.
Ima li ovde nekoga ko se vratio u Srbiju nakon penzionisanja, i imate li neke savete i iskustva koje biste želeli opisati? Kakve su regulative u vezi prenosa penzije, i koliko se uopste dobija (pretpostavljam samo CPP, sto je malo….)?
Unapred zahvaljujem!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.