Diskusije : Kanada

 Komentar
У Канади Библија проглашена говором мржње
escada
(¡)
06. decembar 2013. u 14.03
Saturday, 30 November 2013.

Врховни суд Канаде ове године прогласио је библијске цитате који говоре против хомсексуалаца ни мање ни више него говором мржње. Тако је у Канади забрањено коришћење библијских цитата који на неки начин вређају хомосексуалну мањину.

Канадски суд донео је такву одлуку након што су у јавност пуштена два летка у којима су јасно означени библијски цитати који говоре о греху хомосексуалности.

Први летак говори о библијској причи о Содому и Гомору где су градови уништени управо због тог греха изопачености.

Други летак усмерен је против здравственог образовања у школама где се децу подстичу на учење о хомосексуалности као о нормалној полној оријентацији.

Тако је у том летку искориштен цитат: „Ономе, напротив, ко би саблазнио једнога од ових најмањих што верују у мене, било би боље да му се о врат обеси воденични камен. Неизбежно долазе саблазни, али тешко човеку кроз кога долази саблазан”. Овај библијски цитат такође је проглашен говором мржње и зато је забрањен.

И цитат „Воли грешника, мрзи грех” такође се не сме употребљавати у јавности. Канадски медији ову одлуку суда назвали су великом победом геј популације.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.